pantelos Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2011 γεια σας,θα εχω προβλημα με την λειτουργεια αυτης της αντλιας αν της βαλω εναν αντιστατη (μικρο) για να μειωθει ο θορυβος?ψυγειο>τανκ>αντλια>cpu>ψυγειο>gpuEK-DCP 4.0 (12V DC Pump) - Pumps - Pumps & Accessories Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Μάϊος 12, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2011 Μπορείς να συνδέσεις στην αντλία με έναν fan controller ή με ένα απλό ποτενσιόμετρο από όπου θα ρυθμίζεις τις στροφές της και τον παραγόμενο θόρυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Μάϊος 12, 2011 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2011 Δοκίμασε να την βάλεις αν είναι δυνατό πάνω σε κάποιο αντικραδασμικό υλικό , αφρολέξ , μοκέτα ή μαλακό πανί ( το έκανα και σώθηκα ) γιατί ο θόρυβος μπορεί να προέρχεται από συντονισμό της αντλίας με το κουτί .Αν δεν είναι συντονισμός ( εννοείται πως δεν υπάρχουν φυσαλίδες στο κύκλωμα που παράγουν θόρυβο) τότε όπως γράφει και ο φίλος από πάνω μπορείς να την βάλεις σε fan controller , που χρησιμοποιεί όμως voltage regulation και όχι pwm γιατί τότε τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα.Φιλικά , Λευτέρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάϊος 12, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2011 Πάντως αν την βάλεις και ρίξεις τις στροφές τις θα πέσει πολύ η πίεση στο κύκλωμα με αποτέλεσμα όχι τόσο καλές θερμοκρασίες.Στο λέω αυτό γιατί δεν είναι και η δυνατότερη αντλία,απλά μια αρκετά καλή.Αλλά δεν κάνει και θόρυβο.Πάντως κάτι άλλο είναι η διάταξη που τα έχεις.Προτείνεται γενικά να είναι σε σερά αντλία>ψυγείο>cpu>ψυγείο>gpu>τανκ και μετά πάλυ αντλία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάϊος 12, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2011 Η συγκεκριμένη τραβάει 20W, πριν την βάλεις σε κάποιο fan controller σιγουρέψου ότι αντέχει τόσα Watt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantelos Μάϊος 13, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2011 οκ ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας....λογικα θα κανω και worklog αλλα οχι ακομα οταν τελειωσουν οι εξετασεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
uprising1987 Μάϊος 14, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα,θέλω και γω να μειώσω κάπως τις στροφές - θόρυβο της αντλίας και έλεγα να βάλω κάποιο fan controller. Επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός και ψάρωσα λίγο , πως θα επιλέξω το κατάλληλο fan controller?εχω το THERMALTAKE CL-W0187 BIG WATER 770 - - E-SHOP.GR ,και σκεφτόμουν να βάλω κατι σαν αυτό-> Computer PC 3 or 4 Pin CPU Fan Speed Controller | eBay θα υπάρξει πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_Scientist Ιούνιος 12, 2011 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2011 Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα,θέλω και γω να μειώσω κάπως τις στροφές - θόρυβο της αντλίας και έλεγα να βάλω κάποιο fan controller. Επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός και ψάρωσα λίγο , πως θα επιλέξω το κατάλληλο fan controller?εχω το THERMALTAKE CL-W0187 BIG WATER 770 - - E-SHOP.GR ,και σκεφτόμουν να βάλω κατι σαν αυτό-> Computer PC 3 or 4 Pin CPU Fan Speed Controller | eBay θα υπάρξει πρόβλημα?Εγω θα σου πρότεινα να βάλεις καποιο controller που συνδέεται με το τροφοδοτικό με το 4pin καλώδιο και κουμπώνει μπροστά στα drives...