Jump to content

MSI GTX 560 Ti Υψηλες θερμοκρασιες

EvilRyu

Recommended Posts

ΝΑ ρωτήσω κάτι κατόχους της MSI 560ti Twin Frozr;

παρατηρώ οτι δεν υπάρχει καθόλου ροή αέρα απο την πίσω έξοδο αέρα της κάρτας . Είναι λογικό αυτό.

Να πώ οτι ακόμα και με ανοιχτό το κουτί πιάνω εύκολα θερμοκρασίες 80-82 βαθμούς σε απαιτητικά παιχνίδια με τον ανεμιστήρα καπου στο 60%. Αν το κλείσω το κουτί η θερμοκρασίες φτάνουν τους 85 αν και έχω εναν 120αρι μπροστα και 2 80αρηδες πισω (για εξοδο). Σε idle εχω θερμοκρασιες της ταξης των 26-31 βαθμων.

Αν αφήσω το default προγραμμα για τους ανεμιστήρες ο ηχος ειναι ενοχλητικος.

Λέτε να είναι προβληματική η κάρτα;

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply
Νομίζω ότι αυτά που λέει ο Dovakin προσεγγίζουν περισσότερο την πραγματικότητα.

Τα κουτιά είναι σχεδιασμένα να έχουν airflow από μπρος προς τα πίσω. Μόλις η κάρτα ζεσταθεί, ανεβάσει στροφές και αρχίσει να πετάει σε μεγάλες ποσότητες αέρα μπροστά δημιουργείται μια περιοχή μέσα στο κουτί με στάσιμο ζεστό αέρα. Γιατί πολύ απλά τέτοιες κάρτες πάνε κόντρα στο airflow.

Στο κουτί μου έβγαλα εντελώς ότι θήκη υπήρχε μπροστά(για drives) και έβαλα τον πίσω ανεμιστήρα και τον ανεμιστήρα της ψύκτρας(ίδια με του evilryu κάθετα τοποθετημένη) να τραβάνε σαν τρελοί. Καμία βελτίωση, γιατί απ'ο,τι φαίνεται ο ζεστός αέρας της κάρτας(5850 extreme) παγιδευόταν στο κάτω μέρος του-άνω τμήματος-του κουτιού από το ρεύμα ψυχρού αέρα στην κορυφή.

Σε ανοικτό κουτί οι θερμοκρασίες πέφτουν 5-6C.

Προσέξτε τώρα το ακόμα πιο περίεργο. Δοκίμασα να ανοίξω την "φέτα" στο πλάι 45 μοίρες με το ένα άκρο κολλημένο στη μούρη. Η θερμοκρασία δεν έπεσε παρόλο που υπήρχε δίοδος διαφυγής για τον αέρα προς τα πίσω διαγώνια. Μόνο όταν βγήκε όλη η φέτα είχα πτώση.

Σαν τελικό συμπέρασμα και με πιθανή εξαίρεση θορυβώδη κουτιά με πλαϊνούς ανεμιστήρες, τέτοιες κάρτες ενδέχεται να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι λύνουν.

Όσο για το HAF 9XX, αυτό είναι σουρωτήρι δεν είναι κουτί. Ηχομόνωση μηδέν, πέρα από τους τόνους σκόνης που θα μαζεύει.

ΥΓ: Οι slot fan σαν αυτόν που δείχνει ο Npetras φαίνεται να δίνουν κάποια λύση σε κλειστά από το πλάι κουτιά. Σκέφτομαι να τους δοκιμάσω.

Φίλε μου αυτό που περιγράφεις δεν μπορεί να συμβαίνει βάσει της Φυσικής . Ο ζεστός αέρας πάει πάντα επάνω , δεν μπορείς να τον κρατήσεις ποιο χαμηλά από τον κρύο αέρα απλά δεν γίνετε .

Για να έχεις σωστή ροή αέρα πρέπει οι έξοδος του αέρα να είναι κατά κάτι λίγο παραπάνω από την είσοδο έτσι ώστε να έχει μία μικρή υποπίεση στο εσωτερικό του κουτιού , κάπου εδώ στον Λάμπη είχε παλαιότερε ένα τέτοιο θέμα .

Ένα θα σου πω. Το κουτί παίρνει και μπροστά ανεμιστήρα.

Μόλις είχα τον μπροστινό ανεμιστήρα να βάζει αέρα δεν είδα καμία βελτίωση, ακόμα και στις υψηλότερες στροφές. Μόνο η CPU είχε καλές θερμοκρασίες.

