Jump to content

Καθαρισμός με αέρα...

nikolasr200

Recommended Posts

αν δεν έχω μείνει πίσω στις εξελίξεις, μια διαδεδομένη τακτική για καθάρισμα του η/υ είναι ο αέρας υπό πίεση που συνήθως αγοράζουμε σε δοχεία σπρέυ..

Αν όμως κάποιος δε θέλει να αγοράζει όλη την ώρα σπρέυ, γιατί ενδεχομένως ο αέρας υπό πίεση του χρειάζεται και σε άλλες εφαρμογές ή περισσότερους από ένα η/υ..τι κάνει..?

κομπρεσέρ αέρα..? κάποια άλλη λύση..? και πόσο κοστίζουν περίπου..?

+1 για την λύση του blower, καθώς σπρέι και κομπρεσέρ είναι ασύμφορα ή αδύναμα.

Αν βέβαια δεν θέλεις να ξοδευτείς καθόλου, πας τον Η/Υ σε ένα βενζινάδικο.

Στο Βενζιναδικο τις γειτονιας, μια φορα το 3μηνο-6μηνο και εισαι μια χαρα.

Μεγάλη πιέση από μικρό στόμιο και νερό από συμπύκνωση και υπολείματα λαδιού... Όχι στα PC.

ναι πολυ μεγαλυτερη απο σπρευ. και εγω αυτο ειχα απορια αλλα τελικα αξιζε η αγορα. Δεν κανει αλλωστε και τρελλα λεφτα. Το χρησιμοποιω και στο αυτοκινητο, κανει καλη δουλεια

Την λύση του φυσητήρα ούτε καν την ήξερα..έχει ικανοποιητική ισχύ..? πχ..μεγαλύτερη από σπρέυ..??

ναι πολυ μεγαλυτερη απο σπρευ.

Και γι' αυτό ακριβώς χρειάζεται λίγη προσοχή Νικόλα.

π.χ πάντα να μπλοκάρεις τα ανεμιστηράκια πριν φυσήξεις κατα πάνω τους γιατί υπάρχει πιθανότητα να σου 'χαρχαλέψουν'(sic) ή ακόμα και να τα πάρεις στο χέρι. Ενα ισχυρό blower μπορεί να τα αναγκάσει να περιστραφούν σε στροφές που δεν έχει προβλέψει ο κατασκευαστής τους.

Σε συνάδελφο που το δάνεισα μου είπε ότι ξήλωσε ενα sata port της μητρικής του:slap:

Γενικά μη φυσάς χύμα στο κύμα και μην επιμένεις πολυ ωρα στο ίδιο σημείο. Μέτρα τη δύναμη του και φύσα από μια σχετική απόσταση και με γρήγορα περάσματα στα ευαίσθητα σημεία.

Είναι ότι καλύτερο για τον καθαρισμό του υπολογιστή πάντως(και οχι μόνο). Πολύ χρήσιμο εργαλείο!

Στο Βενζιναδικο τις γειτονιας, μια φορα το 3μηνο-6μηνο και εισαι μια χαρα.

τι θυμήθηκα...

Πολύ καλή ιδέα! Μόνο πάρε και μια απόχη για να μαζεύεις τους πυκνωτές που θα φεύγουνε σα σφαίρες :hehe:

Και γι' αυτό ακριβώς χρειάζεται λίγη προσοχή Νικόλα.

π.χ πάντα να μπλοκάρεις τα ανεμιστηράκια πριν φυσήξεις κατα πάνω τους γιατί υπάρχει πιθανότητα να σου 'χαρχαλέψουν'(sic) ή ακόμα και να τα πάρεις στο χέρι. Ενα ισχυρό blower μπορεί να τα αναγκάσει να περιστραφούν σε στροφές που δεν έχει προβλέψει ο κατασκευαστής τους.

Σε συνάδελφο που το δάνεισα μου είπε ότι ξήλωσε ενα sata port της μητρικής του:slap:

Γενικά μη φυσάς χύμα στο κύμα και μην επιμένεις πολυ ωρα στο ίδιο σημείο. Μέτρα τη δύναμη του και φύσα από μια σχετική απόσταση και με γρήγορα περάσματα στα ευαίσθητα σημεία.

