Jump to content

Ubuntu 11.04 - Είναι εδώ!!!

gdp77

Recommended Posts

Για να μην κάνετε "λάθος" χρήση του sudo,πάντα να δοκιμάζετε χωρίς αυτό για να καταλάβετε και σε ποιά σημεία απαιτείται(θα φαίνεται με μήνυματα που θα αναφέρεται σε προβλήματα δικαιωμάτων).Ο λόγος είναι ότι κάποιοι χρήστες προσθέτουν σε όλες τις εντολές το sudo,για να παρακάμψουν τυχόν μηνύματα προειδοποίησης αλλά αυτό δεν είναι σωστό,ειδικά όταν γίνεται σε προσπελάσεις αρχείων που βρίσκονται εντός του /home φακέλου μας.

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

εγώ έχω να πω αυτό ...

Λοιπόν το πρόβλημα μου είναι οτι τώρα μετά απο καθαρή εγκατάσταση και αρκετή ώρα περιήγησης, στον κόσμο του 11.04 Classic Ubuntu (χωρίς το Unity γιατί δε με βολέυει) αντιμετοπίζω το εξής πρόβλημα :

Έχω μεγιστοποιημένο ένα παράθυρο,πατάω κλικ πάνω στην μπάρα για να το μετακινήσω και εκείνο δε κάνει τίποτα,απλά μένει κολλημένο εκεί που είναι αποτην κάτω μπάρα η απο τα κουμπιά ΜΠΟΡΩ να κάνω Maximize/Minimize,αλλά δεν μπορώ να μετακινήσω ΚΑΘΟΛΟΥ.

Τι μπορεί να φτάιει και τι χρειάζετε να κάνω ?

(Εώς τώρα όλα ήταν ρολόι ,δεν ξέρω λέτε να πείραξα κάτι ?)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

:smoke:

εγώ έχω να πω αυτό ...

Λοιπόν το πρόβλημα μου είναι οτι τώρα μετά απο καθαρή εγκατάσταση και αρκετή ώρα περιήγησης, στον κόσμο του 11.04 Classic Ubuntu (χωρίς το Unity γιατί δε με βολέυει) αντιμετοπίζω το εξής πρόβλημα :

Έχω μεγιστοποιημένο ένα παράθυρο,πατάω κλικ πάνω στην μπάρα για να το μετακινήσω και εκείνο δε κάνει τίποτα,απλά μένει κολλημένο εκεί που είναι αποτην κάτω μπάρα η απο τα κουμπιά ΜΠΟΡΩ να κάνω Maximize/Minimize,αλλά δεν μπορώ να μετακινήσω ΚΑΘΟΛΟΥ.

Τι μπορεί να φτάιει και τι χρειάζετε να κάνω ?

(Εώς τώρα όλα ήταν ρολόι ,δεν ξέρω λέτε να πείραξα κάτι ?)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

:smoke:

Εννοείς ότι έχεις κάνει maximize ένα παράθυρο και θες μετά να το μετακινήσεις; Αυτό γίνεται μόνο για να του αλλάξεις desktop. Κάντο unmazimize πρώτα.

παιδια ο gdp77 εχει δικιο σε οτι και αν εχει πει μεχρι τωρα.. οπως καθετι καινουριο θελει ψαξιμο παρολο που η λυση ειναι μπροστα στα ματια σου. εχω ενα καρο περιφερειακα στο pc και δουλευουν ολα απο την πρωτη στιγμη. το μονο που θελει χειροκινητα εγκατασταση γιατι ο κωδικας του ειναι κλειδωμενος για λογους που ολοι γνωριζουμε, ειναι οι καρτες γραφικων, αλλα και αυτες ενα κλικ απαιτουν πανω δεξια στο συμβολο με το τσιπακι για να δωσεις το οκ να τον κατεβασει. ειναι πανευκολα ,αλλα ακομα και αν καποιος θελει να τα εμπλουτισει με προγραματα που στα windows απαιτουν τουλαχιστον ισχυρο πορτοφολι, και γινουν περιπλοκα ενταξει... στο thelab ειμαστε! το 90% εδω μεσα ειναι πυρηνικοι επιστημονες και οι πιο noob εχουν παει την συχνοτητα τους στα 4.1 με νορμαλ θερμοκρασιες..τοσο δυσκολο ειναι?

