Dovakin Μάϊος 12, 2011 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2011 Κάντε το, τραβήξτε βίντεο και ανεβάστε το στο youtube να το δούμε όλοι μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάϊος 12, 2011 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2011 Δεν βρίσκω το λόγο να μπει κάποιος σε αυτή την διαδικασία.Ξέρω πάντως απο πρώτο χέρι πως η 5770 ,στο haf32 που έχει μεγάλο πλαινό ανεμηστήρα,έχει καλύτερες θερμοκρασίες όταν το κουτί είναι κλειστό.Στο δικό μου που δεν υπάρχει πλαινό φουρφούρι η 5850 είναι πιο κρύα με ανοιχτό πλαινό.Αλλα η 5850 διώχνει τον αέρα έξω ενώ η 5770 όχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάϊος 12, 2011 #23 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2011 +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dovakin Μάϊος 13, 2011 #24 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2011 -1000:T: Δεν ανεβάζουν όλες οι κάρτες τις ίδιες θερμοκρασίες άρα η εξαίρεση δεν κάνει τον κανόνα. Απλά μαθηματικά είναι, πάρε ένα μηχανάκι και βάλτο σε κλειστό δωμάτιο με εξαερισμό, θα απομονωθείς και θα ανεβάσει θερμοκρασία ναι η όχι περισσότερο απο ένα ανοιχτό περιβάλλον? Πάρε μετά και ένα Porche cayien και βάλτο στο ίδιο δωμάτιο, ποιο θα παράγει περισσότερη θερμότητα/καυσαέρια? Cyberdyne περιμένω να δω βίντεο απο το αδύνατο που γίνεται δυνατό με τις κάρτες που ανέφερες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάϊος 13, 2011 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2011 -1000:T:Δεν ανεβάζουν όλες οι κάρτες τις ίδιες θερμοκρασίες άρα η εξαίρεση δεν κάνει τον κανόνα. Απλά μαθηματικά είναι, πάρε ένα μηχανάκι και βάλτο σε κλειστό δωμάτιο με εξαερισμό, θα απομονωθείς και θα ανεβάσει θερμοκρασία ναι η όχι περισσότερο απο ένα ανοιχτό περιβάλλον? Πάρε μετά και ένα Porche cayien και βάλτο στο ίδιο δωμάτιο, ποιο θα παράγει περισσότερη θερμότητα/καυσαέρια? Cyberdyne περιμένω να δω βίντεο απο το αδύνατο που γίνεται δυνατό με τις κάρτες που ανέφερες . Η σύγκριση που κάνεις δεν έχει λογική.Δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα μηχανάκι των 20ίππων?? με μία cayeen των 300.Και άμα θες να το πάμε έτσι,πες ότι έχεις το αμάξι απλά σε ένα δωμάτιο με εξαερισμό και μετά στο δωμάτιο που κάνουν τεστ αεροδυναμικής,που έχουν τεράστιους ανεμηστήρες να φυσάνε το αμάξι στα μούτρα του.Άμα δεν δούλευε ο θερμοστάτης στα αυτοκίνητα στην δεύτερη περίπτωση η μηχανή θα ήταν πιο κρύα απο ότι στην πρώτη.Το ίδιο συμβαίνει και στην κάρτα άμα την φυσάει ένας ανεμηστήρας 20άρης(σχεδόν σε μέγεθος όσο ολόκληρη η κάρτα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάϊος 13, 2011 #26 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2011 Dovakin θα σε παρακαλέσω, σε φιλικό τόνο, να μην με αποκαλείς εμμέσως ψεύτη.Ότι σου έγραψα σε προηγούμενο post είναι θερμοκρασιές του Η/Υ μου με το hardware της υπογραφής και μια MSI TWINFROZR 250 GTS 1GB (όχι ταυτόχρονα και οι δύο κάρτες μέσα στο κουτί). Τώρα εάν δεν πίστεύεις είναι δικαίωμα σου.Βίντεο δεν θα δείς.Σπίτι μου δεν θα έρθείς.