komos Δημοσιεύτηκε Μάϊος 10, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 10, 2011 ο οδηγος αυτος κανει πιθανοτατα για ολα τα p45 mobos ειναι αποτελεσμα αρκετων ωρών και αρκετου διαβασματος πιο πολυ για πειραματισμο. ειχα πολυ καιρο να ασχοληθω με hackintosh, η αληθεια ειναι οτι εχουν αλλαξει πολλα απο τα netbooks και τις leopard (10,5)εκδοσεις που ηξερασαν αρχη δηλωσα στο bios μου ολους τους δισκους σε ahci mode, κατα την διάρκεια της εγκαταστασης απενεργοποιησα ολους τους δισκους που δεν χρειαζομουν για να μην εχω προβληματα με τα windows) bootαρουμε απο ενα dvd iatkos s3v2 (snow leopard 10,6,3) το προτιμησα γιατι τα εχει ολα μαζεμενα,αφου περιμενουμε να bootarei ανοιγουμε το disk utility και φορμαρουμε τον δισκο σε mac os journaled που θα περασουμε τα snow leopard κατοπιν κανουμε quit στο disk utility για να συνεχισουμε την εγκατασταση.Διαλεγουμε να κανει την εγκατασταση στον δισκο που μολις φορμαραμεπριν την εναρξη της εγκαταστασης παταμε customize διαλεγουμε τους αναλογους drivers /kernels/patchesεγω διαλεξαdriverssata/ide driversntfs 3gvgaati network/wiredatherosξεκιναμε την εγκαταστασηη εγκατασταση ηταν ιδιαιτερα ευκολη και απροβληματιστητελειωνει περιπου σε 20 λεπτα οταν bootarei διαλεγουμε τις επιλογες της πρωτης εγκαταστασης ειμαστε σε Snow Leopard 10,6,3 και δουλευει ο ηχος αλλα οχι και η καρτα γραφικων (σηκωνει αναλυση 1024χ768) (για την ati 5850)περναμε τον combo update σε 10.6.7 που το βρισκουμε στο site της apple ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗμε το update που μολις καναμε μας εχει πειραξει και τον bootloader , με αποτελεσμα να μην bootarei ποτε κατεβαζουμε το multibeast 3,6,0 το τρεχουμε (υπαρχει πιθανοτητα να κανει force close απο μονο του, το ξανα ανοιγουμε)υπαρχουν 2 τροποι εγκαταστασης εγω προσωπικα διαλεξα την EasyBeast, που ειναι και πιο noob friendlyεπισης διαλεξα και τον chameleon 2.0 rc5 ati experimental bootloadersystem utilitiesosx x 86 software μολις τελειωσει και αυτο κανουμε το σταυρο μας και βαραμε restartest voila ειμαστε σε snow leopard :-)δουλευει ο ηχος, η καρτα γραφικων , οι usb θυρες οι εισοδοι εξοδοι ηχουτο restart power off και sleep επισης μια χαραγενικα ολο το μηχανημα δειχνει απροβληματιστοτο μονο κακο οταν παω να κανω migarte απο το macbook καταληγω με memory allocation error (αν εχει κανεις καμια ιδεα ευπροσδεκτη)****μαλλον ηταν επειδη ειχα αρκετες usb συσκευεςwhan you needhttp://www.tonymacx86.blogspot.com/2010/04/iboot-multibeast-install-mac-os-x-on.htmlhttp://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=81&t=19321Mac OS X v10.6.7 Update Comboiatkos s3v2.iso (found on tpb.com) Link to comment Share on other sites More sharing options...
komos Μάϊος 10, 2011 Author #2 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Μάϊος 11, 2011 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Ίδια διαδικασία και σε μένα.Οι μόνες διαφορές είναι πως στο 1ο boot με το mac osx dvd πριν την εγκατάσταση, έπρεπε να ορίσω cpus=4, maxmem=2048, busratio=21, -v ειδάλλως έκανε επανεκκίνηση πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση και επέλεξα custom dsdt εφόσον υπήρχε διαθέσιμο για τη μητρική μου με μία μικρή τροποποίηση για υποστήριξη της 6870. Link to comment Share on other sites More sharing options...
komos Μάϊος 11, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 δεν χρησιμοποιησα retail dvd ουτε custom bios το dvd iatkos τα ειχε ολα μεσα η εγκατασταση ηταν τοσο απλη οσο περνας ubuntu/windows σε ενα pc Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάϊος 11, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Thanx !! http://tonymacx86.bl...ac-os-x-on.htmliatkos s3v2.iso (found on tpb.com) Φτιαξε το λινκ όμως Link to comment Share on other sites More sharing options...
