GATHUNTER Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Γεια σας θα ηθελα την βοηθεια σας με τον επεξεργαστη του τιτλου.Να πω οτι ισως να ειμαι ο πιο λιγοτερο γνωστης μεσα στο lab. Ομως διαβαζω αρκετα και προτιμω εαν δεν βρω αδιεξοδο να μην κανω διαφορες αστοχες ερωτησεις.Για να μην λεω περισοτερα πειραξα τον επεξεργαστη για να μπορει να παιζει το game call of duty black ops.(στην μαμα κατασταση lagare το game). Διαβαζοντας το database για τους core2duo βρηκα απο post οτι μονο αλαζωντας ων χρονισμο των ρολογιων των πυρηνων (εαν το λεω σωστα?) μεχρη και τα 3.00 Mhz δεν υπαρχει θεμα και δεν χρειαζεται να αλαξω κατι αλλο (εαν χρειαζοταν δεν θα το προσπαθουσα) Θεωρισα σωστο να μην φτασω μεχρη τα 3.00 Μhz αλλα να μηνω στα 2.80 μιας και η ψυκτρα ειναι η μαμα. Ολα πηγαιναν μια χαρα και επεζα το game μαζι με τον αδελφο μου. (σε αυτον ανηκει το p/c . οχι οτι εγω εχω κανενα θηριο Ε8500) Καποια ομως στιγμη με πειρε τηλεφωνο απογοητευμενος λεγοντας οτι κωλισε μια φορα το game. Το θεωρισαμε τυχαιο. Συνεχισε ομως να κανει κολιματα. Πηγα απο το σπητι του να το δω.... Εκαι καταλαβα ανηγοντας το PROB οτι υπηρχε θεμα με την θερμοκρασια του επεξεργαστη. Χτηπαγε ο συναγερμος. Ομως επεφτε η θερμοκρασια και σταματαγε. Ολα αυτα ενω ημασταν απλα στην επιφανεια εργασιας και με ανοιγμενα 1-2 προγραμματακια οπως το prob που ειπα πριν. Βγαλαμε την μαμα ψυκτρα την οποια και καθαρησαμε στην βρυση! Για κανα 2-3 μερες δεν ειχε θεμα μιας και ειχε αρκετο χνουδακι επανω πριν την καθαρισουμε. Ομως τωρα γινετε παλι το ιδιο.Οταν ανοιγει το pc παιζει για καμια ωρα το πολυ πριν αρχισει να του κολαει. Κολαει μονο με το game. Δεν του συμβαινει υπο αλες συνθηκες.Ξερω οτι σας κουρασα και το ποστ ειναι μακροσκελες....Ομως προσπαθησα να περιγραψω οσο καλιτερα μπορουσα την κατασταση ως εχει.Θα ηθελα να μου πειτε τη μπορει να φταιει. Ειναι η ψυκτρα οπως νομιζω ή κατι αλλο?Μαλον θα βοηθησει να σας πω τα πραγματακια απο το pc οποτε σας τα γραφω πιο κατο.MOBO : P5B-DELUXEMEMORY : 2048 MBytes ειναι οι kingston hiperXGRAPHICS: Nvedia GeForce GTS 450 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Απρίλιος 27, 2011 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2011 Δεν τα ξέρω καλά τα της CPU και του υπερχρονισμού της και τις σωστές θερμοκρασίες, αλλά θα κάνω μία απλή ερώτηση, όταν βγάλατε την ψύχτρα είχε θερμοαγώγιμη πάστα πάνω της? Αυτή ή ο επεξεργαστής, την καθαρίσατε την πάστα και από τα 2 μέρη και ξαναβάλατε πάστα πριν ξαναβάλετε την ψύχτρα στην CPU? Είστε σίγουροι ότι πατάει καλα?Πέρα από αυτό, όσων αφορά τις θερμοκρασίες τι άλλα ανεμιστήρια υπάρχουν στο κουτί?