αναφερομαι στα αρχικα ποστ με θεμα την συμβατοτητα και την ευκολια χρησης.

παιδια ο gdp77 εχει δικιο σε οτι και αν εχει πει μεχρι τωρα.. οπως καθετι καινουριο θελει ψαξιμο παρολο που η λυση ειναι μπροστα στα ματια σου. εχω ενα καρο περιφερειακα στο pc και δουλευουν ολα απο την πρωτη στιγμη. το μονο που θελει χειροκινητα εγκατασταση γιατι ο κωδικας του ειναι κλειδωμενος για λογους που ολοι γνωριζουμε, ειναι οι καρτες γραφικων, αλλα και αυτες ενα κλικ απαιτουν πανω δεξια στο συμβολο με το τσιπακι για να δωσεις το οκ να τον κατεβασει. ειναι πανευκολα ,αλλα ακομα και αν καποιος θελει να τα εμπλουτισει με προγραματα που στα windows απαιτουν τουλαχιστον ισχυρο πορτοφολι, και γινουν περιπλοκα ενταξει... στο thelab ειμαστε! το 90% εδω μεσα ειναι πυρηνικοι επιστημονες και οι πιο noob εχουν παει την συχνοτητα τους στα 4.1 με νορμαλ θερμοκρασιες..τοσο δυσκολο ειναι?

αναφερομαι στα αρχικα ποστ με θεμα την συμβατοτητα και την ευκολια χρησης.

Μπροστά σου έχεις ένα noob, στο θέμα Linux, και με πολύ ψάξιμο συνέχεια βρίσκω λύσεις.

ΟΎΤΕ εγώ είχα θέμα στα πειφερειακά αυτά που ψάχνω είναι καθαρά για βελτίωση interface για εμένα και κανένα άλλο.

όπως είπες... You are in the lab. :smoke:

κι εγω νοοβας ειμαι στα linux αδερφε και δεν αναφερομουν σε εσενα. θαυμαζω ανθρωπους σαν εσενα που δεν φοβουνται να προσπαθησουν. αναφερομουν σε εκεινους που αποριπτουν κατι επειδη "ειναι περιπλοκο" ενω στην ουσια ειναι πιο ευκολο απο αυτο που εχουν συνηθησει μεχρι τωρα.

Ναι δεν είπα οτι αναφέρεσαι σε εμένα και εγώ γενικά αναφέρομαι.

Ούτε εύκολο είναι ούτε δύσκολο είναι ακριβώς όσο ασχοληθείς θα μάθεις.

ΟΛΟΙ απο παντού (ακόμα και εγώ) μάθαμε και όλη μέρα είμαστε με το Windows παραμάσχαλα.Εάν ήμασταν εξ'αρχής με το Linux έτσι θα ήμασταν ... ταμαμ! ! !

Και η κοινοτητα η ελληνικη του ubuntu εχει παρα πολλα ατομα μεσα,ειπαμε το ελευθερο ειναι καλυτερο και πιο καλο ;)

Επισης... λυσεις πλεον βρισκεις για ολα ,GOOGLE IS MY BEST FRIEND!

:smoke::smoke:

καλημερα παιδια. Ηθελα τη γνωμη σας μιας και υπαρχουν αρκετοι πιο εμπειροι εδω.

Θελω να στησω ενα μηχανημα με πρωτη πρωτεραιοτητα τη σταθεροτητα. Οποτε σκεφτομαι ubuntu server 64bit 11.04 χωρις gui (ή μηπως debian? κερδιζω κατι?) Καλο θα ηταν να εχω εξαρχης υποτηριξη για το hardware μου.

