EvilRyu Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2011 Πρόσφατα αγόρασα αυτήν την κάρταΚαι οι θερμοκρασίες στο Furmark σε xtreme burning mode φτάνουν και 83c. Σε games γύρω στους 80c. To κυριότερο είναι ότι το κάτω μέρος του case πραγματικά παίρνει φωτιά με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του σκληρού δίσκου να φτάνει και τους 58c.Αναλυτικά τα systems specs OS Win 7 Ultimate x64MAINBOARD Gigabyte GA-EP43-S3LC.P.U. Intel Core 2 Quad q9400 @ 3,2 Ghz With Coolermaster Hyper 212 Plus CPU CoolerG.P.U. MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II OC EditionSOUND CARD Realtek ALC 888RAM Corsair 2x1 GB Kit DDR2 800 5.0-5-5-18H.D.D. Western Digital SATA2 7200 RPM 16 MB Cache 320 GB (X2)O.D.D. Samsung SH-S203B Serial ATA (X2)P.S.U. Zalman ZM600-HP 600 WattCASE Thermaltake SopranoΜόνο στην cpu έχω δώσει ένα mild overclock όλα τα άλλα είναι στις default τιμές.Πιο αναλυτικά οι maximum θερμοκρασίες που έχω συναντήσει όταν έτρεχα το bad company 2CPU all 4 cores maximum ~ 63chdd 58cgpu ~80c (80% speed στα fans)Το σύστημα κατά τα άλλα είναι σταθερότατο έχω τρέξει furmark, intel burn test, prime, αρκετές ώρες gaming etc. κανένα πρόβλημα απλά με προβληματίζει που ψήνεται το κάτω μέρος του case. Είναι φυσιολογικό;Btw σε idle η κάρτα λειτουργεί μια χαρά, γύρω στους 35c είναι. Under load είναι το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dovakin Μάϊος 7, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2011 Το σύστημα ψύξης της κάρτα δεν βγάζει έξω τον αέρα απο το κουτί άρα αν δεν έχει επαρκή σύστημα απαγωγής θερμότητας στο κουτί κλάφτα.Δοκίμασε να ανοίξεις το πλαϊνό του κουτιού και θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάϊος 7, 2011 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2011 Όπως τα είπε ο φίλος είναι. Με τέτοιες υλοποιήσεις ψύξης θέλει κουτί με πολύ καλό airflow! Τότε θα δείς τις χαμηλές θερμοκρασίες της twinfrozr ... είχα κ ξέρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilRyu Μάϊος 7, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2011 Thanks ακριβώς όπως τα λέτε έχουν τα πράγματα. Έβγαλα απλά την πλαϊνή φέτα και τρέχοντας furmark σε xtreme burning mode (για κάνα μισάωρο) η θερμοκρασία της κάρτας δεν ξεπέρασε τους 65c. Και οι σκληροί δίσκοι από 58c που φτάνανε τώρα μένουν γύρω στους 40c. Πραγματικά μεγάλη διαφορά.Δεν το ήξερα ότι η twin frozr ii απαιτούσε καλό airflow. Μήπως υπάρχει καμιά άλλη πατεντούλα που μπορώ να κάνω πέρα από την αφαίρεση της πλαϊνής φέτας; Σκέφτομαι και για αλλαγή case εφόσον δω βέβαια σημαντική διαφορά.Για το συγκεκριμένο έχω ακούσει θετικά σχόλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάϊος 7, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2011 Ανεμιστήρα εισαγωγής αέρα και εξαγωγής! Το haf είναι καλό από οτι έχω ακούσει από παιδιά που το έχουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dovakin Μάϊος 7, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2011 Όσο καλό Airflow και να χει το κουτί μην περιμένεις να δεις καλες θερμοκρασίες αμα η κάρτα πετάει τον αέρα μέσα. Άρα μην πετάς λεφτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάϊος 8, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2011 Όσο καλό Airflow και να χει το κουτί μην περιμένεις να δεις καλες θερμοκρασίες αμα η κάρτα πετάει τον αέρα μέσα. Άρα μην πετάς λεφτά.Φίλε έχεις δει πολλές 6950 με μισή ώρα furmark στους 65 βαθμούς? :baby:Η twinfozr ψύκτρες είναι πολύ καλές όπως και οι σειρά directCU της asus. Αν έχεις και 1 12αρι φαν μπρός κ πίσω στο κουτί σου (εισαγωγή-εξαγωγή) είσαι μια χαρά και μιλάω εκ πείρας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
