Jump to content

pc για 3ds max

cheche

Recommended Posts

σ' ευχαριστώ φίλε

για επεξεργαστή σκέφτομαι τον i5 2400, αλλά βλέπω ότι ο εξαπύρηνος Phenom II x6 1055 είναι στην ίδια τιμή. Γνωρίζεις αν ο εξαπύρηνος AMD είναι καλύτερος από τον τετραπύρηνο i5;

επίσης για κάρτα γραφικών μου έχουν προτείνει την εξής:

Sapphire 5770 SVGA (PCI-Express, 1GB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr

σε σχέση με την nvidea που μου προτείνεις εσύ ποια πιστεύεις πως είναι καλύτερη;

για επεξεργαστή σκέφτομαι τον i5 2400, αλλά βλέπω ότι ο εξαπύρηνος Phenom II x6 1055 είναι στην ίδια τιμή. Γνωρίζεις αν ο εξαπύρηνος AMD είναι καλύτερος από τον τετραπύρηνο i5;

ο Ι5 2400 είναι ίδιος με τον Phenom II x6 1055 στην εφαρμογή που τον θέλεις, στα υπόλοιπα κάπου χάνει και κάπου κερδίζει, γενικά είναι στα ίδια..

ΟΜΩΣ, αν πάρεις αυτό το motherboard (και σε οποιαδήποτε περίπτωση απαιτήσεις το socket του επεξεργαστή να είναι μαυρο) θα έχεις πολύ καλή αναβαθμισημότητα που δεν θα έχεις με την Intel.

Μαυρο socket έχουν τα καινούργια motherboards που θα δέχοντε τους νέους επεξεργαστές της AMD, και είναι μαύρα για να τα ξεχωρίζεις ευκολότερα.

επίσης για κάρτα γραφικών μου έχουν προτείνει την εξής:

Sapphire 5770 SVGA (PCI-Express, 1GB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr

σε σχέση με την nvidea που μου προτείνεις εσύ ποια πιστεύεις πως είναι καλύτερη;

Δεν ξέρω για την nvidia που σου πρότεινε ο φίλος, αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση μείνε σε Nvidia για τους CUDA επεξεργαστές όπως έγραψαν από πάνω. Είναι πολύ καλύτεροι για την δουλειά που τους θέλεις από την AMD.

Αν θέλεις να παίξεις εκεί με τις τιμές είναι άλλο θέμα, αλλά μείνε σε nvidia.

Nvidia καρτα θελει το προγραμμα που θελεις να τρεξεις λογω cuda οπως εγραψαν και τα παιδια πριν

64-Bit 3ds Max 2012 or 3ds Max Design 2012 for Windows

Οπως επισης , η μητρικη να εχει μαυρο socket (ΑΜ3+) οπως αυτη που σου προτεινα , για να μπορεις να αναβαθμησεις σε bulldozer cpu (Χ2-Χ4-Χ8) που θα ερθουν τον αλλον μηνα, γι αυτο δεν σου εβαλα Χ6 τωρα ;)

Nvidia καρτα θελει το προγραμμα που θελεις να τρεξεις λογω cuda οπως εγραψαν και τα παιδια πριν

64-Bit 3ds Max 2012 or 3ds Max Design 2012 for Windows

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ....προτείνεται. Και με ΑΤΙ φτιάχνεις παπάδες αν "το έχεις". Αλλά βέβαια, από την στιγμή που δεν έχεις καμια κάρτα, πάρε NVIDIA να είσαι Οκ.

Κατ'αρχήν cuda θες μόνο άμα τον υποστηρίζει ο renderer που θα χρησιμοποιείς. Άμα χρησιμοποιείς το 3dmax για να φτιάχνεις maps/mods κ.τ.λ. δε κερδίζεις τίποτα από CUDA. Και ίσα-ίσα η σειρά 4ΧΧ έχει τόσο χάλια απόδοση σε opelgl για κάποιο ηλίθιο λόγο

(δες εδώ) που δε θα σου συνιστούσα ΝV αυτής της σειράς.

