vgiozo Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2004 Τον τελευταίο καιρό ένας χρήστης στα pcmer/amdforums έχει μοντάρει με αρκετή επιτυχία τα "official beta" bios της DFI 29-4 και 5-5 με βάση 4 μέχρι τώρα romsip...- 18.12- 31.1- αναθεωρημένες εκδόσεις των παραπάνω- 21-1 - και κάποιο καινούριο που δημιούργησε ο ίδιος...Ιδου το λινκ:http://forums.pcper.com/showthread.php?t=321614(στη σελίδα υπάρχουν πολλά bios, γι αυτό διαβάστε προσεχτικά και σιγουρευτείτε για την έκδοση που κατεβάζετε)Εγώ είδα τα καλύτερα αποτελέσματα μέχρι τώρα με το 29-4 / romsip 31-1revised, ενώ το ίδιο bios με το romsip 18-12(όχι revised) έχει δοκιμαστεί περισσότερο και με μεγαλύτερη επιτυχία από τους περισσότερους...Έχετε κατα νού ότι είναι beta bios και μάλιστα μονταρισμένα από χρήστη, γι αυτό σκεφτείτε το διπλά πριν φλασάρετε κάποιο απ' αυτά...βέβαια για τα official beta της DFI έχουν καταμετρηθεί πολλοί "θάνατοι" μητρικών, ενώ με τα συγκεκριμένα bios μόνο ένας...Αν κάποιος αποφασίσει να δοκιμάσει κάποιο απ' αυτά, μπορεί να απαντήσει σ' αυτό το θέμα με παρατηρήσεις ή εμπειρίες...
Chosen Μάϊος 23, 2004 #2 Μάϊος 23, 2004 Δεν εχω BIOS Saviour αλλα εχω εσενα με την 2η working DFI LP-B της Θεσσαλονικης, οποτε flashαρισα στο 0505-C18 και μπορω να πω οτι ειναι λιγο λιγοτερο OCable απο το 0121, καθως τωρα ειμαι 3dMark stable στα 243MHz. Ισως να παιζει ρολο το AGP latency που με το 0121 ηταν 256 (τωρα ειναι 128). Σκεφτομαι να παιξω με το latency ή να δοκιμασω κανα 0121 romsip flavour... Ο,τι απο τα δυο μου 'ρθει πρωτο. Βασικα, ηθελα να στο πω κι απο το τηλεφωνο, δεν εχω κανει πιο ευκολα και ευκολοχωνευτα φλασαρισματα απ'οτι μ' αυτη την "σκυλα". Ουτε reset to optimized ουτε τιποτα. Απο το πρωτο φλασαρισμα που ξεχασα να της κανω Clear CMOS μεχρι το χτεσινο, εκανα μονο τα εξης: Μικρο κατεβασμα των ρυθμισεων, just in case το "καινουριο" BIOS ειναι χειροτερο σε FSB, δηλαδη κατι σε 11Χ230, τα ρευματα ολα πανω για να ειναι κυριλε και boot me Caldera DRDOS και prompt command: awd824 B505-C18.BIN /PY /SN /E /cp /cd /F /LD /cc Μολις τελειωσει, reboot (ουτε βγαζω ρευμα, ουτε Clear CMOS jumperακια, τιποτα) και μπαινω κανονικα! [EDIT] Παρεπιπτοντως, το experimental που λες ειναι ενα "B429-SPC.BIN" που πηρε το ματι μου; Το δοκιμασες εσυ; Πλακα πλακα το παλικαρι εχει κανει την απιστευτη δουλεια με τα BIOS. Ακομα ενας ΤicTac;...
phil1416003162 Μάϊος 23, 2004 #3 Μάϊος 23, 2004 Εγω φλασαρα στη τελευταια beta εκδοση(N24ld505) και τωρα δεν εχω ξανααντιμετοπισει coldboot(φτου να μην το ματιασω)ΑΛΛΑ εκανα το ιδιο στο pc ενος φιλου και διστυχως δεν ξαναανοιξε η μιτρικη(four leds of death):...: οποτε δεν σας το συστηνω(ελπηζω το παιδι να μην εχει προβλημα RMA τι λετε?)Μπορει να γινει κατι για να ξαναζωντανεψει το board?Κατι αλλο που ηθελα να ρωτισω ειναι το εξης.Τωρα το agp latency ειναι default 32 αλλα πανω απο 236fsb κρεμαει το 3dmark.Προτεινετε να δοκιμασω 16 η 64και πανω?Περιμενω τη γνωμη σας
Chosen Μάϊος 23, 2004 #4 Μάϊος 23, 2004 Αναλογα με το ποιο ηταν το πιο σταθερο BIOS πριν τα καινουρια (πχ το 0121) αντιστοιχα βαζεις το 0505 του EvilouS με το romsip του 0121 κλπ Ετσι θα βρεις την γιατρεια, με την σταθεροτητα του παλιου BIOS και τα καινουρια features του καινουριου. AGP Latency δοκιμασε 128.