Μόλις έβαλα τον μπροστινό να βγάζει είχα θερμοκρασίες που σχεδόν έφταναν αυτές με ανοικτό κουτί. Το να λειτουργούν αντίθετα δύο ανεμιστήρες είναι ανορθόδοξο και τους καταπονεί. Και όμως αυτή η λύση δούλεψε-για την κάρτα τουλάχιστον. Παρατήρησε επίσης ότι το κουτί μου σπάει σε δύο τμήματα. Από τον κρύο αέρα που βάζει ο μπροστινός 14αρης του κάτω τμήματος μόνο ένα μικρό μέρος φτάνει και μάλιστα από δύο ανοίγματα για καλώδια. Σε άλλο κουτί ίσως και να μην δουλέψει.

Σκέψου ότι με τον μπροστινό να εισάγει ή και χωρίς αυτόν δημιουργούνταν μια "λίμνη" ζεστού αέρα πάνω από το drive(το έχω χαμηλά). Έχοντας ανοικτό το κουτί μπροστά, δηλαδή χωρίς καλύμματα για σλοτ εκτός από δύο πάνω από το dvd drive, έβαζα το χέρι μου πάνω από το dvd drive και η περιοχή έβραζε. Την ίδια στιγμή ακριβώς πάνω από αυτόν τον σχετικά στάσιμο ζεστό αέρα είχα ένα αρκετά δυνατό ρεύμα κρύου αέρα. Άρα ένα μέρος του ζεστού εγκλωβιζόταν.

το κουτι σου ειναι τελειως διαφορετικο στην σχεδιαση απο τα 99,99 % των κουτιων που κυκλοφορουν,σουρωτηρια η οχι

Στην ουσια ειναι χωρισμενο με στεγανο σχεδον σε 2 μερη ,φαντασου δηλ το κουτι σαν να ειναι 2 διαφορετικα κουτια ,1 κατω για drives hd και 1 επανω για τα υπολοιπα με αποτελεσμα να μην υπαρχει ροη αερα ,ρευμα αερα που να ξεκιναει απο κατω και να φτανει επανω κ πισω

εκεινο που εφερε εποτελεσμα ηταν φυσικο γιατι παντα η αρνητικη πιεση αερα,να ρουφαει δηλ τον ζεστο προς τα εξω ειναι πιο αποτελεσματικη απο την θετικη πιεση αερα.και αφου ειπαμε ειναι σαν 2 διαφορετικα κουτια,στο κουτι νο1 (κατω) αλλαζοντας την πιεση απο θετικη σε αρνητικη εφερε αποτελεσμα γιατι ειναι πιο αποτελεσματικη απο το να φυσαει μεσα τον αερα

Παιδια και γω εχω την msi gtx560 hawk και εχω σχετικα μεγαλες θερμοκρασιες,περιπου 72-75 load και ταχυτητες ανεμηστηρα απο 70 εως 78% σε αυτες τις θερμοκρασιες.Ειχα συνηθησει στην 5870 vapor-x που ειχα με θερμοκρασεις 65 το πολυ 70 και πρακτικα αθορυβη και η hawk τωρα μου κακοφαινετε και λεω να την πουλησω να παρω η 6950 η 6970 directcu ii.Ποια ειναι η γνωμη σας?

Επισης να πω οτι διαβαζοντας το θεμα εκανα ενα μικρο τεστ με πλαινο ανοιχτο και πλαινο κλειστο,εβαλα λοιπον να τρεχει το furmark και δεν ειδα καμια διαφορα 72-73 κλειστο το ιδιο και ανοιχτο.Αλλα γενικα ισχυει οτι τα καλα κουτια με μελετημενα airflow δουλευουν καλητερα με κλειστα πλαινα γιατι αλλιος χαλαει τελειος η ροη του αερα,το εχω παρατηρησει στο δικο μου coolermaster 840 και γενικα διαβαζω οτι αυτο γινεται πανω κατω.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το software της MSI για να ρίξεις τις στροφες και να γλυτώσεις το θόρυβο. Θα έχεις υψηλότερες θερμοκρασίες αλλα το κεφάλι σου ήσυχο.

Η κάρτα αντέχει μέχρι 99 βαρθμούς σύμφωνα με την nvidia οπότε αν έχεις μέχτι και 80-85 δεν θα εχεις θέμα. Φυσικά δεν είναι ότι καλύτερο αλλα είναι μια επιλογή.

Εγώπερίπου τις ίδιες θερμοκρασίες με TWINFROZR II και τώρα την αφήνω να δουλεύει γύρω στους 80 βαθμούς και στιγμιαία φτάνει και τους 83-84 καμιά φορά. Σκέφτηκα ακόμη και να την επιστρέψω αλλα χρειάζομαι τον υπολογιστή για την δουλειά και μάλλον θα την κρατήσω.

Τώρα αν θέλεις να την δώσεις είναι μια λύση αν είσαι διατεθημένος να χάσεις χρήματα.