Όσων αφορά το setup, οι μνήμες είναι σίγουρα λίγες μιας που τα περισσότερα μηχανήματα πλεόν έχουν 3+ giga, για την κάρτα γραφικών σου δεν ξέρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Απρίλιος 27, 2011 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2011 1ον)Απάντησε σχετικά με την πάστα.2ον)Τι θερμοκρασίες έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GATHUNTER Απρίλιος 27, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2011 Οχι δεν την καθαρισα! Βλακεια! Πιστεψα οτι δεν θα ηταν χρειαζοταν. Αυτο ομως μπορω να το κανω.Για την θερμοκρασια μεσα στο κουτι δεν νομιζω αλλα δεν ξερω κιολας. Εκτος απ τα κλασικα μπρος πισω ανεμιστηρια εχουν μπει και αλλα δυο στο πλαινο μερος με τρυπες handmade πανω σε πλεξιγκλας. Ενα 180αρι που στοχο εχει προς την motherboard και πιο συγκεκριμενα στο πανω μερος που ειναι και ο επεξεργαστης. αλλο ενα μικροτερο 80αρακι ειναι ακριβως απο κατω του και εχει στοχο προς την καρτα γραφικων.Οι μνημες. Τις ειχα στο δικο μου pc και δεν ειχα προβλημα με το συγκεκριμενο game στο να κολαει ή να λαγκαρει. Βεβαια αργουσε να φορτοσει τις πιστες λιγο και για αυτο και τις αλλαξα με 2 corsair με συνολο 4 MBytes.Για την καρτα γραφικων τελος, αγοραστικε σαν μια φτηνει αλλα καλη λυση. Στην αρχη πηγαμε να αγορασουμε μια Ατi Radeon HD 5770 σαν αυτην που εχω και εγω αλλα δεν υπηρχε ετιμοπαραδοτη σε γνωστο μαγαζι. Ετσι ο πωλιτης μας προτεινε αυτην που τελικα πηραμε για την οποια μου ειπε οτι ειναι η αντιστιχη της Νvidia....Παντως δεν νομιζω να ειναι καρτα γραφικων το θεμα αλλα και παλι δεν θα μπορουσα να ειμαι σιγουρος. Καταλιγω ομως σε αυτο το λογικο συμπερασμα μιας και για κανα 2μηνω επαιζε κανονικα το game στο συστηματακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GATHUNTER Απρίλιος 27, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2011 1ον)Απάντησε σχετικά με την πάστα.2ον)Τι θερμοκρασίες έχεις? 1. Απο τα λεγομενα σας δεν θα ανοιξει ξανα το pc μεχρη να μπει παστα! 2. Χτυπησε συναγερμο το prob ii στους 65 βαθμους κανοντας μεγαλες εναλαγες θερμοκρασιας. εκει που χτυπαγε ο συναγερμος εριχνε στους 45 -35 βαθμους σε λιγα λεπτα. Αν και απο οτι ξερω αυτο ειναι και το φυσιολογικο σαν μεσο προστασιας τις cpu. Με ανοιγμενα μονο κανα 2 προγραματακι τυπου prob αυτη η θερμοκρασια. Την ωρα που τρεχει το game δεν ξερω γιατι κολαει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Απρίλιος 28, 2011 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2011 Κολλάει γιατί είναι κοντά στα όρια, αν είναι και full screen εφαρμογή απλά δεν βλεπεις συναγερμούς, security και MAT και απλά κολλάει.Βγάλε την ψύχτρα, καθάρισε καλά με ένα μαλακό πανί (ή χαρτοπετσέτες) ότι υπολείματα πάστας υπάρχει σε ψύχτρα και επεξεργαστή, μην βάλεις ΚΑΝΕΝΑ υγρό σε κανένα απο τα 2.