Επειδη θα χρειαστω και καποια windows services λεω να στησω και ενα vm με 2Κ8. Αλλα πώς μπορω να το κανω αυτο χωρις gui? Παρεχει το vmware κατι σαν vnc ή παρεχει καποιο web interface(καλα, το χαλι του θα εχει, απλα ρωταω) το linuxακι?

kvm μέσω ssh. πιθανότατα θα υπάρχουν και web interfaces. σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι. win σε vm δεν έχουν 3d υποστήριξη, οπότε πιθανόν να μη σου τρέχουν προγράμματα που νόμιζες.

καλημερα παιδια. Ηθελα τη γνωμη σας μιας και υπαρχουν αρκετοι πιο εμπειροι εδω.

Θελω να στησω ενα μηχανημα με πρωτη πρωτεραιοτητα τη σταθεροτητα. Οποτε σκεφτομαι ubuntu server 64bit 11.04 χωρις gui (ή μηπως debian? κερδιζω κατι?) Καλο θα ηταν να εχω εξαρχης υποτηριξη για το hardware μου.

Επειδη θα χρειαστω και καποια windows services λεω να στησω και ενα vm με 2Κ8. Αλλα πώς μπορω να το κανω αυτο χωρις gui? Παρεχει το vmware κατι σαν vnc ή παρεχει καποιο web interface(καλα, το χαλι του θα εχει, απλα ρωταω) το linuxακι?

αναλογα με το τι θες να κανεις με το μηχανημα κανεις και τις επιλογες σου

γιατι δεν δινεις μια ευκαιρια στον freenas

παρολο που δεν τον εχω δοκιμασει εχω ακουσει τα καλυτερα

Thanks για ολες τις απαντησεις!

kvm μέσω ssh. πιθανότατα θα υπάρχουν και web interfaces. σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι. win σε vm δεν έχουν 3d υποστήριξη, οπότε πιθανόν να μη σου τρέχουν προγράμματα που νόμιζες.

εχει παρει το ματι μου οτι το vmware υποστηριζει vnc, οποτε ειχα στο μυαλο μου να συνδεθω μεσω δικτυου και ετσι να κανω το installation των windows. Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν το εχω δει ποτε και δεν ξερω ποσο πρακτικο ειναι. Το 3D που λες τί να το κανω? Για games εννοεις?

αναλογα με το τι θες να κανεις με το μηχανημα κανεις και τις επιλογες σου

γιατι δεν δινεις μια ευκαιρια στον freenas

παρολο που δεν τον εχω δοκιμασει εχω ακουσει τα καλυτερα

μα δε θελω να στησω NAS, τί να το κανω και αυτο? :)

εχει παρει το ματι μου οτι το vmware υποστηριζει vnc, οποτε ειχα στο μυαλο μου να συνδεθω μεσω δικτυου και ετσι να κανω το installation των windows. Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν το εχω δει ποτε και δεν ξερω ποσο πρακτικο ειναι. Το 3D που λες τί να το κανω? Για games εννοεις?

Εφόσον έχεις vmware δεν καταλαβαίνω γιατί θες το δίκτυο για να κάνεις install, βρίσκεται το μηχάνημα σε κανένα CPU room χωμένο; Με τέτοια ζέστη θα μετακόμιζα σε CPU room...

Δεν ξέρω τι εννοείς πρακτικό, ούτε το έχω κάνει για να σου πω κάτι περισσότερο. Η λύση που σου πρότεινα δεν την έχω κάνει remotely αλλά πέραν του login δε θα έχει και καμιά διαφορά.

Το 3D και για τα παιχνίδια είναι αλλά και για πργράμματα όπως 3DS Max , την πάτησα πρόσφατα...

Εφόσον έχεις vmware δεν καταλαβαίνω γιατί θες το δίκτυο για να κάνεις install, βρίσκεται το μηχάνημα σε κανένα CPU room χωμένο; Με τέτοια ζέστη θα μετακόμιζα σε CPU room...