slithor Μάϊος 8, 2011 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2011 Haf 922 respect, από τα καλύτερα midi towers της αγοράς. Προσωπικά του πρόσθεσα έναν ανεμιστήρα μεγάλο στο πλάι και εναν μικρό απο κάτω για εισαγωγή αέρα και σε Sli που έχω 2 σαν την δικία σου είχα 70C max στην ζεστή κάρτα στο furmark :magic: (auto fan mode χωρίς profile) Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάϊος 8, 2011 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2011 Πρόσφατα αγόρασα αυτήν την κάρταΚαι οι θερμοκρασίες στο Furmark σε xtreme burning mode φτάνουν και 83c. Σε games γύρω στους 80c. To κυριότερο είναι ότι το κάτω μέρος του case πραγματικά παίρνει φωτιά με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του σκληρού δίσκου να φτάνει και τους 58c.Αναλυτικά τα systems specs OS Win 7 Ultimate x64MAINBOARD Gigabyte GA-EP43-S3LC.P.U. Intel Core 2 Quad q9400 @ 3,2 Ghz With Coolermaster Hyper 212 Plus CPU CoolerG.P.U. MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II OC EditionSOUND CARD Realtek ALC 888RAM Corsair 2x1 GB Kit DDR2 800 5.0-5-5-18H.D.D. Western Digital SATA2 7200 RPM 16 MB Cache 320 GB (X2)O.D.D. Samsung SH-S203B Serial ATA (X2)P.S.U. Zalman ZM600-HP 600 WattCASE Thermaltake SopranoΜόνο στην cpu έχω δώσει ένα mild overclock όλα τα άλλα είναι στις default τιμές.Πιο αναλυτικά οι maximum θερμοκρασίες που έχω συναντήσει όταν έτρεχα το bad company 2CPU all 4 cores maximum ~ 63chdd 58cgpu ~80c (80% speed στα fans)Το σύστημα κατά τα άλλα είναι σταθερότατο έχω τρέξει furmark, intel burn test, prime, αρκετές ώρες gaming etc. κανένα πρόβλημα απλά με προβληματίζει που ψήνεται το κάτω μέρος του case. Είναι φυσιολογικό;Btw σε idle η κάρτα λειτουργεί μια χαρά, γύρω στους 35c είναι. Under load είναι το πρόβλημα.Και ο HDD πολυ ψηλα σε θερμοκρασιαΠολυ fail κουτι το soprano .Παντως γενικα οι custom υλοποιησεις στις καρτες γραφικων πασχουν απο θορυβο συνηθως και οτι δεν διωχνουν εξω τον αερα, ή τουλαχιστον οχι αρκετοΕχω την υλοποιηση της gigabyte στην 560ti OC version και σε full load η θερμοκρασια εχει φτασει max μεχρι 67ο C και ο ανεμιστηρας 55% περιπου και ακουγεται ελαχιστα .Εχω το lancool K62 της lian-li και εχω ρυθμισει ολα τα ανεμιστηρια να ειναι ακρως αθορυβαΠολυ καλο κουτακι το 922 ,αλλα και το cooleramster 430 με 45 ευρω να παρεις και να του ριξεις και κανενα εχτρα ανεμιστηρα στις θεσεις που εχει πολυ καλυτερο απο το δικο σου που δεν εχει ανεμιστηρες επανω και το τροφοδοτικο το εχει επανω και οχι κατω ,μεγα λαθος αυτο γιατι τραβαει τον ζεστο αερα και οχι κρυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dovakin Μάϊος 8, 2011 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2011 Φίλε έχεις δει πολλές 6950 με μισή ώρα furmark στους 65 βαθμούς? :baby:Η twinfozr ψύκτρες είναι πολύ καλές όπως και οι σειρά directCU της asus. Αν έχεις και 1 12αρι φαν μπρός κ πίσω στο κουτί σου (εισαγωγή-εξαγωγή) είσαι μια χαρά και μιλάω εκ πείρας!Θα είσαι κάπου στη μέση σε θερμοκρασίες ανοιχτού/κλειστού κουτιού. Να πετύχεις τις ίδιες θερμοκρασίες με το ανοιχτό δεν παίζει. Κάνε τα τεστ μόνο σου αφού έχεις πείρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάϊος 9, 2011 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2011 250 gts twinrozr full loadανοιχτο κουτι: 65Cκλειστο κουτι: 65Csapphire 6950 full loadανοιχτο κουτι: 78Cκλειστο κουτι: 78Cκαι οι δυο κάρτες είναι στο ίδιο στύλ, πετάνε αέρα μέσα. Το κουτί έχει 2Χ9cm εισαγωγής fans και 2X9cm εξαγωγής fans.Γιατί οι custom ψύκτρες που βάζουν ορισμένα παιδιά (aerocool κλπ) πετάνε έξω τον αέρα?Απλά θές καλό airflow (καλύτερο από εάν είχες μια κάρτα κλειστού τύπου).Έχω και μια 5850 σε κλειστού τύπου ψύκτρα κ διαφορά δεν έιδα.