nobig Δημοσιεύτηκε Μάϊος 3, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 3, 2011 Καλημέρα, θέλω να στήσω ένα fileserver σε linux για μια μικρή εταιρία.Όχι τίποτα φοβερά πράγματα, ένας δίσκος για λειτουργικό, 2 δίσκοι σε raid 1 για data, rsynch για backup. Σε αυτό που θέλω να με βοηθήσετε είναι το filesharing μεταξύ των χρηστών. πχ σε ένα windows server μπορείς πολύ εύκολα να δώσεις σε ένα χρήστη ανάγνωση σε ένα φάκελο, σε ένα άλλο read write και σε άλλο full. Σε εμπειρία απο freenas είναι πολύ μπέρδεμα με τις εντολές chmod, chown να φτιάξεις πολύπλκοκα permissions. Θα ήθελα να με βοηθήσετε τι διανομή linux τα επιλέξω πχ, openfiler, clarkconnect (NAS) κάποιο ubuntu? και αν υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος με τα permissions Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 3, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 Ρίξε μια ματιά στις διανομές zentyal και clearos και στο webmin (ως πρόσθετο σε κάποια διανομή). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Μάϊος 3, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 Θα τους ρίξω μια ματιά trendy ευχαριστώΤο openfiler το έχεις δουλέψει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 3, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 Δεν έτυχε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Μάϊος 3, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 Το openfiler αν δεν χρησιμοποιήσεις ldap, είναι πολύ εύκολο στην χρήση...Δες εδώ και γενικά εδώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Μάϊος 6, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2011 Ευχαριστώ Jaco.Μάλλον θα κινηθώ μεταξύ Freenas 7.xx ή openfiler ή clearos (πρώην clarckconnect). Σχετικά με τα permission τα οποία ακόμα δεν έχω μπορέσει να χαλιναγωγήσω ότι δυνατότητες έχω στο freenas φαντάζομαι έχω και στο openfiler αφού και τα 2 είναι unixοειδή. Ένα άλλο κορυφαίο στο Freenas είναι ότι αμα έχεις backup το configuration σου μέσα σε 5 λεπτά μπορείς να το ξαναστήσεις, φοβερό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.