Jump to content

Plastination Τι γνώμη έχετε? θα γινόσασταν εθελοντές?

dunkel_Stern

θα γινόσασταν εθελοντές?  

29 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=3h4r-WlAagc]YouTube - Gunther von Hagens project.[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=gg7FuKqKY4E]YouTube -Body Worlds[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=tjDd6sqjYkg]Anatomy Dissection[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Xui7q21y0bU]YouTube - Body Worlds - The plastination process[/ame]

Δεν ειμαι θρησκος κλπ, αλλα αυτο ειναι πολυ λαθος απο ολες τις πλευρες...

Ηταν ζωες αυτα τα σωματα, ηταν φιλοι, συγγενείς κλπ αλλων ανθρωπων..ασχέτως αν το δέχτηκαν ή οχι οι ιδιοι να τους το κανει αυτο..το οποιο αμφιβαλω κανεις δεν ρωτησε τα μωρα.

Απλα ντροπη και ανωμαλια και μηδεν σεβασμος στην ανθρώπινη φυση...

Δεν ειμαι θρησκος κλπ, αλλα αυτο ειναι πολυ λαθος απο ολες τις πλευρες...

Ηταν ζωες αυτα τα σωματα, ηταν φιλοι, συγγενείς κλπ αλλων ανθρωπων..ασχέτως αν το δέχτηκαν ή οχι οι ιδιοι να τους το κανει αυτο..το οποιο αμφιβαλω κανεις δεν ρωτησε τα μωρα.

Απλα ντροπη και ανωμαλια και μηδεν σεβασμος στην ανθρώπινη φυση...

Τα μωρά δεν τα ρώτησαν σίγουρα, ρώτησαν τους γονείς τους όμως :fie:

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο αρνητικοί κάποιοι. Είχε γίνει το 2009 μία έκθεση στην Αθήνα την οποία μάλιστα είχα δει και βρήκα ενδιαφέρουσα (αν εξαιρέσουμε το τμήμα με τα μωρά που ήταν ανατριχιαστικό).

Δεν ξέρω αν θα γινόμουν εθελοντής σίγουρα. Ίσως αν συνδυαστεί με το να είσαι δωρητής οργάνων, τουλάχιστον αν δεν πεθάνεις από φυσικά αίτια κάποιος θα ωφεληθεί από ένα άψυχο σώμα που δεν χρειάζεσαι πλέον...

προσωπικά εγώ το βλέπω ως το ανώτατο επίπεδο τέχνης

κατά τα αλλα ανωμαλία είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, άσε που όταν η μη ανωμαλία είναι να σε φάνε τα σκουλήκια, μετά από X χρονια να σε ξεθάψει κανένα μπουρτζόβλαχος ο οποιος απλά θα πετάξει τα κόκαλα σου μαζί με μερικών ακόμα σε ένα καρότσι, για να καταλήξουν σε ένα οστεοφυλάκιο ώσπου να κλείσει το νεκροταφείο..

...και σε όλη αυτήν την φάση μια μέρα μπορεί να σκάσει ένα Emo στο νεκροταφείο, να τσιμπήσει το κρανίο σου και να το κάνει τασάκι...

...βεβαια καλή φάση.

Εκτιμώ σε μεγάλο βαθμό την αξία αυτή της τεχνικής για λογούς μελέτης και εκπαίδευσης γιατρών.

Το βρίσκω όμως ενοχλητικό όταν παρουσιάζεται ως λατρευτό στο μάτι έκθεμα. Το να βλέπεις κανείς τεμαχισμένους ανθρώπους και να γουστάρει είναι λίγο παράξενο… Καλό θα ήταν να υποθέταμε ότι όλοι αυτοί που πάνε στις εκθέσεις θαυμάζουν τον τρόπο λειτουργίας και τη πολυπλοκότητα της δομής αυτών των σωμάτων αλλά δυστυχώς δε μπορώ να βγάλω απ το μυαλό μου ότι υπάρχει πολύ ανωμαλία στο κόσμο και πιθανότατα ακόμα και στον ίδιον τον εμπνευστή αυτών των εκθεμάτων, ειδικά αν κρίνω από κάποιες πόζες…

το να παγώσει κάποιος την φύση και την εσωτερική ομορφιά των μηχανισμών που μας κάνουν ανθρώπους αυτό ειλικρινά με αφήνει με ανοιχτό το στόμα, μπροστά σε αυτό όλες οι υπόλοιπες τέχνες είναι σαν δευτεροκλασάτα είδωλα.

