Jump to content

O/C σε Q9400

wesker

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Kαλησπέρα παιδια! Έχω τον συγκεκριμένο επεξεργαστή και σκέφτομαι απο τα 2,66 που είναι να το πουσάρω λίγο παραπάνω. Η μητρική μου έχει ένα προγραμματακι το Easy Tune. Nα τον κλοκάρω από εκεί λέτε, η να παίξω μαζί του μέσω BIOS;

ενοειται απο bios

πολυ καλυτερο ο/c γινεται απο εκει

ξεκινα σιγα να αναιβαζεις το fsb και μετα σιγα σιγα τα ρευματα οταν δεν μπουταρει για να ειναι σταθερος

δεν γνωριζω γιατι ποτε δεν εχω μπει στην διαδικασια να κλοκαρω με προγραμμα

θεωρω μεσω bios οτι πιο αξιοπιστο,

τωρα απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις

Τι mobo έχεις? Παντός να έχεις υπόψιν σου ότι είναι δύσκολος επεξεργαστής γιατί έχει χαμηλό multi (8) και χρειάζεται μητρική που σηκώνει αρκετό fsb.

Τα 3600 θα ήταν μια καλή συχνότητά για αυτόν.

Τι mobo έχεις? Παντός να έχεις υπόψιν σου ότι είναι δύσκολος επεξεργαστής γιατί έχει χαμηλό multi (8) και χρειάζεται μητρική που σηκώνει αρκετό fsb.

Τα 3600 θα ήταν μια καλή συχνότητά για αυτόν.

H μητρική μου είναι μια Gigabyte EP45-UD3L.

Πες μας κάποια πράγματα

1)ποια ψήκτρα έχεις

2)τη θερμοκρασίες έχεις

3)Ποιες μνήμες έχεις

Πες μας κάποια πράγματα

1)ποια ψήκτρα έχεις

2)τη θερμοκρασίες έχεις

3)Ποιες μνήμες έχεις

1) Έχω την Xigmatec Gaia

2) Σε idle mode παίζω κοντά στα 35-40C ενώ σε full load κοντά στα 60C

3) Έχω τις Α-Data Gaming Series DDR2

Θα ξεκινήσεις να ανεβάζεις το fsb του επεξεργαστή αφού δεν έχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή. Ρεύμα μην βάλεις πάνω από 1,45V core για αρχή βάλτο στο 1,35 v core.

Προσοχή η μνήμες να μην ανεβούν πολλά mhz αν έχεις την δυνατότητα κατέβασε τα mhz των μνήμων και της ανεβάζεις μετά με το fsb

H μητρική μου είναι μια Gigabyte EP45-UD3L.

Από ότι λέει εδώ.

Q9400 Overclocking - not so bad - General-Discussions - Overclocking

Αυτός έχει ίδιο CPU με εσένα, και ίδια μητρική και πήγε στα 3,6GHz.

Δεν είναι τόσο άσχημα όσο αφορά το Overclock.

Και επίσης από ότι βλέπω σε διάφορα Forums με 1.32V Vcore λογικά θα μπορέσεις να πας στα 3,2GHz.

Για αρχή πας 3,2GHz, και κάνεις Stress Test να δείς θερμοκρασίες σε Full Load. (Ένα καλό πρόγραμμα είναι το IntelBurnTest -> Link )

"Edit: I guess even 1.32 for core voltage is not enough to keep it stable at 3.25. I guess I did get a bad cpu, because I searched the internet and many people were able to get to 3.4 without much of a voltage increase, while I'm having trouble keeping it stable at 3.25 with the voltages almost maxed out. "

Q9400 Overclocking Trouble - Guru3D.com Forums

Για κάτι παραπάνω μάλλον από τα 3,2GHz (3,4GHz αν είσαι τυχερός) θα χρειαστείς καλύτερη ψύκτρα μάλλον.

Αλλά μην ξεχάσεις να δώσεις τις υπόλοιπες ρυθμίσεις.