Έχω όμως μια άλλη πρόταση να σου κάνω. Γιατί δεν ανοίγεις ένα thread με θέμα "Θερμοκρασίες Hardware με κλειστό και ανοιχτό Case"? Πίστεύω οτι εκεί θα ακούσεις απόψεις από τους ποιό ειδικούς συνφορουμίστες μας.Δεν θα απαντήσω σε παρόμοιες δημοσιεύσεις σου. Αν θες κάτι άλλο εδώ είμαστε.Σε φιλικό τόνο (ακόμα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dovakin Μάϊος 13, 2011 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2011 Δεν σε αποκάλεσα ψεύτη απλά μου φαίνεται αδύνατο να έχεις ακριβώς τις ίδιες θερμοκρασίες με κλειστό/ανοιχτό κουτί και κάρτα να πετάει μέσα αέρα στο ξανα λέω.Ούτε έξυπνος στο παίζω όπως εσύ που εννόησες πιο πάνω οτι είμαι άσχετος και πρέπει να φτιάξω το air flow στο κουτί μου. Αν θες δώσε βίντεο(και σε pm) να δω τι μαγκιά έκανες και το κατάφερες, που εγώ με τέσσερις ανεμιστήρες 3Χ12c+1x9cm δεν μπορώ να το καταφέρω.Πιστεύω πως άμα μπει στο πλαινό ανεμηστήρας (είτε σαν του haf μεγάλος,είτε ένας 12αρης αλλά κεντραρισμένος στην κάρτα) θα έχει τα ίδια και ίσως καλύτερα αποτελέσματα με κλειστό κουτί.Ναι εδώ συμφωνώ, άμα έχεις μεγάλο πλαινό κεντραρισμένο στην κάρτα και βγάζει κατευθείαν έξω τον αέρα χωρίς να σου κάνει φούρνο όλο το κουτί πιθανόν να έχεις καλύτερες με κλειστό. Ένας φίλος μου έχει ενα κουτί με έναν τεράστιο ανεμιστήρα που πιάνει όλο το καπάκι 40-50cm. Αλλά ο φίλος μας ο cyberdyne λέει οτι με τέσσερις ανεμιστήρες 2 μπροστά και δύο πίσω έχει τις ίδιες θερμοκρασίες!!! Αυτό μου ακούγεται αδύνατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 14, 2011 #28 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Νομίζω ότι αυτά που λέει ο Dovakin προσεγγίζουν περισσότερο την πραγματικότητα.Τα κουτιά είναι σχεδιασμένα να έχουν airflow από μπρος προς τα πίσω. Μόλις η κάρτα ζεσταθεί, ανεβάσει στροφές και αρχίσει να πετάει σε μεγάλες ποσότητες αέρα μπροστά δημιουργείται μια περιοχή μέσα στο κουτί με στάσιμο ζεστό αέρα. Γιατί πολύ απλά τέτοιες κάρτες πάνε κόντρα στο airflow.Στο κουτί μου έβγαλα εντελώς ότι θήκη υπήρχε μπροστά(για drives) και έβαλα τον πίσω ανεμιστήρα και τον ανεμιστήρα της ψύκτρας(ίδια με του evilryu κάθετα τοποθετημένη) να τραβάνε σαν τρελοί. Καμία βελτίωση, γιατί απ'ο,τι φαίνεται ο ζεστός αέρας της κάρτας(5850 extreme) παγιδευόταν στο κάτω μέρος του-άνω τμήματος-του κουτιού από το ρεύμα ψυχρού αέρα στην κορυφή.Σε ανοικτό κουτί οι θερμοκρασίες πέφτουν 5-6C.Προσέξτε τώρα το ακόμα πιο περίεργο. Δοκίμασα να ανοίξω την "φέτα" στο πλάι 45 μοίρες με το ένα άκρο κολλημένο στη μούρη. Η θερμοκρασία δεν έπεσε παρόλο που υπήρχε δίοδος διαφυγής για τον αέρα προς τα πίσω διαγώνια. Μόνο όταν βγήκε όλη η φέτα είχα πτώση.Σαν τελικό συμπέρασμα και με πιθανή εξαίρεση θορυβώδη κουτιά με πλαϊνούς ανεμιστήρες, τέτοιες κάρτες ενδέχεται να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι λύνουν.Όσο για το HAF 9XX, αυτό είναι σουρωτήρι δεν είναι κουτί. Ηχομόνωση μηδέν, πέρα από τους τόνους σκόνης που θα μαζεύει.ΥΓ: Οι slot fan σαν αυτόν που δείχνει ο Npetras φαίνεται να δίνουν κάποια λύση σε κλειστά από το πλάι κουτιά. Σκέφτομαι να τους δοκιμάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάϊος 14, 2011 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Ειπαμε το κουτι του ειναι fail ,και γιαυτον τον λογο μονο οταν ειναι ανοιχτο εχει τετοιες διαφορες στις θερμοκρασιες.