Κοπρίτης Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2004 Μολις ενημερωθηκα τηλεφωνικως οτι το Raid των Raptors μου στο ICH5R της Max3 αδυνατει να bootαρει λόγω hard disk failure.... η αληθεια ειναι οτι την τελευταια εβδομαδα το πισι εκανε κατι περιεργους ηχους σαν αυτον που κανει οταν bootαρει αρχικα αλλα δεν ειχα προσδιορισει τι ακριβως ηταν ... και επειδη ειχα βαλει πανω προσωρινα το chieftech 340 δεν εδωσα και την δεουσα προσοχη(λογω εργασιων mod σε εξελιξη...) τελικα μαλλον αποδειχτηκε οτι ηταν καποιος εκ των δυο raptors.... τωρα το εαν εχει σχεση η αλλαγη psu δεν το ξερω... οπως επισης δεν ξερω και ποια ειναι τα βηματα της διαδικασιας μετα απο raid failure (μιας και ειναι το πρωτο μου.... ) υπαρχει δυνατοτητα ελεγχου της συστοιχιας πριν προχωρησω σε φορματ?? εαν βαλω τους δισκους εναν-εναν σε αλλο μηχανημα μπορω να τους ελεγξω?\ οποιαδηποτε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Μάϊος 23, 2004 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2004 Προφανώς είχες Raid-0 σωστά? Δυστυχώς εαν ο σκληρός είναι νεκρός τα κλαίς τα δεδομένα (αχχχ...οταν λέμε 0+1). Για διγνωστικό έχω το P.magic και μάλιστα στο Super Norton System Works κάνει και boot απο το CD!!!! Αλλά τώρα άμα ο σκληρός είναι νεκρός....ΧΕΣΤΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 23, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2004 Αρχική απάντηση από outlaw [Σήμερα, στις 23:20] Προφανώς είχες Raid-0 σωστά? Δυστυχώς εαν ο σκληρός είναι νεκρός τα κλαίς τα δεδομένα (αχχχ...οταν λέμε 0+1). Για διγνωστικό έχω το P.magic και μάλιστα στο Super Norton System Works κάνει και boot απο το CD!!!! Αλλά τώρα άμα ο σκληρός είναι νεκρός....ΧΕΣΤΑ raid 0 indeed....τα δεδομενα δεν ειναι σημαντικα μιας και το raid ηταν μονο για προγραμματα και λειτουργικοολα τα αλλα ειχαν γινει backup προσφατα....απλα επειδη δεν μπορω να μπουταρω τωρα απο το raid ρωταω μηπως υπαρχει καποιος αλλος τροπος ελεγχου των σκληρων ή επισκευης της συστοιχιας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Μάϊος 23, 2004 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2004 Ακου και την δικια μου ιστορια.... πηρα το max3 πριν 6 μηνες και ειχα πανω στον ICH5 2 Μaxtor 120GB (pata/SiL serillers). Μετα απο 3 εβδομαδες αρχισαν τα reset ακομα και στο idle... και μετα απο αυτο, στο post ο ενας εκ των 2 εβγαινε χτυπημενος, παρολα αυτα "εμπαινε" κανονικα στα win αλλα τα κουλα reset συνεχιζοταν. Πηρα για να δοκιμασω λοιπον 2 Raptor 36.5GB (raid0 οn ICH5), οταν λοιπον πηγα να βαλω τα win πανω τους, το συστημα κρεμαγε συνεχεια ..ανεξαρτητα των συσκευων που ειχε πανω 'η τον τροπο που εμπαιναν τα win (και ολα default). Ακριβως το ιδιο πραγμα συνεβαινε και οταν οι δισκοι εμπαιναν στον Sil controller. Οταν εμπαιναν μονοι τους λειτουργουσαν κανονικοτατα, ειτε στον ICH5 ειτε στον Sil. Πιστευοντας οτι το board μου ειναι ηλιθιο, το εστειλα για rma, τωρα ομως με αυτα που λες... μαλλον πρεπει να παρει δρομο μολις ερθει.... :whistling * Με bios .13 και .14 συνεβη το ιδιο ακριβως, ενω την εκδοση .15 δεν την επαιρνε με τπτ, ουτε απο dos , ουτε απο win ουτε με Liveupdate.... εχει ακουσει κανεις αλλος για αυτο? ΜΑΧ3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Μάϊος 23, 2004 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2004 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 23:26] απλα επειδη δεν μπορω να μπουταρω τωρα απο το raid ρωταω μηπως υπαρχει καποιος αλλος τροπος ελεγχου των σκληρων ή επισκευης της συστοιχιας... ενα αλλο μομπο με ICH5R Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 23, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2004 κατσε ρε Ζαρρας...