Για περισότερα διάβασε και εδώ VGA products

Φιλε rodez τα εχω δοκιμασει σχεδον ολλα,και profil με τον afterburner και underclock την εκανα και γενικα πειραματηστηκα αρκετα αλλα δεν ειχα αποτελεσμα.Χωρις αποτελεσμα εννοω οτι η καρτα εφευγε 80+ βαθμους οποτε την αφησα οπως ηταν.

Το ξερω οτι οι θερμοκρασιες μου ειναι μια χαρα απλα θελω να εχω αυτες τις θερμοκρασιες(70-75) χωρις τον θορυβο οπως ηταν με την vapor-x,αυτο ειναι το μονο μου προβλημα.

Το μονο που μπορω να κανω για να μενει αθορυβη ειναι να ανοιγω το vsync κανοντας τη να μενει σταθερα 60.1 fps και κραταει θερμοκρασιες γυρω στους 60-62 βαθμους αρα δε ανεβαινει και ο ανεμηστηρας και ειναι οκ αλλα ετσι τι να την κανω...:wall:

να πω και εγώ τη δική μου ιστορία με μια 470 και το σύστημα ψύξης twin froz . Αναγκάστηκα για πρώτη φορά να ενεργοποιήσω και τους δύο μπροστινούς 120αριδες του Lian Li και σε συνδυασμό με τον πίσω να δημιουργήσω ένα ικανοποητικό airflow . Το σύστημα ψύξης της κάρτας χαλάει όλη τη ροή αέρα παιδιά , μη κρυβόμαστε . Χτες άρχισε να τρίζει διαμονισμένα ο ένας ανεμηστήρας από τους δύο που έχει πάνω η κάρτα , , ανοίγω το κουτί βλέπω ότι ελάχιστα εύρισκε στο πλαινό , μάλλον πρέπει με τη χρήση να χαλάρωσε . Βγάζω την κάρτα να δω πως μπορώ να το φτιάξω , γυρίζω με το χέρι τη φτερωτή μου μένει ένα πτερύγιο στο χέρι . Δεν ξέρω , αλλά το συγκεκριμένο σύστημα ψύξης μου φαίνεται λίγο προβληματικό . Ρίχνω μια ματιά στο δίκτυο για κάναν ανεμιστήρα , βρίσκω κάτι από την zalman στα ......60 ευρώ , πολλά λεφτά . Με την πρώτη ευκαιρία λέω να την αλλάξω. κρίμα γιατί σαν απόδοση η κάρτα δεν ήταν άσχημη.

Πάντως η εργοστασιακή έκδοση της κάρτας έχει πολύ καλές θερμοκρασίες.Συγκεκριμένα στην TwinTech GTX560Ti εχω δει τώρα το καλοκαίρι 38 βαθμούς idle και max 74 load σε ενα κουτί midi Lian-Li.

Και γω δεν εχω παραπανω με τις θερμοκρασιες ειδικα για το overclock που εχει η καρτα απλα σε αυτες τις θερμοκρασιες κανει λιγο θορυβο οχι κατι τρομερο απλα ακουγετε.Γι αυτο θα την δωσω να παρω μια της asus που εκεινες σιγουρα δεν θα ακουγονται(για 6950-6970 μιλαμε παντα).

Παιδια και γω εχω την msi gtx560 hawk και εχω σχετικα μεγαλες θερμοκρασιες,περιπου 72-75 load και ταχυτητες ανεμηστηρα απο 70 εως 78% σε αυτες τις θερμοκρασιες.Ειχα συνηθησει στην 5870 vapor-x που ειχα με θερμοκρασεις 65 το πολυ 70 και πρακτικα αθορυβη και η hawk τωρα μου κακοφαινετε και λεω να την πουλησω να παρω η 6950 η 6970 directcu ii.Ποια ειναι η γνωμη σας?

Επισης να πω οτι διαβαζοντας το θεμα εκανα ενα μικρο τεστ με πλαινο ανοιχτο και πλαινο κλειστο,εβαλα λοιπον να τρεχει το furmark και δεν ειδα καμια διαφορα 72-73 κλειστο το ιδιο και ανοιχτο.Αλλα γενικα ισχυει οτι τα καλα κουτια με μελετημενα airflow δουλευουν καλητερα με κλειστα πλαινα γιατι αλλιος χαλαει τελειος η ροη του αερα,το εχω παρατηρησει στο δικο μου coolermaster 840 και γενικα διαβαζω οτι αυτο γινεται πανω κατω.

