Jump to content

Επέκταση εμβέλειας για ασύρματο δίκτυο

orerap

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα!

Αντιμετωπίζω ένα θέμα με το ανοιχτό ασύρματο δίκτυο της πλατείας του Δήμου Βύρωνα. Δεν είναι stable. Για 5

λεπτά μπαίνει, για 2 ώρες νεκρό. Υποθέτω δέν είναι αρκετά δυνατό το σήμα της ''atheros'' που χρησιμοποιεί το

laptop μου. :hmm: γιατί όταν μεταφέρομαι στο μπαλκόνι που βλέπει την πλατεία μπαίνει στο δίκτυο.:rolleyes:

Μένω σε δώμα στον τέταρτο κ θα ήθελα για ευνόητους λοιπόν λόγους, να ενισχύσω το σήμα μου προς το

συγκεκριμένο δίκτυο με κάποια εξωτερική κεραία που θα μου προτείνετε. Η απόσταση ναναι γύρω στα 50-100m.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...:)

Δεν έχω ακομα υπολογίσει πόσα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί κ απο το αποτέλεσμα που θα πάρω.

Επειδή δεν γνωρίζω πολλά επι του θέματος, ξέρω οτι μια εξωτερική κεραία εχει απο 10-150e.

Εγώ ψάχνω να διαθέσω οτι μου θα μου παρέχει την καλύτερη δυνατή λύση

στην καλύτερη δυνατή οικονομικά τιμή.

Όσο για την περίπτωση ethernet τπτ δεν αποκλείω. Απλά αν ξέρεις να μ ζυγίσεις τα

πλεονεκτήματα μειονεκτήματα απο μια αγορά usb εξωτερικής κεραίας...

με σύνολο 60ευρώ αν δε σου φαίνονται πολλά παίρνεις ένα εξωτερικής χρήσης CPE π.χ. TP-Link TL-WA5210G και 20μέτρα καλώδιο δικτύου. Η κεραία είναι αρκετά δυνατή.....12dbi και κατευθυντική dual polarized που σημαίνει οτι μπορείς να στοχεύσεις εκεί που σου δίνει τα καλύτερα νούμερα.

το μονο που ίσως χρειαστεί λίγο φασαρία είναι μια μικρή τρύπα σε αλουμίνο παραθύρου πόρτας ή στον τοίχο κοντά σε μπλακόνι για να περάσει το καλώδιο ethernet.

Mαρέσει απο το συγκεκριμένο μοντέλο τα 15 khm εμβέλεια!!

Όμως το έψαξα skroutz κ το βρήκα 70e. (ebay 48e).

Αλλα ανεξαρτήτως λεφτών, μήπως είναι υπερβολή?

Σε πρώτη φάση ήθελα να δυναμώσω την εμβέλεια των 50-100m κ εσυ μ προτείνεις να βρίσκω δίκτυα σε εμβέλεια βύρωνα - καλλιθέα. :p:p

Μου πρότεινες αυτό γτ οι usb εξωετερικές κεραίες πιστευεις δεν θα κάνουν δουλειά?

πιστεύω οτι είναι μια πιο μόνιμη λύση από τα usb......και επίσης δε σε νοιάζει που θα έχεις το λάπτοπ εντός σπιτιού αρκεί να μη σε νοιάζει το καλώδιο δικτύου.

αντίθετα με τα usb έχεις μικρότερη ελευθερία κινήσεων.....γιατί για usb με εξωτερικές κεραιούλες που συνήθως είναι με ομοαξονικό sma όσο μακρύτερο καλώδιο έχεις τόσο θα μεγαλώνουν οι απώλειες και άρα δουλειά δε θα κάνεις....

60ευρώ μαζί με 20μέτρα καλώδιο πήρα το δικό μου 5210 από εδώ +3.5ευρώ έξοδα μεταφορικών.

e-wifi | Wireless Products

για να δεις διαφορά με κάποια λύση usb θα πρέπει να δώσεις κάνα 30ευρω.....πήγαινε στα 60ευρώ να τελειώνεις μια και έξω. στα λέω ως παθών.

Φίλε μ σε ακουσα!

Παρήγγειλα ενα 5210 με ένα 10μετρο καλώδιο.

Το είδα κ εγώ ως μόνιμη λύση γιαυτό το επιχείρησα.

Τώρα να δώ τί θα προκύψει απο προβλήματα στις ρυθμίσεις του γτ απο όσο το έψαξα

αντιμετωπίζει κάποια. Έιδωμεν...άυριο που θάρθει!

Mαρέσει απο το συγκεκριμένο μοντέλο τα 15 khm εμβέλεια!!

Όμως το έψαξα skroutz κ το βρήκα 70e. (ebay 48e).

Αλλα ανεξαρτήτως λεφτών, μήπως είναι υπερβολή?

Σε πρώτη φάση ήθελα να δυναμώσω την εμβέλεια των 50-100m κ εσυ μ προτείνεις να βρίσκω δίκτυα σε εμβέλεια βύρωνα - καλλιθέα. :p:p

Μου πρότεινες αυτό γτ οι usb εξωετερικές κεραίες πιστευεις δεν θα κάνουν δουλειά?

Μην νομιζεις οτι αμα πας στα 15χλμ με το λαπτοπ θα πιανεις..... Η εμβελεια αυτη ειναι για επικοινωνια 2 ιδιων τετοιων συσκευων. πχ Βαζεις σε ενα σπιτι στην ταρατσα μια τετοια σε access point mode και σε ενα αλλο σε αποσταση <15χλμ παλι στην ταρατσα αλλο ενα σε bridge mode και στην ουσια κανεις ενα λινκ (δεδομενου οτι εχουν απολυτη οπτικη επαφη).

Υπαρχουν και τα ubiquiti pico/nano/powerstation καθως και τα routerboards (ανεβασμενο κοστος).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.