racer Μάϊος 25, 2011 #41 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2011 Ένας τρόπος είναι ο παρακάτω με την χρήση του τερματικού: iconv -f windows-1253 -t UTF-8 < old-subtitles.srt > new-subtitles.srt Αλλιώς απο windows σώστο με encoding utf8 και θα τα βλέπεις μιά χαρά.(την συγκεκριμένη ενέργεια μπορείς να την κάνεις και με το gedit απο linux απλά στην αρχή επιλέγεις κωδικοποίηση windows-1253 και μετά το σώζεις με utf8). Λίγο κάπως διαδικασία για τόσους υπότιτλους.. Κάποιος player που να τους ανοίγει όπως είναι δεν υπάρχει; Greek στο Regional Formats System-->Admin-->Language Supp Εδώ δε λες; Πάλι τα ίδια βγάζει.. Και στην άλλη καρτέλλα Ελληνικά έβαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis159 Μάϊος 25, 2011 #42 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2011 Αλλάζεις την κωδικοποίηση από το πρόγραμμα που βλέπεις τις ταινίες/βίντεο. Εγώ πχ είχα αλλάξει την κωδικοποίηση σε windows-1253 στο vlc που χρησιμοποιώ και τους βλέπει κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 25, 2011 #43 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2011 Αν θέλεις να δεις τους υπότιτλους με κάποιον editor αλλάζεις στον editor την κωδικοποίηση. Απ'ότι είδα το gedit δεν αλλάζει encoding. Με το Kate μπορείς να αλλάξεις encoding και να διαβάσεις το αρχείο κανονικά. Τώρα όταν παίζει το video στον player, καθορίζεις από τις επιλογές του το default encoding των υποτίτλων να είναι iso-8859-7 (gr). Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Μάϊος 25, 2011 #44 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2011 Αλλάζεις την κωδικοποίηση από το πρόγραμμα που βλέπεις τις ταινίες/βίντεο. Εγώ πχ είχα αλλάξει την κωδικοποίηση σε windows-1253 στο vlc που χρησιμοποιώ και τους βλέπει κανονικά. Ωραίος, δεν το είχα προσέξει. Αυτό έκανα Βέβαια όσα fonts και να δοκίμασα, οι υπότιτλοι σε καμία περίπτωση δεν έμοιασαν έστω και λίγο με του MPC HC.. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάϊος 25, 2011 #45 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2011 Δοκιμασες να βαλλεις τπτ τετοιο??XBMC Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Μάϊος 25, 2011 #46 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2011 Απ'ότι είδα το gedit δεν αλλάζει encoding. Όταν λές δεν αλλάζει encoding;Κατα το Άνοιγμα(Open) μπορείς να επιλέξεις τι encoding θα χρησιμοποιηθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 26, 2011 #47 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2011 Πιθανόν, δεν το πρόσεξα να έχει τέτοια επιλογή στο άνοιγμα. Συνήθως βρίσκω την επιλογή στα menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Μάϊος 28, 2011 #48 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2011 Υστερα απο ενα καρο μουντζες το unity τρεχει κανονικα σε virtual box..Τικαρα το 3d acceleration και εδωσα 64mb στην τιμη της video memory απο στα settings του display virtual box και μετα μεσα σε console sudo apt-get install virtualbox-ose-guest-x11restart και επαιξε Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Μάϊος 28, 2011 #49 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2011 Εμένα πάντως το Unity δε με έχει ενθουσιάσει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιούνιος 2, 2011 #50 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2011 Τα .MTS της NEX-5 με ποιο πρόγραμμα να τα παίξω; VLC και "Αναπαραγωγή Πολυμέσων" κολλάνε :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Ιούνιος 2, 2011 #51 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2011 Όσες φορές και να έχω βάλει το Ubuntu (και το 11.04 πριν απο λίγες ημέρες) έφαγε σουτ μονο και μόνο για το 1080p flash απο youtube... Σέρνεται σε σχέση με των Win που πάει νερό κανονικότατα...Και έχω δοκιμάσει ολους τους πιθανούς drivers για Ion... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούνιος 2, 2011 #52 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2011 Όσες φορές και να έχω βάλει το Ubuntu (και το 11.04 πριν απο λίγες ημέρες) έφαγε σουτ μονο και μόνο για το 1080p flash απο youtube... Σέρνεται σε σχέση με των Win που πάει νερό κανονικότατα...