μη το βγαλουμε και σκαρτο το Abitακι τοσο γρηγορα....οι δισκοι ειναι σε raid εδω και πεντε μηνες σχεδον....χωρις το παραμικρο προβλημα....προς το παρον εχω το 13bios μιας και φυλαγα το 15 για την ωρα που θα μετακομιζε το hardware στο νεο κουτακι....(ακου τωρα να δεις λογικη ανθρωπου...)anyway αποσα θυμαμαι απο αυτα που ειχα διαβασει πανω στο θεμα raid στο παρελθον υπηρχαν ζητηματα σταθεροτητας με καποια boards οταν πρωτοκυκλοφορησαν αλλα με τα μεταγενεστερα αυτα τα θεματα υποτιθεται οτι λυθηκαν....το μονο αλλο που εχω παρατηρησει ειναι ασταθεια στο Raid1 πανω στον sil. οταν ομως πειραματιζομαι με τα ορια του συστηματος σε ο/c κατι που το βρισκω λογικο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Μάϊος 24, 2004 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2004 Κάτσε...τώρα που διάβασα το 1ο post σου καλύτερα μου γεννήθηκε απορρία. Πώς θα κάνεις format? Δηλαδή δεν έχεις hardware fail? Εάν όντως είναι έτσι τα πράγματα και απλά ο raid ctrler στράβωσε με την πάρτη σου για δοκίμασε να κάνεις boot με μια GHOST δισκετούλα να δείς τι παίζει. Πού ξέρεις, μπορεί και να πάρεις image να φορμάρεις και μετά να επαναφέρεις (πολύ αισιόδοξο ε? ) Σε raid-0 δεν υπάρχει τρόπος rebuild του array χωρίς την καταστροφή των δεδομένων. Για δοκίμασε να τους βάλεις εναλλάξ και μπές να δείς στο utillity του raid εάν εμφανίζει το array και μήπως έγινε καμιά στραβή και δεν είναι ο ένας hidden κτλ κτλ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 24, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2004 μια απλη αλλαγη καλωδιου της τροφοδοσιας εθεσε τη συστοιχια παλι σε λειτουργεια.... bootαρα, εκανα και ενα backup και ειπα να κανω και ενα scan disk.... το οποιο με την σειρα του εθεσε την συστοιχια παλι εκτος λειτουργειας... επαναλαμβανοντας το πρωτο βημα καταφερα και ξαναμπουταρα, ολοκληρωσα με επιτυχια scandisk....και αναμενω τωρα ανα πασα στιγμη την απαραιτητη μπλε οθονη που θα οδηγησει σε εξαγωγη ασφαλων συμπερασματων ....(ελπιζω) (μιας και στα προηγουμενα failures δεν ημουν παρων τη συγκεκριμενη στιγμη ) ερ.: εφοσον οι τασεις που δειχνει να δεινει το Psu απο το Hardware Doctor ειναι φυσιολογικες παιζει πιθανοτητα να ευθυνεται το (ανεπαρκες?) Chieftech για την κατασταση αυτη?? ρωταω για να μην ξαναβαζω πανω τσαμπα το antec.... ερ2:Ποιο διαγνωστικο προτεινετε για την διαγνωση της καταστασης των 2 σκληρων?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Μάϊος 24, 2004 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2004 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Χθες, στις 23:50] ερ.: εφοσον οι τασεις που δειχνει να δεινει το Psu απο το Hardware Doctor ειναι φυσιολογικεςπαιζει πιθανοτητα να ευθυνεται το (ανεπαρκες?) Chieftech για την κατασταση αυτη??