felix Μάϊος 13, 2011 #21 Μάϊος 13, 2011 μπορείς να πάρεις και 9Αh...τσεκαρε τις διαστάσεις τους και θα δείς ότι είναι ίδιες
TifoziF1 Μάϊος 13, 2011 #22 Μάϊος 13, 2011 μπορείς να πάρεις και 9Αh...τσεκαρε τις διαστάσεις τους και θα δείς ότι είναι ίδιεςΜπορεί να μην "αντεξει" ο φορτιστής του UPS με μεγαλύτερες μπαταρίες.
felix Μάϊος 13, 2011 #23 Μάϊος 13, 2011 Εφόσον είναι πολυκαιρισμένο και αν έχει ζοριστεί και από θερμοκρασίες, δεν έχεις άδικο...η διαφορά τους όμως είναι μικρή και υπό φυσιολογικές συνθήκες απλά θα κάνει περισσότερο να φορτίσει...(ήδη 2-3 χρόνια σε Μustek 800 USB, APC BR500i και 3-4 noname UPS οφ δε μπαντ τάιμ)
vagsk Μάϊος 13, 2011 #24 Μάϊος 13, 2011 έβγαλα τις μπαταρίες τελικά,πρέπει να ξεβιδώσεις ένα σωρο από βίδες ,εννοώ μέσα στο ups όχι απλά του "καλλύματος",κανονικά θέλει όντως εξειδικευμένο προσωπικό, δεν προτείνει να το κάνεις μόνο σου η kebo. Οι μπαταρίες είναι 12v 7Ah βρήκα της csb και θα πάω να τις πάρω(οι διαστάσεις είναι σωστές επίσης, σημαντικό αυτό γιατί μέσα στο κουτί χωράνε "τσίμα τσίμα").Θα τις μοντάρω και θα ενημερώσω, γιατί φοβάμαι μήπως έχει χαλάσει και τίποτε άλλο ,οπότε "κλαίω" τα λεφτά που έδωσα και επιπλέον θα πρέπει να πάρω άλλο ups.Ευχαριστώ πάντως για τη συμμετοχή2 τέτοιες ακριβώς φόραγε και το δικό μου το Mustek powermust 1000. Με άδειες μπαταρίες δούλευε κανονικά για AVR λειτουργία. Χώρεσανε ίσα-ίσα μέσα οι μπαταρίες και όλα ήταν ΟΚ. Δεν κοστίζουν πολύ. Ένα δεύτερο ups που είχα με το ίδιο πρόβλημα το mustek powermust 800 έκανε περίεργο θόρυβο στην εκκίνηση και είτε έκλεινε, είτε σφύραγε συνεχεια. Χωρίς μπαταρία ήταν νεκρό. Με μπαταρία πάνω αναψε και ήταν κομπλέ. Ήθελε 12V 10Ah, δεν έβρισκα και έφαγε και αυτό 12V 7Ah και είναι κομπλε. Αφού σου δούλευε πριν το κύκλωμα μάλλον είναι ΟΚ και άρα ειναι θέμα όντως μπαταρίας. Τα καινούρια ups που είχα δει σε e-shop πριν κάνω αγορά των μπαταριών ήταν όλα απάτες. Και καλά πολλά VA άλλα οι μπαταρίες που είχαν ήταν ξεφτίλα και ονομαστική αυτονομία 3-5 λεπτά σε 50% φορτίο. Δηλαδή αν παλιώσει και λίγο κλάψε τα. Και το γελοίο ήταν πως τα περισσότερα ήταν 800-1200VA και το 800αρι το δικό μου τα έβαζε ΟΛΑ κάτω.Πες μας τι έγινε τελικά από περιέργεια.
kaRAmeLA Ιούλιος 2, 2011 Author #25 Ιούλιος 2, 2011 Επανέρχομαι μετά ενα μήνα...τα παιξε το ups.Mε τις μπαταρίες δούλεψε αλλά για λίγο τελικά και χάλασε.Η αλήθεια είναι ότι για καιρό με τις παλιές μπαταρίες ταλαιπωρήθηκε αφού συνεχώς έδειχνε να τις φορτίζει...ίσως καηκε ο φορτιστής ή δε ξέρω γω τι άλλο.Το είχα αμελήσει ο μακάκας και τώρα πήρα το APC που λέγαμε.Και αυτό βιαστικά το πήρα χωρίς να το μελετήσω το θέμα καλά.Χαλάστηκα... πάνε τζάμπα οι μπαταρίες 38 ευρώ και αυτό που πήρα είναι stand by και όχι line inter.Αλήθεια αυτό έχει avr? Δεν μπόρεσα να καταλάβω "πόση" προστασία μου παρέχει το apc.Απ το software έχει επιλογές ευαισθησίας για noise και υπέρταση-υπόταση
gaig Ιούλιος 2, 2011 #26 Ιούλιος 2, 2011 Επανέρχομαι μετά ενα μήνα...τα παιξε το ups.Mε τις μπαταρίες δούλεψε αλλά για λίγο τελικά και χάλασε.Η αλήθεια είναι ότι για καιρό με τις παλιές μπαταρίες ταλαιπωρήθηκε αφού συνεχώς έδειχνε να τις φορτίζει...ίσως καηκε ο φορτιστής ή δε ξέρω γω τι άλλο.Το είχα αμελήσει ο μακάκας και τώρα πήρα το APC που λέγαμε.Και αυτό βιαστικά το πήρα χωρίς να το μελετήσω το θέμα καλά.Χαλάστηκα... πάνε τζάμπα οι μπαταρίες 38 ευρώ και αυτό που πήρα είναι stand by και όχι line inter.Αλήθεια αυτό έχει avr? Δεν μπόρεσα να καταλάβω "πόση" προστασία μου παρέχει το apc.Απ το software έχει επιλογές ευαισθησίας για noise και υπέρταση-υπότασηγυρνα το αμεσως στο μαγαζι και ζητα επιστροφη χρηματων! ποσες μερες το εχεις? το κουτι και τα παρελκομενα ειναι σαν καινουρια?
