Jump to content

Καρτα γραφικων για αναπαραγωγη 3D

stabill

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους & ολες

Προσφατα απεκτησα την LG 47LX9500. Εχοντας ηδη ενα media player pc (Athlon X2, 2GB RAM DDR2-800, ενσωματωμενη καρτα γραφικων HD3200) δοκιμασα να δω καποιες ταινιες 3D που εν τω μεταξυ ειχα ηδη κατεβασει σε μορφη .mkv (side to side). Το pc αυτο στις απλες 1080p ταινιες δεν εχει το παραμικρο προβλημα στην αναπαραγωγη. Στις 3D ομως, δεν εβλεπα παρα μονο μια "μπερδεμενη" διπλη εικονα... Ψαχνοντας "εδω κι εκει", εμαθα οτι χρειαζεται εξοδος HDMI 1.4, κατι που (προφανως) δεν εχω εγω. Βρηκα μαλιστα και μια καρτα γραφικων (Sapphire 6450, http://www.plaisio.g...1190-02-20G.htm) η οποια το εχει και την απεκτησα, μαζι με ενα αντιστοιχο καλωδιο HDMI 1.4...

Και παλι ομως δεν καταφερα τιποτα. Το 3D εξακολουθει να μην "παιζει καλα", ακομα και με αυτη την καρτα, αν και απ'ότι διαβασα σε ξενα sites, ειναι οτι πρεπει για αναπαραγωγη 3D σε htpcs... Εννοειται οτι εχω δοκιμασει ολα τα διαθεσιμα 3D modes της τηλεορασης & κανενα δεν καταφερνει να δειξει σωστα την 3D εικονα...

Οι players που εχω δοκιμασει ειναι το media player classic με το k-lite codec pack πληρως ενημερωμενο & το PowerDVD 10...

Kαι αναρωτιεμαι για το εξης: υπαρχει κατι αλλο που δεν γνωριζω? υπαρχει κατι που δεν εχω κανει?

Ψαχνοντας στις ρυθμισεις της τηλεορασης αλλα και του software της καρτας, δεν μπορω να πω οτι εβγαλα πακποια ακρη...

Εδω να σημειωσω οτι συνδεοντας τον φορητο σκληρο μου δισκο ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ στην τηλεοραση, ειδα το 3D ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, αλλα χωρις ηχο (δεν εχω ενισχυτη, οποτε μαλλον δεν υποστηριζει DTS ο player της tv - ολα αυτα υποθετικα). Επισης καποια 3D mkv δεν τα αναγνωριζε, οποτε η αναπαραγωγη τους απο htpc ειναι μονοδρομος!!!

Καμμια ιδεα/βοηθεια/γνωμη?????

Eυχαριστω εκ των προτερων!!!!!

Σταυρος

Όπως το βλέπω, είναι θέμα μη κατάλληλου codec και όχι θέμα hardware...Και δε γνωρίζω αν έχει κυκλοφορήσει ακόμα codec για 3d video - ίσως κανα καινούριο powerdvd να έχει.

ps. Την κάρτα μάλλον τσάμπα την άλλαξες.

Δεν θεωρω οτι την αλλαξα τσαμπα, μια και το HDMI 1.4 ειναι απαραιτητο, απ'οτι τουλαχιστον αναφερεται οχι μονο σε forums, αλλα και στα settings του PowerDVD 11 που μολις εγκατεστησα... (ουτε με αυτο καταφερα τιποτα...).

Εχω βγαλει τα ματια μου ψαχνοντας, εφτασα στο σημειο να ξανακοιταξω τα settings της καρτας μηπως εκανα καμμια μ@λ@κια και αγορασα κατι λαθος, αλλα και η καρτα και το καλωδιο, αναφερουν το HDMI 1.4...

TA ΧΑΠΙΑ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!!! :wall::wall::wall::wall::wall::wall:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.