Dimitris87 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 1, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 1, 2011 Καλησπερα εχω το εξης ερωτημα, αν παω απο τον ide που εχω το λειτουργικο μου σε ssd θα δω τρελη διαφορα σε ταχυτητες? Γιατι δουλευω xp και με τεστακι που εκανα σε sata2 hdd (εναν caviar blue) δεν ειδα και τις υπερβολικες διαφορες που περιμενα , βεβαια δεν μετρησα speeds απλα λειτουργικα μου φαινονταν ιδιας ταχυτητας π.χ. το ανοιγμα του office ή το compression καποιου αρχειου κ.τ.λ. Δεν ξερω αν φταιει το λειτουργικο (winxpsp3) για αυτο αλλα επειδη δεν με βλεπω να βαζω τα 7 ή καποιο ακομα νεωτερο (αν δεν συντρεξει καποιος πολυ σοβαρος λογος π.χ. ασυμβατοτητα με diablo3 ) θελω να ξερω αν θα με οφελησει καθολου ενα τετοιο upgrade σε xp.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάϊος 1, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2011 Το μονο που θα σου πω ειναι οτι καθε αναζήτηση ή άνοιγμα προγράμματος θα γίνεται ακαριαία,σε rar/unrar δεν θα εχεις καθυστερησεις και τα windows θα φορτωνουν σε 5 δευτερολεπτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Μάϊος 1, 2011 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2011 παντος αν ησουν με 7ρια και nonSSD δεν θα την παλευες......πλεον στα win7 ειναι απαραιτητος ο SSD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris87 Μάϊος 1, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2011 Ναι το ξερω οτι σε ποιο καινουρια λειτουργικα ολοι εχουν να το λενε οτι πετανε σε αποδοση οι SSD απλα φανταζομουν οτι οπως πχ εμενα με 32bit xp λειτουργικο θα μου ηταν ουσιαστικα αχρειαστα περισσοτερα απο 3gb ram κατι τετοιο μπορει να επαιζε και με της νεας τεχνολογιας δισκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Μάϊος 1, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2011 Αν το PC είναι εργαλείο δουλειάς ή έστω παιχνιδομηχανή τότε ο SSD είναι πλέον απαραίτητος. Αν μιλάμε για απλή χρήση του office και internet τότε δεν έχει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης πλην της οικονομίας στην κατανάλωση ενέργειας των laptop-netbook. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάϊος 1, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2011 παντος αν ησουν με 7ρια και nonSSD δεν θα την παλευες......πλεον στα win7 ειναι απαραιτητος ο SSD Φίλε διαφωνώ. Μια χαρά είμαι με wd green μάλιστα στα 7αρια Χ64 μου. Εννοείται οτι οι SSD είναι εξαιρετικά και αναμφισβήτητα πιο γρήγοροι και σαφέστατα είναι το μέλλον και αξίζει η αναβάθμιση! Δεν τίθεται θέμα! Αλλα μην λέμε οτι δεν θα την παλέψουν τα 7αρια με απλό δίσκο! Εννοείται οτι κι εγώ θα βάλω SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Μάϊος 1, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2011 Μια χαρά είναι ο μηχανικός για νορμάλ χρήση, αλλά άλλο πράγμα ο ssd. Η τεράστια διαφορά είναι στο χρόνο μπουταρίσματος και shutdown και στο χρόνο εγκατάστασης και φόρτωσης των προγραμμάτων και παιχνιδιών. Δεν είμαι ειδικός, αλλά προτείνω με κλειστά μάτια Intel Postville G2. Άλλη αίσθηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris87 Μάϊος 1, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2011 Μαλλον θα κανω την κινηση να αγορασω αυτον OCZ Vertex 2 Series MLC - Σκληρός δίσκος SSD - 40 GB - SATA | Multirama για να δω ιδίοις όμμασι τι ψαρια πιανουν απο ταχυτητα και γιατι τους εκθειάζουν ολοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Μάϊος 1, 2011 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2011 Εγω προσωπικα δεν ξαναγυριζω σε μηχανικο.