Jump to content

Επισκευή κινητού

jackess

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά! Sorry αν άνοιξα σε λάθος μέρος :p

Έχω ένα παλιόοο Nokia N96 και επειδή μου την έσπασε το Samsung Preston που έχω τώρα, λέω να το ξαναπάρω στα χέρια μου.

Από το Νόκια όμως τα έχω χάσει γενικώς όλα, φορτιστές, usb, ακουστικά κλπ.

Εκτός αυτού θέλει επισκεβούλα το "εμφανισιακό" του...αρκετά!

Αν ξέρετε κάποια μαγαζί εντός Αθήνας που να κάνει επισκευές σε κινητά θα με βοηθούσε αρκετά μιας και είμαι τελίως άχρηστος σε αυτό το θέμα :(

Αυτά που θέλω να του αλλάξω είναι : τα πλαστικά του γύρο γύρο, εννοώ την πρόσοψη, το πίσω μέρος και τα πλαινά του γιατί έχουν γρατσουνιστεί εντελώς .

στην φάτσα τα κουμπιά του, γιατί έχουν χάσει το χρώμα τους από την τριβή!

και τέλος το πληκτρολόγιο, γιατί έχω χάσει την σειρά με τα νούμερα 7,8 και 9.

Τώρα ίσως αλλάξω και τζαμάκι γιατί μου είναι αρκετά σκονισμένο!

Όπως καταλάβατε το κινητό είναι σε πολύ κακή κατάσταση αλλά θέλω να το επισκευάσω!

Ξέρετε σε τι τιμή θα πέσω πάνω-κάτω?

ΥΓ: Το μόνο που έχω βρει από που να πάρω μέχρι στιγμής είναι μπαταρία! (Εδώ και εδώ)

Ευχαριστώ για όποιον βοηθήσει!!!

Επίσης, έχω δίπλα σχεδόν στο σπίτι ένα μαγαζάκι που πουλάει/φτιάχνει κινητά και είχα πάει παλιά ένα μοτορόλα και μου είχε τσιμπήσει λίγο τον "ποπό:P", ίσως πάω να ρωτήσω εκεί αλλά, δεν ξέρω τι τιμούλα θα μου πει!

Ψάχνω : Πλαστικά (πρόσοψη, πίσω, γύρο γύρο)

Πληκτρολόγιο

Φορτιστή

Μπαταρία έχω βρει όπως είπαμε και για ακουστικά αφού παίρνει 3.5ρι καρφί έχω ακουστικά κοινά άρα είμαι οκ.

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Φίλε έχω φτιάξει αρκετά κινητά μόνος μου. Πρόσφατα αναπαλαίωσα ένα Ν82. Αλλαγή σασί οθόνης μπαταρίας πληκτρολόγιο κλπ... πήγε περίπου 30 ευρώ (ebay).

Προτείνω κι εγώ ebay αλλά μην πάρεις οτι φθηνότερο γιατί πολλά είναι φτηνιάρικα πλαστικά.

Πρόσεξε λίγο τις φώτο πόυ βάζουν και πάρε αυτά που δείχνουν πιο original.

Αν πας σε μαγαζί θα σε πιάσουν τον Π_πο. Μόνο για οθόνη ήθελα 47 ευρώ!

Οτι θες ρώτας!:)

Φίλε έχω φτιάξει αρκετά κινητά μόνος μου. Πρόσφατα αναπαλαίωσα ένα Ν82. Αλλαγή σασί οθόνης μπαταρίας πληκτρολόγιο κλπ... πήγε περίπου 30 ευρώ (ebay).

Προτείνω κι εγώ ebay αλλά μην πάρεις οτι φθηνότερο γιατί πολλά είναι φτηνιάρικα πλαστικά.

Πρόσεξε λίγο τις φώτο πόυ βάζουν και πάρε αυτά που δείχνουν πιο original.

Αν πας σε μαγαζί θα σε πιάσουν τον Π_πο. Μόνο για οθόνη ήθελα 47 ευρώ!

Οτι θες ρώτας!:)

Φίλε άμα θες να με βοηθήσεις να κάνω κάποια επιλογή στα εξαρτήματα θα σου ήμουν υπόχρεος!

Αν θες στείλε pm :)

Γράψε μου μια λίστα τι ακριβώς θες για να ψάξω. Και μια φώτο του κινητού μην κάνουμε κανα λάθος... :p

Προσοχή όμως:

1) Θέλει υπομονή και να πιάνουν τα χέρια σου γιατι είναι ρημάδια τα κινητά...

2) Πρέπει να έχεις paypal για να παραγγείλεις (εγώ παραγγέλνω μέσω φίλου).

3) Θα περιμένεις περίπου 2 εβδομάδες έως 1 μήνα να έρθουν τα πράγματα.

Αν πιστεύεις οτι είσαι οκ με τα παραπάνω και θες να γλιτώσεις αρκετά ευρώ, θα σε βοηθήσω σε ότι μπορώ! :)

(Θα απαντήσω άυριο όμως διότι πάω να την πέσω... :tomato: )

1) Υπομονή έχω και πιάνουνε τα χέρια μου όπως ξέρω και από ηλεκτρονικά (ότι ξέρω τέλος πάντων :p)

2) Paypal έχω, δικό μου και έχω κάνει ήδη μια αγορά μέσω ebay και πολλές πληρωμές σε Rapidshare, Megaupload και άλλα.