Δεν ξέρω τι εννοείς πρακτικό, ούτε το έχω κάνει για να σου πω κάτι περισσότερο. Η λύση που σου πρότεινα δεν την έχω κάνει remotely αλλά πέραν του login δε θα έχει και καμιά διαφορά.

Το 3D και για τα παιχνίδια είναι αλλά και για πργράμματα όπως 3DS Max , την πάτησα πρόσφατα...

Κατσε.. Aπο τη στιγμη που το linux δε θα εχει gui πως στο καλο θα κανω το install των 2Κ8 στο vm? Mε μπερδεψες

Ποιο linux δεν έχει GUI; μήπως θα ήθελες να περιγράψεις καλύτερα το τι προσπαθείς να κάνεις και που κολάς; Υποθέτω ότι δε ρωτάς εγκυκλοπαιδικά αλλά κάτι έχεις κάνει και έχεις κολήσει...

μήπως θα ήθελες να περιγράψεις καλύτερα το τι προσπαθείς να κάνεις και που κολάς; Υποθέτω ότι δε ρωτάς εγκυκλοπαιδικά αλλά κάτι έχεις κάνει και έχεις κολήσει...
Θελω να στησω ενα μηχανημα με πρωτη πρωτεραιοτητα τη σταθεροτητα. Οποτε σκεφτομαι ubuntu server 64bit 11.04 χωρις gui

......

τα χω γραψει ολα.

θελω linux χωρις gui (για τους γνωστους λογους)

Αλλα πώς γινεται να περασω σε αυτο win 2K8 με vmware ενω δεν εχω gui? Και δε ρωταω εγκυκλοπεδικα.. Θελω να το φτιαξω σε 2-3 βδομαδες

τι εννοείς linux χωρίς gui; ότι δε θα έχεις οθόνη πάνω στο μηχάνημα αλλά θα μπαίνεις μέσω δικτύου; ότι δε θα ξεκινάς τον gdm; Λες ότι θες να το φτιάξεις. Πολύ ωραία. θες να μας πεις τι έχεις ήδη κάνει και που έχεις κολήσει; Το υπονοούμενο εδώ δεν είναι ότι σε κοροιδεύω ή οτιδήποτε αλλά ότι πρέπει να ξεκινήσεις να λερώνεις τα χέρια σου. Και πιστεύω ότι δε θα σου πάρει 2-3 βδομάδες, ειδικά αν φτιάξεις το VM σε κάποιο μηχάνημα και απλά το αντιράψεις μετά.

τι εννοείς linux χωρίς gui; ότι δε θα έχεις οθόνη πάνω στο μηχάνημα αλλά θα μπαίνεις μέσω δικτύου; ότι δε θα ξεκινάς τον gdm; Λες ότι θες να το φτιάξεις. Πολύ ωραία. θες να μας πεις τι έχεις ήδη κάνει και που έχεις κολήσει; Το υπονοούμενο εδώ δεν είναι ότι σε κοροιδεύω ή οτιδήποτε αλλά ότι πρέπει να ξεκινήσεις να λερώνεις τα χέρια σου. Και πιστεύω ότι δε θα σου πάρει 2-3 βδομάδες, ειδικά αν φτιάξεις το VM σε κάποιο μηχάνημα και απλά το αντιράψεις μετά.

βρε αρχηγε τί "τί εννοω"? :) Δε θα εχει gui, πώς αλλιως να το πω? Κονσολα μονο. Εχω γραψει σε 3 ποστ τις ιδιες λεξεις.

Δεν εχω κανει κατι ακομη διοτι το μηχανημα θα το εχω στα χερια μου σε 2-3 βδομαδες. Αλλα θα ηθελα να του περασω και win 2K8 σε vmware και αναρωτιεμαι πώς μπορω να το κανω αυτο. Εκτιμω το ενδιαφερον σου, αλλα αν δεν ξερεις να μου δωσεις μια καθοδηγηση, γιατι floodαρουμε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.