Jump to content

προτεινόμενη κάρτα γραφικών

saradis1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους.

Έχω μια motherboard asus p5b-v Asus P5B-V - AfterDawn: Products & Reviews

θέλω να προσθέσω μια κάρτα γραφικών. Απ'ότι κατάλαβα η motherboard σηκώνει κάρτα γραφικών DDRII.Όχι DDR3.

Έχω λοιπόν να διαλέξω ανάμεσα σε αυτές. Πιστεύετε οτι ειναι συμβατές με την motherboard μου?

GIGABYTE GEFORCE 8400GS GV-N84S-512I 512MB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR

GAINWARD 1244 GEFORCE 8400GS 512MB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR

Η motherboard σηλώνει ότι κάρτα γραφικών θές, το DDR2 και DDR3 που λες είναι τι μνήμες σηκώνει η motherboard σου και το μπερδευεις με το τί μνήμες έχει η κάρτα γραφικών.

Πες μας λοιπόν budget, τι παίζεις, και σε τι ανάλυση και θα σου προτείνουμε καρτούλα.

Επίσης πες μας τι μνήμες έχεις ήδη στο motherboard μήπως σε συμφέρει να κάνεις αναβάθμιση και σε αυτές..

Η motherboard σηλώνει ότι κάρτα γραφικών θές, το DDR2 και DDR3 που λες είναι τι μνήμες σηκώνει η motherboard σου και το μπερδευεις με το τί μνήμες έχει η κάρτα γραφικών.

Πες μας λοιπόν budget, τι παίζεις, και σε τι ανάλυση και θα σου προτείνουμε καρτούλα.

Επίσης πες μας τι μνήμες έχεις ήδη στο motherboard μήπως σε συμφέρει να κάνεις αναβάθμιση και σε αυτές..

φίλε μου καταρχάς σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

κοιταξε...ddr2 μνήμες έχει ο υπολογιστής.

Αυτός ο υπολογιστής έχει χαλάσει η κάρτα γραφικών του και γι'αυτό ρωτάω για να φτιαχτεί το pc. Είχε να φανταστείς μια 320 ΜΒ. Άρα οποιαδήποτε 512ΜΒ θα είναι ήδη καλήτερη. Δεν είχε κανένα πρόβλημα και με τα 320. Άρα μια φτηνή 512 είναι οκ.

Πάντως δεν ήξερα οτι δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξυ της RAM της κάρτας γραφικών με τη RAM του υπολογιστή. Φανταζόμουν οτι αν δεν δέχεται μνήμες DDR3 πώς θα ξέρει πώς να χειριστεί DDR3 της κάρτας γραφικών? Πολύ ενδιαφέρον που λές οτι δέχεται κάρτες γραφικών και με DDR3!

Λεπτομέριες για τον ακριβή τύπο τον μνημών δεν έχω τώρα αλλα δεν ξέρω και αν με ενδιαφέρει να τις αναβαθμίσω. Την δουλειά μου την κάνω οκ και με αυτές.

Τώρα για budget για την κάρτα γραφικών....κάτι φτηνό. Γύρω υποθέτω στο κόστος των καρτών που ρώτησα.

Αυτές δηλαδή που ρώτησα δεν κάνουν για την motherboard μου? Είναι του πεταματού?

φιλαρακι, η καρτα γραφικων με το πρωτο και κυριο που εχει σχεση, ειναι με τι οθονη συνδυαζεται και σε τι αναλυσεις παιζεις. και επειτα, με τι επεξεργαστη συνεργαζεται!!!!!

η μνημη της καρτας γραφικων δεν εχει καμμια σχεση με την μνημη του συστηματος σου.

Οκ, για να το ξεκαθαρίσουμε, για την αγορά κάρτας γραφικών και συμβατότητας με motherboard δεν σε ενδιαφέρουν οι μνήμες. Και DDR2 και DDR3 και GDDR5 να έχει η κάρτα θα παίξει.

Σε ενδιαφέρει ο τρόπος που κουμπώνει η κάρτα στο motherboard, το σύγχρονο ειναι PCI-E X16 άρα αν τύχει πουθενά και δεις κάρτα AGP μείνε μακριά.

Τώρα από οτι κατάλαβα δεν παίζεις βαριά παιχνίδια (πασιέτσα, ναρκαλιευτής δεν μετράνε καν σαν παιχνίδια), οπότε δεν θές κάτι δυνατό, άκου τώρα η motherboard σου έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών! οπότε, βγάλε την χαλασμένη από μέσα, συνέδεσε την οθόνη σου στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών κατέβασε και τους αντίστοιχους drivers και εγκατέστησε τους (αφού απεγκαταστήσεις τους παλιούς, ψάξε πως να το κάνεις αυτό, δεν τα ξέρω καλά) και δες αν παίζει καλά έτσι.

