Jump to content

Αγορά ssd

twingo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα !

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός ssd Samsung 470 και θα ήθελα την βοηθειά σας στην εξ'ης απορία που έχω.

Σε τι ποσόστο θα πρέπει να γεμίσει ο δίσκος ώστε να μήν χάσει γρήγορα τις δυνατότητές του;

Πιο λιανά αυτή την στιγμή χρησημοποιώ περίπου 100Gb στον δίσκο (μπορούν να γίνουν 80Gb),

τα 128Gb κρίνονται αρκετά ή όχι;

Υ.Γ. Δέν με ενδιαφέρουν οι μεσοβέζικες λύσεις του τύπου κράτα έναν HDD για τα υπόλοιπα πλήν λειτουργικού.

Δεν υπάρχει καθορισμένο ποσοστό αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα με 28/128 ελεύθερα.

Δεν υπάρχει καθορισμένο ποσοστό αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα με 28/128 ελεύθερα.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Δηλαδή με τον 128 Gb για αρχή θα είμαι «εντάξει» μίας και τα 450-500€ που θέλει ο 256 Gb δέν υπάρχουν τώρα.

Καλησπέρα !

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός ssd Samsung 470 και θα ήθελα την βοηθειά σας στην εξ'ης απορία που έχω.

Σε τι ποσόστο θα πρέπει να γεμίσει ο δίσκος ώστε να μήν χάσει γρήγορα τις δυνατότητές του;

Πιο λιανά αυτή την στιγμή χρησημοποιώ περίπου 100Gb στον δίσκο (μπορούν να γίνουν 80Gb),

τα 128Gb κρίνονται αρκετά ή όχι;

Υ.Γ. Δέν με ενδιαφέρουν οι μεσοβέζικες λύσεις του τύπου κράτα έναν HDD για τα υπόλοιπα πλήν λειτουργικού.

Δυστηχως δεν τον φουσκωσα πανω απο 100gb για να δεις αυτο που θες..αλλα μεχρι στιγμης καλα τα παει.Εχει φαει το ξεσκισμα απο benches λογω vista δεν εχει trim..αλλα σκυλι...

Λιγο μετα την εγκατασταση των vista και τις πρωτες ωρες λειτουργίας...

87690131.th.jpg

2 εβδομαδες σχεδον μετα...

64071467.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Γνωμη μου ειναι ενας 128 τωρα και ενας λιγο αργοτερα ......

Επισης στα ιδια λεφτα δες και τον 320 της ιντελ me 160gb...αν εχεις win 7

Δυστηχως δεν τον φουσκωσα πανω απο 100gb για να δεις αυτο που θες..αλλα μεχρι στιγμης καλα τα παει.Εχει φαει το ξεσκισμα απο benches λογω vista δεν εχει trim..αλλα σκυλι...

Λιγο μετα την εγκατασταση των vista και τις πρωτες ωρες λειτουργίας...

87690131.th.jpg

2 εβδομαδες σχεδον μετα...

64071467.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Γνωμη μου ειναι ενας 128 τωρα και ενας λιγο αργοτερα ......

Επισης στα ιδια λεφτα δες και τον 320 της ιντελ me 160gb...αν εχεις win 7

Θα «τρέξει» σε XP απλά τον προτιμώ εξαιτίας του garbage colector που σύμφωνα με οτι έχω διαβάσει κάνει δουλειά σάν το trim.

Σίγουρα στο μέλλον θα προσθέσω άλλον έναν.

Για αυτό ξέρει 1000% ο chosen που έχει τους samsung. Στα θετικά του gc είναι ότι δουλεύει ακόμα και σε raid, σε αντίθεση με το trim. Οπότε είναι καλή επιλογή με αυτό το ενδεχόμενο. Βασικά και εγώ αυτό σκέφτομαι. Λέω ότι μπορώ να πάρω έναν 64αρι τώρα που δεν παίζουν φράγκα και μετά από καιρό πετάω άλλον ένα και έχω 128 gb και gc.

Χωρίς να θέλω να σου χαλάσω το θέμα, οι ocz vertex 2, χάσαν από το κύρος τους λόγο μάπα μνημών που βάλανε σε καινούριες σειρές, ε? Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσουμε το τι μνήμες φοράν πριν την αγορά? Και αν είναι οι "καλές" αξίζει σαν αγορά?

Ίσως να βοηθήσει και εσένα...

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα, μιας και αν πάρω SSD, θα τον δουλέψω με WIN XP.

