gipinio1337 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 5, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 5, 2011 Για σε ολους!!! Ειπα να αρχισω και εγω σιγα σιγα να μπαινω στον κοσμο του GPU overclocking. Ετσι λοιπον ανοιξα αυτο το topic που περιλαμβανει τις αποριες μου Αρχικα να ξεκαθαρισω οτι στον τομεα αυτο ειμαι SuperNoob με ολη τη σημασια της λεξης. Γι' αυτο και σκεφτηκα να ξεκινησω με μια 8800gts g92(stock cooling) που ειναι και σχετικα παλια και αχρειαστη για εμενα. Σχετικα με τις αποριες μου: 1. Προτεινομενο προγραμμα για tweaking και monitoring 2. Θα χρειαστει να βαλω aftermarket ψυξη; 3. Θα χρεαστει να flashαρω bios της καρτας; Αν ναι πως(DOS, Windows...υπαρχει προγραμμα; 4. Βασικα περι overclock των GPU-Shader-Memory-Voltage (το τελευταιο δεν νομιζω να το επιτρεπει η καρτα για πειραγμα) τι πρεπει να πειραξω και τι μπορει να "τιναξει" την καρτα Αυτα:shout: Ευχαριστω για την προσοχη σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 5, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2011 Αν δεν έχεις προβλήματα στα βασικά αγγλικά, εδώ θα βρείς έναν λεπτομερή guide: nVIDIA GeForce 8 Series Detailed Overclocking Guide Στα ερωτήματα σου: 1. RivaTuner ή Afterburner ( both OCing & monitoring ) [ details in the guide ] 2. Μόνο αν θες να πας κάτι τις πιο ψηλά από ότι επιτρέπει η μαμά ψύξη ( μην περιμένεις τρελλή διαφορά ) 3. In the guide 4. In the guide Link to comment Share on other sites More sharing options...
gipinio1337 Μάϊος 6, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2011 Οκ. Κατι εκανα πιστευω. Δεν flashαρα ακομα βεβαια... Πηγα πυρηνα απο 650(648 actual) σε 700, shader ξεκλειδωτο απο τον πυρηνα στα 1675 και memory την αφησα ως εχει Θα προσπαθησω και για παραπανω αργοτερα να δω πως παει. Παντως, ως τωρα σημαντικη αυξηση επιδοσεων δεν εχω δει (2-5fps στην καλυτερη). Thanks για την βοηθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
slithor Μάϊος 6, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2011 Οκ. Κατι εκανα πιστευω. Δεν flashαρα ακομα βεβαια...Πηγα πυρηνα απο 650(648 actual) σε 700, shader ξεκλειδωτο απο τον πυρηνα στα 1675 και memory την αφησα ως εχει Θα προσπαθησω και για παραπανω αργοτερα να δω πως παει. Παντως, ως τωρα σημαντικη αυξηση επιδοσεων δεν εχω δει (2-5fps στην καλυτερη). Thanks για την βοηθεια! το θεμα είναι επισης τι fps επιανες πιο πριν ωστε να μπορεις να συγκρίνεις ποσοστιαία την αύξηση.αν έπιανες δλδ 20 και πήγες στα 25 είναι πολύ καλο αλλά πχ αν ήσουν στα 70 και πηγες στα 75 klein. Εγω αυτό που εκανα με το ΟC είναι οτι χρησιμοποιούσα αφενός το msi afterburner με το οποίο παίζεις και με ταση. Κατεβάζεις επισης καποιο Furmark ή Kombustor (gpu stress tests) για να τσεκαρεις για artifacts και μετα το true test είναι μια ωρα gaming τουλαχιστον σε ένα απαιτητικό παιχνίδι (προσωπικά έπεζα Metro2033 , τωρα για την δικία σου καποιο ανάλογο της εποχής). Στην αρχή ξεκίνησα πειράζοντας το core clock και ανεβάζοντας το με 25αρια βήματα κάθε φορα τρέχοντας ενα μισάωρο Kombustor/Furmark και βλέποντας τι παιζει (χωρις να πειράζω ταση). Όταν πιάσεις κορυφή θα το καταλάβεις απο τα artifacts. Μετά με την ίδια διαδικασία clockarw την μνήμη μέχρι να δω οτι κάτι παει στραβα. Οταν πιάσεις καποια στιγμη ταβάνι ερχεται η σειρα του game γιατι κακα τα ψέματα μπορεί να βγαζει τα stress test αλλα να φαει την φρικη στο game.