Αν δεν παίξει καλά έτσι τότε πήγαινε πάρε όποια κάρτα pci-E θέλεις, μόνο μακρία πλέον από e-shop.gr γιατί θα αργήσει μάλλον πολύυυυ άσχετα από το τι λέει κάτω.

Αυτές που έγραψες δεν έχουν διαφορές πέρα από το προφανές (η μία ειναι με παθητική ψύξη, η άλλη με ανεμιστήρα), το chipακι και μνήμες είναι ίδιες, δεν ξέρω όμως πόσο παλιές είναι.

Αυτή είναι (πολύ) καινούργια Sapphire 6450 (PCI-Express, GDDR3 , 1GB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr ενώ αυτή παλιότερη αλλά πιο προσιτή οικονομικά Sapphire 5450 (PCI-Express, DDR2, 1GB, HM) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr , καλό όμως είναι να πάρεις και άλλεσ γνώμες από εδώ, επίσης πες μας αν παίζεις παιχνίδια (ποια παιχνίδια), σε τι ανάλυση, και τι τροφοδοτικό έχεις.

Υ.Γ. Για να μην μπερδέψεις τις θύρες από πίσω, η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών είναι ψηλά, η άλλη ειναι η χαμηλή..

Λοιπόν αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Αρχικά έχω επεξεργαστή duo core Ε6400 ,2G ram τροφοδοτικό 600 W

Παίζω αρκετά παιχνίδια όπως dragon age 2 , heroes of might and magic 5,world of warcraft κ.α., τροφοδοτικό 600αρι με τροφοδοσία για pci-e

Όσο για το budget μέχρι 50 ευρώ.

φιλε μου οι δύο κάρτες που προτεινεις στο αρχικό ποστ σου ειναι παλιες και κατα την γνώμη μου μια κακή επένδυση, γιατι πιστεύω οτι η αγορα ενος νέου part για το pc θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυτον τον τροπο. Από την στιγμή που η μητρική σου υποστηρίζει pcie για μένα πάρε οτι καλύτερο μπορείς δεδομένων των χρημάτων που μπορεις να διαθέσεις, και προς θεου, δεν θέλω να σου λεω να πας στο high end της αγορας, απλά να σκεφτεις το potential που θα σου δώσει η καρτα που θα πάρεις σε βάθος χρόνου...αυτα ως προς την δικη μου προσέγγιση για την αγορά parts..τώρα στην δικη σου περίπτωση βαση του budget μια 5450/220 ειναι μια χαρα για το budget σου, απλα να ξέρεις οτι παίρνεις πολυ κομένες εκδοσεις:shout:. ελπίζω να βοήθησα...

Θα κοιτάξεις για μια από τις τρείς παρακάτω καρτούλες αν θες να παίξεις και κανένα παιχνίδι χωρίς προβλήματα !!!

1) Με χαμηλό BUDGET !! Παλαιότερη σειρά αλλά από τις δυνατές κάρτες !!! Αρκετά δυνατή για να σηκώσει πολλά games με καλά fps και με κόστος μόνο 50€ !!!

SAPPHIRE RADEON HD 4830 512 MB

Activate WebStore | Games : PS3 - Xbox3 - Wii - PSP - DS - SAPPHIRE RADEON HD 4830 512 MB

2) Κάρτα με μικρή σχετικά κατανάλωση και με πολύ καλές επιδόσεις για την κατηγορία της ( Οι επιδόσεις της είναι μικρότερες από την 4830) !!

ASUS 5670 1GB DDR5 PCI-E

Asus Radeon HD5670 1GB | Skroutz.gr

3) Και λίγο ποιο ακριβή αλλά και ποιο δυνατή! Λίγο ποιο δυνατή από την (4830 των 50€ )

Asus Radeon HD 5770 | EAH5770/2DI/512MD5 Bulk

Asus Radeon HD 5770 | EAH5770/2DI/512MD5 Bulk

Σε χαμηλότερη κάρτα να μην πας! Είναι πεταμένα λεφτά να οι κάρτες που κοιτάζεις !!!

ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Παράγγειλα την Sapphire 5450 SVGA (PCI-Express, 1GB). Θα σας πω εντυπώσεις όταν έρθει. Σύνολο με τα μεταφορικά-αντικαταβολή 57 ευρώ.

