Jump to content

3D HTPC

Black_Maba

Recommended Posts

Kαλησπερα στην παρεα,

εχει καποιος απο εδω υλοποιησει καποιο custom 3d htpc να μας πει 2 λογια?

Απο οσα διαβαζω χρειαζεται μια vga που να υποστηριζει 3d (πχ gtx460/hd6870),

ενα BD drive με ταχυτητα αναγνωσης ανω του 2x,

playback software συμβατο με 3d και καλωδιο hdmi 1,4a.

Εννοειται πως υπαρχει 3d tv.

Απο την αλλη υπαρχει και το compact 3d vision της asrock, το οποιο για τα χρηματα και την επεκτασιμοτητα που εχει δεν μου γεμιζει το ματι.

Σκεφτομαι να κρατησω cpu, ram, psu απο την υπογραφη μου (προς το παρων) και να αλλαξω κουτι, mobo (mATX), vga και ενα bd drive.

Θα ειναι αρκετος ο q6600 για την απροσκοπτη αναπαραγωγη 3d?

Ακουω γνωμες, ιδεες, εμπειριες...

Καλησπερα.Το cpu μια χαρα θα παιζει,ετσι κι αλλιως το decoding το κανει η καρτα.

Εκτος αν βαλεις πανω καμια παλια που δεν υποστηριζει 3D acceleration και δουλευει και το cpu,αλλα και παλι δεν θα εχεις προβλημα με τον τετραπυρηνο.

Οπως προειπες χρειαζεσε BD drive με ταχυτητα αναγνωσης απο 2x και πανω,καλωδιο hdmi 1,4 ,playback software ,η tv,ταινιες... και πιτσες,μπυρες κτλ.

Για playback software δοκιμασε το Totalmedia Theatre,εγω το προτιμω στο 3D.

εννοειται οτι ειναι αρκετος ο quad, αλλα γτ δεν πας σε ενα ps3 να τελειωνεις μια ωρα αρχιτερα?

Ποτε δεν ημουν φαν της κονσολας (γενικα), ουτε των games.

Πιστευω πως οι δυνατοτητες και η επεκτασιμοτητα ενος "ανω του μετριου" htpc (οχι ΙΟΝ και onboard gpu/sound)

δεν συγκρινονται ουτε στο ελαχιστο με αυτες που εχει μια κονσολα.

Βεβαια τα χρηματα ειναι αναλογικα περισσοτερα, αλλα το θεμα ειναι τι ακριβως θελεις να κανεις.

Προς το παρον ειμαι χαμενος μεσα στον κικεωνα, αλλα που θα παει θα βρεθει μιαν ακρη.

Οποιος εχει κανενα 3d μηχανακι, ας γραψει τι φοραει πανω (κουβεντα να γινεται και να παιρνουμε και ιδεες).

Ευχαριστω για τις απαντησεις και τη βοηθεια μεχρι τωρα.

Βλεπω και παιζω (κανα παιχνιδακι) 3d απο το pc μιας και ειναι στο ιδιο δωματιο με την tv.

Εχω και ps3 αλλα βαζω ταινια εκει μονο αμα βαριεμαι να ανοιξω το pc.

Καλυτερα 3d htpc παρα η κονσολα παντως.Βολευει περισσοτερο και εχει περισσοτερες δυνατοτητες.

Το σημαντικοτερο για εμενα... κρατας τις ταινιες σου backup σε καποιο δισκο και παιζεις οτι θες,οποτε θες πολυ ποιο γρηγορα.

Αν το software που θα χρησιμοποιεις δε εχει και library,θα τις εχεις ολες μπροστα σου χωρις να ψαχνεις συρταρια,κουτια κτλ.

Αμα δεν σε απασχολουν τα παιχνιδια μην επενδυσεις σε καποια ακριβη καρτα.Αν θες ομως να παιζεις και κανενα παιχνιδακι ποτε ποτε,η highend καρτα ειναι μονοδρομος μιας και οι απαιτησεις στο 3d σχεδον διπλασιαζονται.

Το pc μου αποτελειται απο τα εξης:

Cpu: Q9450

Mobo: Asus Striker 2 Formula

Ram: Corsair 8500C5DF

Vga: Asus GTX480

S.card: X-fi Fata1ity Ch.Platinum

SSD/HD: Intel X25-M & 3xWD C.Black 1 TB

Καλημερα,

πηρα καποια πραγματακια για το htpc αλλα μετα λυπης μου διαπυστωσα οτι η vga (msi gtx460) εχει miniHDMI port.

Το καλωδιο (1.4a - Belkin) που χρυσοπληρωσα να το παω πισω ή να το καρφωσω σε ανταπτορα dvi-hdmi?

Στην περιπτωση του ανταπτορα, τι γινεται με τον ηχο?

+1 για την nvidia και απο εμενα.Αν και εχεις παρει ηδη.:)

Απο dvi->hdmi με ανταπτορα θα περναει ο ηχος,αλλα γνωμη μου ειναι να μην μπλεξεις με ανταπτορες.

+1 για την nvidia και απο εμενα.Αν και εχεις παρει ηδη.:)

Απο dvi->hdmi με ανταπτορα θα περναει ο ηχος,αλλα γνωμη μου ειναι να μην μπλεξεις με ανταπτορες.

Από που θα πάρει ο αντάπτορας τον ήχο από την DVI ?

@billpeppas

Αν η καρτα γραφικών εχει εξοδο hdmi που περναει τον ηχο τοτε και απο την dvi με ανταπτορα θα παρεις κανονικα ηχο.

Σε παλαιοτερες γενιες καρτων δεν ηταν εφικτο οντως,αλλα στις τελευταιες γινεται.

Στην 480 που εχω τουλαχιστον δουλευει και ετσι ο ηχος.

Κάτσε, δηλαδή πέρνεις ήχο από τον DVI - HDMI adapter δίχως να κοτσάρεις καλώδιο στην HDMI της κάρτας ?

Και τι format ? Γιατί 8ch LPCM δεν παίζει γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο bandwidth.

Ακριβως,μονο με τον ανταπτορα.Δικαναλος ειναι ο ηχος αν δεν κανω λαθος!

Δεν ειμαι ειδικος για να σου εξηγησω πως ειναι κατασκευασμενη η καρτα και πως γινεται να περναει ο ηχος απο dvi,αλλα το θεμα ειναι οτι περναει.

Αν δεν σε πειθουν τα λεγομενα μου μπορεις να το δοκιμασεις και ο ιδιος.:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.