Jump to content

Upgrade σε SSD ή οχι?

Recommended Posts

παντος αν ησουν με 7ρια και nonSSD δεν θα την παλευες......πλεον στα win7 ειναι απαραιτητος ο SSD

Μια χαρα πάνε τα 7αρια. Κάτι εχεις πειράξει για να σέρνονται σε κανονικό δίσκο. Εχω συνδέσει 7αρια τόσο πάνω σε ssd, raid-0 με 2x1TB WD HDDs όσο και σε ένα low-end συστημα με εναν IDE 80GB WD hard disk.

Απλά δεν ξέρω για πιο λόγο πάντα κατά την εγκατασταση τα windows αφήνουν το indexing service ανοιχτό. Απενεργοποιώντας το θα δεις αισθητή διαφορά σε ταχύτητα. SSD είναι καλή λύση απλά εχε στο νου σου ότι χρειάζεσαι και δεύτερο σκληρό για αποθηκευτικό χώρο. SSD θα έχει 60-96GB χωρητικότητα και μια καθαρή εγκατασταση με drivers και μερικά απολύτως απαραίτητα προγραμματα θα φύγει στα 30-35 GB η εγκατάσταση. Αν βάλεις και τίποτα σουήτες πάνω ακόμη λιγότερος χώρος.

Τελικα αγορασα εναν vertex 2 και εχει εμφανη διαφορα στην ταχυτητα, αλλα απ'οτι καταλαβα επειδη τα δεδομενα μου τα εχω σε hdd'ς τον κανουν bottleneck αρα προσωπικη μου αποψη ειναι πλεων αν καποιος θελει να μεταβει σε ssd να βγαλει τελειως τους μηχανικους και να εχει τα δεδομενα σε αλλους μεγαλυτερους ssd ή usb3 εξωτερικους! (πραγματα που προϋποθετουν να μην εισαι φοιτητης καλη ωρα :p)

Τι εννοείς τα δεδομένα σου τον κάνουν bottleneck; Ο ssd πρέπει να εχει εγκατεστημένο το λειτουργικό και τα βασικά προγράμματα που χρησιμοποιείς σε καθημερινμή χρήση. Να βάλεις ssd και να χρησιμοποιείς usb για τα δεδομένα σου είναι χαζομάρα. H usb υποδοχή είναι σαφώς χειρότερη ως τύπος συνδεσης απο ide/sata και σίγουρα θα φρενάρει το εξωτερικό σου δίσκο. Επίσης οι εξωτερικοι δίσκοι που δουλεύουν για καθημερινή/συχνή χρήση έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να χαλάσουν.

Κάνε clean install το λειτουργικό σου και τα δεδομενα/παιχνιδια/βαριές εφαρμογές στον σκληρό δίσκο που έχεις τωρα. Και κάτι που παρέλειψαν όλοι να αναφέρουν. Δεν είναι τυχαίο που αναφέρουν όλοι windows 7 για χρήση ssd. Τα windows XP και τα windows Vista δεν έχουν υποστήριξη για trim.

defrag σε ssd δεν γίνεται. Άρα εκει μπορεί να έχεις το θέμα.

Μολις εβαλα τους ati 11.5....35'' η εγκατασταση και 30'' το restart.Με τον μηχανικο ηθελα 3 λεπτα εγκατασταση, 1-1.5 λεπτο ο υπολογιστης σας τερματιζε παρακαλω περιμενετε...1.5 λεπτο boot.....Μαλιστα.:dance3:

Τελικα αγορασα εναν vertex 2 και εχει εμφανη διαφορα στην ταχυτητα, αλλα απ'οτι καταλαβα επειδη τα δεδομενα μου τα εχω σε hdd'ς τον κανουν bottleneck αρα προσωπικη μου αποψη ειναι πλεων αν καποιος θελει να μεταβει σε ssd να βγαλει τελειως τους μηχανικους και να εχει τα δεδομενα σε αλλους μεγαλυτερους ssd ή usb3 εξωτερικους! (πραγματα που προϋποθετουν να μην εισαι φοιτητης καλη ωρα :p)
Εγώ όταν ήμουν φοιτητής, είχα και intel X25-m G2 και Corsair X64, και τώρα που γύρισα πήρα και έναν Corsair F60 στο laptop.

Καλορίζικος ο SSD σου. Σε εμένα είχε χαοτική διαφορά πάντως γιατί τα 3:45'(boot time) αναμονής έγιναν 20 δευτερόλεπτα(και 6-7sec shutdown). Όποτε άναβα το PC με μηχανικούς δίσκους έψαχνα να βρω που είναι οι ενέσεις ηρεμιστικών :sick:

Δεν είμαι καθόλου της αναμονής :p

η πιο σημαντική αναβάθμιση στον υπολογιστή

προσωπικά πέραν της ταχύτητας με βόλεψε απίστευτα η δυνατότητα του να μετακινώ τον φορητό δίχως να φοβάμαι scratches, bad sectors κλπ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.