Αγόρασε ένα σωληνάριο θερμοαγώγιμης πάστας, βάλε στο κέντρο του επεξεργαστή πάστα όσο ένα φουντούκι , αν θές με λίγο διπλωμένο χαρτί άπλωσε την λίγο (δεν χρειαζεται συνήθως απλά για να μην απλωθεί λάθος μετά) και μετά βάλε απο πάνω την ψύχτρα ώστε αυτή να απλώσει καλύτερα με το βάρος και την πίεση την πάστα, τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα λεπτο στρώμα πάστας ανάμεσα σε CPU-ψύχτρα που ΔΕΝ θα ξεχειλίζει από πουθενά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackess Απρίλιος 28, 2011 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2011 :hehe: φίλε γιατί δεν βάζεις μια καλύτερη ψύκτρα με καλύτερη πάστα και να πας και τον επεξεργαστή στα 3.0-3.2 και να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Απρίλιος 28, 2011 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2011 ειχα τον επεξεργαστη αυτον.Του ειχα αλλαξει τα φωτα.μεχρι 4ghz καταφερα και τον ειχα παει.Βεβαια οπως ειπε και ο jackess , το καλοκαιρι πλησιαζει , οι ζεστες αρχισαν οποτε αν θες ocing παρε μια ψυκτρουλα των ~30Ε και ΣΙΓΟΥΡΑ θα ειναι πολυ καλυτερη απο την στοκ.Ετσι κερδιζεις και θερμοκρασιες και θα δουλευει πιο ανετα το σιπιγιου και θα εχεις την δυνατοτητα να ανεβεις κιαλλο σε συχνοτηταΑν εχεις 800αρες μνημες δουλεψε τες 1:1 (οσο το fsb δλδ τοσο και το ram freq) και παιξε καρφωτα 400χ8 (ασχολησου λιγο με τα ρευματακια να σταθεροποιηθει και εισαι κομπλε)Αλλα μη κανεις τπτ απο τα παραπανω αν δεν εχεις λυσει το προβλημα της θερμοκρασιας..Αν ομως δε θελεις να μπλεξεις ,λυστα ολα, βαλε μια παστουλα και ξαναβαλε την παλια και εισαι αρχοντας Link to comment Share on other sites More sharing options...
GATHUNTER Απρίλιος 28, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2011 Πρωτον να σας πω ευχαριστω που ασχολιστε.!Το προβλημα με την θερμοκρασια το ελυσα. πηγα και πειρα μια ψυκτρα της coolermaster και τελος.!Καθαριζοντας τον επεξεργαστη, αυτος επανειλθε στην μαμα κατασταση.Ετσι ειπα να τον παω στα 3.00Mhz. Tο αποτελεσμα ομως ηταν να κολαει το παιχνιδι και γενικα να αργει το συστημασε οποιο προγραμμα και να ανοιξα.Ετσι ξαναεβαλα το cpu freguency ξανα 350 για να παω στα 2.8 που δεν κολαει ιδιαιτερα.Ομως ο Gomar με εβαλε σε σκεψη να προσπαθησω να παω στα 3.2 αλλα.... οι ελαχιστες γνωσεις μου αποτελεσαν τροχοπεδη.!!Ακωμα και ετσι το game λητουργει.Εαν ομως καποιος μπορει να ασχοληθει περετερω και να με βοηθισει, θα προσπαθησω για λιγο παραπανω στα 3.2 που προτεινε ο Gomar.Οι μνημες ειναι αυτες KINGSTON - KINGSTON KHX8500D2K2/2G HYPERX 2GB (2X1GB) DUAL CHANNEL DDR2 PC8500 1066MHZ - 0 - plus4uΕαν ειχα ενα μπουσουλα θα προσπαθουσα. Αλλα οι τιμες που εχει τωρα στο bios ειναι ολες auto και εκει χανομε. Παρακατω ειναι οι επιλογες με σειρα που μπορω να αλαξω.cpu freguencyDram freguencypci express freguencypci clock sychronization modespread spectrummemory voltage cpu vcore voltagefsb termination voltagemb vcore sb vcoreich chipset voltage Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Απρίλιος 28, 2011 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2011 Το προηγούμενο pc μου ήταν E8400 με nvidia250gts 1gb, και 2giga ram 667. Το συγκεκριμένο παιχνίδι μου το έπαιζε νερό σε 1920Χ1080 με όλα high! Δεν υπερβάλλω!Για ψάξτο για κανά format. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GATHUNTER Απρίλιος 28, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2011 Το προηγούμενο pc μου ήταν E8400 με nvidia250gts 1gb, και 2giga ram 667. Το συγκεκριμένο παιχνίδι μου το έπαιζε νερό σε 1920Χ1080 με όλα high! Δεν υπερβάλλω!Για ψάξτο για κανά format.To ξερω γιατι εχω τον 8500 και παιζει κανονικοτατα.Ομως εδω μιλαμε για Ε6400 και μαλλον οταν βαζω τον επεξεργαστη στα 3.00 Μhz κατι δεν δουλευει καλα.Εβαλα την τιμη στο Dram freguency 1050 Mhz και δεν παιζει τιποτα!Εβγαλα μπαταρια απο την μητρικη για να ξεκινησει ξανα.Τωρα που ειναι στα 2.8 ξανα παει καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Απρίλιος 28, 2011 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2011 Φίλε έχω φίλο με την σύνθεση που σου είπα πιο πάνω αλλά με Ε6400 και τον πήρα τηλ και μου είπε ότι δεν έχει προβλήματα αλλά το παίζει σε ανάλυση 1680Χ1050.Το overclocking από 2.13 στα 3Ghz και πάνω προϋποθέτει καλή γνώση στο αντικείμενο και τα περιφερειακά σου να είναι καλής ποιότητας. Την μνήμη από 800 την πήγες 1050? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackess Απρίλιος 28, 2011 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2011 εμένα ο E5200 από 2.5 πήγε στα 3.75 σταθερός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Απρίλιος 28, 2011 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2011 Στο link που δίνεις για τις μνήμες αναφέρει ως εργοστασιακή τάση λειτουργίας τα 2,2v.Αμφιβάλλω αν η μητρική σου δίνει τόσο στο auto.Βαλτο manual και δώσε 2,2v.Σα γενική παρατήρηση αυτό, και οχι για να σου εξαλείψει τα προβλήματα που αναφέρεις.Απλά για να είσαι βέβαιος ότι δε σου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GATHUNTER Απρίλιος 28, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2011 Στο link που δίνεις για τις μνήμες αναφέρει ως εργοστασιακή τάση λειτουργίας τα 2,2v.Αμφιβάλλω αν η μητρική σου δίνει τόσο στο auto.Βαλτο manual και δώσε 2,2v.Σα γενική παρατήρηση αυτό, και οχι για να σου εξαλείψει τα προβλήματα που αναφέρεις.Απλά για να είσαι βέβαιος ότι δε σου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.Tελικα μερικα πραγματα ειναι μεσα στα ματια σου και δεν τα βλεπεις.........Τι να πω εχω τσιμπλες στα ματια.Θα βαλω 2,25v και βλεπουμε........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Απρίλιος 29, 2011 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2011 To ξερω γιατι εχω τον 8500 και παιζει κανονικοτατα.Ομως εδω μιλαμε για Ε6400 και μαλλον οταν βαζω τον επεξεργαστη στα 3.00 Μhz κατι δεν δουλευει καλα.Εβαλα την τιμη στο Dram freguency 1050 Mhz και δεν παιζει τιποτα!Εβγαλα μπαταρια απο την μητρικη για να ξεκινησει ξανα.Τωρα που ειναι στα 2.8 ξανα παει καλαερχμ...ο 6400 με τον 8χ00 δεν εχουν διαφορα παρα μονο στην l2 cache.