komos Μάϊος 11, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Thanx !! Φτιαξε το λινκ όμως done Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Μάϊος 11, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Τυχεροί που έχετε mobo που υποστηρίζονται.. Εμένα η Trinergy μάλλον μου την κάνει και δεν έχω καταφέρει να τα περάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Μάϊος 11, 2011 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Ανέβασε cinebench, geekbench scores αν θες, θα ανεβάσω και εγώ αργότερα.Δοκίμασες να παίξεις κάποιο παιχνίδι; π.χ το portal 2 με wine σε μένα το παίζει κανονικά, μόνο που δε κάνει save, το civilization V δε ξεκινάει, angry birds & rio παίζουν κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
komos Μάϊος 11, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Ανέβασε cinebench, geekbench scores αν θες, θα ανεβάσω και εγώ αργότερα.Δοκίμασες να παίξεις κάποιο παιχνίδι; π.χ το portal 2 με wine σε μένα το παίζει κανονικά, μόνο που δε κάνει save, το civilization V δε ξεκινάει, angry birds & rio παίζουν κανονικά. βρε συ εχω και κανονικο μακ το ολο εγχείρημα το εκανα για εκπαιδευτικούς λογους τα bench δεν με ενδιαφερουν αλλα απο αλλα παιδια που διαβασα με παρομοιο setup παει πολυ καλα το μηχανημα προς το παρον κλεινω μια μερα αποκλειστικης χρησης σαν το 1ο μου μηχανημα και ειναι απροβληματιστο σιγουρα μια καλη αναβαθμιση θα ηταν ενας ssd για την ιστορια ομως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Μάϊος 11, 2011 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Κατανοητό, χαίρομαι που σου πήγαν όλα οκ με το hackintosh setup σου, αλλά σε διαβεβαιώ πως δεν είναι πανάκεια για όλους το iatkos dvd Σε άλλους δε ξεκινάει καν η εγκατάσταση, σε άλλους δεν έχουν ήχο, εικόνα, αναγνώριση καρτών δικτύου κτλπ και θέλει ψάξιμο. Βέβαια η αγορά hw με γνώμονα την εγκατάσταση MacOs εφόσον γίνει βάσει τη περπατημένης οδού, είναι όντως σαν να περνάς ubuntu. Το καλύτερο μακράν site για μένα σχετικό με hackintosh είναι το tonymacx86. Υ.Σ το λειτουργικό είναι εγκατεστημένο σε hdd sata 5400rpm από φορητό. Μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις της 6870, στα win 7 αποδίδει 72 fps στο cinebench. Ο turbo multiplier δεν αναγνωρίζεται στο πρόγραμμα, αλλά αναγνωρίζεται στις επιδόσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
komos Μάϊος 11, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 η αληθεια ειναι οτι στις πρωτες προσπαθειες μου το μονο που μου δουλευε ηταν ο ηχος (με iatkos) στην πορεια και με αρκετο ψαξιμο κατεληξα στο σεταπ που περιγραφω Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιούλιος 17, 2011 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2011 Μετα απο 3 βδομάδες προσπαθειών εχω εαν 100% λειτουργικό OSX snow leopard 10.6.8 Δουλεύουν τα πάντα, ηχος , γραφικά , lan To hardware ειναι Intel c2d 3.65 OC Asus P5k p 4gb ram Nvidia GTX 280 O τρόπος που το ακολούθησα ηταν πολυ απλός τελικά (αρκει να ειναι συμβατά τα υποσυστήματα) . Χρησιμοποίησα το DVD OSX snow leopard 10.6.6 "Hazard" Αφού ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ( tutorial θα βρείτε στο youtube) εγκατέστησα τους drivers ηχου και lan που βρήκα στο kexts.com To μονο πρόβλημα που υπήρχε πλέων ηταν οτι δεν μπορούσα να αναβαθμίσω στην έκδοση 10.6.8 ώστε να μπορέσω να βάλω το OSX Lion. Λύθηκε το θεμα με τον παρακάτω τρόπο. 1. First thing you have to do is Disable Sleep in System Preferences, Click the Yellow light bulb, Move both sliders all the way to the right and Un-Check the two tick boxes. 2. Goto /System/Library/Extensions and delete the SleepEnabler.kext 3. Repair Permissions using the Disk Utility in the Application/Utilities folder. 4. Goto /System/Library and delete the Extensions.kextcache file at the bottom. 5. Next delete all the stuff inside the /Library/Caches folder and /System/Library/Caches folder 6. Reboot, Now you should be ready to apply the 10.6.8 Combo Update located in the link below. Mac OS X 10.6.8 Update Combo For AMD and Intel patched kernel users, you need to install a new patched kernel 10.8.0 first before attempting this update. http://www.kexts.com/view/1413-nawcoms_ ... 0.6.r.html Ο δρόμος για το Lion άνοιξε Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιούλιος 17, 2011 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2011 Κι᾽ εγώ είμαι κάπου 10 μέρες τώρα με 10.6.8.. Με iBoot+Multibeast. i3 530/8500GT/Big Bang Trinergy/8GB RAM/X-25M G2 Όλα δουλεύουν 100%, μόνο το trim δεν έχω κοιτάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Αύγουστος 4, 2011 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2011 Θέλω να βάλω για δοκιμή το snow leopard στο υπάρχουν σύστημα και να το έχω πλάι πλάι με τα windows 7.Dual boot.Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος??Από ότι έχω δει αυτός είναι ο καλύτερος οδηγός tonymacx86 Blog: iBoot + MultiBeast: Install Mac OS X on any Intel-based PC αλλά δεν αναφέρει τίποτα για dual boot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Αύγουστος 4, 2011 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2011 Δες ενα τρόπο εδω.How To: Dual Boot Mac OS X Snow Leopard and Windows 7 on a PCΕχω το osx lion στο σύστημα της υπογραφής ( με 6870 CF ) σε διαφορετικό δίσκο και το φορτώνω με F8 οταν ξεκινάει το PC.Εδω ο απλος τροπος που το εγκατέστησα. http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=256729 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.