Jump to content

Αποριες Hdd και ρυθμισεις στο Bios

Mrdalakan

Recommended Posts

Γεια σας παιδια εχω καποιες αποριες σχετικα με του 2 σκληρους δισκους που εχω στο Pc μου.

Ας πιασουμε πρωτα τον ssd ocz vertex2 120gb

Εχω λοιπον βαλει τα windows 7 για setup και στην επιλογη για τα Partitions εδωσα 80gb για τα windows και τα υπολοιπα 40 τα αφησα για να βαλω το Ubuntu.Οταν εβαλα το cd ubuntu μου αναγνωρισε αυτοματα τα αφορμαριστα 40gb απο πριν.Η απορια μου ειναι αν χανω αποδοση στον ssd οταν κανω partition η στην περιπτωση μου που εχω το ubuntu alongside.Σημειωση οτι τα αρχεια τα τρεχω ολα απο το δευτερο σκληρο μου για να αποφυγω τα read/write στον sdd.

2 Απορια για τον δευτερο σκληρο Samsung Spinpoin F3 1tb

Εχω παρατηρησει οτι μπαινει μονος του χωρις να εχω κανει καποια ρυθμιση σε sleepmode.Αν δεν τον χρησιμοποιω για ενα χρονικο διαστημα και τον ανοιξω,ακουγεται ο θορυβος μεσα απο τον σκληρο που ξαναστροφαρει για να ανοιξει.Αυτο συμβαινει και οταν παω να κλεισω το pc.Ξαναστροφαρει δλδ ο σκληρος και μετα κλεινει το pc.

Γενικα ρε παιδια δν θα επρεπε να ειναι σε συνεχης λειτουργια και να μην μπαινει σε sleepmode;

3 απορια

Διαβαζα το manual απο την mobo asus p6x58d premium

Στο main λοιπον εχει σαν επιλογη Storage configuration -> Sata configuration-> configure Sata as

Το εχω στο ide και εχει επισης σαν επiλογες Raid και AHCI σε ποια επιλογη ειναι καλυτερο να το βαλω;

Στο AHCI δν μου ανοιγει τα windows κρασαρει στην οθονη υποδοχης(δεν καταλαβαινω βεβαια τον λογο)

Ευχαριστω!

Γεια σας παιδια εχω καποιες αποριες σχετικα με του 2 σκληρους δισκους που εχω στο Pc μου.

Ας πιασουμε πρωτα τον ssd ocz vertex2 120gb

Εχω λοιπον βαλει τα windows 7 για setup και στην επιλογη για τα Partitions εδωσα 80gb για τα windows και τα υπολοιπα 40 τα αφησα για να βαλω το Ubuntu.Οταν εβαλα το cd ubuntu μου αναγνωρισε αυτοματα τα αφορμαριστα 40gb απο πριν.Η απορια μου ειναι αν χανω αποδοση στον ssd οταν κανω partition η στην περιπτωση μου που εχω το ubuntu alongside.Σημειωση οτι τα αρχεια τα τρεχω ολα απο το δευτερο σκληρο μου για να αποφυγω τα read/write στον sdd.

2 Απορια για τον δευτερο σκληρο Samsung Spinpoin F3 1tb

Εχω παρατηρησει οτι μπαινει μονος του χωρις να εχω κανει καποια ρυθμιση σε sleepmode.Αν δεν τον χρησιμοποιω για ενα χρονικο διαστημα και τον ανοιξω,ακουγεται ο θορυβος μεσα απο τον σκληρο που ξαναστροφαρει για να ανοιξει.Αυτο συμβαινει και οταν παω να κλεισω το pc.Ξαναστροφαρει δλδ ο σκληρος και μετα κλεινει το pc.

Γενικα ρε παιδια δν θα επρεπε να ειναι σε συνεχης λειτουργια και να μην μπαινει σε sleepmode;

3 απορια

Διαβαζα το manual απο την mobo asus p6x58d premium

Στο main λοιπον εχει σαν επιλογη Storage configuration -> Sata configuration-> configure Sata as

Το εχω στο ide και εχει επισης σαν επiλογες Raid και AHCI σε ποια επιλογη ειναι καλυτερο να το βαλω;

Στο AHCI δν μου ανοιγει τα windows κρασαρει στην οθονη υποδοχης(δεν καταλαβαινω βεβαια τον λογο)

Ευχαριστω!

1. Pagefile, temp directories?

2. RTFM

3. See 2

σχετικά με το 3, είναι σαφώς καλύτερα να τον έχεις σε AHCI.

Θα κάνεις λοιπόν πρώτα αυτά που λέει εδώ: http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable-ahci-in-windows-7-rc-after-installation/

και μετά θα πειράξεις την σχετική επιλογή στο bios για να μην κρασάρει ;)

σχετικά με το 3, είναι σαφώς καλύτερα να τον έχεις σε AHCI.

Θα κάνεις λοιπόν πρώτα αυτά που λέει εδώ: http://farm3.static.flickr.com/2746/5707139961_02bdc572b1_b.jpg

και μετά θα πειράξεις την σχετική επιλογή στο bios για να μην κρασάρει ;)

Νομίζω ότι το link που έβαλες δεν τον βοηθάει και πολύ!:p

Αρκετα κατατοπιστικη φωτογραφια..Ρωτησα και αλλα παιδια μου ειπανε το ιδιο αλλα δν βρηκα δυστυχως το λιβαδι.

Ειναι το μοναδικο που δεν εχω βρει στο Geocaching .

Panick το εχω κανει ηδη το RTFM αλλα δεν εχω βρει κατι και γι αυτο εγραψα εδω..Δεν ειμαι τοσο χαζος να ρωταω οτιδηποτε δεν ξερω στο forum ψαχνω πρωτα μονος μου!

• 2 weeks later...

για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα εμενα δεν εχει ρυθμιση anci μια μητρικη asrock που εχω λιγο παλια εχει ide και raid πετυχαινει το κολπο με το anci ?τωρα την εχω ide και εχω sata 2 σκληρο πανω το χει δοκιμασει κανεις?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.