Jump to content

πρόγραμμα παρακολούθησης θερμοκρασιών για amd

jordanis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλημέρα στην κοινότητα.

υπάρχει κάποιο πρόγραμμα σαν to core temp αλλα να υποστηρίζει amd ? ούτε το real temp υποστηρίζει και το core temp μου βγάζει μία μόνο θερμοκρασία.

και το cpuz μου βγάζει κάτι τρελλά.(800mhz στο κάθε πυρήνα και multiplier x4????) αλλά διάβασα στο νετ ότι πρέπει να απενεργοποιήσω το cool and quiet και να βάλω manual το bus speed kai to multiplier

καμιά συμβουλή???

καλημέρα στην κοινότητα.

υπάρχει κάποιο πρόγραμμα σαν to core temp αλλα να υποστηρίζει amd ? ούτε το real temp υποστηρίζει και το core temp μου βγάζει μία μόνο θερμοκρασία.

και το cpuz μου βγάζει κάτι τρελλά.(800mhz στο κάθε πυρήνα και multiplier x4????) αλλά διάβασα στο νετ ότι πρέπει να απενεργοποιήσω το cool and quiet και να βάλω manual το bus speed kai to multiplier

καμιά συμβουλή???

Coretemp υποστηρίζει AMD κανονικότατα...επειδή δεν γράφεις τι cpu έχεις (γράψε λάθος...είδα στην υπογραφή...έχεις και πολλά πράματα και είδα μόνο τον i5 ), θα πρέπει να σου πώ ότι ίσως να χρειαστεί να ρυθμίσεις το offset σε Thuban, για να δείχνει την σωστή θερμοκρασία....

Αυτό που αναφέρεις, ότι σου βγάζει μόνο μία, είναι ρύθμιση, και μπορείς να το αλλάξεις στα options, να σου βγάζει όλα τα cores....

To cpu-z δεν σου βγάζει τρελλά, έτσι λειτουργεί ο επεξεργαστής σου...αυτό που βλέπεις είναι η ρύθμιση που κάνει το Cool 'n' Quiet, αυξομειώνοντας τον πολλαπλασιαστή και το ρεύμα όταν ο επεξεργαστής σου "αράζει"... αν το απενεργοποιήσεις θα δείς να λειτουργεί σε full συχνότητα μόνιμα...multi και bus speed χρειάζεται να πειράξεις...απλά κάνε disable το C'n'Q..αν θές βέβαια...

To AIDA64 ( πρώην Lavalys Everest ) θα σου γράφει κανονικά και CPU Temp (μία θερμοκρασία για τον επεξεργαστή) και ξεχωριστά τα Coretemps...από τη διαφορά των δύο (μία μέση τιμή) μπορείς να ρυθμίσεις και το offset τοθ Coretemp αν θές να προτιμήσεις αυτό τελικά...αλλιώς AIDA...

καλημέρα στην κοινότητα.

καμιά συμβουλή???

Μια χαρά υποστηρίζει το coretemp τους AMD επεξεργαστές. Απλά στην Κ10 αρχιτεκτονική υπάρχει μόνο ένας sensor για όλο τον επεξεργαστή και όχι για κάθε πυρήνα ξεχωριστός. Οπότε είναι φυσιολογικό το ότι σου βγάζει μια θερμοκρασία μόνο. :)

μπα, τις προάλλες που ήθελα να δώ κάτι παρόμοιο σε brazos μου έδειχνε συχνότητα 6 GHz :p

μπα, τις προάλλες που ήθελα να δώ κάτι παρόμοιο σε brazos μου έδειχνε συχνότητα 6 GHz :p

Είπες τη μαγική λέξη ? ->> brazos ?

AMD υποστηρίζει, Intel υποστηρίζει και σε κάθε νεότερη έκδοση υποστηρίζει και τους καινούριους >> δεν έχει νεότερη από την Version 0.99.8.0 - 3rd October, 2010>>> δεν είναι bug-free για τους νεότερους βεβαιωμένα>>>λογικό άλλωστε

Ναι, σωστός. Τα νέας αρχιτεκτονικής cpu της amd δεν είναι στην support list του προγράμματος οπότε λογικό. Η τελευταία έκδοση είναι από της 3 Οκτ. του 2010. Λογικά σύντομα θα βγει έκδοση να τους υποστηρίζει, ειδικά με την επικείμενη κυκλοφορία των Bulldozer. Η Κ10 αρχιτεκτονική όμως (Phenom) υποστηρίζεται κανονικά.

to aod δεν υποστηρίζεται απο το chipset 890fx. το cpuz έπρεπε να βάλω manual το bus speed kai multiplier . ευχαριστώ για τις απαντήσεις . το core temp θα βγεί καινούργιο version να δείχνει θερμοκρασία σε όλους τους πυρήνες?

Είναι θέμα εσωτερικού sensor, οπότε δεν προβλέπεται να γίνει...τουλάχιστον για το κύριο panel του προγράμματος. Για το taskbar αν θές, μπορεί να σου δείχνει core temps και για τους 4 πυρήνες (Options>Settings>System Tray>All Cores) αλλλά θα σου δείχνει 4 φορές το ίδιο (με άλλο χρώμα)...και το Everest/AIDA το ίδιο κάνουν, την ίδια σε όλους τους πυρήνες...

κάθε φορά που ανοίγω το core temp μου πετάει ένα φάκελο plugins και core temp notepad. έψαξα τα πάντα στα settings αλλά δεν βγάζω άκρη . ξέρεις κανείς τι παίζει?

felix το παρατήρησα αυτό που λες. θερμοκρασίες 4 πυρήνων sto taskbar και όλες ίδιες.

κάθε φορά που ανοίγω το core temp μου πετάει ένα φάκελο plugins και core temp notepad. έψαξα τα πάντα στα settings αλλά δεν βγάζω άκρη . ξέρεις κανείς τι παίζει?

felix το παρατήρησα αυτό που λες. θερμοκρασίες 4 πυρήνων sto taskbar και όλες ίδιες.

Δες λίγο τα δικά μου settings, αν έχεις κάτι διαφορετικό, αυτό λογικά θα είναι και που σου προκαλεί το ποπθπ του φακέλου...

CoretempTabs-th.png

To offset to έβαλα μετά από σημειώσεις που κράτησα με την CPU Τemp που δίνει το Everest...

δεν είναι απόλυτα ακριβές, αλλά για να έχω κάποιο μέτρο για τις θερμοκρασίες και να έχω μια ρεαλιστική τιμή στο taskbar, είναι οκ....

θερμοκρασίες τελικά ίδιες με διαφορά 1-2 βαθμών μεταξύ των προγραμμάτων (aida64, core temp, hw monitor). ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές.

εντύπωση μου έκανε ότι ο επεξεργαστής 965 είναι σταθερός με 1.41 ρεύμα στα 3.8 και ανώτατη θερμοκρασία 49 βαθμούς (intelburntest) ενώ στην αντίπερα όχθη o i5-750 ψηνόταν στους 90 βαθμούς αναγκάζοντας με να διακόψω το τεστ.

τώρα τι φταίει δεν ξέρω. η ψύκτρα κάνει την διαφορά? , σε τι cpu θα τύχεις?

αλλά μάλλον η coolermaster212 δεν είναι για πολλά. εν αναμονή μιας thermaltake hr02 που περιμένει τη σειρά της να κουμπώσει στον i5.,

felix όσον αφορά το παραπάνω που σε ρώτησα , έπρεπε να κάνω στο desktop, shortcut του core temp .

post-17175-1416075207,0312_thumb.jpg

post-17175-1416075207,3587_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.