Jump to content

νεα καρτουλα με δυνατοτητες "ΗΤPC"

TifoziF1

Recommended Posts

Μιας και δεν παίζω games τωρα πια (κάτι σε στυλ "η το τσιγαρο ή εγω, τελεσίγραφοοοοο", όσοι με είχατε στο battlefield contacts θα to ;exete καταλάβει :p ) η 4890 που είχα είναι παρελθόν. Έχω επάνω μια 9600GT Green edition αλλά είναι λίγο "φασαριόζα" και "παλιάς" τεχνολογίας που καίει και τσάμπα Watt.

Είμαι σε αναζήτηση mid-low που να έχει και δυνατότητες HTPC και γιατί όχι και 3D (bluray). Games last year, εκτός από εκτος απο κανενα χαζο-flash, video acceleration να έχει, και 3D ακόμα καλύτερα, να είναι πολύ ήσυχη, να μην καταναλώνει, να έχει DX11, HDMI με ήχο και budget 50-60Ευρώ.

NVidia ή ΑΤΙ και ποιά ?

gt210 - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr

5450 - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr

Διάλεξε κόκκινη ή πράσινη ανάλογα με την προτίμηση σου, και βρες μια υλοποίηση με παθητική ψύξη αφού θέλεις ησυχία.

Μια gt210 της gainward με παθητική ψύξη που πέρασε από τα χέρια μου δε ζεσταινόταν.

Και για τη 5450 δε θυμάμαι να εχω διαβάσει αναφορές για ζεστή λειτουργία και η κάρτα είναι αρκετά φορεμένη σε htpc setups.

Επειδή το έψαξα πρόσφατα, έχω να σου πω τα εξής:

- οι κάρτες AMD της σειράς 54xx έχουνε 80 SPs και αμέσως επόμενη σειρά 55xx έχει 400, μεγάλο άλμα imho.

- αντίστοιχα, στην 6η γενιά οι 64xx έχουνε 160 SPs και οι 65xx έχουν 480.

Αν θες να αποτοξινωθείς τελείως χτύπα την φτηνότερη x4xx, ενώ άμα παίζεις και κανά ψιλό θα σου έλεγα να δώσεις τα +5 φράγκα για x5xx, γιατί το άλμα στις επιδόσεις έιναι πολύ μεγαλύτερο από την διαφορά σε € ;)

Από επιδόσεις, η 5570 1Gb (half height) μου είναι πολύ καλύτερη απ´όσο φοβόμουν, παίζει το UT2004 σε full ανάλυση στην 3008wfp μου. Από τη μια είναι 7 χρονών παιχνίδι, αλλά κι από την άλλη 2560x1600 με full textures & details δεν είναι και λίγα. Το τρέχει εξίσου καλά με την GTX285 που είχα πριν, σε σημείο που να συνειδητοποιώ πόσο overkill ήταν τα λεφτά που έχω δώσει για κάρτες τα τελευταία 5 χρόνια που είμουν σε 1920x1200 και παίζω μόνο αυτό το παιχνίδι...

Θα σου πρότεινα την 6670 ή την 6570 που είναι οι καλύτερες κάρτες χωρίς ανάγκη εξωτερικής τροφοδοσίας και half-height. Αθόρυβες, δροσερές με επιδόσεις 9800GT και με HDMI 1.4a (με Blu Ray 3D support). Δες το

AnandTech - AMD’s Radeon HD 6670 & Radeon HD 6570: Two’s Company, Sub-$100’s A Crowd για το πως αποδίδουν...

• 5 weeks later...
να έχει HDMI με ήχο

NVidia ή ΑΤΙ και ποιά ?

Φιλε βρηκες τιποτα στην αναζητη σου;

Στηνω ενω htpcακι για τους γονεις μου και το μονο που με ενδιεφερε ειναι μια καρτα με HDMI με AUDIO για να τους την συνδεσω απευθειας πανω στην TV χωρις να χρειαζονται αλλα ηχεια.

Γενικα οποιος εχει καποια δοκιμασμενη λυση ας προτεινει.

