hulk17 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 13, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 13, 2011 Καλησπερα σε ολους.Το προβλημα μου εχει να κανει με το reservoir το οποιο ραγιζει ψηλα πανω και ανοιγει μεχρι την μεση περιπου.Ειναι το τριτο που βαζω και σχετικα με το σφιξιμο το σφιγγω ισα ισα να στεγανοποιησει.Μηπως θα ηταν καλυτερα να βαλω τυπου 5.25bay και αν ναι τι υλικο plexi ή acetal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr_God Μάϊος 13, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2011 Βασικά τι reservoir έχεις κατ'αρχάς και έχεις προβλήματα;Όλα είναι σχετικά. Ένα καλό reservoir μπορεί να είναι οποιουδήποτε τύπου και από οποιοδήποτε υλικό. Δεν είναι ούτε όλα τα acetal καλά, ούτε όλα των 5.25" καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hulk17 Μάϊος 13, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2011 Το τελευταιο ειναι της phobya το Balancer 250 black nickel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 13, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2011 πολυ συχνα τα κρουσματα τωρα τελευταια... και σε αρκετες μαρκες μαλιστα και με βαλβιδες ανακουφισης και με σωστα σφιξιματα... εαν παντως αλλαξεις τυπο τανκ και θες να ησυχασεις θα προτεινα κατι σε 5,25 μασιφ φρεζατο acetal συνηθως κι αυτα εχουν plexi προσοψεις αλλα ειναι πιο χοντρα κομματια που πατανε πανω σε τσιμουχα και δεν εχουν ουτε επιφοβους αρμους και σπειρωματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
hulk17 Μάϊος 13, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2011 Γιωργο μιλας για κατι σαν το EK?Κοκκινα ομως και αντε να δουμε ποτε θα ρθουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Μάϊος 13, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2011 Ιδιοκατασκευή reservoir απο collector καλοριφερ εδω και 2 χρονια και έχει ηρεμήσει το κεφάλι μου...Την είχα πατήσει και εγώ με ραγίσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Μάϊος 14, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Απλό Ταυφ με 1 ευρώ κόστος εδώ και 4 χρόνια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάϊος 14, 2011 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Ποια reservoirs έχεις δοκιμάσει? Εγώ με το ΕΚ 200 παλιότερα και τώρα με το koolance δεν είχα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 14, 2011 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Ποια reservoirs έχεις δοκιμάσει? Εγώ με το ΕΚ 200 παλιότερα και τώρα με το koolance δεν είχα πρόβλημα.Ντινο παλιοτερα οντως συνεβαινε πιο σπανια.εχουν φυγει απειρα κομματια απο το καταστημα που εργαζομουν παλαιοτερα και τα rma ηταν πολυ λιγα αναλογικα.τον τελευταιο καιρο ομως το βλεπω ολο και πιο συχνα και σε μαρκες οπως koolance, EK, phobya, xspc 5,25,και σου λεω, παντα παιζει ρολο ο ανθρωπινος παραγοντας - κοινως καθαρισμα με οινοπνευμα, υπερβολικο σφιξιμο, ανεπαρκης εξαερωση>πιεσηαλλα εχω περιπτωσεις που παρολο που ηταν στημενα με σωστα σφιξιματαειχαν και βαλβιδες εκτονωσηςγεμισαν και με premix υγρα αλλα και με καθαρο WFIμετα απο μικρο χρονικο διαστημα παρουσιασαν ρωγμες και οχι παντα στα επιφοβα τελειωματα αλλα και στο μεσο του κυλινδρου!σε πολλα ΕΚ πχ ειναι γνωστο οτι λογω ελλειπους φινιρισματος των σπειρωματων στα acetal τμηματα των resπαραμενουν μικρες τριχοειδης αποφυσεις στα σπειρωματα, σαν τριχινα γρεζια, τα οποια προκαλουν δακρυσμα.μονη λυση για να το διορθωσεις εαν το εχεις ηδη γεμισει και στησει, ειναι το παραπανω σφιξιμομε αποτελεσμα καποια στιγμη να σου ραγισει.οποτε τωρα πλεον πριν το βαλεις πανω του ριχνεις ενα ξεγρεζιασμα προκαταβολικα καλου κακουστα koolance την ακουγανε οι κολλες στα μεταλλικα rings των σπειρωματωνσε καποια η κολλα ηταν οκ αλλα τα δαχτυλιδια εβγαζαν σκουριες!στα xspc 5,25 συνηθως μετα απο καποιους κυκλους χρησης >συστολης διαστολης των κολλησεωνπαρουσιαζονται ρωγμες στους αρμους των επιφανειων.στα καινουρια τους 5,25 pump/bay res, εκτος των ατελειων του στυλ στραβοκολλημενα τμηματα και διαφορες στις διαστασεις, εχουν υιοθετησει και τον πιο ηλιθιο τροπο τοποθετησης σπειρωματων everεχω αρχισει να αναθεωρω πολλα για την χρηση εξαρτηματων plexi στα κυκλωματα πλεον γενικα διαπιστωνω οτι το quality control εχει αρχισει να λαμπει δια της απουσιας του σε πολλα εξαρτηματακαι στο κομματι της υδροψυξης τωρα τελευταιααλλα δε μασαμεορεξη να χουμε να τα δοκιμαζουμε και να διαπιστωνουμε τι παιζειωστε να ριχνουμε και κανενα ακυρο στους τσαπατσουληδες και κινεζοφασονιστες μεταπωλητες Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάϊος 14, 2011 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Γιώργο το ξέρω ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις τελευταία απλά 3 συνεχόμενες μου φαίνεται απίθανο. Και έμενα έχει ραγίσει ελάχιστα στο σπείρωμα ψηλά αλλά μέχρι εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 14, 2011 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Γιώργο το ξέρω ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις τελευταία απλά 3 συνεχόμενες μου φαίνεται απίθανο. Και έμενα έχει ραγίσει ελάχιστα στο σπείρωμα ψηλά αλλά μέχρι εκεί.ετσι ξεκινα συνηθως και μετα σιγα σιγα μεγαλωνει ωσπου ξαφνικα εν μια νυκτι 10πλασιαζεται και αρχιζει και τρεχειτο 3in a row του Γιαννη (hulk) εαν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι με δυο διαφορετικα res κι οχι με το ιδιοεγω παντως εχω στειλει ηδη τρια κομματια για rma και περιμενω εναγωνιως απαντηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
hulk17 Μάϊος 14, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Τελικα εχει κανεις να μου προτεινει μια σιγουρη λυση?Τιποτα σε diy αξιοπρεπες και εμφανισιμο υπαρχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.