Jump to content

Αγορα μεσω USPS Express Mail International

revy

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδιά. Νέος στο φορουμ αν και τριγυρναω χρόνια εδώ και σε άλλα παρεμφερή φορουμ :p. Τέλως πάντων θέλω να αγοράσω μερικά πράγματα απο το frozencpu.com αξίας $422 συν $85 τα μεταφορικά μέσω USPS Express Mail International. Καταρχάς ξέρω ότι από USPS τα πράγματα εκτελωνίζονται στα ΕΛΤΑ με πολύ χαμηλές τιμές. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν τα πράγματα θα φορολογηθούν 21%.

Αν εκτελωνιστουν θα φορολογηθουν με 23% επι της συνολικης τιμης (αξια+μεταφορικα). Αρα στην περιπτωση σου αν εκτελωνιστουν υπολόγισε ενα 120€-150€ καπέλο.

στην πράξη πάντως το πιθανότερο είναι να πληρώσεις το καπέλο των 6€ και τίποτα παραπάνω.

Προσωπικά ποτέ μα ποτέ δεν έχω πληρώσει τελωνείο για πράγματα που ήρθαν με USPS παρά μόνο μια φορά που είχα ένα δέμα από Ασία και ήρθε και με κούριερ.

Οπότε καλύτερα να προσπαθήσω να κανονίσω με το κατάστημα να βάλουν χαμηλότερη τιμή ε? Nα τα μαρκάρουν ως "gift" απότι έχω ακούσει δεν πιάνει... επίσης αν τα μαρκάρουν κάτω απο 45 δολλάρια (ώστε να περάσουν στο αφορολόγητο) αποκλείεται να το χάψουν αφού ειναι μεγάλο το πακέτο. Οπότε μου φαίνεται ότι 200 δολλάρια θα ήταν μια χαρά, σωστά σκέφτομαι?

στην πράξη πάντως το πιθανότερο είναι να πληρώσεις το καπέλο των 6€ και τίποτα παραπάνω.

Προσωπικά ποτέ μα ποτέ δεν έχω πληρώσει τελωνείο για πράγματα που ήρθαν με USPS παρά μόνο μια φορά που είχα ένα δέμα από Ασία και ήρθε και με κούριερ.

Ήταν πολλά πράγματα όμως? Στην περίπτωσή μου θέλω να παραγγείλω ένα πλήρες water loop.

Σε αρκετές περιπτώσεις ήταν μπόλικα και κυρίως αρκετά ογκώδη. (μια φορά ήταν τριποδα, φώτα, ομπρέλες και σάκος όλα μαζί και με δηλωμένη αξία)

Αυτά που θέλεις, δεν μπορείς να τα βρεις από Ευρώπη (overclockers.co.uk πχ ) για έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ;

Σε αρκετές περιπτώσεις ήταν μπόλικα και κυρίως αρκετά ογκώδη. (μια φορά ήταν τριποδα, φώτα, ομπρέλες και σάκος όλα μαζί και με δηλωμένη αξία)

Αυτά που θέλεις, δεν μπορείς να τα βρεις από Ευρώπη (overclockers.co.uk πχ ) για έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ;

Μερικά όχι και μερικά ναι (καμία σχέση οι τιμές βέβαια). Απλά ήθελα να σιγουρευτώ. Θα επικοινωνήσω και με το κατάστημα και θα δω, αν μπορούν μικρότερη τιμή θα τα πάρω απο κει, αν όχι χαιρετίσματα

Αν εκτελωνιστουν θα φορολογηθουν με 23% επι της συνολικης τιμης (αξια+μεταφορικα). Αρα στην περιπτωση σου αν εκτελωνιστουν υπολόγισε ενα 120€-150€ καπέλο.

Αν εκτελωνιστουν θα φορολογηθουν με το ποσοστο φορου που αντιστοιχει σε καθε κατηγορια προιοντος (ΤΑRIC 4-40% συν 10% στα ειδη πολυτελειας) και 23% ΦΠΑ στο συνολο φορος+αξια+μεταφορικα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.