Αν ειχε καποιο της προκοπης και εκανε το τεστ ανοιχτο-κλειστο θα ειχε μικρες διαφορεςΤο οτι ειναι πανω το τροφοδοτικο και επιβαρυνει ακομα περισοτερο την κατασταση πρεπει να το λαβουμε υποψηΓιατι οπως ειπαν κι αλλοι ειναι πολλοι αυτοι που εχουν custom cooler 560Ti και δεν εχουν κανενα προβλημα,συμπεριλαμβανομενου και μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtifosiGR Μάϊος 14, 2011 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Ειπαμε το κουτι του ειναι fail ,και γιαυτον τον λογο μονο οταν ειναι ανοιχτο εχει τετοιες διαφορες στις θερμοκρασιες.Αν ειχε καποιο της προκοπης και εκανε το τεστ ανοιχτο-κλειστο θα ειχε μικρες διαφορεςΤο οτι ειναι πανω το τροφοδοτικο και επιβαρυνει ακομα περισοτερο την κατασταση πρεπει να το λαβουμε υποψηΓιατι οπως ειπαν κι αλλοι ειναι πολλοι αυτοι που εχουν custom cooler 560Ti και δεν εχουν κανενα προβλημα,συμπεριλαμβανομενου και μεναΕπειδή με ενδιαφέρει η δικιά σου custom GTX560 βγάζει και αυτή τον αέρα μέσα στο κουτί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάϊος 14, 2011 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Ναι ειναι η gigabyte GTX560ti OCΑυτη :GIGABYTE - Graphics Card - NVIDIA - PCI Express Solution - GeForce 500 Series - GV-N560OC-1GIκαι μαλιστα ειναι OC version ,900mhz gpu αντι 820 default ,shaders 1800mhz αντι 1640mhz defaultΚαι κατι σημαντικο μην ξεχναμε και την θερμοκρασια περιβαλλοντος! αν εχεις το κουτι σε θερμοκηπιο δεν πρεπει να παραπονιεσαι αν ανεβασει θερμοκρασια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtifosiGR Μάϊος 14, 2011 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση καθώς η κάρτα με ενδιαφέρει αλλά τον αέρα που τον πετάει μέσα με προβληματίζει και μάλλον θα στραφώ σε GTX470-570. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 14, 2011 #33 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Ειπαμε το κουτι του ειναι fail ,και γιαυτον τον λογο μονο οταν ειναι ανοιχτο εχει τετοιες διαφορες στις θερμοκρασιες.Αν ειχε καποιο της προκοπης και εκανε το τεστ ανοιχτο-κλειστο θα ειχε μικρες διαφορες Το οτι ειναι πανω το τροφοδοτικο και επιβαρυνει ακομα περισοτερο την κατασταση πρεπει να το λαβουμε υποψη Γιατι οπως ειπαν κι αλλοι ειναι πολλοι αυτοι που εχουν custom cooler 560Ti και δεν εχουν κανενα προβλημα,συμπεριλαμβανομενου και μενα Αν ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού τραβάει αέρα από κάτω τότε συμβάλλει στην καλύτερη ψύξη. Fail, είναι όχι το κουτί του, αλλά η κάθε τυχαία υλοποίηση ψύξης που δεν λαμβάνει υπόψη της τα κουτιά χωρίς πλαϊνούς ανεμιστήρες και χαλάνε το φυσιολογικό μπρος-πίσω airflow. Εγω πάντως σε sli 9600gt πού είχαν passive cooling system ( χωρίς) ανεμιστήρες και εφτανα τις 80 αρες έβαλα αυτό : και πλέον είμαι απο 35-60 max Από θόρυβο τί παίζει; Γιατί σκέφτομαι να πάτω το αντίστοιχο της Antec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mallibu Μάϊος 14, 2011 #34 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Στο κουτί μου πάντως (Thermaltake element G) έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες με το κουτί κλειστό παρά ανοιχτό. :fun: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 14, 2011 #35 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Αυτό λέμε τόση ώρα. Ότι θες τόσα fans και ανοίγματα για να ψύξεις τέτοιες κάρτες που θα έχεις μετά πρόβλημα θορύβου(όχι από τα case fans) και σκόνης.