Για την αληθεια αμεσως μολις ειδα τι σημαινει ssd αποσυνδεσα τον μηχανικο και τον αφαιρεσα απ το case>Ουτε για storage δεν τον θελω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis89 Μάϊος 1, 2011 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2011 Εγω προσωπικα δεν ξαναγυριζω σε μηχανικο.Για την αληθεια αμεσως μολις ειδα τι σημαινει ssd αποσυνδεσα τον μηχανικο και τον αφαιρεσα απ το case>Ουτε για storage δεν τον θελω.χαχα σωστός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Μάϊος 1, 2011 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2011 Εγω προσωπικα δεν ξαναγυριζω σε μηχανικο.Για την αληθεια αμεσως μολις ειδα τι σημαινει ssd αποσυνδεσα τον μηχανικο και τον αφαιρεσα απ το case>Ουτε για storage δεν τον θελω.Υπομονή μέχρι ο 250άρης intel από τα 500 ΕΥΡΩ πέσει στα 150-200 ΕΥΡΩ για να ξεφορτωθώ το μηχανικό και να γουστάρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 4, 2011 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2011 Εγω προσωπικα δεν ξαναγυριζω σε μηχανικο.Για την αληθεια αμεσως μολις ειδα τι σημαινει ssd αποσυνδεσα τον μηχανικο και τον αφαιρεσα απ το case>Ουτε για storage δεν τον θελω.Έτσι. Κι από τότε που έφυγα από τους Χ25-Ε των 32Gb, δεν συνδέω ούτε καν τον εξωτερικό τον eSATA, παρά μόνο μια φορά το μήνα για full system backup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Μάϊος 4, 2011 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2011 Φίλε διαφωνώ. Μια χαρά είμαι με wd green μάλιστα στα 7αρια Χ64 μου. Εννοείται οτι οι SSD είναι εξαιρετικά και αναμφισβήτητα πιο γρήγοροι και σαφέστατα είναι το μέλλον και αξίζει η αναβάθμιση! Δεν τίθεται θέμα! Αλλα μην λέμε οτι δεν θα την παλέψουν τα 7αρια με απλό δίσκο! Εννοείται οτι κι εγώ θα βάλω SSD. Όταν τον βάλεις, θα γελάς με αυτό που έγραψες (είμαι μια χαρά με Green, ΜΕ GREEN !!!) Sent from my iPad using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Μάϊος 4, 2011 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2011 Ας παμε και μια "αναποδα"...... Αντε τωρα ( λεμε ) να βγαλω τους Χ25-V Raid 0 και να παω σε οποιαδηποτε HDD ......:wall: Δεν αντεχετε αυτο το "μαρτυριο" με τιποτα.....χαχαχα:hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staba Μάϊος 4, 2011 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2011 παντος αν ησουν με 7ρια και nonSSD δεν θα την παλευες......πλεον στα win7 ειναι απαραιτητος ο SSDΤι λετε ρε υπερκαταναλωτικα οντα? Δεν την παλευεις λεει? Παρε 2 HDD με 50 ευρω εκαστος και βαλτους σε Raid0 και εισαι μια χαρα. Και τα ρεστα φατα σε οτι αλλο γουσταρεις......Μια χαρα ήμουν με το raid μου μια χαρα είμαι και με τον SSD που βαλα και πανω. Είχα λεφτα για πεταμα και τα ριξα σε SSD..αυτο είναι δεν τρελάθηκα από την ταχυτητα, απλα έχω να λέω στα φιλαρακια μου οτι κάνω Boot σφαιρα και τα προγράμματα φορτωνουν πιο γρηγορα. ΑΝΤΙ ΓΙΑ 45 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΣΕ 15!!! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΑ ΠΡΙΝ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑ -30 ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ BOOT ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ ΠΙΑ!@ Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Μάϊος 4, 2011 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2011 Τι λετε ρε υπερκαταναλωτικα οντα? Δεν την παλευεις λεει? Παρε 2 HDD με 50 ευρω εκαστος και βαλτους σε Raid0 και εισαι μια χαρα. Και τα ρεστα φατα σε οτι αλλο γουσταρεις......