outlaw Μάϊος 29, 2004 #21 Μάϊος 29, 2004 Ρε συ Μάκη, εάν είναι να μπείς στο τρυπάκι να φτιάξεις κύκλωμα με νερό-αμμωνία-φρέον-ούρα(λολ) και να βάλεις ψυγείο και αντλία, δεν παίρνεις και ένα μπλόκ να τελειώνεις και ρίχ τα υγρά σε αυτό? Με τις σημερινές σχεδιάσεις μητρικών-ψυκτρών το air cooling αδυνατεί να φτάσει τα μέγιστα. Πάντως τουλάχιστον ενα tube με ποτυποτρύπανο στο πλαϊνό του κουιού σου και κατάληξη στο fan της ψύκτρας θα σε καλύψει. Τον ζεστό αέρα βγάλ' τον με fan στο πίσω μέρος του case.
outlaw Μάϊος 29, 2004 #22 Μάϊος 29, 2004 Αν και δεν βλέπω κίνηση, ελπίζω κάποιος να το διαβάσει... Δεν νομίζω να πάιζει τίποτα καλύτερο απο αυτό σε air cooling... το θέμα είναι πού το αγοράζουμε.... πόσο... και αν χωράει στο mobo.... Είναι πάντως ΜΟΣΧΑΡΟ-ψυκτρα
fantacid Μάϊος 29, 2004 #24 Μάϊος 29, 2004 xμ....φερνει λιγο σε slk series ε?εχεις κανα λινκ γιαυτο το "πραμα"?
outlaw Μάϊος 29, 2004 #25 Μάϊος 29, 2004 SLK?????...Πίστεψέ με τους ρίχνει.... ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ.... Το αργαλείο τούτο είναι custom απο τον αντίστοιχο 11 της Γερμανίας ονόματι Kanie και αυτό είναι το "Wing". ’ρα το ψάχνεις Kanie's Wing. Δεν έχω βρέι (πέραν E-Λιμενοβραχύονα:wassat: ) κάπου να το πουλάνε. Κάπου πήρε το μάτι μου και ένα review που το συγκρίνανε με watercool.
fantacid Μάϊος 29, 2004 #26 Μάϊος 29, 2004 Οι περισσοτερες SLK με ενα δυνατο fan μπορουν να συγκριθουνε με καποια water cooling .
outlaw Μάϊος 29, 2004 #27 Μάϊος 29, 2004 Δεν διαφωνώ αλλά αυτή η ψύκτρα έχει το ατού των 2 fan. Και όχι τόσο σαν νούμερο, αλλά με την διάταξη αυτή έχει direct αέρο πάνω απο τον πυρήνα. Έχει πάντως και ένα τεράστιο αρνητικό.... 750g σε κλίπ:toomuchne . ’ντε να αντέξει το slot μετά. http://www.ripnet-uk.com/reviews/coolers/kanie_wing/type_w.1.shtml
Makis Hourdakis Μάϊος 30, 2004 Author #28 Μάϊος 30, 2004 Καλά δε μπορούσε να την κάνει λίγο μικρότερη και να βάλει και μικρότερους ανεμιστήρες;
unstoppable Μάϊος 30, 2004 #29 Μάϊος 30, 2004 Αρχική απάντηση από outlaw Αν και δεν βλέπω κίνηση, ελπίζω κάποιος να το διαβάσει... Δεν νομίζω να πάιζει τίποτα καλύτερο απο αυτό σε air cooling... το θέμα είναι πού το αγοράζουμε.... πόσο... και αν χωράει στο mobo.... Είναι πάντως ΜΟΣΧΑΡΟ-ψυκτρα Μην σε ξεγελαει η εντυπωσιακη της εμφανιση http://www.hardocp.com/article.html?art=MTQyLDY=
outlaw Μάϊος 30, 2004 #30 Μάϊος 30, 2004 Έχεις δίκιο.... όσο περισσότερο το ψάχνω τόσα αρνητικά βρήσκω.... πρόκειτε άλλωστε και για παλιά κατασκευή (εαν κρίνω απο τα τέστ σε duron 900). Μάλλον η καλλήτερη αερόψυξη είναι με κάποια της σειράς SLK (αλήθεια αυτές οι sv-97,94 του HAC τι λένε?) σε συνδυασμό με κάποιο blower τύπου Jet-7.
tasosmos Ιούνιος 8, 2004 #31 Ιούνιος 8, 2004 Το i-storm της global win ψυχει τον αερα που βαζει στο κουτι αλλα ειναι ακριβούτσικο (40-50 Ε)
backgman Ιούνιος 8, 2004 #32 Ιούνιος 8, 2004 Εδώ είναι μια λίστα με τις καλύτερες ψύχτρες για P4. Ενδιαφέρομαι και εγώ για μια βελτίωση της αερόψυξης, αλλα μετα απο αρκετό ψαξιμο εχω καταλύξει οτι με αέρα μπορείς να κατεβάσεις αρκετα τις θερμοκρασίες αλλα θα έχεις τρομερό θόρυβο (φανταστείτε ενα κουτί με 3 fans μπροστά + 2 πίσω + 1 στη cpu +3-4 στο πλάι και να είναι όλοι Delta 80mm ή 120mm στα foul. Καλύτερα να κοιμάμε με αναμένο κινητήρα αεροπλάνου παρά με αυτό το pc στο δωμάτιό μου !!!).Απο την άλλη αν προσπαθείς να βρείς τρόπους να ψύξεις τον αέρα που μπάινει στο κουτί θα πρέπει να καταναλώσεις αρκετή ενέργεια η αρκετά χρήματα (είτε φρέον, είτε άζωτο,...). ’ρα φτιάχνεις ενα watercooling ή phase-change σύστημα ψύξης για τη cpu και ησυχάζεις.Για μένα ότι καλύτερο για αέρα είναι μια πολύ καλή ψύχτρα (sp94/sp97) με ένα υποφερτό στο θόρυβο ανεμηστήρα (80-90mm), 4-5 ανεμιστήρες (ήσυχους) μπρος και πίσω στο κουτί για ρεύμα αέρα και τέλος μια σωλήνα απο το εξωτερικό του κουτιού να πηγαίνει στον ανεμιστήρα της cpu. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να κατεβάσει λίγο τις θερμοκρασίες αλλα θα ανεβάσει αρκετά το θόρυβο.Ας μη γελιώμαστε αν υπήρχε τρόπος με αέρα να ψύξουμε τα pc μας καλύτερα απο νερό η οτιδήποτε άλλο θα είχε ήδη κυκλοφωρήσει στην αγορά και θα το είχαμε όλοι μας.Φυσικά και οι ιδέες θα πρέπει να λέγονται και να γράφονται αλλα ας σκεφτούμε αν αξίζει να φτιάξουμε ενα "air-condition" για να κρυώνουμε τον αέρα που θα φτάνει στον ανεμιστήρα πάνω απο τη ψυχτρα της cpu, αντί να φτιάξουμε ενα "air-contition" να ψύχει απευθείας την cpu (phase-change cooling).Ευχαριστώ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.