ρωταω για να μην ξαναβαζω πανω τσαμπα το antec....ερ2:Ποιο διαγνωστικο προτεινετε για την διαγνωση της καταστασης των 2 σκληρων?? 1 κατα πασα πιθανοτητα δεν φταιει το psu.ποσα watt ειναι ? τι συσκευες εχεις πανω?2. δε νομιζω να βοηθησουν ωστε να βρεις τι φταιει και χτυπανε....ακου με... σου μιλαει ενας καμμενος με το max3 .....και οι Maxtor και οι raptor...ΒΑΡΑΝΕ τα μαλα που λεει και ο djd...δεν ξερω τι φταιει. αυριο θα βαλω 2 καινουργιους raptor πανω σε ενα moddaρισμενο max3μπας και βγαλουμε κανα συμπερασμα....ΥΓ παντως αν την πουλαγα παλι max3 θα επαιρνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 24, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2004 εχω βγαλει το αντεκ εδω και κανα μηνα λογω εργασιων στονεο κουτακι και εχω βαλει ενα παλιο chieftech 340αρι...εχει πανω αυτη τη στιγμη τον ενα 250αρη, τους δυο Ραπτορες,την 9800,plextor,toshiba,floppy,usb 7in1 c.r.3x80mm fans @ 7vνορμαλ πραγματα δλδ...μεγαλες διακυμανσεις στις τασεις του δεν εχω παρατηρησει...αυτο που ειχα παρατηρησει αλλα δεν ειχα δωσει σημασια ειναι ενας θορυβος που συνοδευονταν απο στιγμιαια αδρανεια του συστηματος...θορυβος που μου θυμιζε καποιο απο τα fans αλλα τελικα μαλλον ειναι η εκκινηση του ενος ραπτορα...σημειωνω οτι ο ηχος ακουγεται σε ασχετες στιγμες με και χωρις εφαρμογες να τρεχουν και ανα τυχαια χρονικα διαστηματα....μηπως θα πρεπει να ξανατσιμπησω απο το πισι της κοπελας μου την παλια μου P4c800e-Dlxνα την στειλω για κανα Lifting απο Hipro μερια... και να τελειωνω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Μάϊος 25, 2004 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2004 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 00:28] ....αυτο που ειχα παρατηρησει αλλα δεν ειχα δωσει σημασια ειναι ενας θορυβος που συνοδευονταν απο στιγμιαια αδρανεια του συστηματος... θορυβος που μου θυμιζε καποιο απο τα fans αλλα τελικα μαλλον ειναι η εκκινηση του ενος ραπτορα... σημειωνω οτι ο ηχος ακουγεται σε ασχετες στιγμες με και χωρις εφαρμογες να τρεχουν και ανα τυχαια χρονικα διαστηματα.... ΜΑΝ μου κανει ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πραμα οπως ακριβως το πες.... σημερα θα τους δω σε ενα Moddaρισμενο μαχ3.... ειδωμεν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 25, 2004 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2004 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 00:28] αυτο που ειχα παρατηρησει αλλα δεν ειχα δωσει σημασια ειναι ενας θορυβος που συνοδευονταν απο στιγμιαια αδρανεια του συστηματος...θορυβος που μου θυμιζε καποιο απο τα fans αλλα τελικα μαλλον ειναι η εκκινηση του ενος ραπτορα...σημειωνω οτι ο ηχος ακουγεται σε ασχετες στιγμες με και χωρις εφαρμογες να τρεχουν και ανα τυχαια χρονικα διαστηματα.... Οι Raptor εχουν ενα ακομη jumperακι το οποιο εχει να κανει με την λειτουργεια τους σε idle φαση. Εργοστασιακα ερχεται στη θεση που σημαινει "Δουλευε συνεχεια full throttle". Δες και τις σημειωσεις πανω στον σκληρο, στην περιπτωση που κανω λαθος, αλλα νομιζω οτι αμα το βαλεις στην αλλη θεση, θα βιωσεις μεν πτωση επιδοσεων της ταξης 2-3%, αλλα και πολυ μεγαλυτερη πτωση του θορυβου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Μάϊος 25, 2004 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2004 το θεμα δεν ειναι ο θορυβος...