subwr Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2011 Καλησπέρα,Έχω μια ξενοδοχειακή εγκατάσταση που αποτελείται απο 8 ορόφους.Σε κάθε όροφο έχω 3 access point dlink 2100 Ap. Τα 3 αυτα AP συνδέονται καλωδιακά σε ένα switch hp procurve 2824 (μεγάλη ιστορία απο που βρέθηκαν).Κάθε ένα απο αυτά τα 8 switch συνδέεται καλωδιακά σε ένα κεντρικό switch ίδιου τύπου.Στο switch αυτό συνδέονται επείσης 2 router (HUAWEI) της otenet τα οποία έχουν τη δικιά τους ξεχωριστή σύνδεση internet.Αυτό που προσπάθησα να κάνω είναι να δημιουργήσω 2 δίκτυα. Στο πρώτο ο router έχει ip 192.168.1.1. Έτσι τα 12 AP τα έχω δώσει διευθύνσεις 192.168.1.2 ως 13 και τους έχω δηλώσει ως gateway τον 192.168.1.1. Επείσης έχω ενεργοποιήσει το DHCP απο 192.168.1.30 ως 254.Αντίστοιχα στο δεύτερο ο router έχει ip 192.168.2.1 και τα AP τις αντίστοιχες διευθύνσεις, όπως και το DHCP.Παρατηρώ ότι τα router μετά απο λίγο κολάνε. Άλλο αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιες φορές όταν πάω να συνδεθώ ασύρματα σε AP το οποίο είναι ορισμένο για το πρώτο δίκτυο αυτό συνδέεται στο δεύτερο και μου δίνει ip του δεύτερου.Και το αντίστροφο.Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες ρυθμίσεις να λύσω το πρόβλημα? Ή το πρόβλημα μου είναι τα router σε επίπεδο hardware? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Μάϊος 2, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2011 Χωρίς να ξέρω πολλά απο δίκτυα,αλλά μήπως τα switch που έβαλες πάνω σε άλλο switch γονατίζουν το δίκτυο;καλύτερα δεν θα ήταν να έχεις ένα μεγάλο switch πχ 24άρι να δίνει κατευθείαν εκεί που θες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Μάϊος 3, 2011 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 δοκίμασε με χειροκίνητες ρυθμίσεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 3, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2011 Γενικά ο τρόπος με τον οποίο πας να συνδυάσεις 2 DSL είναι παντελώς λάθος. Μπλέκεις στο ίδιο broadcast domain 2 dhcp servers, μιας και δεν αναφέρεις να έχεις κάνει διαχωρισμό με vlans. Θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όλοι οι πελάτες σου ως gateway έναν τρίτο router με δυνατότητα για load balancing, ο οποίος θα συνδέεται στα DSL modems. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.