Jump to content

Προβλημα μπαταριας στο Xperia x1i.

xperiakias

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Πρώτον θα ήθελα να συγχαρώ ολους για αυτο το υπεροχο site.

Λοιπον, μια μερα μου εκλεισε το κινητό απο μπαταρία. το εβαλα να φορτιζει και το πρωι ειδα πως δεν ανοιγε και μολις πατούσα το power button μου γινόταν κοκκινο ( το κουμπί ) και δεν ανοιγε καθόλου. απ'οτι διάβασα σε αρκετά forum φταίει η μπαταρία, πως επειδη έχει ξεφορτήσει τερμα δεν μπορεί να δώσει εντολή στο κινητο να ανοίξει. καποιοι ελεγαν πως εβγαλαν την μπαταρια 5-10 φορες ενώ το ειχαν στη πρίζα και ξανα πήρε μπρος και άρχισε να φορτίζει. το δοκίμασα και δν εγινε τπτ σε μενα. αλλοι ειπαν πως πήραν την μπαταρία και την φόρτισαν εξωτερικα με εξωτερικούς power supply οπως ελεγαν. Δεν ξέρω τι να κανω για να δουλεψει η μπαταρια ξανα! αυτους τους εξωτερικούς "φορτιστές" που μπορώ να τους βρω??

το κινητο μου δεν εχει προβλημα γιατι το δοκιμασα με αλλη μπαταρια και δουλευει κανονικα.

Και 40Ε δν μου δίνονται εύκολα για αλλη μπαταρία!

Ελπίζω να με βοηθήσετε.

αα σε ξένα φορυμ π ειδα οι πιο πολλοι αγοραζαν αλλη μπαταρία ( με μονο 9$ !!! ) αλλα καποιοι φόρτιζαν καπως την μπαταρία.

Καλησπέρα.

Πρώτον θα ήθελα να συγχαρώ ολους για αυτο το υπεροχο site.

Λοιπον, μια μερα μου εκλεισε το κινητό απο μπαταρία. το εβαλα να φορτιζει και το πρωι ειδα πως δεν ανοιγε και μολις πατούσα το power button μου γινόταν κοκκινο ( το κουμπί ) και δεν ανοιγε καθόλου. απ'οτι διάβασα σε αρκετά forum φταίει η μπαταρία, πως επειδη έχει ξεφορτήσει τερμα δεν μπορεί να δώσει εντολή στο κινητο να ανοίξει. καποιοι ελεγαν πως εβγαλαν την μπαταρια 5-10 φορες ενώ το ειχαν στη πρίζα και ξανα πήρε μπρος και άρχισε να φορτίζει. το δοκίμασα και δν εγινε τπτ σε μενα. αλλοι ειπαν πως πήραν την μπαταρία και την φόρτισαν εξωτερικα με εξωτερικούς power supply οπως ελεγαν. Δεν ξέρω τι να κανω για να δουλεψει η μπαταρια ξανα! αυτους τους εξωτερικούς "φορτιστές" που μπορώ να τους βρω??

το κινητο μου δεν εχει προβλημα γιατι το δοκιμασα με αλλη μπαταρια και δουλευει κανονικα.

Και 40Ε δν μου δίνονται εύκολα για αλλη μπαταρία!

Ελπίζω να με βοηθήσετε.

αα σε ξένα φορυμ π ειδα οι πιο πολλοι αγοραζαν αλλη μπαταρία ( με μονο 9$ !!! ) αλλα καποιοι φόρτιζαν καπως την μπαταρία.

Δεν ξέρω αν ο Δήσιος μπορεί να κάνει κάτι

Dissios

έχω ακούσει ό,τι τις φτιάχνει , εδώ αν θες έχει καινούργια .... :man_in_love:

SonyEricsson Xperia X1i Μπαταρία (1500 mAh) - €21.49 - Παγκόσμια δωρεάν αποστολή - BatteryUpgrade.gr - Αναβαθμίστε τη μπαταρία σας

Λοιπόν το έκανα!! θέλω να πω τον τρόπο γιατί δεν θέλω να την πάθει κανείς σαν εμένα και να μην ξέρει τι να κάνει. ελπίζω να βοηθήσω κάποιους! Γιατί εγώ προσωπικά από τα 5 άτομα που ξέρω ότι έχουν το xperia x1i οι 3 το έχουν πάθει αυτό στα 2 χρόνια σίγουρα! Και κάποιοι επιτήδιοι τους παίρνουν 20-25 ευρώ για 2 λεπτά δουλειά ή ακόμα χειρότερα αγοράζουν καινούργια μπαταρία!!! (από 30-40 ευρώ) !!

i) Η πρώτη λύση είναι να βάλεις το κινητό σου να φορτίζει (σε πρίζα γιατί δίνει πιο πολύ τάση από το usb του υπολογιστή) και να βγάζεις την μπαταρία 5-10 φορές, αφήστε το 30sec την φορά περίπου. Έτσι ίσως πάρει μπρος η μπαταρία και αρχίσει να φορτίζει.

ii) Δεύτερον μπορείτε να βγάλετε την μπαταρία και να την φορτίσετε με κάποιο εξωτερικό φορτιστή μπαταριών. Κάποια μαγαζιά με ηλεκτρονικά είδη θα έχουν τέτοιους φορτιστές μπορείτε να πάτε να ρωτήσετε αν μπορούν να σας φορτίσουν 10 λεπτά την μπαταρία. Πόσα χρήματα να σου πάρουν πια γι'αυτό!

iii) Και η τρίτη λύση, αυτή που έκανα εγώ, είναι:

Πήρα ένα παλιό sony erisscon που είχα (πιστεύω όλοι μας έχουμε από ένα παλιό sony erisscon σπίτι ή μπορούμε να βρούμε από κάποιον γνωστό) και έβγαλα την μπαταρία απο το παλιο και εκει πέρα που κάνει επαφή στα 3 συρματάκια άνωσα 3 καλωδιάκια μικρά και από την άλλη μεριά τα ένωσα με την μπαταρία του xperia ( στην ουσία έβαλα την μπαταρία του xperia στο παλιό sony erisscon με πατέντα γιατί δεν χωρούσε κανονικά! ). Προσέξτε να βάλετε το + και το - σωστά. Μετά φόρτισα το κινητό αυτό για ένα τέταρτο, έβαλα την μπαταρία στο xperia και όλα τέλεια!

Το δοκίμασα και με nokia αυτή την πατέντα και άνοιγε το κινητό αλλά δεν φόρτιζε γιατί έχουν διαφορετικό τύπο μπαταρίας. Τώρα απ'ότι ξέρω με τα sonyerisscon έχουν όλα τον ίδιο τύπο μπαταρίας (Li-polymer σε αντίθεση με τα nokia που έχουν Li-ion).

Όποιος θέλει βοήθεια ας επικοινωνήσει μαζί μου. bagelis_15@hotmail.com Θα χαρώ να τον βοηθήσω.

Υ.Γ. Δεν έχω ιδέα από μπαταρίες και τέτοια, δεν είμαι κανένας τεχνικός! Απλά το έψαξα αρκετά για να το βρώ!

Α!! Και να μην αφήνετε να ξεφορτίσει τέρμα το xperia ειδικά αν το έχετε κανά 2 χρόνια γιατί μπορεί να σας το κάνει αυτό!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.