phil1416003162 Μάϊος 23, 2004 #5 Μάϊος 23, 2004 Τελικα το AGP Latency δεν εκανε καμια διαφορα οσον αφορα το3dmark.Αυριο που θα εχω πολυμετρο προχειρο θα δοσω πανω απο 2.0volt στο chipset και θα σας πω αποτελεσματα(με νερακι παντα!!!!! ).
vgiozo Μάϊος 23, 2004 Author #6 Μάϊος 23, 2004 Παρεπιπτοντως, το experimental που λες ειναι ενα "B429-SPC.BIN" που πηρε το ματι μου; Το δοκιμασες εσυ; Ναι, πολύ σταθερό, όπως και τα προηγούμενα, εκτός απ' το 29-4/ romsip 18.12 revised.... Έτρεξα, όμως 350 λούπες memtest 5 και μου έβγαλε 2 λάθη...μάλλον μ' αυτό το bios η μητρική ζορίζεται στα 252...κατα τα άλλα, έχω την εντύπωση ότι το λειτουργικό έκλεινε πιο γρήγορα μ' αυτό το bios ... Δοκίμασα και εκείνο με το romsip 21.1, το οποίο τρέχει σταθερά στα 252fsb και τώρα το τρέχω prime, για να δώ αν κρατάει χωρίς πρόβλημα και την υψηλή συχνότητα επεξεργαστή, όπως συμβαίνει με το 29-4/ romsip 31.1 revised... prompt command: awd824 B505-C18.BIN /PY /SN /E /cp /cd /F /LD /cc Οι παράμετροι /Ε και /LD τί κάνουν; Δεν φορτώνεις τις default ρυθμίσεις πριν το φλασάρισμα;; Δεν είχα ούτε εγώ προβλήματα, παρά μόνο μιά φορά, αφού έσωσα τις ρυθμίσεις, η μητρική κόλλησε στο post, αλλά μ' ένα restart όλα εντάξει... Εγώ χρησιμοποιώ τις εξής παραμέτρους: awdflash *.bin /py /sn /cd /cp /cc /cks /r Παρεπιπτοντως, το experimental που λες ειναι ενα "B429-SPC.BIN" που πηρε το ματι μου; Το δοκιμασες εσυ;Πλακα πλακα το παλικαρι εχει κανει την απιστευτη δουλεια με τα BIOS. Ακομα ενας ΤicTac;...; Βασικά κι εμένα αυτή η μυστικοπάθεια κι ο λανθάνων ενθουσιασμός σχετικά μ' αυτό το bios σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει ο Evilous κάποια συνεργασία με τον tictac, με οδήγησε στην υπόθεση ότι το romsip το έχει δανειστεί από κάποιο bios της abit, που έχει ενσωματωμένο το bios fix της nvidia... Δεν εχω BIOS Saviour αλλα εχω εσενα με την 2η working DFI LP-B της Θεσσαλονικης Δεν χρειάζεται να επαναλάβω ασφαλώς πως ό,τι χρειαστεί, εδώ είμαστε...σοβαρά δεν έχει μείνει κανείς άλλος με dfi lp b στη Θεσσαλονίκη;; Ό,τι κι αν γίνει θα έχουμε πάντα ο ένας τον άλλον Τελικα το AGP Latency δεν εκανε καμια διαφορα οσον αφορα το3dmark Το agp latency πόσο το έχεις βάλει;; Μέχρι 128 πρέπει να είναι μιά χαρά... Η μητρική του φίλου σου "ψόφησε" αμέσως μετά το φλασάρισμα, δηλαδή κάνατε το flash και δεν ξαναξεκίνησε ή έγινε κάπως αλλιως;; Δοκίμασε να βγάλεις τη μπαταρία και να κάνεις clear cmos, (άστο και κανα τεταρτάκι) μετά βγάλε το jumper από τα pins δώσε ρεύμα στη μητρική και ξεκίνα το σύστημα...λογικά δεν θα μπουτάρει...μετά, αφού κλείσεις το τροφοδοτικό ή την παροχή ρεύματος στο σύστημα, βάλε ξανά το jumper στις θέσεις 1-2 (όπου μπαίνει κανονικά) και ξαναξεκίνησε το σύστημα...εμένα αυτή η μέθοδος μ' έχει σώσει πολλές φορές, όταν καμία άλλη δεν λειτουργησε
Chosen Μάϊος 24, 2004 #7 Μάϊος 24, 2004 Λεπον, εβαλα το B429-SPC.BIΝ και μπορω να πω οτι ειναι εξισου σταθερο, αλλα εχασα 2MHz απο το FSB μου. USB drops δεν εχω και lan drops δεν μπορω να ξερω αν υπαρχουν, γιατι χρησιμοποιω το Realtek Gb lan. Επισης δεν χρησιμοποιω 1394 αλλα γενικοτερα δεν υπαρχουν καθολου crashes και πεταγματα στο desktop κλπ. Σε γενικες γραμμες, εχω χασει απο το αρχικο overclock του 0121, αλλα εχω αλλαξει πολλους παραγοντες για να μπορω να ξερω τι φταιει (BIOS Β505-C18 / B429-SPC, AGP latency 128 απο 256 κλπ) Κοινος παρονομαστης σε ολα αυτα τα BIOSes ειναι η σταθεροτητα! Εχω παθει πλακα, για να freezαρει το μηχανημα, πρεπει να παω πανω απο 260MHz το FSB ή να ξεχασω να ανοιξω το πολυπριζο της αντλιας...