Μπορεις να βαλεις μια aftermarket ψυκτρα του εμποριου και να λυθει το προβλημα

το θεμα ειναι οτι για την 560 ελαχιστες ψυκτρες εχουν βγει και ακομα λιγοτερες κυκλοφορουν στην ελλαδα

Απο αυτες ειναι :

Thermalright shaman,accelero twin turbo II,Gelid icy vision

Οπως θα δεις καμια απο αυτες δεν υπαρχει στην ελλαδα

Εδω το μονο που μπορεις να κανεις ειναι αυτη η πατεντα εδω με την zalman vf3000A kai to arctic plus vr005 μπορει να μπει σε gtx560:

Σρςΰνΰβλθβΰεμ Zalman VF3000A νΰ GTX 560 Ti :: Overclockers.ru

Πάντως η εργοστασιακή έκδοση της κάρτας έχει πολύ καλές θερμοκρασίες.Συγκεκριμένα στην TwinTech GTX560Ti εχω δει τώρα το καλοκαίρι 38 βαθμούς idle και max 74 load σε ενα κουτί midi Lian-Li.

σε ποσες στροφες δουλευει σε φουλ load? ανεβαζει καθολου ή μονιμα ειναι στο 40% ?

σε ποσες στροφες δουλευει σε φουλ load? ανεβαζει καθολου ή μονιμα ειναι στο 40% ?

Συνήθως ειναι στο 40%, μετα απο καποια ωρα σε βαρια game οπως Metro 2033 μπορει να παει στο 45% και ειναι αρκετα αθόρυβη.Το μέγιστο που έχω δει είναι σε Furmak όπου πηγαίνει μεχρι 55% με μέγιστη θερμοκρασία 85 βαθμούς.

Εγω σκεφτηκα να παρω την arctic cooling accelero xtreme plus Accelero XTREME Plus · VGA · Cooling · Arctic Cooling

Αν αλλαξω την ψυκτρα νομιζω χανω και την εγγυηση η κανω λαθος;

Μονο δηλαδη να το κανω προσεκτικα χωρις να αφησω σημαδια στις βιδες κ.τ.λ ισχυει.

Αν την αλλαξεις προσεκτικα χωρις να βγαλεις καποιο αυτοκολλητο κτλ δεν εχεις προβλημα απλως να κρατησεις την μαμισια ψυκτρα σε περιπτωση που χρειαστει να γινει αντικατασταση

Αν βαλεις την ψυκτρα που λες νομιζω χρειαζεσαι και αυτο

VR005 · Accessories · Cooling · Arctic Cooling

που εχει γυρω στα 10 ευρω

Ναι φιλε michalos χρειαζετε και το αντιστοιχο σετ με τις ψυκτρες για τις ραμ και τα υπολοιπα.Αν δεν κανω λαθος η διαφορα της plus απο την καινουργια plus ii ειναι οτι η καινουργια εχει τις ψυκτρες στην συσκευασια.

Την εχω βρει εδω την ψυκτρα μαζι με τα υπολοιπα:

eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής

Ναι φιλε michalos χρειαζετε και το αντιστοιχο σετ με τις ψυκτρες για τις ραμ και τα υπολοιπα.Αν δεν κανω λαθος η διαφορα της plus απο την καινουργια plus ii ειναι οτι η καινουργια εχει τις ψυκτρες στην συσκευασια.

Την εχω βρει εδω την ψυκτρα μαζι με τα υπολοιπα:

και γενικά είναι ότι ποιο αθόρυβο έχω δοκιμάσει .

Δυο έχω δοκιμάσει μια σε μια 2900pro και μια σε 4870Χ2 , βάζεις να δουλεύει στο μαξ τις στροφές 100% και ησυχάζεις απο θόρυβο και θερμοκρασίες :T:

Ειναι αναλογος το κουτι που εχεις και το airflow που εχει.

Ξαναλεω πως αν το κουτι που εχεις ειναι ενα ακριβο και μελετημενο κουτι με το να ανοιγεις το πλαινο χαλας ολλη τη ροη του αερα.Αν τωρα εχεις ενα απλο κουτι με ενα ανεμηστηρα να βαζει αερα και εναν να βγαζει,ειναι σχετικα μικρο και μεσα στο κουτι γινετε και χαος απο τα καλωδια με το να ανοιγεις το πλαινο μονο καλο κανεις.

Καλη ειναι , το μονο που με χαλαει ειναι το μεγεθος και το βαρος

29 ποντοι μηκος και 900 γραμμαρια

πιστευω οτι θα χρειαζεται καποια στηριξη καπου να μην "παρει" η καρτα απο το βαρος

και επισης θελει και το αναλογο κουτι να χωραει

Βεβαια στις ψυκτρες οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερη γιατι θα ειναι πιο αποτελεσματικη ,επισης ο χαλκος ειναι βαρυς και προσθετει το αναλογο βαρος στην καρτα

Εγω ψαχνω κατι σε πιο μαζεμενο και ας χρειαστει να κανω καποια μοντα ,οπως ο ρωσος στο site που ειχα βαλει

Η 460 και 560 με τις διαστασεις στις τρυπες ειναι οτι πιο δυσκολο για επιλογη εξτρα ψηκτρας, σε αντιθεση με τις ΑΤΙ που χωνεις την πρωτη ψυκτρα που θα βρεις

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.