MadCatMk21416003342 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2011 Με άφησε πλακέτα εξωτερικού πριν κάτι μέρες ενώ πριν καιρό κι ένας άλλος.Σήμερα πήρα την εκδίκηση μου και για τους δύο:PostStack: I hate you external hard drives, all of you.PostStack: And another board of an external HDD saying goodbye today.Στη δεύτερη περίπτωση νομίζω ήταν ο δίσκος και όχι η πλακέτα που τα έφτυσε, αλλά εν πάσει περιπτώση,το ερώτημα είναι, είναι πλέον πιο αξιόπιστοι;Οι δίσκοι αυτοί δεν είχαν υποστεί κάποια κακομεταχείρηση και φαίνεται όμως να είναι πολύ πιο ευάλωτοι από τους εσωτερικούς.Εσείς πόσο καιρό έχετε τους εξωτερικούς σας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannis-21 Μάϊος 3, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 δυο wd my book 500 καπουτ σε 2 χρονια. υποθετω πως ηταν οτι ειχαν υψηλες θερμοκρασιες.. 50+ τωρα τον συνδεω μονο οταν θελω να 'αποθηκευσω' κατι και μετα εκτος πριζας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Μάϊος 3, 2011 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 παρε ενα docking station και κουμπωνε εσωτερικους κατα βουληση αν πιστευεις οτι ειναι θεμα θερμοκρασιων (δεν αποκλειεται...) και θα σου βγαινει και φτηνοτερα και με καλυτερη εγγυηση μαλλον (3 χρονια τουλαχιστον)Προσωπικα ποτε δεν ειχα "ετοιμο" εξωτερικο, παντα με κουτι και εσωτερικο επαιζα...Παντως δεν αποκλειεται να χρησιμοποιουν λιγο πιο Β διαλογης προιοντα οι εταιρειες σε εξωτερικους... Πχ ενας recertified υποτιθεται δεν εχει διαφορα απο εναν κανονικο, αλλα παραμενει Β διαλογης επισκευασμενο προιον.... Πουλημενος ομως σαν εξωτερικος, ο ανυποψιαστος καταναλωτης δε γνωριζει καν οτι ειναι recertified...Δε λεω πως γινεται απαραιτητα αυτο, ουτε οτι αν γινεται, μας κλεβουν.....αλλωστε συχνα οι εξωτερικοι ειναι πιο φτηνοι απο τους εσωτερικους στην ιδια χωρητικοτητα ή στο ιδιο κοστος εστω, πραγμα παραλογο...Απλα αν γινεται, εξηγει και αυξημενες κακες εμπειριες οπως οι δικες σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21416003342 Μάϊος 3, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 Το θέμα είναι πως.. ούτως ή άλλως και αυτοί κοινούς "εσωτερικούς" περιέχουν. Ναι μεν είναι πιο ακριβοί, αλλά θεωρητικά θα έχουν ίδιες πιθανότητες να μας αφήσουν.Πολύ πιθανός ύποπτος οι θερμοκρασίες πράγματι. Στον trekstor, αν και λαπτοπίσιος μέσα ο δίσκος, δεν υπήρχε fan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Μάϊος 3, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 εμενα ενας SEAGATE FREEAGENT 3.5'' 500GB που εχω εδω και 3+ χρονια δουλευει αψογα! φτου φτου, μην τον ματιαξω κιολας...!! και ειναι παντα συνδεδεμενος στο MAIN PC μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Μάϊος 3, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 Κι εμενα περυσι τα κακαρωσε η πλακετα ενος WD Passport. Τον εβγαλα απο τη θηκη του και τον δουλευω με docking τωρα.Sent from my iPad using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Μάϊος 3, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 Μόνο όταν αποφασίσουν οι μηχανικοί να φτιάξουν ποιοτικές πλακέτες οι οποίες δεν θα βράζουν απο την θερμοκρασία των δίσκων. Όπως είπαν και οι απο πάνω εξωτερικός = θελεις backup τον βάζεις μπρίζα, τέλος backup εκτόςΠολύ μίσος,έφαγες τα σίδερα LOL, την επόμενη φορά ρίξτου με 9βολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