zyx Μάϊος 24, 2004 #8 Μάϊος 24, 2004 τελικα ρε παιδες πιο το ποριζμα. μετα το 1-21 πιο ειναι καλυτερο?
vgiozo Μάϊος 24, 2004 Author #9 Μάϊος 24, 2004 Εγώ σήμερα δοκίμασα το 5-5/ romsip 31.1 και δεν είδα διαφορά απ' τα προηγούμενα...Να ρωτήσω και κάτι σχετικά με το memtest...άφησα το πρόγραμμα να τρέξει 1000 λούπες memtest #5 (περίπου 11 ώρες) και μου έβγαλε 2 λάθη στην 122λούπα κι απο κεί και πέρα κανένα άλλο λάθος...εσείς θα θεωρούσατε ότι πρέπει να κατεβάσω συχνότητα ή όχι;;Μάλλον θα γυρίσω στο 29-4 / romsip 31.1 revised που δεν μασάει στα 252fsb και αν αποδειχτεί ότι έχει ενσωματώσει σοβαρές διορθώσεις στο B429-SPC.BIΝ , τότε μόνο με βλέπω να θυσιάζω τα 1-2fsb που χάνω μ' αυτό το βιος...τελικα ρε παιδες πιο το ποριζμα. μετα το 1-21 πιο ειναι καλυτερο? Όλα τα βιος που έχει βγάλει ο Evilous είναι πολύ σταθερά και η επιλογή μεταξύ ενός εξ αυτών κρίνεται μάλλον σε μικροδιαφορές...Κι εγώ δεν είχα προβλήματα σε παιχνίδια ή bench με κάποιο απ΄αυτά τα βιος
Chosen Μάϊος 24, 2004 #10 Μάϊος 24, 2004 Αρχική απάντηση από zyx τελικα ρε παιδες πιο το ποριζμα. μετα το 1-21 πιο ειναι καλυτερο? Ολα δειχνουν οτι το Β505-131 ειναι το καλυτερο σε επιδοσεις και μιλαμε παντα για σταθεροτητα ~99%. Δηλαδη εχει τα extra features και την διορθωση του προβληματος cold boot απο το 505 και τις επιδοσεις του 0131. Γενικως τα πολυ καλα απο αποψη επιδοσεων αλλα οχι και τοσο απο αποψη σταθεροτητας 0505 ή 0429 σε συνδιασμο με τα πολυ σταθερα, (αναλογα παντα με το ποιο σου "καθεται" πιο καλα) 0121 ή 0131, εχουν σαν αποτελεσμα τα 4 βασικα BIOS του EvilouS (0505 με Romsip 0121 & 0131 και 0429 με Romsip 0121 & 0131) να καλυπτουν ολες τις περιπτωσεις. Και με το λυσιμο αυτων των προβληματων, μας δινεται η πολυτελεια να δοκιμασουμε και μια ακομα εκδοση του 505 με "δανεικο" Romsip απο ΑΒΙΤ, οπου ευελπιστουμε να δωσει κατι παραπανω.
enduracell Μάϊος 24, 2004 #11 Μάϊος 24, 2004 το έχει κανένας το δανικό από Αbit βάλει?δε θα θέλει μετά L12 για τους XP-M?????
