Jump to content

Μερικες ερωτησεις για Α64

Vagouridis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρωτα απο ολα κατελληξα μονο σε μια μητρικη την Aopen Ακ89Max στην οποια υπαρχει και ο πλουσιος εξοπλισμος και το λοκαρισμα στην agp.H απορεια μου ειναι ομως εαν αντεχει 1 gb μνημης και εαν καποιος εχει βρει καποια σελια με μοντ για αυτην την μητρικη , ειδικα εκεινο το 1.55 στον επεξεργαστη ειναι πολυ λιγο.Απο την αλλη και η ασους η Κ8V dlx ακουγεται καλη λυση αλλα ειναι λιγο αβεβαιο εαν εχει λοκαρισμα η οχι.Και οι αποψεις διιαστανται σε αυτην την περιπτωση.

Αλλη μου απορεια εινα τι παιζετε ακριβως με τα στεππινκ , ψαχνοντας ( και ρωτωντας μελη που εχουν ηδη Α64) ανακαλυψα οτι οι επεξεργαστες που τελειωνουν σε ΑΧ ΑΤ και AR ειναι το νεο στεππινκ CG , ισχυει οντως κατι τετοιο?Τι παιζετε με τα γραμματα πανω στον επεξεργαστη ειναι μια φαση αναλογη με αυτη στους TbredB?

Τελος θα ηθελα να μαθω ποσο πηγαν οι επεξεργαστες( οσοι απο σας εχετε Α64) σταθερα , με τι ρευμα και τι ψυξη?

Σας ευχαριστω προκαταβολικα :inlove: με αγαπη και σεβασμο στον καταναλωτη .....

P.S. Σημερα ειναι και η πρεμιερα στο λαν στην Αθηνα οποτε καλα kills....

Οπως σου ειπα καλο ειναι να περιμενεις 1-2 βδομαδες που θα ερθουν οι μητρικες με τα νεα chipsets και στην ελληνικη αγορα(μονο η msi υπαρχει αυτη την στιγμη)

Στο μόνο που μπορώ να σε βοηθήσω χωρίς να σε μπερδέψω περισότερο είναι μόνο στο Overclock Που έχω κάνει εγώ με την μαμίσια AMD ψύκτρα......

Εχω όπως ξέρεις από τα ποιό παλιά Stepping του ATHLON64 3200+ μιας και ίσως ήμουν ένας από τους πρώτους στην Ελλάδα που απέκτησε Α64 επεξεργαστή όταν πρωτοβγήκε....

Αυτό στο λέω γιατί σαν παλιό Stepping ίσως έχω χειρότερο Overclock σε σχέση με τους νέους πυρήνες και μάλιστα με τους CG.....

Eίμαι 24/7 με 2250 ΜΗΖ εώς 2300 ΜΗΖ 100% σταθερός σε όλα με 1.5 vcore στα 2250 και 1,525 στα 2300.....

Αυτό είναι πολύ καλό αν αναλογιστείς ότι έχω 300 ΜΗΖ Overclock με σχεδόν default τάση.....

Επειδή τα έιπαμε και από το τηλέφωνο πιστέυω ότι με λίγη τύχη θα έχεις 2500 σταθερά αφού θα βάλεις νεράκι......

Πάντως θα πρέπει να ξέρεις ότι τα 300 ΜΗΖ overclock σε ΑTHLON64 είναι ΜΕΓΑΛΗ διαφορά αν αναλογιστείς ότι με 2000 ΜΗΖ έχω 44 PI και με 2330 βγάζω 37-38 PI (37 βγάζω σε WIN64 με εντελώς ξεβράκωτο λειτουργικό)

Εχω το μέγιστο Overclock στο 2463 ΜΗΖ και 1.72 Vcore ( Nαι 1.72 και ΟΧΙ 1.6 που σου είπα από το τηλέφωνο από λάθος μου) αλλά δεν μπορώ να έχει σταθερά 3D και αυτό λόγο του γεγονότος ότι τα παίζει η κάρτα γραφικών μιας και η ASUS K8V Deluxe που έχω δεν έχει PCI/AGP Lock.......