Μια χαρα ήμουν με το raid μου μια χαρα είμαι και με τον SSD που βαλα και πανω. Είχα λεφτα για πεταμα και τα ριξα σε SSD..αυτο είναι δεν τρελάθηκα από την ταχυτητα, απλα έχω να λέω στα φιλαρακια μου οτι κάνω Boot σφαιρα και τα προγράμματα φορτωνουν πιο γρηγορα. ΑΝΤΙ ΓΙΑ 45 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΣΕ 15!!! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΑ ΠΡΙΝ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑ -30 ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ BOOT ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ ΠΙΑ!@Και με έναν μηχανικό, όπως και με έναν Ε5200 μια χαρά είσαι. Κι εγώ έδωσα τον vertex 2 και δουλεύω με μηχανικό ξανά. Το ζήτημα είναι ότι με τον ssd το μηχάνημα έχει άλλο αέρα. Θεωρώ ότι τόσο οι ισχυροί επεξεργαστές τόσο και οι ssd είναι εκ των ων ουκ άνευ για ανθρώπους που δουλεύουν και επεξεργάζονται δεδομένα. Τώρα εγώ που ανοίγω το pc το πρωί δουλεύω το word και το chrome, προφανώς και κάνω τη δουλειά μου με μηχανικο.Επειδή όμως δεν κρύβω ότι μου αρέσει να πετάω χαρταετούς το επόμενο ερώτημα είναι ΠΟΙΟΝ SSD αξίζει να πάρει κανείς ΣΗΜΕΡΑ, αν δεν έχει καθόλου και θέλει να κάνει το upgrade; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Μάϊος 4, 2011 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2011 Εγω τωρα που δεν εχω δεν θεωρω οτι ειναι απαραιτητος, αν παρω ομως και δω τη διαφορα τοτε θα τον θεωρω απαραιτητο. Μην λεμε ομως και οτι δεν γινεται χωρις αυτους.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris87 Μάϊος 7, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2011 Τελικα αγορασα εναν vertex 2 και εχει εμφανη διαφορα στην ταχυτητα, αλλα απ'οτι καταλαβα επειδη τα δεδομενα μου τα εχω σε hdd'ς τον κανουν bottleneck αρα προσωπικη μου αποψη ειναι πλεων αν καποιος θελει να μεταβει σε ssd να βγαλει τελειως τους μηχανικους και να εχει τα δεδομενα σε αλλους μεγαλυτερους ssd ή usb3 εξωτερικους! (πραγματα που προϋποθετουν να μην εισαι φοιτητης καλη ωρα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaNick Μάϊος 7, 2011 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2011 Τι λετε ρε υπερκαταναλωτικα οντα? Δεν την παλευεις λεει? Παρε 2 HDD με 50 ευρω εκαστος και βαλτους σε Raid0 και εισαι μια χαρα. Και τα ρεστα φατα σε οτι αλλο γουσταρεις......Μια χαρα ήμουν με το raid μου μια χαρα είμαι και με τον SSD που βαλα και πανω. Είχα λεφτα για πεταμα και τα ριξα σε SSD..αυτο είναι δεν τρελάθηκα από την ταχυτητα, απλα έχω να λέω στα φιλαρακια μου οτι κάνω Boot σφαιρα και τα προγράμματα φορτωνουν πιο γρηγορα. ΑΝΤΙ ΓΙΑ 45 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΣΕ 15!!! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΑ ΠΡΙΝ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑ -30 ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ BOOT ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ ΠΙΑ!@+1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArisG Μάϊος 7, 2011 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2011 Εγω προσωπικα δεν ξαναγυριζω σε μηχανικο.Για την αληθεια αμεσως μολις ειδα τι σημαινει ssd αποσυνδεσα τον μηχανικο και τον αφαιρεσα απ το case>Ουτε για storage δεν τον θελω. Για το mame και για βιντεάκια από κινητό (320x240) τα 256GB φτάνουν μιά χαρά. Τα 500 Euros βέβαια τσούζουν λιγάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.