Ίσως θα χρειαστείς Voltage και στην μητρική για να κάνεις αύξηση του FSB.

Απλά το θέμα είναι μην ξεχάσεις τις μνήμες να τις κατεβάσεις σε μικρότερη συχνότητα γιατί μια απότομη αύξηση θα έχει απλά αποτέλεσμα να μην ανάβει ο υπολογιστής και να μην μπαίνει καν στο Bios..

(Σε αυτήν την περίπτωση θα βρεις το Manual και θα κάνεις reset το Bios της μητρικής με κάποιο Jumper/Κουμπί τα γράφει εκεί.)

Κανένα καλό πρόγραμμα για θερμοκρασίες; Γιατί πήγα τον επεξεργαστή στα 3,2GHz αλλά το πρόγραμμα της Gigabyte δεν μου τα λέει και τόσο καλά.... Δεν παίζει σε full load overcloacked να είμαι μονο στους 58C....

Εαν είσαι μόνο 58C είσαι πάρα πολύ καλά.

Πιθανό είναι πάντως... Αλλά δες και με το Core Temp, η με το AIDA.

58C για O/C επεξεργαστή μου φαίνονται πάρα πολύ λίγοι...

58C για O/C επεξεργαστή μου φαίνονται πάρα πολύ λίγοι...

Γιατί; Στα 3.0Ghz, o q6600 σε scythe ninja, ~1.2625V νομίζω χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αμφιβάλω άμα πήγαινε πολύ παραπάνω για 3.2GHz, δε το χρειάστηκα:

oc1-5913.jpg

Γιατί; Στα 3.0Ghz, o q6600 σε scythe ninja, ~1.2625V νομίζω χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αμφιβάλω άμα πήγαινε πολύ παραπάνω για 3.2GHz, δε το χρειάστηκα:

oc1-5913.jpg

Σε scythe ninja όμως. Εγώ δεν έχω καμιά ψύκτρα της προκοπής.

• 4 weeks later...

Aνέβασα τον επεξεργαστή στα 3,2, αλλα με το AIDA64 μου δείχνει CPU Clock:2400, και μόνο όταν στρεσάρω τον επεξεργαστή (παιχνίδια, stress test) δείχνει CPU Clock:3200. Μήπως δεν πήγε κάτι καλά με το O/C; Από θερμοκρασίες καλά τα πάω πάντως. Σε idle είμαι στα 31C και σε full load στα 56C.

όχι το πιο πιθανό είναι να έχεις ενεργοποιημένο το eistή το c1e(δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς είναι)ς από το bios

είναι μια λειτουργία του cpu που όταν δεν "ζορίζεται" ρίχνει την συχνότητά του (στα 2,4 που λες)

όχι το πιο πιθανό είναι να έχεις ενεργοποιημένο το eistή το c1e(δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς είναι)ς από το bios

είναι μια λειτουργία του cpu που όταν δεν "ζορίζεται" ρίχνει την συχνότητά του (στα 2,4 που λες)

Αυτό πρέπει να είναι ενεργοποιημένο; Η να το απενεργοποιήσω να δουλεύει ο επεξεργαστης στα 3,2 μονίμως;

Αυτό πρέπει να είναι ενεργοποιημένο; Η να το απενεργοποιήσω να δουλεύει ο επεξεργαστης στα 3,2 μονίμως;

ότι θέλει ο καθένας...

προσωπικά σε q6600 όταν ήταν στα 3,3 το είχα disabled γιατί ακόμη και σε stress tests "κολλούσε" χαμηλά

τώρα που ο cpu είναι στα 3 το έχω enabled μιας και κρατά χαμηλότερες θερμοκρασίες σε idle και ουσιαστικό κέρδος δεν υπάρχει σε idle καταστάσεις..μάλλον περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα

βέβαια αν κυνηγάς και το τελευταίο mhz του επεξεργαστή σου...νομίζω πως είναι καλύτερα να το βγάλεις όπως και κάθε άλλη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας από το bios...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.