Και επαναλαμβάνω όλα αυτά με STOCK AMD COOLING.......

Πάντως το σύγουρο είναι ότι θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος από τον Α64 που θα πάρεις.....

Καλή τύχη φίλε VAG....... :D;)

Nα και ένα Aquamark στα 2462 ΜΗΖ http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=875914380

Σε μια βδομαδα ανακοινωνονται και οι 939. οποτε περιμενε ρε vag....αυτους ή καμια μητρικη με Νforce 250.

Bγαινει και ο καινουργιος 754 CG Newcastle 3200+ με 512 Cache o οποιος ειναι ADA3200AEP4AX και θα δουλευει στα 2.2 GHz.

http://www.amdzone.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=555&mode=thread&order=0&thold=0

Dagalidi:

Η στοκ ψηκτρα του 64 ειναι απαραδεκτη απο θορυβο παντως ακουγεται σε ολο το δωματιο.....του P4 ειναι πολυ καλυτερη!!!!!!!

Dagalidi:

Η στοκ ψηκτρα του 64 ειναι απαραδεκτη απο θορυβο παντως ακουγεται σε ολο το δωματιο.....του P4 ειναι πολυ καλυτερη!!!!!!!

Σε πληροφορώ ότι δουλεύει στις 3000 στροφές και είναι εντελώς αθόρυβη ...... μήπως έπεσες σε ελλατωματική ?????

Λες????? γιατι πραγματικα κανει απιστευτο θορυβο.

Σα ανεμιστηρας των 220 Volt κανει!!!!!!!

Σε default στους ποσους βαθμους εισαι?????

2 3400+ περασαν απο τα χερια μου και οι δυο σχεδον τα ιδια κλοκαραν. σταθερος ηλικρινα δεν ασχολιθηκα να δω που ειμαι ακομα. γνωμη μου παντα ειναι να ψαξεις για cg και αν εχεις την υπομονη για το 250 η και το via αν εχει lock. και για να εχεις πιο συγουρο το 1 γιγα να δουλευει σωστα

@kalileo αν δεν κανο λαθος εχουν αλλαξει η ψυκτρες τις amd και οι καινουργιες πρεπει να ειναι πιο μαπα. ειναι χαλκινη η δικια σου?

Αρχική απάντηση από kallileo

Λες????? γιατι πραγματικα κανει απιστευτο θορυβο.

Σα ανεμιστηρας των 220 Volt κανει!!!!!!!

Σε default στους ποσους βαθμους εισαι?????

31 C idle - 39 Full @ 2GHZ @ 1.47 Vcore

Σε μια βδομαδα ανακοινωνονται και οι 939. οποτε περιμενε ρε vag....αυτους ή καμια μητρικη με Νforce 250.

Bγαινει και ο καινουργιος 754 CG Newcastle 3200+ με 512 Cache o οποιος ειναι ADA3200AEP4AX και θα δουλευει στα 2.2 GHz.

http://www.amdzone.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=555&mode=thread&order=0&thold=0

Dagalidi:

Τζαμπα θα ειναι Athlon 64 3500 for $580 , α και το πιασα το υπονουμενο οτι κατι παιζει με τις ψυκτρες ....

Φιλε Vag δεν ξερω να σου πω για mods κτλ ,απλα να σου πω πως σε memory compatibility σχεδον ολες οι nf3 ιδιες ειναι.Φημολογειται οτι ειναι λιγο καλυτερη η gigabyte.Εγω με 2χ512 ocz gold ddr500 ειμαι μια χαρα.Επισης να ξερεις οτι στις nf3 μητρικες δεν τους αρεσουν timings διαφορετικα απο spd.

Οσο για το o/c πρεπει να αληθευει οτι αυτοι με την μιση cache ανεβαινουν πολυ πιο ευκολα.

Ο 3000+ που εχω παει 100% σταθερα στα 2400 με 1.58Vcore και στα 2500 με 1.70 .Στα 2500 τρεχει τα παντα και κολλαει μονο σε prime μετα απο λιγες ωρες.

