Jump to content

O/C σε Q9400

wesker

Recommended Posts

ότι θέλει ο καθένας...

προσωπικά σε q6600 όταν ήταν στα 3,3 το είχα disabled γιατί ακόμη και σε stress tests "κολλούσε" χαμηλά

τώρα που ο cpu είναι στα 3 το έχω enabled μιας και κρατά χαμηλότερες θερμοκρασίες σε idle και ουσιαστικό κέρδος δεν υπάρχει σε idle καταστάσεις..μάλλον περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα

βέβαια αν κυνηγάς και το τελευταίο mhz του επεξεργαστή σου...νομίζω πως είναι καλύτερα να το βγάλεις όπως και κάθε άλλη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας από το bios...

Εντάξει η αλήθεια είναι οτι σε idle δεν τα χρειάζομαι τα 3,2. Εκεί που θέλω να έχω κέρδος, δλδ σε βαριές εφαρμογές όντως το έχω. Οπότε όντως είναι μονο ψυχολογικό το θέμα.

Kαλησπέρα και πάλι παιδιά! Ανέβασα τον Q9400 στα 3,2 και όλα κομπλέ. Όταν πήγα να τον πάω στα 3,4 μετά το post μου κάνει συνεχόμενα restart, και όταν τελικα ανοίξει μου τον ρίχνει στα 2,66. Μήπως επρεπε να ανεβάσω και τα ρεύματα; Τα άφησα στο auto....:hang3:

Kαλησπέρα και πάλι παιδιά! Ανέβασα τον Q9400 στα 3,2 και όλα κομπλέ. Όταν πήγα να τον πάω στα 3,4 μετά το post μου κάνει συνεχόμενα restart, και όταν τελικα ανοίξει μου τον ρίχνει στα 2,66. Μήπως επρεπε να ανεβάσω και τα ρεύματα; Τα άφησα στο auto....:hang3:

Έχω τον ίδιο επεξεργαστή πάνω σε μια asus P5Q-WS με υδρόψυξη τον είχα φτάσει στα 3,7Ghz stable (24 ώρες στο stress χωρίς crash και θερμοκρασίες κάτω από 50c).. Αν θες να ανέβεις πάνω απο 3Ghz καλό είναι να απενεργοποιήσεις την λειτουργία που ρίχνει την συχνότητα σε idle γιατί στην αυξομείωση πολλές φορές crash-αρει λόγο αστάθειας του ρεύματος (στον συγκεκριμένο επεξεργαστή κατεβαίνει και ο πολλαπλασιαστής από 8 σε 6) και οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα αυτοματοποίησης του OC.

Προσωπικά απλά πειραματιζόμουν, στην πορεία συνειδητοποίησα ότι δεν χρειαζόμουν OC για καμία από τις εφαρμογές που τρέχω καθημερινά οπότε γύρισα τα ρολόγια σε default και με το πρόγραμμα της asus -epu 6 engine- να κάνει auto over-down clock όποτε χρειάζεται (αλλά δεν μπορεί να φτάσει πάνω από 3,2 μιας και δεν είναι το ίδιο με το να κάνεις oc manual από το bios , δεν σου δίνει επιλογές για ρεύματα κτλ) και είδα διαφορές στην ΔΕΗ :dance3:

Αν googl-αρεις "HOWTO: Overclock quads guide" θα βρεις σε πολλά φόρουμ ένα guide (από κάποιον user: graysky) πολύ αναλυτικό που θα σε βοηθήσει να βρεις το όριο του επεξεργαστή σου και να καταλάβεις τι κάνει η κάθε ρύθμιση και γιατί..

Προσοχή!

1)το hardware καταστρέφετε εύκολα

2)οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες έχουνε ως αποτέλεσμα την μείωση της διάρκειας ζωής του hw

3)η κατανάλωση ρεύματος θα αλλάξει σημαντικά

Έχω τον ίδιο επεξεργαστή πάνω σε μια asus P5Q-WS με υδρόψυξη τον είχα φτάσει στα 3,7Ghz stable (24 ώρες στο stress χωρίς crash και θερμοκρασίες κάτω από 50c).. Αν θες να ανέβεις πάνω απο 3Ghz καλό είναι να απενεργοποιήσεις την λειτουργία που ρίχνει την συχνότητα σε idle γιατί στην αυξομείωση πολλές φορές crash-αρει λόγο αστάθειας του ρεύματος (στον συγκεκριμένο επεξεργαστή κατεβαίνει και ο πολλαπλασιαστής από 8 σε 6) και οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα αυτοματοποίησης του OC.

Προσωπικά απλά πειραματιζόμουν, στην πορεία συνειδητοποίησα ότι δεν χρειαζόμουν OC για καμία από τις εφαρμογές που τρέχω καθημερινά οπότε γύρισα τα ρολόγια σε default και με το πρόγραμμα της asus -epu 6 engine- να κάνει auto over-down clock όποτε χρειάζεται (αλλά δεν μπορεί να φτάσει πάνω από 3,2 μιας και δεν είναι το ίδιο με το να κάνεις oc manual από το bios , δεν σου δίνει επιλογές για ρεύματα κτλ) και είδα διαφορές στην ΔΕΗ :dance3:

Αν googl-αρεις "HOWTO: Overclock quads guide" θα βρεις σε πολλά φόρουμ ένα guide (από κάποιον user: graysky) πολύ αναλυτικό που θα σε βοηθήσει να βρεις το όριο του επεξεργαστή σου και να καταλάβεις τι κάνει η κάθε ρύθμιση και γιατί..

Προσοχή!

1)το hardware καταστρέφετε εύκολα

2)οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες έχουνε ως αποτέλεσμα την μείωση της διάρκειας ζωής του hw

3)η κατανάλωση ρεύματος θα αλλάξει σημαντικά

Ναι, το C1E το έχω απενεργοποιήσει, αν και δεν παρατήρησα ποτέ κανένα κρασάρισμα, απλά και μονο για τον φόβο των Ιουδαίων. Το σκέφτομαι να παιξω με νεράκι, με την Xigmatec Gaia είμαι αυτή την στιγμή στους 34C, σε δωμάτιο χωρίς A/C στην CPU, και στους 43 στην mobo. Σε stress test εφτασε στους 60C ο πιο θερμός πυρήνας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.