Τώρα αμα καλοκαιριάσει δεν ξέρω... Τεσπα εγώ αυτά έχω δεί και αυτά γράφω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dovakin Μάϊος 9, 2011 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2011 Μιλάς για idle καταστάσεις? ή τρέχοντας 3dmark? Για το δεύτερο άσε με να έχω τις αμφιβολίες μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilRyu Μάϊος 11, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Τελικά άλλαξα την φορά των fans μέσα στο κουτί και είδα πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Τους είχα ο πίσω να φυσάει προς τα μέσα αέρα και ο μπροστά να βγάζει τον ζεστό αέρα έξω Τώρα τους έχω ακριβώς αντίστροφα. Επίσης έβαλα ξανά τον side fan (τον είχα βγάλει γιατί έβρισκε στην hyper 212 plus αλλά τον έβαλα από την έξω μεριά της φέτας) και τον έχω σαν exhaust. Σαν intake δεν έκανε καθόλου δουλειά και μου έκανε εντύπωση αυτό γιατί από ότι είδα σαν intake μπαίνει συνήθως ο side fan. Ίσως να κάνει καλύτερη δουλειά σαν exhaust λόγω του συστήματος ψύξης της twin frozr II. Anyways τώρα η κάρτα σε load είναι γύρω στους 72 με 74c αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν ψήνεται πλέον το κάτω μέρος του case και κυρίως οι δίσκοι, οι οποίοι σε idle είναι γύρω στους 30c και σε load δεν ξεπερνούν τους 40c. Από 58c που φτάνανε είναι όπως και να το κάνεις μια "μικρή" βελτίωση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάϊος 11, 2011 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Σου είπα έχω 2 εξαγωγής πίσω και 2 εισαγωγής μπροστά. Είδες αποτέλεσμα με τους πίσω να βγάζουν αέρα γιατί είναι πιο ψηλά. Άντε και πιο κρύος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
npetras Μάϊος 11, 2011 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Εγω πάντως σε sli 9600gt πού είχαν passive cooling system ( χωρίς) ανεμιστήρες και εφτανα τις 80 αρες έβαλα αυτό : και πλέον είμαι απο 35-60 max Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dovakin Μάϊος 11, 2011 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 83c με κλειστό κουτί και όχι καλό airflow. 65c με ανοιχτό κουτί. 72c με κλειστό κουτί και καλό airflow. Δεν παίζει όσο καλό airflow και να έχεις να πετύχεις ίδιες θερμοκρασίες με ανοιχτό κουτί όταν η κάρτα πετάει μέσα τον αέρα. Εγώ τα έλεγα απο την αρχή κανείς δεν με άκουγε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάϊος 12, 2011 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2011 Ok dovakin. Προτείνεις να μείνει με ανοιχτό κουτι? Προφανός δεν θέλει. Οπότε τι να κάνει? Κάποτε είχα πρόβλημα με 1950xtx και είχα ανοίξει το κουτί και έιχα βάλει ανεμιστήρα δωματίου να το φυσάει... αλλά ουτε πρακτικό ήταν ούτε όμορφο (τελικά κάηκε η ρημάδα κ ησύχασα :hang3: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dovakin Μάϊος 12, 2011 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2011 Δεν του προτείνω τίποτα να κάνει ότι θέλει το παλικάρι, το θέμα ήταν μεταξύ μας που λες με κάρτα να πετάει μέσα αέρα έχεις ίδιες θερμοκρασίες με είτε κλειστό ή ανοιχτό κουτί και σου λέω δεν παίζει τέτοιο θέμα. Σου το απέδειξε και ο φίλος μας. Εγώ έχω 2ο 12αριδες μπροστά και πίσω έναν 12αρι και εναν 8αρι και με κάρτα που πετάει μέσα αέρα γίνεται κόλαση. Παίζω crysis 2 και βαράει 100c η κάρτα, μόνο όταν ανοίξω το κουτί πέφτει στα 90. Άμα εσύ έχεις πετύχει τέτοιο θέμα να έχεις ίδιες θερμοκρασίες με κλειστο/ανοιχτό κουτί και κάρτα να πετάει μέσα αέρα πολύ θα ήθελα να το δω στην πράξη. :yes4: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάϊος 12, 2011 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2011 Αν θες να το δεις στην πραξη φτιαξε το airflow στο κουτι σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάϊος 12, 2011 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2011 Πιστεύω πως άμα μπει στο πλαινό ανεμηστήρας (είτε σαν του haf μεγάλος,είτε ένας 12αρης αλλά κεντραρισμένος στην κάρτα) θα έχει τα ίδια και ίσως καλύτερα αποτελέσματα με κλειστό κουτί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.