kaRAmeLA Ιούλιος 2, 2011 Author #27 Ιούλιος 2, 2011 γυρνα το αμεσως στο μαγαζι και ζητα επιστροφη χρηματων! ποσες μερες το εχεις? το κουτι και τα παρελκομενα ειναι σαν καινουρια?Οχι όχι,ίσως πρέπει να διαβάσεις και τα προηγούμενα ποστ μου...δε χάλασε το καινούριο αλλά το παλιό που του άλλαξα μπαταρίες.Δούλεψε λίγο καιρό αφού τις άλλαξα και τελικά χάλασε.Οπότε πάνε και οι μπαταρίες και πλήρωσα και για καινούριο ups.
felix Ιούλιος 2, 2011 #28 Ιούλιος 2, 2011 Δεν έχουν χαλάσει απαραίτητα και οι μπαταρίες....αν το 'χεις μπορείς να το ανοίξεις και να δείς για εμφανώς χαλασμένα εξαρτήματα...πιό πιθανό πυκνωτές που λόγω θερμοκρασιών έχουν χάσει τα χαρακτηριστικά τους...
kaRAmeLA Ιούλιος 2, 2011 Author #29 Ιούλιος 2, 2011 Δεν έχουν χαλάσει απαραίτητα και οι μπαταρίες....αν το 'χεις μπορείς να το ανοίξεις και να δείς για εμφανώς χαλασμένα εξαρτήματα...πιό πιθανό πυκνωτές που λόγω θερμοκρασιών έχουν χάσει τα χαρακτηριστικά τους...Όχι οι μπαταρίες είναι καλές τις μέτρησα, απλά κάποιο εξάρτημα θα κάηκε(ίσως απο υπέρχρηση-οι παλιές μπαταρίες τταλαιπώρησαν το ups όπως έγραψα).Το "πάνε οι μπαταρίες " τό γραψα με την έννοια ότι μάταια τις αγόρασα αφού τώρα είναι "άχρηστες"...Δεν μπορώ να διακρίνω κάτι εμφανώς χαλασμένο(δεν έχω ούτε εργαλεία ούτε και γνώσεις να ¨μετρήσω" εξαρτήματα μέσα στο ups), οπότε θα πάει άκλαφτο, εκτός κι αν το δώσω σε κανέναν σχετικό να το δει
dpolal Ιούλιος 3, 2011 #30 Ιούλιος 3, 2011 Τις μπαταρίες μπορείς να τις πουλήσεις με μια μικρή χασούρα ή να κοιτάξεις αν ταιριάζουν στο καινούργιο ups για αργότερα.
vagsk Ιούλιος 3, 2011 #31 Ιούλιος 3, 2011 Επανέρχομαι μετά ενα μήνα...τα παιξε το ups.Mε τις μπαταρίες δούλεψε αλλά για λίγο τελικά και χάλασε.Η αλήθεια είναι ότι για καιρό με τις παλιές μπαταρίες ταλαιπωρήθηκε αφού συνεχώς έδειχνε να τις φορτίζει...ίσως καηκε ο φορτιστής ή δε ξέρω γω τι άλλο.Το είχα αμελήσει ο μακάκας και τώρα πήρα το APC που λέγαμε.Και αυτό βιαστικά το πήρα χωρίς να το μελετήσω το θέμα καλά.Χαλάστηκα... πάνε τζάμπα οι μπαταρίες 38 ευρώ και αυτό που πήρα είναι stand by και όχι line inter.Αλήθεια αυτό έχει avr? Δεν μπόρεσα να καταλάβω "πόση" προστασία μου παρέχει το apc.Απ το software έχει επιλογές ευαισθησίας για noise και υπέρταση-υπότασηΓενικά τα stand by συνήθως δεν κάνουν διόρθωση στην τάση όπως τα line interactive. Αν κάποια στιγμή υπάρχει πρόβλημα με την τάση τότε αυτόματα το ups δίνει τάση απο την μπαταρία. Το line interactive με AVR σε ένα μικρό βαθμό είχε την δυνατότητα να "διορθώνει" μόνιμή διαφορά τάσης προς τα πάνω κυρίως απο την επιθυμητή ...Όσο αναφορά για το UPS που διόρθωσες ... ρίξε μια ματία μήπως έχει καεί καμιά ασφάλεια ή καμία δίοδος και το βραχυκυκλώνει για αρχή ... τι ακριβώς σου κάνει όταν το ανοίξεις;
kaRAmeLA Ιούλιος 4, 2011 Author #32 Ιούλιος 4, 2011 Αν το ανοίξω με το καλώδιο συνδεδεμένο στη πρίζα, ανάβει και σφυρίζει μονίμως και οι συσκευές δε παίρνουν ρεύμα, αν το ανοίξω χωρίς τροφοδοσία τότε ανάβει(η οθόνη όχι ότι τροφοδοτεί με ρεύμα) όσο έχω πατημένο το διακόπτη αλλά μόλις το αφήσω σβήνει.Τοups άνοιγε μετά από πάτημα 4 δευτερολέπτων του διακόπτη τροφοδοσίας.Γενικά λέω να το δει κάποιος σχετικός ίσως διορθώνεται.Πάντως αν το stand by οι πιο σφιχτές ρυθμίσεις που έχει είναι >256Volt <196 και γι αυτό δε μου πολυαρέσει.Τα 256 είναι πολλά αλλά πιο κάτω δε πάει δεν αυξάνεται η ευαισθησία του άλλο
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.