(την συχνοτητα πανω κατω με ocing την φερνεις στα ιδια επιπεδα)οποτε μην πιστευεις πως η παραπανω cache κανει την διαφορα στο παιχνιδικατι αλλο θα φταιειεπισης θεωρω πολυ το 2.25 για ddr2 μνημες Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Απρίλιος 29, 2011 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2011 κι' εγω δε θα το άφηνα στα 2,2v συνέχεια αν δε χρειαζότανΓια αρχη το πρότεινα, επειδη βλέπω ότι ξεκινάει δοκιμέςΓενικά συμφωνώ με το σχέδιο gomar για 8Χ400 και 1-1.Εκεί ειδικά, με τις μνήμες underclocked σε παίρνει να κατεβάσεις κι' άλλο την τάση.Θέλω να πιστεύω πως αρκεί με το vcore να παίξεις και θα το σταθεροποιήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GATHUNTER Απρίλιος 29, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2011 Σημερα απο το πρωι ετρεχε το προγραμματακι orthos.Δεν εβγαλε κανενα thread or problemΤο σταματησα στις 5 το απογευμα.Οι τιμες που εχω αλαξει ειναι οι:CPU FREGUENCY: 350CPU VCORE VOLTAGE: 1.3000VMEMORY VOLTAGE: 2.25Ομως με αυτες τις τιμες παλι ειχα θεμα με το συγκεκριμενο game, αλλα καμια σχεση οπως πριν Εστρωναν τα μεγαλα κοληματα και λαγκαρισματα που εκανε ανεβαζωντας σιγα σιγα το ρευμα στη CPU.Θεορω οτι οτι κοληματα κανει πλεον ειναι λογο επεξεργαστη και ετσι θα ξεκινησω να ανεβαζω σιγα σιγα το fsb μεχρι να φτασω τα 400χ8. Προς το παρων ειναι στα 363χ8 και δουλευει ρολοι.Δεν εχω καταλαβει που αλαζω τις τιμες για τον συγχρωνισμο στις μνημες. Απλα βαζω λιγοτερη ταση απο το 2,2 που ειναι σε νορμαλ λειτουργια ή κατι αλλο και εαν ειναι αλλο πιο ειναι? Παραπανω σε ενα απο τα ποστ μου, εχω γραψει ακριβως την λιστα οπως ειναι στο BIOS εαν μπορειτε να μου πειτε.....για να πετυχω το 1:1 που λεει ο GoMar στα 400χ8 και να ειμαι στα 3.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GATHUNTER Απρίλιος 29, 2011 Author #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2011 Επισης μια ερωτιση. Αυτο το orthos τελιωνει καπια στιγμη μονο του? Εκανα δηλαδι βλακεια που το σταματησα?Υπαρχει καποιο προγραμμα αντιστιχο που να στρεσαρει το συστημα και να ειναι καλιτερο? Θα προτιμουσα να τελειωνει καποια στιγμη μονο του αν και εχω καταλαβει οτι για να πετυχεις το επιθημιτο θες υπομονη και χρονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GATHUNTER Απρίλιος 29, 2011 Author #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2011 Eτρεξα τελικα στα 363χ8 με τις υπολιπες τιμες οπως πριν. Μιση ωρα ετρεχε το orthos 0 threads 0 warningsΟμως παρολο που το ρευμα του vcore ηταν απο το Bios 1.300 στο probe ii εδειχνε 1.260v και στο cpu-z 1.256 Ποιο να εμπιστευτω?Θα ανεβασω το fsb στα 375χ8 και εαν ξεκινησει θα τρεξω για αρκετη ωρα αυτη την φορα το orthosΒλεπουμε....Η θερμοκρασια με το orthos ανοιγμενο ηταν μεσο ορο 48 βαθμους. Στην ανοτερη τιμη της δεν ξεπερασε τους 50. Επισης το οorthos το βαζω στο BLEND και τρεχουν και οι δυο πυρηνες στο 100% και οι μνημες στο 95%. Ειναι οκ ή να βαλω αλλη επιλογη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.