2x Samsung 470 128Gb @RAID0. Απείραχτοι, δεν ξέρουν τι θα πει secure-erase και τα ρέστα. Τους πήρα τα Χριστούγεννα και από την ώρα που μπήκανε στο PC σε RAID0 δεν τους έχω ακουμπίσει. Πριν κανα μήνα άλλαξα PC και από P55 πήγα σε H67 και είμαι με το ίδιο λειτουργικό, απλά πέρασα drivers της άλλης μητρικής.

attachment.php?attachmentid=44557&stc=1&d=1305053335

post-129-1416075202,3154_thumb.jpg

2x Samsung 470 128Gb @RAID0. Απείραχτοι, δεν ξέρουν τι θα πει secure-erase και τα ρέστα. Τους πήρα τα Χριστούγεννα και από την ώρα που μπήκανε στο PC σε RAID0 δεν τους έχω ακουμπίσει. Πριν κανα μήνα άλλαξα PC και από P55 πήγα σε H67 και είμαι με το ίδιο λειτουργικό, απλά πέρασα drivers της άλλης μητρικής.

attachment.php?attachmentid=44557&stc=1&d=1305053335

Εγώ πάντως τον παρήγγειλα και την Παρασκεύη (πρώτα ο Θεός) θα τον έχω.:dance3:

Πάντως Chosen μεταξύ μας, μου αρέσει να το ακούω και μετά την εγκατάσταση και να το βλέπω !:clap:

Εγκατάσταση του λειτουργικού θα ήταν καλό να έκανα απο την αρχή;

όπως τα λέει ο chosen οι 470 δείχνουν να είναι η επιλογή για τους πιο "τους περνάω και τους ξεχνάω" SSD της αγοράς...σχεδόν έχω πειστεί να αγοράσω...κστι με κρατάει ομως...και δεν ξέρω τι.....

Μια ερώτηση, μη βαρέσετε. Τα read sτα 4κ είναι καλά? 15.43 μου φαίνονται λίγα.... Ή εκεί παίζουν?

Μια ερώτηση, μη βαρέσετε. Τα read sτα 4κ είναι καλά? 15.43 μου φαίνονται λίγα.... Ή εκεί παίζουν?

Και εγώ αυτό κοίταζα.Μου φένεται κάπως λίγο για raid απο την στιγμή που ο vertex 2 ο δικός μου μόνος του έχει 25mb random read 4kb

Καλώς τον δέχτηκα !:dance3:

Θέλω να δοκιμάσω να τον εγκαταστήσω αλλά δέν ξέρω άν θα πρέπει να κάνω νέα εγκατάσταση ή μπορώ με κάποιο τρόπο να χρησημοποιήσω την ίδια που τρέχω τώρα στον υπολογιστή.

Επίσης χρείαζεται κάποια προετοιμασία ή τον εγκαταστής όπως τους «παραδοσιακούς» σκληρούς;:help:

Σημερα ειχα ωρα εκανα ενα image απο τα vista και εγκατεστησα τα win 7 για να δω πως τρεχει ο ssd με trim.Το κινητο θελει τον γερμανο του και ο ssd win 7>Αλλη αισθηση τελικα, τον τρελανα στα benches και συνεχιζει ακουραστος, στα vista μετα απο 2-3 βαρια benches συνεχομενα στα seq write απο 250 επεφτε στα 100 στα win 7 ο ssd δειχνει ακουραστος.Στο as ssd benchmark scor 377 απο 312 στα vista με access time 0.059 ενω στα vista 0.230.

Εδω η συνεχεια,,., Benchmark Results: PCMark Vantage App Loading, Gaming, Video Editing : SSD Performance: TRIM And Firmware Updates Tested

Οποιος εχει/θελει raid ας τρεχει οτι λειτουργικο θελει....οποιος εχει 1 ssd win 7 απαραιτητα.

Το δίσκο τον βλέπω στην υπάρχουσα έκδοση τον windows, αλλά το Samsung magician δεν το αναγνωρίζει.

Μου λέει οτι το πρόγραμα δέν βρίσκει υλικό Samsung.

Τι πατάτα έχω κάνει;

Το δίσκο τον βλέπω στην υπάρχουσα έκδοση τον windows, αλλά το Samsung magician δεν το αναγνωρίζει.

Μου λέει οτι το πρόγραμα δέν βρίσκει υλικό Samsung.

Τι πατάτα έχω κάνει;

Oem ειναι ο δισκος??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.