Αμα είναι όλα κομπλέ προχοράς στην αλλαγή τάσης. Απο εκεί και μετά είναι εμπειρικό το κομμάτι. Με δοκιμή και σφάλμα και test επι test θα βρεις την χρυσή τομή. Να έχεις υπόψην σου ότι μπορει να σου κρασαρει το stress test ή να χρειαστεί restart το pc. Με την αλλαγή της τάσης θα πρέπει εκτος απο artifacts να παρακολουθείς και τα επίπεδα της θερμοκρασιας μιας και πιο πολυ ρεύμα = πιο μεγαλα temps. Eν τέλει σύγκρινε τα αποτελέσματα του χωρις voltage ΟC με το tweaked voltage ΟC. ( Aπό benchmarks,games ktl ktl) Αξίζουν τα παραπάνω επίπεδα θερμοκρασίας και θορύβου του tweaked voltage ΟC για τις επιδόσεις που σου δίνει παραπάνω?? Αυτο είναι στα γουστα του καθενός. Tωρα όσο αφορά φλασάρισμα bios για πρόσβαση σε μεγαλύτερο voltage ή aftermarket ψυκτρα για την GPU είναι πράγματα που γενικά δεν προτείνω (απώλεια εγγύησης κτλ κτλ ). Βέβαια αμα δεν σε νοιάζει οπως είπες και θες να πειραματιστεις.. GO FRANKENSTEIN ON ITS ASS Εdit: το afterburner σου δίνει δυνατότητα δημιούργιας profile για το ανεμιστήρι της καρτας. αν δεις πολυ υψηλα temps παιξε λίγο με αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 6, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2011 Βασικά slithor σου διαφεύγει το γεγονός ότι η 8800GTS δεν διαθέτει PWM controller με i2c ή PMBus για να μπορείς μέσω software να αλλάξεις τάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gipinio1337 Μάϊος 6, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2011 Εμ....εγγυηση δεν εχω. Εχω ομως επιπλεον ψυκτρα:dance3::dance3: Ακομα δεν παιζει να flashαρω bios, παω σιγα σιγα να δω τι παιζει. Διαβασα σε διαφορα article/thread/forums οτι o/c στην μνημη δινει ελαχιστα καλυτερες επιδοσεις αν οχι μηδενικες. Επισης ειδα κατι 800αρια σε gpu...πως και δεν καιγεται; Αυτη τη στιγμη ειμαι οΚ (δλδ ετσι θελω να πιστευω :fist:) στα 740 με τα shader στα 1675. Εκανα ενα 30λεπτο Kombustor, και καηκα σε crysis 2 1680x1050 Very High Specs για κανα μισαωρακι. Στο cod4 multi δεν παρατηρησα σημαντικη διαφορα απο πριν οταν ειχα την καρτα stock. Στο crysis 2 νιωθω πως εγινε πιο smooth η κινηση και η ανταποκριση του χαρακτηρα στις κινησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slithor Μάϊος 6, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2011 Βασικά slithor σου διαφεύγει το γεγονός ότι η 8800GTS δεν διαθέτει PWM controller με i2c ή PMBus για να μπορείς μέσω software να αλλάξεις τάσεις.:magic: Indeed ! εχεις δικιο φίλε μου. Απλα περιέγραφα την διαδικασία σε περίπτωση που αποφασίσει να clockarei καμμια πιο καινούργια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gipinio1337 Μάϊος 11, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 ok. Κλειδωσα στα 780/1700/972. Flashαρα με το τελευταιο nvflash και ολα πανε ρολοι.Σας ευχαριστω:dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.