γιατι αυτο το που ειναι στο ebay συνδέεται με την μητρική (εκτός αν του βάλεις τον αντάπτορα) αλλα ειναι για έναν ανεμιστίρα και πρέπει να ανοιγκλίνεις το καπάκι για να το ρυθμίζεις...και αν το καπάκι το κλίνεις με βίδες τοτε θα ειναι και λίγο "κόπος"...ενω αν πάς στη στουρνάρη θα βρείς ωραία controller me 10-15 ευρώ που θα ειναι για παραπάνω ανεμιστίρες και θα λένε καμια θερμοκρασία...και γενικά θα γινει θα βελτιώσει την αισθητική στο κουτί σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_Scientist Ιούνιος 12, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2011 Πάντως αν την βάλεις και ρίξεις τις στροφές τις θα πέσει πολύ η πίεση στο κύκλωμα με αποτέλεσμα όχι τόσο καλές θερμοκρασίες.Στο λέω αυτό γιατί δεν είναι και η δυνατότερη αντλία,απλά μια αρκετά καλή.Αλλά δεν κάνει και θόρυβο.Πάντως κάτι άλλο είναι η διάταξη που τα έχεις.Προτείνεται γενικά να είναι σε σερά αντλία>ψυγείο>cpu>ψυγείο>gpu>τανκ και μετά πάλυ αντλία.πώς γινεται απο το ψυγείο να μπαινει υγρό και απο αντλία και απο cpu και να βγαίνει σε cpu kai gpu??...με τα λεγόμενα Τ? εγω αν και δέν εχω βάλει στο gpu το έχω τανκ πεφτει (λογο βαρίτητας) στην αντλία και η αντία με πιεση παει στο ψυγείο που ειναι στην οροφή και μετα αρχίζει παλι τη κατηφόρα...σε cpu και τανκ...δηλαδη τανκ>αντλία>ψυγείο>cpu>τανκ και αν έβαζα gpu τανκ>αντλία>ψυγείο>cpu>gpu>τανκ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούνιος 20, 2011 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2011 πώς γινεται απο το ψυγείο να μπαινει υγρό και απο αντλία και απο cpu και να βγαίνει σε cpu kai gpu??...με τα λεγόμενα Τ? εγω αν και δέν εχω βάλει στο gpu το έχω τανκ πεφτει (λογο βαρίτητας) στην αντλία και η αντία με πιεση παει στο ψυγείο που ειναι στην οροφή και μετα αρχίζει παλι τη κατηφόρα...σε cpu και τανκ...δηλαδη τανκ>αντλία>ψυγείο>cpu>τανκ και αν έβαζα gpu τανκ>αντλία>ψυγείο>cpu>gpu>τανκ.. 2o ψυγειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
digitaltiger Ιούνιος 27, 2011 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2011 πώς γινεται απο το ψυγείο να μπαινει υγρό και απο αντλία και απο cpu και να βγαίνει σε cpu kai gpu??...με τα λεγόμενα Τ? εγω αν και δέν εχω βάλει στο gpu το έχω τανκ πεφτει (λογο βαρίτητας) στην αντλία και η αντία με πιεση παει στο ψυγείο που ειναι στην οροφή και μετα αρχίζει παλι τη κατηφόρα...σε cpu και τανκ...δηλαδη τανκ>αντλία>ψυγείο>cpu>τανκ και αν έβαζα gpu τανκ>αντλία>ψυγείο>cpu>gpu>τανκ.. Ετσι ακριβως ειταν και το δικο μου loop μεχρι που αλλαξα τανκ>αντλια>cpu>ψυγειο>τανκ και ειδα 10 βαθμους διαφορα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosmos Ιούνιος 28, 2011 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2011 Ετσι ακριβως ειταν και το δικο μου loop μεχρι που αλλαξα τανκ>αντλια>cpu>ψυγειο>τανκκαι ειδα 10 βαθμους διαφορα.. Μαλλον εχω μεινει λιγο πισω...ισχυει αυτο?Εχετε δει και αλλoι τοσο μεγαλη διαφορα με αυτην την διαταξη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Ιούνιος 28, 2011 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2011 Εξαρτάται το cpu block. Αν θέλει πίεση για να δουλέψει ή είναι χαμηλής ροής Link to comment Share on other sites More sharing options...
digitaltiger Ιούνιος 28, 2011 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2011 Μαλλον εχω μεινει λιγο πισω...ισχυει αυτο?Εχετε δει και αλλη τοσο μεγαλη διαφορα με αυτν την διαταξη? Δεν εχεις να χασεις τιποτα με μια δοκιμη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.