ναι όντως πολύ καλή κάρτα αλλα 512ΜΒ. Αυτή που παράγγειλα είναι 1GB. :-)

μακραν η χειροτερη επιλογη απ ολες τις καρτες που θα μπορουσες να επιλεξεις!!!ακομα κ σε 1280χ1024 η καρτα σερνεται γιατι πολυ απλα δεν κανει για παιχνιδια αλλα για κανενα htcp για κανενα hd Μονο!!με μια 8800 gt 512 μεταχειρισμενη απλα θα πεταγες

Η ποσότητα της μνήμης δεν χαρακτηρίζει το πόσο δυνατή είναι η κάρτα γραφικών (είναι ένα κριτήριο μεν, αλλά ασήμαντο όταν προορίζεται για μικρότερες από full hd αναλύσεις), θα συμφωνήσω με τον predator7 και τις προτάσεις του adpanos.

συμφωνώ και εγώ μαζί σας. η κάρτα είναι για τον αδελφό μου. την επιλογή την έκανε εκείνος και βιάστηκε μάλλον πριν κάνει το post ο adpanos. Τι να κάνουμε. Δεν πειράζει. τώρα την παραγγείλαμε. Πάντως δεν νομίζω να έχει πρόβλημα αφού με πολύ παλιότερη κάρτα στα 320 Mb και δεν είχε ποτέ πρόβλημα σε αυτά που παίζει. Άλλωστε έγινε πρόβλημα στην κάρτα και γι'αυτό αγοράζει άλλη και όχι γιατί ήθελε κάτι παραπάνω. Το κόστος της είναι μικρό (ή μάλλον νορμάλ). Δεν νομίζω οτι με τα παιχνίδια που είπαμε στο post 7 υπάρχει πρόβλημα γενικά.

a! by the way, μια ερώτηση σχετική-άσχετη. το socket PCI Express 2.0 τι σημαίνει? (το 2.0). Είναι άλλο socket απο αυτό της motherboard που σας έδειξα στο πρώτο post?

Δηλαδή όταν στην περιγραφή λέει π.χ pci-e 16x και σε μια άλλη λέει pci-e 2.0 16x έχει διαφορά?

Για να μάθεις και τίποτα από αυτή την συζήτηση :

1) To μέγεθος της μνήμης που φορά η κάρτα ΔΕΝ αντιπροσωπεύει την δύναμή της !!!!

2) Αυτό που έχει μεγάλη σημασία στις κάρτες γραφικών είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ της κάρτας !!!

Η 4830 πρέπει να είναι γύρω στις 8 + φορές ποιο γρήγορη από την 5450 που διάλεξες !!!

Koίτα λοιπόν τι διαφορές έχουν στον πυρήνα τους !!!

5450------------------> vs<------------------- 4830

292 million 40nm transistors / 956 million transistors on 55nm

80 Stream Processing Units / 640 stream processing units

8 Texture Address Units /32 Texture Address Units

64-bit ddr2 or ddr3 memory interface / 256-bit GDDR3 memory interface

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά του πυρήνα! Όπως θα δεις η 5450 είναι ένα πτώμα μπροστά στην 4830 !

συμφωνώ και εγώ μαζί σας. η κάρτα είναι για τον αδελφό μου. την επιλογή την έκανε εκείνος και βιάστηκε μάλλον πριν κάνει το post ο adpanos. Τι να κάνουμε. Δεν πειράζει. τώρα την παραγγείλαμε. Πάντως δεν νομίζω να έχει πρόβλημα αφού με πολύ παλιότερη κάρτα στα 320 Mb και δεν είχε ποτέ πρόβλημα σε αυτά που παίζει. Άλλωστε έγινε πρόβλημα στην κάρτα και γι'αυτό αγοράζει άλλη και όχι γιατί ήθελε κάτι παραπάνω. Το κόστος της είναι μικρό (ή μάλλον νορμάλ). Δεν νομίζω οτι με τα παιχνίδια που είπαμε στο post 7 υπάρχει πρόβλημα γενικά.

Να αλλάξεις τώρα παραγγελία ..............

Να αλλάξεις τώρα παραγγελία ..............

πολύ αργά... η κάρτα ήρθε απο προχτές. Γρηγορα την στείλανε...περίεργο... χαχαχα/

Εντάξει παιδιά. Δεν ειναι και τόσο τραγική. Είναι αργή πράγματη αλλά δεν χάθηκε πια τόσο ο κόσμος.

την επόμενη φορά που θα παραγγείλω κάρτα γραφικών θα είναι καλήτερη τώρα που ξέρω αυτές τις λεπτομέριες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.