και δεν είναι τεμαχισμένα σώματα, αλλα εκτεθειμένα σώματα και μάλιστα με παραπολύ καλο γούστο.

ειλικρινά είναι από τα πιο ανεκτίμητα πράγματα που έχουμε σε αυτόν τον πλανήτη

Δωρητης οργανων να γινω ναι.Ξεζουμιστε με, παρτε τα ολα αν ειναι να σωθουν ζωες.

Τωρα αυτο το πραγμα(Plastination) το θεωρω,η μαλλον θα γινω απολυτος και θα πω ειναι εντελως ανουσιο.Μακακας για να βγαλει καποιος ρουφιανος φραγκα και για na θελει να λεγετε καλλιτέχνης καποιος αλλος δεν γινομαι.Και οτι χρησιμοποιείτε αυτη η τεχνικη για εκπαιδευτικους σκοπους παπατζες κατα την γνωμη μου.

Στην εκθεση και εγω ειχα παει.Καλα ηταν.Καλλιτεχνικο ενδιαφερον δεν νομιζω οτι ειχε η εκθεση.

Το ενδιαφερον που εδειξα ηταν καθαρα επιστημονικο μιας και δεν ειχα δει ξανα το εσωτερικο του σωματος μας με τετοια λεπτομερεια

Δυσκολο να εκφρασεις αποψη.Προτιμω το σωμα του ανθρωπου να ''ξεκουραζεται'' και οχι να ''ταλαιπωρειται'' με αυτον τον τροπο μετα τον θανατο του.

Σαν τεχνη το δεχομαι παντως.Ειναι τρομερα δυσκολο και θελει πολλες ικανοτητες απο μερος του δημιουργου για να πετυχει.:)

Δωρητης οργανων να γινω ναι.Ξεζουμιστε με, παρτε τα ολα αν ειναι να σωθουν ζωες.

Τωρα αυτο το πραγμα(Plastination) το θεωρω,η μαλλον θα γινω απολυτος και θα πω ειναι εντελως ανουσιο.Μακακας για να βγαλει καποιος ρουφιανος φραγκα και για na θελει να λεγετε καλλιτέχνης καποιος αλλος δεν γινομαι.Και οτι χρησιμοποιείτε αυτη η τεχνικη για εκπαιδευτικους σκοπους παπατζες κατα την γνωμη μου.

Στην εκθεση και εγω ειχα παει.Καλα ηταν.Καλλιτεχνικο ενδιαφερον δεν νομιζω οτι ειχε η εκθεση.

Το ενδιαφερον που εδειξα ηταν καθαρα επιστημονικο μιας και δεν ειχα δει ξανα το εσωτερικο του σωματος μας με τετοια λεπτομερεια

Απαντησες ο ιδιος λοιπον.

Εγω δεν ξερω αν θα το εκανα, αλλα δεν θα με χαλαγε...

Σιγά μην με ενδιαφέρει τι θα γίνει το τομάρι μου αφού τα τεζάρω

Μέχρι ένα σημείο. Μη γίνουμε και η μπιάτς νεκρόφιλων. :hang3:

Τώρα για το plastination. Νομίζω πως είναι καλύτερη η δωρεά οργάνων. Αλλά αν δεν μπορεί να γίνει αυτό μπορεί κάλλιστα ο υποψήφιος δότης να επιλέξει κάτι τέτοιο.

πρώτα απ' όλα μπορείς να είσαι δωρητής και οργανων και σώματος.