Και έχω δοκιμάσει ολους τους πιθανούς drivers για Ion... Αν και δεν χρησιμοποιώ flash,εδώ και καιρό απο 10.2(32bit) αν θυμάμε καλά,παίζει hardware acceleration με χρήση του vdpau για κάρτες nvidia(δές την support list απο google-αν και για ion είναι στάνταρ ότι υποστηρίζεται). Μας έχει λίγο χ€σμ€νους η Adobe εδώ και χρόνια. Νομίζω τώρα κατάφερε και έβγαλε 10.3(64bit).:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιούνιος 7, 2011 #53 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 Σύνεδεσα το iPad για να περάσω μερικά HIMYM (δεν ήξερα πως θα το κάνω χωρίς iTunes, θα δοκίμαζα το Hipo) και ήρθα αντιμέτωπος με μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Με το που το συνέδεσα λοιπόν άνοιξε παράθυρο με όλα τα προγράμματα και μπόρεσα να πετάξω τα επεισόδια με ένα απλό copy paste μέσα στο OPlayer Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Ιούλιος 3, 2011 #54 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2011 Είσαι σίγουρος ότι δε θα σου "χαλάσει" κάτι όταν το ξανασυνδέσεις σε Apple ή είσαι απλά γενναίος; :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούλιος 3, 2011 #55 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2011 Είσαι σίγουρος ότι δε θα σου "χαλάσει" κάτι όταν το ξανασυνδέσεις σε Apple ή είσαι απλά γενναίος; :p Για όρισε το χαλάσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιούλιος 3, 2011 #56 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2011 Τι να χαλάσει δηλαδή;Πάντως τα έβγαλα, δεν άντεξα άλλο. Με περιόριζαν σε διάφορα πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Ιούλιος 3, 2011 #57 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2011 Για όρισε το χαλάσει... Ανάμεσα στα άλλα κομπλεξικά που κάνουν τα προϊόντα της Apple είναι πχ, ότι ένα ípod που του φόρτωνες τραγούδια από linux όταν το ξανασύνδεες σε macos για κάποιο λόγο έλεγε ότι έπρεπε να το ξαναφορμάρεις... Τι να χαλάσει δηλαδή;Πάντως τα έβγαλα, δεν άντεξα άλλο. Με περιόριζαν σε διάφορα πράγματα. Ποιος σε περιόριζε; Το ubuntu; Μάλλον εσύ δεν ήξερες τι να κάνεις και όχι αυτά... Παρόλα αυτά, αν δεν σου κάνει καλά έκανες και το έβγαλες, just get the job done. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιούλιος 3, 2011 #58 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2011 Φυσικά και με περιόρισαν. Οι RAW Editors ήταν τραγικοί. Πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο αξιόλογο δε βρήκα (και plz μη μου πεις για το virtualdub). Τα 1080 .MTS της NEX δεν κατάφερα να τα παίξω. Ο φίφης με πάνω από 10-15 tabs ΜΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ.. τραγικό. Και δεν ξέρω τι άλλο ξεχνάω τώρα. Αλλά ναι, προφανώς φταίω εγώ για όλα αυτά, το Ubuntu είναι awesum κι' εγώ νουμπάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Ιούλιος 4, 2011 #59 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 Χαλάρωσε player... Δεν έχω ιδέα τι κάνεις και με τι ασχολείσαι. Τα μισά που λες δεν τα ξέρω και δεν έχω κανένα λόγο να τα ψάξω. Δεν προμοτάρω την canonical, ούτε θεωρώ το ubuntu awsome και φυσικά δε σε είπα πουθενά νουμπά.Η μέχρι τώρα εμπειρία μου έχει δείξει ότι πολλοί που ξεκινάν να χρησιμοποιήσουν linux αντί να βρουν πως γίνεται αυτό που θέλουν περιμένουν να βρουν ότι είχαν στα Win. Αυτό φυσικά τις περισσότερες φορές δεν γίνεται και αυτοί καταλήγουν αν λένε ότι τα δοκίμασα αλλά δεν κάνουν.Είμαι αρκετά σίγουρος ότι αν το ψάχναμε θα έβρισκες τρόπους και λύσεις, αλλά ούτε εγώ έχω κανένα λόγο να το κάνω ούτε εσύ, οπότε όπως προείπα καλά έκανες και το έβγαλες, get the job done.Κούλαρε δεν σε ξέρω καν για να σε πω και νουμπά. Υποθέτω ότι είσαι λίγο άσχετος από linux (δλδ δεν έχεις περάσει κ πολύ το στάδιο της αρχικής εγκατάστασης), αλλά ούτε το είπα ούτε το υπονόησα καν πουθενά. Και δεν είναι και ντροπή, δεν γίνεται όλοι να ξέρουμε τα πάντα, ο κάθε ένας ασχολείται με ότι του αρέσει, βολεύει, εξυπηρετεί.Καλή σου νύχτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Ιούλιος 4, 2011 #60 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 Racer σε τι μηχάνημα το δοκίμασες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.