GoMaR Απρίλιος 29, 2011 #21 Απρίλιος 29, 2011 Σημερα απο το πρωι ετρεχε το προγραμματακι orthos.Δεν εβγαλε κανενα thread or problemΤο σταματησα στις 5 το απογευμα.Οι τιμες που εχω αλαξει ειναι οι:CPU FREGUENCY: 350 CPU VCORE VOLTAGE: 1.3000VMEMORY VOLTAGE: 2.25Ομως με αυτες τις τιμες παλι ειχα θεμα με το συγκεκριμενο game, αλλα καμια σχεση οπως πριν Εστρωναν τα μεγαλα κοληματα και λαγκαρισματα που εκανε ανεβαζωντας σιγα σιγα το ρευμα στη CPU.Θεορω οτι οτι κοληματα κανει πλεον ειναι λογο επεξεργαστη και ετσι θα ξεκινησω να ανεβαζω σιγα σιγα το fsb μεχρι να φτασω τα 400χ8. Προς το παρων ειναι στα 363χ8 και δουλευει ρολοι.Δεν στεκει αυτο που λες..ο επεξεργαστης παιζει μηδαμινο ρολο στα παιχνιδια.Εκτος αν μιλαμε για 1024 αναλυσεις η τπτ trifire / sli και κατι τερατα καρτες.Δεν εχω καταλαβει που αλαζω τις τιμες για τον συγχρωνισμο στις μνημες. Απλα βαζω λιγοτερη ταση απο το 2,2 που ειναι σε νορμαλ λειτουργια ή κατι αλλο και εαν ειναι αλλο πιο ειναι? Παραπανω σε ενα απο τα ποστ μου, εχω γραψει ακριβως την λιστα οπως ειναι στο BIOS εαν μπορειτε να μου πειτε.....για να πετυχω το 1:1 που λεει ο GoMar στα 400χ8 και να ειμαι στα 3.2στο dram frequency βαζεις την συχνοτητα που θα σου βγαλει πολλαπλασιαζοντας το fsb x2 (δλδ 363χ2 ~= 726 (αυτο θα βαλεις) αν εχεις fsb 400 , τοτε στο Dram freq θα βλεπεις 800το 2.2 ειναι TOO much για τετοιες συχνοτητες.Υποτιθεται τις δινει ο κατασκευαστες για 1066mhz.Βαλε 2.1 να εισαι οκ.Επισης μια ερωτιση. Αυτο το orthos τελιωνει καπια στιγμη μονο του? Εκανα δηλαδι βλακεια που το σταματησα?Υπαρχει καποιο προγραμμα αντιστιχο που να στρεσαρει το συστημα και να ειναι καλιτερο? Θα προτιμουσα να τελειωνει καποια στιγμη μονο του αν και εχω καταλαβει οτι για να πετυχεις το επιθημιτο θες υπομονη και χρονο. οσο πιο πολυ τρεχει τοσο πιο σταθερο ειναι το μηχανημα.βαλε priority >7 και small ffts και αστο να τρεχει.Μετα απο 1 ωρα εισαι οκ.Eτρεξα τελικα στα363χ8 με τις υπολιπες τιμες οπως πριν. Μιση ωρα ετρεχε το orthos 0 threads 0 warningsΟμως παρολο που το ρευμα του vcore ηταν απο το Bios 1.300 στο probe ii εδειχνε 1.260v και στο cpu-z 1.256Ποιο να εμπιστευτω?το cpu-z (σε load καταστασεις δινει λιγοτερο ρευμα απο την αναγραφομενη τιμη στο bios.σε idle θα δεις οτι ειναι κοντα στο 1.3VΘα ανεβασω το fsb στα 375χ8 και εαν ξεκινησει θα τρεξω για αρκετη ωρα αυτη την φορα το orthosΒλεπουμε....Η θερμοκρασια με το orthos ανοιγμενο ηταν μεσο ορο 48 βαθμους. Στην ανοτερη τιμη της δεν ξεπερασε τους 50. Επισης το οorthos το βαζω στο BLEND και τρεχουν και οι δυο πυρηνες στο 100% και οι μνημες στο 95%. Ειναι οκ ή να βαλω αλλη επιλογη? οτι σου ειπα πιο πανω
GATHUNTER Απρίλιος 29, 2011 Author #22 Απρίλιος 29, 2011 GoMar σε ευχαριστω που ασχολισε!Πλεον αρκετα πραγματακια μου εχουν γηνει κατανοητα.Θα προσπαθησω να ανεβω μεχρη τα 400χ8 και απο εκει και περα να δουλευει σταθερα και να εχω και καλες θερμοκρασιες.Απο οτι καταλαβαινω, πλεον θα πρεπει να ασχολιθω να βρω οσο καλιτερα γινεται τα ρευματα στο vcore.
GATHUNTER Μάϊος 1, 2011 Author #23 Μάϊος 1, 2011 Τελικα δεν ξερω εαν τα lagarismata που εκανε κατα την διαρκια του game ηταν απο μνημες. επεξεργαστη ή απο τον σκληρο δισκο που ετιμαζεται να μας αφησει χρονους.!!!Προφανος μεγαλα κοληματα που εκανε στην διαρκεια του game ηταν απο οτι καταλαβα απο τον δισκο.Κολαει το συστημα και προσπαθει με τον χαρακτηριστικο ηχο να διαβασει τον σκληρο.Οποτε παω για αγορα σκληρου την Δευτερα και εχουμε συνεχεια.
auditt Μάϊος 6, 2011 #24 Μάϊος 6, 2011 καλη ειναι η επιλογη και πολυ καλες θερμκορασιες και λογικεςαπλα και γω θεωρω πως πολυ ταση εδωσες στις μνημες 2,25 και μενα πολυ μου φενεταιοπως αναφερε και ο χρηστης Gomar
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.