Στο δικό μου για να δεις σκόνη μαζεμένη πρέπει να περάσει διετία και αν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάϊος 14, 2011 #36 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση καθώς η κάρτα με ενδιαφέρει αλλά τον αέρα που τον πετάει μέσα με προβληματίζει και μάλλον θα στραφώ σε GTX470-570.Γιατι δεν υπαρχουν 560ti που βγαζουν εξω τον αερα? Οι reference καρτες οπως αυτη της sparkleSparkle GTX 560 (PCI-Express, GDDR5, 1GB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.grή αυτη της twintechTwinTech GTX 560 (PCI-Express, GDDR5, 1GB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.grΒγαζουν εξω τον αερα470 θα σου ελεγα να μην παρεις, ειναι παλιοτερη καρτα απο την 560 με μεγαλυτερη καταναλωση και θερμοκρασιες570 οκ αλλα ειναι πολυ πιο ακριβη(και πιο δυνατη ομως)Επισης δεν ειναι απαραιτητο το κουτι να εχει πλαινους ανεμιστηρες για την σωστη ψυξη των καρτων αυτωνΤο δικο μου lancool pc-k62 (by lianli) ,δεν εχει πλαινους ανεμιστηρες και ειναι αρκετα κλειστο ωστε να μην μαζευει σκονη ,αλλα μια χαρα ψυξη εχει με την giagabyte 560 .Εχει ομως σωστη διαρυθμιση στο airflow, ανεμιστηρες, εχει 1 14 εμπρος ,1 12 αρη πισω και 2 12 αρηδες επανω και το τροφοδοτικο ταρβαει τον αερα απο κατω,εξω απο το κουτι ,συνεπως τον κρυο αερα και οχι ζεστο.Και υποψιν εχω ρυθμιση ολους τους ανεμιστηρες σε χαμηλοτερες στροφες για να ειναι αθορυβοιΚαι συμφωνω οτι σε κουτια με κακο airflow τετοια καρτα χειροτερευει το προβλημα που ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ομως στο κουτι.Δεν φταιει η καρτα δηλ για το προβλημα ,απλα το χειροτερευει.Γιαυτο αν και ειπε ο φιλος ακομα και με ανοικτο κουτι ο δισκος εχει 40 βαθμους θερμοκρασια,και οχι 25-30 που θα εχει καποιο σωστο κουτι κλειστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
npetras Μάϊος 14, 2011 #37 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2011 Αν ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού τραβάει αέρα από κάτω τότε συμβάλλει στην καλύτερη ψύξη.Fail, είναι όχι το κουτί του, αλλά η κάθε τυχαία υλοποίηση ψύξης που δεν λαμβάνει υπόψη της τα κουτιά χωρίς πλαϊνούς ανεμιστήρες και χαλάνε το φυσιολογικό μπρος-πίσω airflow.Από θόρυβο τί παίζει; Γιατί σκέφτομαι να πάτω το αντίστοιχο της Antec.Σχεδόν αθόρυβο .Δεν το καταλαβαίνεις και οι δικιές μου κάρτες δεν έχουν ανεμιστήρες . Σε μένα η συγκεκριμένη λύση δούλεψε απίστευτα .Οταν είχα πρωτοπάρει το Armor της φωτό μου με τον τεράστιο fun στα πλάγια και το turbofun πίσω ,ηλπιζα σε θεαματικά αποτελέσματα στην θερμοκρασία αλλα τελικά δεν ξέρω αν τα άξιζε τα χρηματά του .Ασχημο κουτί δεν το λές . Αλλα ντιγκα στην τρυπα και εκτός οτι γεμίζει απιστευτα με σκόνη , φοβάσαι αμα περνάει κανένας απο δίπλα με κανα ποτήρι ,μην γίνει το μπαμ . Δεν ξέρω τελικά αν τα τόσο πια μεγάλα και χιλιοτρυπημένα απο παντού κουτιά αν κανουν ζημιά στο airflow . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodez Μάϊος 15, 2011 #38 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2011 Καλησπ'ερα παιδιά,Μόλις αγόρασα και εγω την 560ti Twin Frozr Και εχω θεμα με τις θερμοκρασίες και το θορυβο επακολουθα.Πάιζω shogun 2 total war και βαραει ευκολα 80αρια και ακομη παραπανω καμια φορα (85+) με αποτελεσμα και ο ανεμιστηρας να δουλευει πολυ ψηλά και με θορυβο. Η gpu ειναι συνεχως στο 99%. Σε idle είναι καπου στους 30-31 βαθμους.Σε λιγότερο απαιτητικα παιχνίδια είναι καλύτερα. Επίσης στο 3dmark vantage (performance) ήταν σχετικά πιο ήσυχη η συμπεριφοράΤο κουτί έχει εναν ανεμιστηρα (80mm) πίσω και ένα μπροστα 120. Ο μπροστα ήταν πάνω στο κουτί και εκτός του ότι κανει θορυβο δεν σπρωχνει και αρκετο αέρα. 'Eχω παραγγείλει έναν καλύετερο και ελπ'ιζω να διορθώσει το προβλημα.To κουτί μου είναι το sharkoon AL-4.Κανείς άλλος με την εν λόγω κάρτα παίζει shogun 2 Να μου πει την εμπειρία του;Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Μάϊος 15, 2011 #39 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2011 Και συμφωνω οτι σε κουτια με κακο airflow τετοια καρτα χειροτερευει το προβλημα που ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ομως στο κουτι.Δεν φταιει η καρτα δηλ για το προβλημα ,απλα το χειροτερευει.Γιαυτο αν και ειπε ο φιλος ακομα και με ανοικτο κουτι ο δισκος εχει 40 βαθμους θερμοκρασια,και οχι 25-30 που θα εχει καποιο σωστο κουτι κλειστο.Το κουτί σου έχει ανεμιστήρες, πράγμα που σημαίνει τη δημιουργία ρεύματος αέρα που ανακουφίζει τη cpu-και γενικότερα το κουτί-από τον αέρα που της πετά μπροστά η κάρτα και κανονικά δεν θα'πρεπε. Όσο περισσότερες τρύπες πάντως τόσο περισσότερη επαφή έχεις με το μέσα. Άμα είναι έτσι βγάζω και γω το πλαϊνό και καθάρισα.Τα κουτιά σουρωτήρια(αν και υπάρχουν και μερικές προσεγμένες λύσεις σαν το antec 193) βγήκαν πιο πολύ για να υποστηρίξουν αυτά τα άψυχολόγητα design καρτών. Βάλε το χέρι σου στην έξοδο μιας στοκ κάρτας για να καταλάβεις τί ρίχνουν μέσα στο κουτί. Θα μπορούσαν να βάζουν τουλάχιστον στα μεσαία μοντέλα τις στοκ ψύκτρες των μεγαλύτερων και θα είχαν τα ίδια αποτελέσματα.Έχεις δει πολλά gaming setup να έχουν την ψύκτρα της CPU να στέλνει ζεστό αέρα μέσα; Γιατί να γίνεται αυτό με τις κάρτες;@rodezΣύγκρινε θερμοκρασίες με ανοικτό και κλειστό κουτί. Αν έχεις μεγάλη διαφορά βάλε και δεύτερο 80άρη. Αν δεν λυθεί ούτε και τότε το πρόβλημα πας μάλλον για κουτί με πλαϊνούς και πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodez Μάϊος 15, 2011 #40 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2011 @rodezΣύγκρινε θερμοκρασίες με ανοικτό και κλειστό κουτί. Αν έχεις μεγάλη διαφορά βάλε και δεύτερο 80άρη. Αν δεν λυθεί ούτε και τότε το πρόβλημα πας μάλλον για κουτί με πλαϊνούς και πάνω.Πράγματι με ανοικτο το κουτί οι θερμοκρασίες ειναι πολύ πολύ χαμηλότερες και ο θορυβος επίσης. Περιμένω τον 120 για να τον βάλω μπροστά και ίσως βάλω ακόμη έναν 80αρη πίσω.Το κουτί είνια καινούριο και λυπάμαι να το αλλάξω. Στην χειρότερη θα παίζω με ανοιχτό το κουτί, δεν πειράζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.