πρώτα γίνετε μεταμόσχευση ότι μπορεί να γίνει και το υπόλοιπο σώμα πάει για plastination.

και είναι άμεσα επιστημονικό και καλλιτεχνικό θέμα.

η έκθεση είναι πιο πολύ καλλιτεχνική αλλα τα υπόλοιπα σώματα φεύγουν σε πανεπιστήμια e.t.c.

Η γνώμη μου είναι πως η λέξη "τέχνη" έχει αποκτήσει μία τόσο επικίνδυνα ευρεία έννοια, ώστε έχει γίνει βιτρίνα για τις δημιουργίες του κάθε ανώμαλου.

Γιατί αυτόματα ότι δεν είναι στα «καθιερωμένα πλαίσια» της ζωής μας βαφτίζεται «ανώμαλο» ?

Δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Ο τύπος δείχνει με ένα πολύ παραστατικό και γραφικό τρόπο το ανθρώπινο σώμα και πτυχές του, που ΔΕΝ πρόκειται να δεις σε κανένα βιβλίο ή ντοκιμαντέρ τόσο παραστατικά.

Το σώμα μας νεκρό είναι μια μάζα από κόκκαλα και οργανικές ύλες, όπως λέει και σοφός καπετανέος των Μπλέ πιο πάνω, τι με νοιάζει ΤΙ θα γίνει αν τα τινάξω.

Είμαι 1000% υπέρ αν μπορούν από τα όργανα μου να σωθούν ζωές, να μπορέσει να παίξει ξανά ένα παιδάκι, και να δει ένα κοριτσάκι τους γονείς του ξανά.

Για αυτό και μόνο τον λόγο θα έλεγα κατά. Από εκεί και πέρα ας το κάνανε και βιτρίνα, θα ζούσα και για πάντα, και θα μάθαινα και στον κόσμο 2-3 πράγματα για την ανατομία.

On a side note, θεωρώ απόλυτη αυνανία να αρνηθεί ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ να δωρίσει ΟΛΑ του τα όργανα μετά θάνατον προκειμένου να απαλύνει τον πόνο και να χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους του.

Η γνώμη μου είναι πως η λέξη "τέχνη" έχει αποκτήσει μία τόσο επικίνδυνα ευρεία έννοια, ώστε έχει γίνει βιτρίνα για τις δημιουργίες του κάθε ανώμαλου.

πλακα κανεις.

πια ανωμαλία? που την βλέπεις την ανωμαλία?

και πιο επικίδυνο? μήπως είναι ανωμαλία και επικίδυνο αυτό?

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=udaCEBtqfbA]YouTube - Human Anatomy Dissection 02 Back Muscles And Spinal Cord[/ame]

μήπως να γυρίσουμε στον μεσαίωνα και να καίμε οπιανουν την γνώμη δεν καταλαβαίνουμε?

Τουλάχιστον, είναι ανώμαλο που παρουσιάζεται ως τέχνη.

Ναι, φυσικά μπορεί να υπάρχει επιστημονικό ενδιαφέρον όπως είπαν και παραπάνω πολλά παιδιά.

Αλλά μέχρι εκεί. Όχι να το κάνουμε και τέχνη. Έλεος. :getlost:

Είμαι 1000% υπέρ αν μπορούν από τα όργανα μου να σωθούν ζωές, να μπορέσει να παίξει ξανά ένα παιδάκι, και να δει ένα κοριτσάκι τους γονείς του ξανά.

Για αυτό και μόνο τον λόγο θα έλεγα κατά.

πρώτα απ' όλα μπορείς να είσαι δωρητής και οργανων και σώματος.

πρώτα γίνετε μεταμόσχευση ότι μπορεί να γίνει και το υπόλοιπο σώμα πάει για plastination.

και είναι άμεσα επιστημονικό και καλλιτεχνικό θέμα.

η έκθεση είναι πιο πολύ καλλιτεχνική αλλα τα υπόλοιπα σώματα φεύγουν σε πανεπιστήμια e.t.c.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.