Jump to content

πως να μπουταρω μονο απο ssd

hierophantis

Recommended Posts

εχω ενα μικρο προβλημα ,εβαλα τα windows 7 στον ssd Που πηρα , οταν μπουταρει μου βγαζει 2 επιλογες για windows 7 , και πρεπει να πατησω το πανω για να μπει αλλιως το κανει αυτοματα σε 30 σεκ , εναν 500αρι που ειχα του εκανα φορματ και τον εχω σαν 2 , πως μπορω να τον κανω να μπουταρι κατευθειαν απο τον ssd ?

εχω ενα μικρο προβλημα ,εβαλα τα windows 7 στον ssd Που πηρα , οταν μπουταρει μου βγαζει 2 επιλογες για windows 7 , και πρεπει να πατησω το πανω για να μπει αλλιως το κανει αυτοματα σε 30 σεκ , εναν 500αρι που ειχα του εκανα φορματ και τον εχω σαν 2 , πως μπορω να τον κανω να μπουταρι κατευθειαν απο τον ssd ?

τώρα έχεις και στους δύο δίσκους λειτουργικό?

οχι μονον στον ενα εχω . τον αλλο τον εχω κανει φορματ , και στο bios τον εβαλα να ξεκιναει απο ssd , μηπως γιατι εχω αφησει τον παλιο σαν c και τον καινουριο σαν e?

οχι μονον στον ενα εχω . τον αλλο τον εχω κανει φορματ , και στο bios τον εβαλα να ξεκιναει απο ssd , μηπως γιατι εχω αφησει τον παλιο σαν c και τον καινουριο σαν e?

ίσως είναι και αυτό. για chekαρέτο.

Για να σου βγάζει επιλογή, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

1. Έχεις βάλει τα Windows στον C: (SSD) μεν, αλλά κατά την εγκατάσταση, "είδε" ότι υπήρχαν στον D: (HDD) άλλα, και έτσι σου δημιούργησε τις επιλογές. Εσύ μεν τον έκανες format, αλλά είχε ήδη γίνει το "κακό"

2. Ο bootable δίσκος σου είναι ο D: (HDD) και για αυτό σε ρωτάει ποιά windows θέλεις να ξεκινήσεις.

Στην 1η, η λύση είναι απλή:

Δεξί κλικ στο My Computer > Properties > Advanced System Settings > Startup and Recovery > Settings. Εκεί αποεπιλέγεις το "Time to display list of operating systems" και με το που θα πατήσεις το ΟΚ, λογικά θα σε ρωτήσει ποιό θέλεις να είναι το default. ΠΡΟΣΟΧΗ το ποιό θα πατήσεις.

Στη 2η, θα πρότεινα να κάνεις πάλι format βγάζοντας εντελώς τον D: (HDD) ώστε να είσαι σίγουρος ότι δε θα γίνει μπέρδεμα.

βρικα πολυ απλη λυση και γρηγορη ,μου προτειναν αυτο το δωρεάν πρόγραμμα EasyBCD το ετρεξα

έσβησα το δεύτερο entry ,μετά οταν πηγα να μπω μου έβγαζε μόνο το ενα και έμπαινε αν δεν επέλεγα μετά απο 30sec .και ξανα πήγα στο προγραμματακι και του ζήτησα να μπουταρι κατευθειαν χωρις καθυστέρηση , και βουαλα !!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.