Jump to content

Reservoirs....

hulk17

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.Το προβλημα μου εχει να κανει με το reservoir το οποιο ραγιζει ψηλα πανω και ανοιγει μεχρι την μεση περιπου.Ειναι το τριτο που βαζω:wall: και σχετικα με το σφιξιμο το σφιγγω ισα ισα να στεγανοποιησει.Μηπως θα ηταν καλυτερα να βαλω τυπου 5.25bay και αν ναι τι υλικο plexi ή acetal?

Βασικά τι reservoir έχεις κατ'αρχάς και έχεις προβλήματα;

Όλα είναι σχετικά. Ένα καλό reservoir μπορεί να είναι οποιουδήποτε τύπου και από οποιοδήποτε υλικό. Δεν είναι ούτε όλα τα acetal καλά, ούτε όλα των 5.25" καλά.

πολυ συχνα τα κρουσματα τωρα τελευταια... και σε αρκετες μαρκες μαλιστα :hmm:

και με βαλβιδες ανακουφισης και με σωστα σφιξιματα...

εαν παντως αλλαξεις τυπο τανκ και θες να ησυχασεις θα προτεινα κατι σε 5,25 μασιφ φρεζατο acetal

συνηθως κι αυτα εχουν plexi προσοψεις

αλλα ειναι πιο χοντρα κομματια που πατανε πανω σε τσιμουχα και δεν εχουν ουτε επιφοβους αρμους και σπειρωματα

Ποια reservoirs έχεις δοκιμάσει? Εγώ με το ΕΚ 200 παλιότερα και τώρα με το koolance δεν είχα πρόβλημα.

Ντινο παλιοτερα οντως συνεβαινε πιο σπανια.

εχουν φυγει απειρα κομματια απο το καταστημα που εργαζομουν παλαιοτερα και τα rma ηταν πολυ λιγα αναλογικα.

τον τελευταιο καιρο ομως το βλεπω ολο και πιο συχνα

και σε μαρκες οπως koolance, EK, phobya, xspc 5,25,

και σου λεω, παντα παιζει ρολο ο ανθρωπινος παραγοντας -

κοινως καθαρισμα με οινοπνευμα, υπερβολικο σφιξιμο, ανεπαρκης εξαερωση>πιεση

αλλα εχω περιπτωσεις που παρολο που ηταν στημενα με σωστα σφιξιματα

ειχαν και βαλβιδες εκτονωσης

γεμισαν και με premix υγρα αλλα και με καθαρο WFI

μετα απο μικρο χρονικο διαστημα παρουσιασαν ρωγμες

και οχι παντα στα επιφοβα τελειωματα αλλα και στο μεσο του κυλινδρου!

σε πολλα ΕΚ πχ ειναι γνωστο οτι λογω ελλειπους φινιρισματος των σπειρωματων στα acetal τμηματα των res

παραμενουν μικρες τριχοειδης αποφυσεις στα σπειρωματα, σαν τριχινα γρεζια, τα οποια προκαλουν δακρυσμα.

μονη λυση για να το διορθωσεις εαν το εχεις ηδη γεμισει και στησει, ειναι το παραπανω σφιξιμο

με αποτελεσμα καποια στιγμη να σου ραγισει.

οποτε τωρα πλεον πριν το βαλεις πανω του ριχνεις ενα ξεγρεζιασμα προκαταβολικα καλου κακου

στα koolance την ακουγανε οι κολλες στα μεταλλικα rings των σπειρωματων

σε καποια η κολλα ηταν οκ αλλα τα δαχτυλιδια εβγαζαν σκουριες!

στα xspc 5,25 συνηθως μετα απο καποιους κυκλους χρησης >συστολης διαστολης των κολλησεων

παρουσιαζονται ρωγμες στους αρμους των επιφανειων.

στα καινουρια τους 5,25 pump/bay res, εκτος των ατελειων του στυλ στραβοκολλημενα τμηματα και διαφορες στις διαστασεις, εχουν υιοθετησει και τον πιο ηλιθιο τροπο τοποθετησης σπειρωματων ever

εχω αρχισει να αναθεωρω πολλα για την χρηση εξαρτηματων plexi στα κυκλωματα πλεον

γενικα διαπιστωνω οτι το quality control εχει αρχισει να λαμπει δια της απουσιας του σε πολλα εξαρτηματα

και στο κομματι της υδροψυξης τωρα τελευταια

αλλα δε μασαμε

ορεξη να χουμε να τα δοκιμαζουμε και να διαπιστωνουμε τι παιζει

ωστε να ριχνουμε και κανενα ακυρο στους τσαπατσουληδες και κινεζοφασονιστες μεταπωλητες

Γιώργο το ξέρω ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις τελευταία απλά 3 συνεχόμενες μου φαίνεται απίθανο. Και έμενα έχει ραγίσει ελάχιστα στο σπείρωμα ψηλά αλλά μέχρι εκεί.

Γιώργο το ξέρω ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις τελευταία απλά 3 συνεχόμενες μου φαίνεται απίθανο. Και έμενα έχει ραγίσει ελάχιστα στο σπείρωμα ψηλά αλλά μέχρι εκεί.

ετσι ξεκινα συνηθως και μετα σιγα σιγα μεγαλωνει ωσπου ξαφνικα εν μια νυκτι 10πλασιαζεται και αρχιζει και τρεχει

το 3in a row του Γιαννη (hulk) εαν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι με δυο διαφορετικα res κι οχι με το ιδιο

εγω παντως εχω στειλει ηδη τρια κομματια για rma και περιμενω εναγωνιως απαντηση

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.