Άμα κάνεις rendering πολύπλοκες σκηνές και ο renderer που χρησιμοποιείς υποστηρίζει cuda τότε πάρε κάτι από αυτά που σου προτείνουν τα παιδιά και μία μεταχειρισμένη 2XX. Με 600e δεν υπάρχει 5ΧΧ σειρά που να μπορείς να πάρεις στο budget.

Άμα δεν ασχολείσαι με rendering πάρε κάποια αθόρυβη/φτηνιάρικη 55ΧΧ/56ΧΧ με 1GB μνήμη ~50ε και φόρτωσε το pc με μνήμη (8gb).

Σε γενικά πλαίσια ο ι5/2500 με τον 1090T έχουν παρόμοια απόδοση στα default στο 3dstudio. Άμα κάνεις ολίγον oc τότε ο ι5 περνάει μπροστά. Για να κάνεις όμως oc θα χρειαστείς p67/k επεξεργαστή:

ΑΜD

1090T/AM3/8gb/650WPSU/Ati 54XX/1TB HDD/Sata DVD ~580e

INTEL

i5-2500k/p67/8gb/650W PSU/ATi54XX/1TB HDD/Sata DVD ~630e

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ....προτείνεται. Και με ΑΤΙ φτιάχνεις παπάδες αν "το έχεις". Αλλά βέβαια, από την στιγμή που δεν έχεις καμια κάρτα, πάρε NVIDIA να είσαι Οκ.

ΑΡΑ αποδιδει ΚΑΛΥΤΕΡΑ με καρτες της εν λογω εταιριας (λογω cuda) ...γι αυτο προτεινεται

παιδιά τελικά αποφάσισα να αυξήσω λίγο το budget κάνα δυο κατοστάρικα και λαμβάνοντας υπ όψιν τις συμβουλές σας μάλλον θα καταλήξω στο εξής:

μητρική με μαύρο socket, AMD x6 1055 (σκέφτομαι και την ιδέα του terry για τετραπύρηνο ώστε να τον αλλάξω αργότερα, αλλά μάλλον θα βάλω κατευθείαν τον εξαπύρηνο), HDD 1T 64MB, RAM 8GB 1600Mhz, και κάρτα γραφικών nvidea σειρά όμως 5xx για να αποφύγω τυχόν προβλήματα που αναφέρει ο Volrath.

Έχω ρωτήσει σε multirama και plaisio και μου λένε ότι δεν κυκλοφορούν μητρικές με μαύρο socket, οπότε μάλλον θα την παραγγείλω από το site που μου δείξατε. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζω και πολλά από τεχνικά χαρακτηριστικά οπότε δεν είμαι σίγουρος ποια μητρική να παραγγείλω. Αν γνωρίζει κάποιος από σας με βεβαιότητα ποια μητρική με μαύρο socket θα ταίριαζε στην περίπτωσή μου και μπορεί ας βάλει ένα link :)

Επίσης μάλλον θα παραγγείλω και την κάρτα γραφικών. Ποια nvidea προτείνετε της σειράς 5 (γύρο στα 160Ευρώ);

Έχω διαβάσει ότι η PNY ενδείκνυται για 3ds max.

PNY GEFORCE GTX550 TI 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR

Δεν ξέρω αν ισχύει, περίμένω τις απόψεις σας.

Οποτε πας στη προταση μου ... η μητρικη ειναι με μαυρο socket και μπορεις να βαλεις τον

AMD Phenom II X6 1090T (18 ευρω διαφορα απο τον 1055 , αλλα ειναι πιο ψηλα χρονισμενος και ανεβαινει κι αλλο...)

και nVidia GeForce GTX 550 Ti OC

Σύνολο 671.89

Θα προτεινα και βαλεις και την Cpu Cooler Arctic Freezer 13

Σχεδον 700ευρω

64ΜΒ σκληρο δισκο γιατι ? Μια χαρα ειναι και οι 32ΜΒ ... ειδικα ο συγκεκριμενος

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.