Είναι ότι καλύτερο για τον καθαρισμό του υπολογιστή πάντως(και οχι μόνο). Πολύ χρήσιμο εργαλείο!

να υποθέσω ότι και ο δικός σου είναι 500watt? γιατί χαζοψάχνοντας είδα με 500watt με 2300watt κ.ο.κ.

εντωμεταξύ βλέπω αυτό που παρέθεσε ο φίλος

/ - ( blower ) 500Watt e-ergaleio.gr

το οποίο δε λέει μάρκα, μετά βλέπω αυτό

BORMANN Q1F-2,8 Φυσητήρας - Απορροφητήρας 500W e-toolsmarket.com

το οποίο αν και λέει μάρκα δεν την ξέρω, αλλά τουλάχιστον τη λέει..

το ένα είναι σχεδόν 2 κιλά το άλλο με το ζόρι 1 κιλό..

και μετά βλέπω και αυτό..

ΦΥΣΗΤΗΡΑΣ EINHELL BG-EL2301 - Praktiker

να υποθέσω με 2300watt θα πάω για νέο υπολογιστή μετά ε..? :p

να υποθέσω ότι και ο δικός σου είναι 500watt?

Δε γνωρίζω. Μου το έδωσε φίλος επαγγελματίας πολυ/μάστορας επειδή το αντικατέστησε με καινούριο.

Το ταμπελάκι με τα χαρακτηριστικά έχει ξεκολλήσει και το blower είναι γεμάτο μπογιές και γρατζουνιές που δεν επιτρέπουν να δω κανένα στοιχείο.

Πάρτε το πιο απλό και φθηνό! Έχω ένα "κινέζο" και τα σπάει 500αρι! 100% αποτελεσματικό!

Αν και συμφωνώ με αυτό που λες, βάζω εδω και την περιπέτεια του Ανέστη για να την έχει υπ' οψιν του ο φίλος :

Blower από Leroy Merlin: Μακριά! - ( HWBOX ) O/C on first boot

ΕΛΑ ΝΤΑΞ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΡΑΜΑ ΜΕ ΤΟ LEROY MERLIN ΠΟΥ ΑΝΑΤΙΝΑΧΘΗΚΕ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ!!!

Κάθε φορά, κάθε φορά που αναζητά κάποιος blower τα τελευταία 2 χρόνια, τα ίδια και τα ίδια.

Και μετά έχουμε και τους υποψήφιους αγοραστές να μπαίνουν σε 1002 σκέψεις και αμφιβολίες.

Λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά. Το blower του junior-21- ανατινάχθηκε τότε, ΝΑΙ είναι γεγονός.

Το ό,τι το συγκεκριμένο blower το έχουμε άλλα 9.000 άτομα ΧΩΡΙΣ να έχει ανατιναχθεί, είναι

επίσης γεγονός. Το έχω και εγώ που το χρησιμοποιώ σπάνια και είναι comple, το χει και φίλος

που ο πατέρας του το χρησιμοποιεί όλο το χειμώνα πάνω στο βουνό για να φυσάει τα κάρβουνα

στο καυστήρα -μιλάμε το λιώνει το blower- και είναι επίσης comple. Από 'κει και πέρα, έχω και

εγώ κάποιες επιφυλάξεις και όταν το χρησιμοποιώ το έχω όσο πιο μακριά γίνεται από το πρόσωπο

και δεν το ζορίζω, όχι πως άμα εκραγεί δεν υπάρχει περίπτωση να μου 'ρθει κομμάτι στο πρόσωπο.

Στη τελική, παν κατ 20€ κάνει, δεν γίνεται να χει και την τέλεια κατασκευή. Προσωπικά είχα ψάξει

παλιότερα για καλύτερο 500άρι (είναι παραπάνω από αρκετό για να φυσάς το pc σου) με καλύτερη

κατασκευή -κι ας κόστιζε 2πλάσια ή 3πλάσια από το Leroy Merlin- αλλά δεν είχα βρει κάτι. Οπότε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.