phil1416003162 Μάϊος 24, 2004 #12 Μάϊος 24, 2004 Αρχική απάντηση από vgiozo [Χθες, στις 23:34] Το agp latency πόσο το έχεις βάλει;; Μέχρι 128 πρέπει να είναι μιά χαρά... Η μητρική του φίλου σου "ψόφησε" αμέσως μετά το φλασάρισμα, δηλαδή κάνατε το flash και δεν ξαναξεκίνησε ή έγινε κάπως αλλιως;; Δοκίμασε να βγάλεις τη μπαταρία και να κάνεις clear cmos, (άστο και κανα τεταρτάκι) μετά βγάλε το jumper από τα pins δώσε ρεύμα στη μητρική και ξεκίνα το σύστημα...λογικά δεν θα μπουτάρει...μετά, αφού κλείσεις το τροφοδοτικό ή την παροχή ρεύματος στο σύστημα, βάλε ξανά το jumper στις θέσεις 1-2 (όπου μπαίνει κανονικά) και ξαναξεκίνησε το σύστημα...εμένα αυτή η μέθοδος μ' έχει σώσει πολλές φορές, όταν καμία άλλη δεν λειτουργησε Το AGP latency το ξαναεβαλα 32 οπως ηταν default.Η μητρικη δεν ξαναανοιξε αφου τελιοσε το φλασαρισμα και πατισα F1.Οσον αφορα το κολπακι σου με το jumper θα το δοκιμασω και θα σου πω.Ευχαριστω για τη συμβουλη
Chosen Μάϊος 24, 2004 #13 Μάϊος 24, 2004 Αρχική απάντηση από enduracell το έχει κανένας το δανικό από Αbit βάλει?δε θα θέλει μετά L12 για τους XP-M????? Εχμμ... ποτε δεν χρειαστηκε L12 mod για την DFI, τουλαχιστον την δικια μου. Εννοω οτι απο την στιγμη που καταλαβα οτι δεν εχει cold boot και αλλα προβληματα, πηγαινε με διαφορα BIOSes, στην χειροτερη περιπτωση 240MHz παντου-stable. Δεν περασε ποτε απο το μυαλο μου οτι μπορει να παει πολυ παραπανω το FSB με ενα L12 mod. Λετε να κανω βλακεια τοσο καιρο;... =8-)
Kostas7GTR Μάϊος 24, 2004 #15 Μάϊος 24, 2004 Αρχική απάντηση από Chosen Αναλογα με το ποιο ηταν το πιο σταθερο BIOS πριν τα καινουρια (πχ το 0121) αντιστοιχα βαζεις το 0505 του EvilouS με το romsip του 0121 κλπ Ετσι θα βρεις την γιατρεια, με την σταθεροτητα του παλιου BIOS και τα καινουρια features του καινουριου. AGP Latency δοκιμασε 128. :D :D
Spyrus Μάϊος 24, 2004 #16 Μάϊος 24, 2004 Δύσκολα να έχει καλυφθεί το cold boot εγώ δεν το πιστεύω...ο άπιστος!
Chosen Μάϊος 24, 2004 #17 Μάϊος 24, 2004 Αρχική απάντηση από Spyrus Δύσκολα να έχει καλυφθεί το cold boot εγώ δεν το πιστεύω...ο άπιστος! Δεν πειραζει μου αρκει που δεν το κανει και μπορω και τρεχω 3d 2 μερες συνεχομενες στα >243MHz και το πισι δεν καταλαβαινει Jesus. Με ολα αυτα που περασα ομως απο τις 2 προηγουμενες, εξακολουθω να μη μπορω να την προτεινω σε τριτο ατομο, ή να σου πω "μη την πουλας Σπυρο, δοκιμασε την" ... :/
Spyrus Μάϊος 24, 2004 #18 Μάϊος 24, 2004 Eγώ ξέρω και τρόπο να αναπαράγω το cold boot.Αν η CPU μου άντεχε στα 2.2 GHz με 1.7V βάζω επίτηδες 1.675...δεν στο προτείνω αλλά αν σε τρώει να δεις ότι όντως αντέχει δοκίμασε...
vgiozo Μάϊος 24, 2004 Author #19 Μάϊος 24, 2004 Εχμμ... ποτε δεν χρειαστηκε L12 mod για την DFI, τουλαχιστον την δικια μου. Εννοω οτι απο την στιγμη που καταλαβα οτι δεν εχει cold boot και αλλα προβληματα, πηγαινε με διαφορα BIOSes, στην χειροτερη περιπτωση 240MHz παντου-stable. Δεν περασε ποτε απο το μυαλο μου οτι μπορει να παει πολυ παραπανω το FSB με ενα L12 mod. Λετε να κανω βλακεια τοσο καιρο;... =8-) Απ' ό,τι θυμάμαι, είχε ειπωθεί (απ' τον RGone) ότι το L12 μοδ δεν βοηθάει στην αύξηση του fsb, αλλά μπορεί να σταθεροποιήσει το σύστημα σε υψηλή συχνότητα επεξεργαστή, όπου πριν δεν ήταν σταθερό...
enduracell Μάϊος 24, 2004 #20 Μάϊος 24, 2004 Bασικά αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι στα BIOS που χρησιμοποιούν το D10 (αν υπάρχουν αυτά) μάλλον θα θέλει L12, αλλά μπορεί και όχι.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.