Jump to content

Strategy game

Periklis_pap

Recommended Posts

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Real-Time, Turn-Based ή με απ' όλα; Εγώ έχω να προτείνω την σειρά Total War. Δεν ξέρω αν θα σου αρέσει βέβαια, αλλά απαιτεί απίστευτο λιώσιμο.

Λέγοντας μόνο strategy θα πάρεις 100 διαφορετικες προτάσεις .Π.χ. rts - Dune , c&c , starcraft 1-2 , total war series / turn-based - civ series (εκτός του 5 που πρότεινε ο φίλος παραπάνω) / grand strategy - anno series / strategy-war games / hybrid tactical/turn based - UFO series , jagged alliance .Προτείνω να ψάξεις εδώ http://www.gamefaqs.com για να πάρεις μια ιδέα τι υπάρχει και ξαναρώτα μετά για κάτι πιό συγκεκριμένο .

Δηλαδή είμαι ο μόνος που θεωρεί ως πραγματικό strategy μόνο το turn-based ? Μάλλον γέρασα :weep: .Τα πάντα έγιναν action υβρίδια .Τα rpg έγιναν action-rpg , τα tbs έγιναν rts , τα shooter απέκτησαν inventory και skills (έγιναν action-rpg δλδ) , όλα γίναν μύλος .Πάω να παίξω καμμιά πασιέτζα-αράχνη (φτου! και η πασιέτζα άλλαξε) ...

Δηλαδή είμαι ο μόνος που θεωρεί ως πραγματικό strategy μόνο το turn-based ? Μάλλον γέρασα :weep: .Τα πάντα έγιναν action υβρίδια .Τα rpg έγιναν action-rpg , τα tbs έγιναν rts , τα shooter απέκτησαν inventory και skills (έγιναν action-rpg δλδ) , όλα γίναν μύλος .Πάω να παίξω καμμιά πασιέτζα-αράχνη (φτου! και η πασιέτζα άλλαξε) ...

Το turn based το θεωρείς ρεαλιστικό παιχνίδι στρατηγικής? Πιο το νόημα να περιμένεις τον άλλο για να κάνεις μια κινηση? Ολοι οι πόλεμοι real time γίνονται :p

Καλά, όπως την βρίσκει ο καθένας, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιχνίδια με δράκους/εξωγήινους/whatever και πολιτισμούς οι οποίοι αφήνουν την τύχη του κόσμου τους σε 14-χρονους "στρατηγούς" (ή αιώνιους πιτσιρικάδες γενικότερα - myself included) που μπορεί να μην ξέρουν καλά-καλά να δέσουν τα κορδόνια τους.

Ας αφήσουμε τον "ρεαλισμό" έξω από τη συζήτηση.. :p

Το turn based το θεωρείς ρεαλιστικό παιχνίδι στρατηγικής? Πιο το νόημα να περιμένεις τον άλλο για να κάνεις μια κινηση? Ολοι οι πόλεμοι real time γίνονται :p

Διαφωνώ , οι μάχες γίνονται real time , οι πόλεμοι προσχεδιάζονται ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ .Έκεί ακριβώς βρίσκεται η αντίρρησή μου .Η μάχη είναι tactical , ο πόλεμος strategic .Γι' αυτό το ΚΟΡΥΦΑΙΑΟ παιχνίδι στρατηγικής είναι turn based και παμπάλαιο (σκάκι) .Έπειτα , στα rts παίζει μεγάλο ρόλο η τύχη (θα κλικάρεις την επιλογή που θέλεις ή θα γλιστρίσει το ποντίκι και θα παίξεις ό,τι να ΄ναι ?) και βέβαια ο παίκτης έχει handicap έναντι του υπολογιστή που μπορεί να δώσει χιλιάδες ΣΩΣΤΕΣ εντολές το δευτερόλεπτο .Το turn based αφαιρεί τον παράγοντα τύχη και εισάγει το κόστος ευκαιρίας (δλδ πρέπει να κάνεις τις σωστές κινήσεις στην σωστή στιγμή ,αλλιώς το κόστος σε βάθος χρόνου μεγαλώνει) .Παράδειγμα: Στο civ4 μπορούσες να χτίσεις όλα τα κτίρια σε όλες τις πόλεις (το κόστος διατήρησης ήταν μικρό) .Αν όμως δεν έβαζες προταιρεότητες , σε 100 γύρους ήσουν πίσω από την ΑΙ και έχανες .

υπαρχει και ο παραγοντας γουστο μεσα φιλε μου ,ο οποιος συνηθως και κυριαρχει :D

Διαφωνώ , οι μάχες γίνονται real time , οι πόλεμοι προσχεδιάζονται ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ .Έκεί ακριβώς βρίσκεται η αντίρρησή μου .Η μάχη είναι tactical , ο πόλεμος strategic .Γι' αυτό το ΚΟΡΥΦΑΙΑΟ παιχνίδι στρατηγικής είναι turn based και παμπάλαιο (σκάκι) .Έπειτα , στα rts παίζει μεγάλο ρόλο η τύχη (θα κλικάρεις την επιλογή που θέλεις ή θα γλιστρίσει το ποντίκι και θα παίξεις ό,τι να ΄ναι ?) και βέβαια ο παίκτης έχει handicap έναντι του υπολογιστή που μπορεί να δώσει χιλιάδες ΣΩΣΤΕΣ εντολές το δευτερόλεπτο .Το turn based αφαιρεί τον παράγοντα τύχη και εισάγει το κόστος ευκαιρίας (δλδ πρέπει να κάνεις τις σωστές κινήσεις στην σωστή στιγμή ,αλλιώς το κόστος σε βάθος χρόνου μεγαλώνει) .Παράδειγμα: Στο civ4 μπορούσες να χτίσεις όλα τα κτίρια σε όλες τις πόλεις (το κόστος διατήρησης ήταν μικρό) .Αν όμως δεν έβαζες προταιρεότητες , σε 100 γύρους ήσουν πίσω από την ΑΙ και έχανες .

Δηλαδή στην πραγματικότητα δεν μπορείς να χτίσεις κτίρια και υποδομές την ίδια στιγμή που ο εχθρός κάνει το ίδιο?

Σεβαστή η άποψη σου απλά το θεωρώ περίεργο :p

Περίεργο δεν είναι. Όταν τρέχουμε σε όλη την ζωή μας για το ένα και το άλλο, "θέλουμε" να τρέχουμε και στον τομέα ψυχαγωγία δυστυχώς. Άλλο να πάιζεις σκάκι και άλλο να τα κάνεις όλα γρήγορα σε ένα strategy η να παίζεις BC2. Ακόμα και στα MMORPG "τρέχεις" να προλάβεις να "ντυθεις" πρώτος...

@periklis από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρουν να γραφικά, και αν δεν έχεις όρεξη για σκάκι η επόμενη κίνηση είναι ΜΠΙΡΙΜΠΑ, χωρίς πλάκα. Τρομερό mutliplayer playability... ;)

Ειπες οτι δεν σου αρεσουν τα turn based αλλα οντως τα total war ειναι κολλημα.και οσοι εχουν κολλημα με αρχοντα των δαχτυλιδιων googlαρετε third age mod και θαυμαστε-καειτε.το παιζω εδω και μηνες και πραγματικα εχω κολλησει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.