Οποιαδηποτε προταση δεκτη αρκει να παιζει ηχο απευθειας η καρτα χωρις χρηση spdif καλωδιου γιατι νομιζω η μητρικη δεν εχει.

Υπαρχει καν, αυτο που ζηταω;

Φιλε μου σε ευχαριστω για το λινκ, ισως το διαβασα λιγο βιαστικα αλλα δεν ειδα πουθενα να διευκρινιζει το αν χρειαζονται spdif ή οχι οι καρτες για να παιξουν audio απο το hdmi. :hm:

Όλες οι καρτούλες περνάνε τον ήχο από το HDMI χωρίς την ανάγκη να τις συνδέσεις εσωτερικά με το Spdif της μητρικής. Αυτό χρειαζόταν παλιά για κάποιες Nvidia (πριν την σειρά 200).

Όχι ρε, έδωσα την 4890 που είχα και με τα χρήματα αυτά θα πάρω HTPC καρτούλα, να μην καταναλώνει κιόλας, ήσυχη, δροσερή και σύγχρονη (πχ 3D, ηχος κτλ). Διαφορετικά δεν είχα λόγω να δώσω την 4890, καινουργια ήταν αλάχιστα δουλεμένη.

μην παρεις λιγοτερο απο σειρα 6***. εχει ολα τα νεα χαρακτηριστικα που μπορει να σου χρειαστουν στο μελλον. Π.χ hdmi v1.4!!! και μικροτερες καταναλωσεις!!

αν και βλεπω οτι ψιλοτσιμπισαν οι τιμες προς τα πανω..??? η κανω λαθος?

Θα σου πρότεινα την 6670 ή την 6570 που είναι οι καλύτερες κάρτες χωρίς ανάγκη εξωτερικής τροφοδοσίας και half-height. Αθόρυβες, δροσερές με επιδόσεις 9800GT και με HDMI 1.4a (με Blu Ray 3D support). Δες το

AnandTech - AMD’s Radeon HD 6670 & Radeon HD 6570: Two’s Company, Sub-$100’s A Crowd για το πως αποδίδουν...

+1, ειδικά με τη 6670 passive είσαι μια χαρά

http://www.thelab.gr/eidiseis/i-sapphire-etoimazei-mia-nea-radeon-hd-95481.html

Πληροφοριακα και μονο για μελλοντικους αναγνωστες, στο htpc συστηματακι εγκατασταθηκε μια gt430 και ολα κομπλε με τον ηχο μεσω του hdmi.

Drivers χρησιμοποιηθηκαν μονο της nvidia ενω για realtek που εχει το mobo δεν τους εβαλα καν.

Τωρα για το video acceleration που ρωτηθηκε πιο πανω, εχει καποια συγκεκριμενη επιλογη στο nvidia control panel ή λειτουργει ετσι default;

το Hardware Accelerration (αν εννοεις αυτο...!) το εκμεταλλευεται ή οχι το καθε προγραμμα που χρησιμοποιεις. ορισμενα, πχ ΜPC-HC, το αξιοποιουν αριστα, ενω ορισμενα αλλα λιγοτερο καλα!

αν χρησιμοποιεις το συγκεκριμενο προγραμμα, στην κατω αριστερα γωνια γραφει playing DXVA, δλδ χρησιμοποιει την καρτα γραφικων για την αναπαραγωγη!

εσυ απλα να εχεις τους τελευταιους drivers της καρτας σου περασμενους!

οριστε και το dxva κατω αριστερα μεσα στο κυκλο κλειδωμενο

mpc-home 3196 εκδοση+haali splitter+[reclock για ομαλη κινηση κλειδωνει και πρασινιζει το εικονιδιο του]

Χ2 3600+[1900Μhz]με ατι 5450 11.6 drivers και με ρυθμιση μονο οτι βλεπεται παρακατω τιποτε αλλο

1080p με μονο 27% usage και κινηση χαρτι

12133780.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

12728153.th.png

Uploaded with ImageShack.us

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.