thefou Μάϊος 3, 2011 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 Έχω 1 wd my book essential 500GB,2+ χρόνια.Μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα (μακριά απο εμένα).Μου είχε πέσει και μια φόρα. Ερώτηση:Πειράζει που τον έχω μόνιμα συνδεδεμένω στην πρίζα??? και απλα συνδέω το usb όποτε θέλω να μεταφέρω αρχεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάϊος 3, 2011 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 Μιας και τα ακούω συχνά αυτά που λέτε για χαλασμένους σκληρούς και τα έχω δει σε φίλους και συγγενείς,παίρνω πάντα έναν κανονικό σκληρό "οικολογικής κατηγορίας" ώστε να είναι σχετικά δροσερός και τον βάζω σε εξωτερική θήκη.Το ίδιο κάνω και για φίλους.Δεν έχω ακούσει παράπονο ποτέ.Ο δικός μου wd 1tb evds μέσα στην θήκη χωρίς εξαερισμό και πάντα αναμμένος(μην βάζετε αυτόματη απενεργοποίηση στους σκληρούς,μεγαλύτερο κακό κάνετε παρά καλό) ακόμη και καλοκαίρι με 30 βαθμούς στο δωμάτιο έχει φτάσει μια φορά 45 βαθμούς και αυτό γιατί έκανε 500+ gb συνεχόμενη μεταφορά.Συνήθως είναι 35-40.Πιστεύω αυτή η λύση είναι η πιο αξιόπιστη + ότι διαλέγεις εσύ τι σκληρό αγοράζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Μάϊος 3, 2011 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 (μην βάζετε αυτόματη απενεργοποίηση στους σκληρούς,μεγαλύτερο κακό κάνετε παρά καλό)γιατι το λες αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
god Μάϊος 3, 2011 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 δεν ξερω κατα ποσο επιρεαζονται οι δισκοι απο την θερμοκρασια αλλα γενικα αυτοι που καθονται ορθιοι ειναι αρκετα πιο κρυοι απο τους υπολοιπους οποτε ειναι καλυτερη επιλογη για οσους τους χρησιμοποιουνε καθημεριναεγω εχω 3 seagate,οι δυο δεν πολυ χρησιμοποιουνται βεβαια αλλα κανεις τους δεν εχει παθει το παραμικρο και τους εχω 3 χρονια περιπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάϊος 3, 2011 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 γιατι το λες αυτο?Από όσο ξέρω τα συνεχώμενα σταμάτα ξεκίνα των πλάτερ κάνουν μεγαλύτερο "ζημιά" στο μοτέρ του σκληρού απ' το να δουλεύει συνεχόμενα σε μία σταθερή ταχύτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Μάϊος 3, 2011 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 πλακέτα σε εξωτερικό 2,5" καπούτ... Επίσης έσπασα έναν maxtor για να πάρω το δίσκο γιατί οι ταχύτητες usb είναι τραγικές και διαπίστωσα ότι είναι αισθητά πιο θορυβώδης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Μάϊος 3, 2011 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 Από όσο ξέρω τα συνεχώμενα σταμάτα ξεκίνα των πλάτερ κάνουν μεγαλύτερο "ζημιά" στο μοτέρ του σκληρού απ' το να δουλεύει συνεχόμενα σε μία σταθερή ταχύτηταδλδ θεωρεις οτι ειναι καλυτερο να δουλευει 24/7 ενας δισκος που μπορει να τον χρειαστεις για 5 λεπτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάϊος 3, 2011 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 δλδ θεωρεις οτι ειναι καλυτερο να δουλευει 24/7 ενας δισκος που μπορει να τον χρειαστεις για 5 λεπτα?Άμα είναι να τον θες για backup όχι.Σε περίπτωση όμως πως ο σκληρός είναι γεμάτος torrents και γίνεται κατέβασμα seedαρισμα,ή έχει μουσική μέσα και έχεις ανοιχτό το winamp να παίζει ή ακόμα να είναι το λειτουργικό μέσα σε αυτόν τότε καλύτερα να δουλεύει συνέχεια και σταθερά παρά να κάνει spin-down/spin-up κάθε 5-10 λεπτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Μάϊος 4, 2011 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2011 καλα το back up, αλλα οταν βλεπει-δουλευει ενα αρχειο απο εκει, πχ βιντεο-μουσικη..., τοτε κανει spin up-down? η λειτουργει συνεχως? αν και πιστευω οτι εχουν προβλεφθει αυτα μετα απο τοοοσα χρονια HDD στην αγορα..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris87 Μάϊος 4, 2011 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2011 πλακέτα σε εξωτερικό 2,5" καπούτ... Επίσης έσπασα έναν maxtor για να πάρω το δίσκο γιατί οι ταχύτητες usb είναι τραγικές και διαπίστωσα ότι είναι αισθητά πιο θορυβώδης.Δεν ξερω αν ειναι τυχαιο αλλα μου εχουν καει 2 εξωτερικοι 2,5'' που δεν τους ειχα κ συνεχεια συνδεδεμενους ενω 2 παλιοι mybook 3,5'' 250αριδες που ειναι συνεχεια on πανω απο 3 χρονια δεν εχουν παθει το παραμικρο απλα οταν διαβαζουν κανουν σαν τρακτερ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Μάϊος 4, 2011 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2011 απλα οταν διαβαζουν κανουν σαν τρακτερ... ετοιμαζε backup σε αλλους σκληρους σιγα σιγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.