binary_dreamer Δημοσιεύτηκε Μάϊος 5, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 5, 2011 Καλημέρα σας.έχω ένα δίκτυο 4 σημείων όπου έχουν το καθένα από μια adsl και παίρνουν από ένα 8άρι block (real IPs) στο κάθε σημείο. Θέλω πίσω από τον κύριο router ου βάζει ο πάροχος να στήσω ένα δικό μου router σε κάθε σημείο παίρνοντας το 8άρι δίκτυο να σηκώσω ένα IPSec με τα κεντρικά. ψάχνω να βρω κάποιο router που να παίρνει ως wan μια ethernet και να μπορεί να σηκώσει IPsec tunnel και αν γίνεται κάτω από 100€.έχω δει κάποιο της inksys και της draytek αλλά δεν το έχω δουλέψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Μάϊος 5, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2011 Στο κεντρικό θα πρέπει να βάλεις πιο δυνατό μηχανημα για να μπορεί να σηκώσει τα πολλαπλά tunell που θα "σκάνε" απο τα υπόλοιπα. Αυτό που λές για wan μια ethernet δεν το καταλαβαίνω αλλά νομίζω πως θέλεις ένα μηχάνημα που να παίρνει ξεχωριστό modem. Η λύση για αυτό λέγετε PPPoE. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο τα περισσότερα το κάνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary_dreamer Μάϊος 5, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2011 καλησπέρα.για τη wan το αναφέρω γιατί το router του παρόχου είναι κλειδωμένο και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. το μόνο που μου λέει είναι ότι στην πόρτα eth1 του router τους έχουν ρυθμίσει το δίκτυο πχ 8.8.8.1 με μάσκα 255.255.255.249 και πύλη 8.8.8.1.από εκεί θέλω να κουμπώσω ένα router με ethernet όπου θα πάρει την ΙΡ 8.8.8.2 και θα κάνει ότι θέλει.το μηχάνημα που θα είναι πίσω θα πρέπει να σηκώσει ένα tunnel με τον έξω κόσμο.έχω δει κάποια της draytek, αλλά είναι πολύ ακριβά. ρωτάω αν υπάρχει κάποιο φθηνό για τη δουλειά που θέλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 6, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2011 Μπορείς να πάρεις το ubiquity router station pro και να φορτώσεις τα modules για ipsec. Αν και θα μπορείς να σηκώσεις και openvpn πλέον που μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο, μιας και το έχω δουλέψει πιο πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
etheo Μάϊος 6, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2011 νομίζω ότι για τα απομακρυσμένα σημεία σου κάνει το Cisco RV042 Dual WAN VPN Router - Cisco Systemsrv042 Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary_dreamer Μάϊος 6, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2011 Καλησπέρα. πολύ καλές οι λύσεις. Υπάρχει κάποιο link και κάποιο κόστος και για τα δυο μηχανήματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
etheo Μάϊος 6, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2011 σου έχω λινκ, skroutz it.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Μάϊος 7, 2011 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2011 Τα συγκεκριμένα linksys RV042 (που βρηκα στο skroutz) τα έχω δοκιμάσει. Την κάνουν τη δουλειά τους. Βέβαια τα χρησιμοποιούσαμε σε περιφεριακά sites και στο κεντρικό υπήρχε σαφώς πιο δυνατό μηχάνημα. Πιστεύω θα σε καλύψουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 8, 2011 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2011 Το routerstation έχει περίπου 70€ και άλλα 10-15 το τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.