αλλα το οτι το συστημα κρεμαει 'η κανει ρεσετ μετα απο αυτο που περιγραφει ο κοπριτης.και ειναι ακριβως οπως το λεει....αδρανεια του συστηματος και ενα "κλανκ¨" απο το δισκο...στην αρχη το ξεπερναει το πισι..μετα απο λιγο καιρο αρχιζει το πανυγηρι,.... εε και μετα στο diag του controller...disk corrupted (χωρις ομως να ειναι corrupted).αυτο σε φαση o/c 'η def. 'η idle 'η Load....it really doesnt bother it.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 25, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2004 Αρχική απάντηση από Zarras [Σήμερα, στις 11:20] το θεμα δεν ειναι ο θορυβος...αλλα το οτι το συστημα κρεμαει 'η κανει ρεσετ μετα απο αυτο που περιγραφει ο κοπριτης.και ειναι ακριβως οπως το λεει....αδρανεια του συστηματος και ενα "κλανκ¨" απο το δισκο...στην αρχη το ξεπερναει το πισι..μετα απο λιγο καιρο αρχιζει το πανυγηρι,.... εε και μετα στο diag του controller...disk corrupted (χωρις ομως να ειναι corrupted).αυτο σε φαση o/c 'η def. 'η idle 'η Load....it really doesnt bother it.... ετσι ακριβως ειναι ρε γαμωτο....σημερα με το που παει να μπει Win..... B.S.O.D και παμε παλι......Zarraaaaaaaaaaa.....τι νεα απο το μετωπο????καμια εξελιξη??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Μάϊος 25, 2004 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2004 Αρχική απάντηση από ΚοπρίτηςZarraaaaaaaaaaa.....τι νεα απο το μετωπο????καμια εξελιξη??? Τους έφερε από δω στην δική μου Max3 κι έκανε ακριβώς τα ίδια! Θα φορμάρω αύριο (ή μεθαύριο) τα δικά μου ραπτόρια.. και θα δούμε αν το κάνει και σε μένα. Αν το κάνει τότε we have a serious bug κύριοι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 25, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2004 Τ Ι Ε Ι Π Ε Σ Τ Ω Ρ Α Ρ Ε D J D????? ειναι δυνατον 1 χρονο μετα την κυκλοφορια του mobo να ανακαλυπτουμε τετοιο bug??? εγω παντως δεν θυμαμαι να εχω ξαναδει κατι τετοιο... anyway... 36αρηδες ειναι?? σε ποιον controller τα δοκιμασατε??? με τι bios?? IAA ver.??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Μάϊος 25, 2004 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2004 .....τι πακετο εχετε φαει ρε σεις :o ..........ρε ζαρρα απιστευτο μου φενεται.....δηλ το mobo σου μπορει να μην ειχε και τιποτα.....εκτος απο ενα μεγααααλο bug.. (τσαμπα το καψιμο )....απιστευτο.......και σου πα ρε να δοκιμαζαμε και στο epox!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Μάϊος 26, 2004 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2004 Εγώ είχα 2 Raptors και δεν είχα κανένα πρόβλημα....βέβαια τους άλλαξα λόγω θορύβου. Tα Bios 15 και 16 όντως δε γίνονται με Live Update αλλά γίνονται με Update from File. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 26, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2004 ρε παιδια πειτε με τι ρυθμισεις τους δοκιμασατε?αμα ειναι να πειραματιστω να ξερω απο που να ξεκινησω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Μάϊος 26, 2004 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2004 Ναι είναι 36άρηδες Raptor και τους δοκιμάσαμε στον ICH5R με το 15bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.