Τελος, να πω οτι η στοκ ψυκτρα ειναι εντελως αθορυβη και κανει παρα πολυ καλη δουλεια.Με αυτην (τα παραπανω με slk ειναι) ημουν σταθερα στα 2340 με 1.55Vcore...

Aν υπάρχει άμεση ανάγκη για αλλαγή πλατφόρμας και θες να ρισκάρεις πήγαινε στη K8V pro της ABIT. Φοράει K8T800 pro αλλά το 11 BIOS δεν έχει PCI lock κάτι που λένε θα γίνει στην επόμενη έκδοση. Η μητρική δίνει τα ρεύματα που σου χρειάζονται.

Για τα steps για CG κοίτα εδώ. Με τους CG ουσιαστικά θα μπορείς να επιλέξεις μέσα από το BIOS 1T ή 2Τ command per Clock κάτι που κάνει το oc με 1G εφικτό πιστεύω.

εγω παλι λεω να παει και να παρει αυριο εναν Α64 γιατι αν περιμενει να δει Α64 και μαλιστα 939 μαλλον κατα αυγουστο μερια το κοβω, α και σε τι τιμες ετσι? πιστευω οτι στην αγορα υπαρχουν αρκετοι CG , οσο πιο καινουριος τοσο οι μεγαλυτερες πιθανοτητες να παρεις ενα. για newcastle core να εχει καταληξη ΑΧ. Δεν ξερω αν αυτο λεει κατι για το αν κλοκαρουν καλυτερα οι CG αλλα εγω ειμαι με στοκ ψυκτρα στα 2330 με 1.5 ρευμα και σταθεροτατος με στοκ ψυκτρα και κλειστο κουτι. Ειμαι της γνωμης οτι αν θελεις κατι πας και το παιρνεις , σιγα ρε παιδες τι θα παρει αμαξι? ρε παρε Athlon..:D

και η στοκ ψυκτρα ειναι τελειως αθορυβη, πιο ησυχη και απο των ΧΡ

Γιατι δεν παιρνεις τον 3800+ που εχει 829?????

"φταΛε" δεν εχεις???

Ασχολιαστο πρωι πρωι , να σου προτεινω κατι να παρεις και εσυ?

ADA3200AEP5AP - Athlon 64 3200+ ClawHammer C0 (SH7-C0) Socket 754, 2.0 GHz 1 ΜΒ Cahce.

ADA3200AEP5AR - Athlon 64 3200+ ClawHammer CG (SH7-CG) Socket 754, 2.0 GHz 1 МB.

ADA3200AEP4AX - 64 3200+ Newcastle CG (DH7-CG) Socket 754, 2.2 GHz 512 KB.

ADA3500DEP4AW - Athlon 64 Newcastle CG (DH7-CG) Socket 939, 2.2 GHz, 512 MB, dual memory contoroller DDR 400 (DDR 500), 1 ГГц HyperTransport.

ADA3800DEP4AW - Athlon 64 Newcastle CG (DH7-CG) Socket 939, 2.4 GHz, 512 KB, dual memory controller DDR 400 (DDR 500) , 1 GHz HyperTransport.

H διαφορα του CG με C0 ειναι καλυτερο overlcocking, βελτιωμενο Cool'n'Quiet και βελτιωμενος memory controller.......

Θα βγει νομιζω και σοκετ754 newcastle στα 2400 που θα λεγεται 3700+ .Γενικα στα ιδια mhz, η 939 πλατφορμα κερδιζει 100+ παραπανω...

Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 14:33]

Θα βγει νομιζω και σοκετ754 newcastle στα 2400 που θα λεγεται 3700+ .....

Εδω δειχνει

-3400+ Newcastle στα 2.4GHz και

-3200+ Newcastle στα 2.2GHz

Θα ορκιζομουνα οτι σε ενα αλλο site πριν καιρο τον ειχαν βγαλει 3700+ Νομιζω στο anandtech...

Θα ηθελα παρα πολυ να δω εναν 3400+ 2.2 vs 3400+ newcastle 2.4 ...

Anyway...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.