3) Περιμένω μέχρι και ένα μήνα άμα χρειαστεί. Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην έρθει χαλασμένο ή σπασμένο κατά την μεταφορά γιατί η πρώτη παραγγελία που έκανα από Αγγλία (παιχνίδι ps2) ήρθε σπασμένο κομματάκια το κουτί.

Αυτά που θέλω είναι : Οθόνη, πληκτρολόγιο, Μπαταρία (η 2000mAh αν είναι δυνατόν κιόλας), τα πλαστικά και τα κουμπιά (όταν εννοώ κουμπιά λέμε το multimedia key και αυτά. Το πράσινο/κόκκινο κουμπί είναι σε καλή κατάσταση και δεν χρειάζεται αλλαγή αλλά άμα υπάρχει στο πακετάκι ακόμα καλύτερα) του γενικά γύρο γύρο ώστε να δείχνει σαν καινούριο και αν υπάρχει περίπτωση - σε μια καλή τιμή - τα ορίτζιναλ ακουστικά του με το καλώδιο usb!

Ξέρω ζητάω πολλά αλλά το κινητό το είχα δανείσει σε φίλο του πατέρα μου και το έφερε (πριν 6μήνες βέβαια) σε αχρεία κατάσταση!

Επίσης δεν ξέρω αν παίζει θέμα των ολοκληρωμένων του, αλλά την πρώτη φορά που το άνοιξα αφού μου το έφερε, κόλλαγε ΠΑΡΑ πολύ σε κατάσταση να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και όταν πήγαινα και άνοιγα το wifi τότε το κινητό κόλλαγε τελείως και δεν αποκρινόταν αν δεν του έβγαζες την μπαταρία!

Ευχαριστώ για την βοήθεια σου!!

Κάποιες φωτογραφίες έχω εδώ.

post-19531-1416075170,9915_thumb.jpg

post-19531-1416075171,0804_thumb.jpg

Μήπως, αντί να κάτσεις να αγοράσεις ότι έχει φθαρεί (πλαστικά κλπ) και ότι έχει χαθεί (φορτιστές κλπ), με τα ίδια λεφτά που θα έδινες να πήγαινες σε κανένα από αυτα τα μαγαζάκια που ανταλλάσουν κινητά και να έπερνες ένα μεταχειρισμένο ;;;;

Γλυτώνεις τα εργατικά, γλυτώνεις τυχόν ατυχείς επιλογές μέσω ebay, γλυτώνεις περαιτέρω ζημιές από το άνοιγμα του κινητού και πέρνεις ένα καλό κινητάκι, σχετικά φθηνό που θα το έχεις αρκετό καιρό και θα έχει και λίγους μήνες εγγύηση καλής λειτουργίας από το μαγαζί.

Σε κανά σκυλάκι το έδωσε να παίζει??? Κρίμα... :fie:

Λοιπόν :

full housing: Black-Silver Housing fascias Case Cover for Nokia N96 | eBay

tft: New LCD Screen Display Replacement For Nokia N96 + tool | eBay

headset: Headset Earphone HS-45 AD-54 Nokia 5800 N81 N96 N97 F07 | eBay

usb: USB Sync Cable for Nokia 6205 E66 E71 N78 N96 N81 LG SM | eBay

battery: Nokia Original BL-5F Battery 6260S 6710N N79 N96 | eBay

Εναλλακτικά όλα τα καλώδια (έχει και φορτιστή αλλά είναι για Αγγλία όποτε μάλλον παει για πέταμα) : NOKIA N96 HEADSET+DKE-2 USB +AC-5X CHARGER+CA-75U CABLE | eBay

Συνήθως η εφαρμογή μη γνήσιων ανταλλακτικών δεν είναι τέλεια ή θέλει λίγο "μαγκιά" για να δέσουν... :)

Προτείνω να πάρεις όλο το σετ καλώδιών - ακουστικών μιας και είναι από έναν πωλητή (ενδεχομένως λιγότερη καθυστέρηση) και ας πάει στράφι ο φορτιστής (αν και βλέπουν σε ποια χώρα πάει και στέλνουν τον ανάλογο).

Σε ορισμένα ανταλλακτικά συμπεριλαμβάνοται και τα εργαλεία που θες για λύσιμο και δέσιμο.

Επίσης βιντεάκια για βοήθεια (πρώτα δες και μετά λύσε! Εχω πάθει κ ξέρω! :man_in_love: ):

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Tb_kixhfdVo]YouTube - Part 1: Nokia N96 Disassembly and replace Flex / N96 Rasklapanje i zamjena flex'a[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=7oO7qEb_l9A]YouTube - Part 2: Nokia N96 Disassembly and replace Flex / N96 Rasklapanje i zamjena flex'a[/ame]

Ότι έχω παραλάβει ήταν σε άψογη κατάσταση. Δεν μου έτυχε κάτι σπασμένο. Μάπα πράγματα μου έτυχαν. Ρίσκάρουμε για να πλήρώσουμε λιγότερο φίλε μου! :p

Μπαταριά σε αυτά τα maH δεν βρήκα. Αν βρείς άλλα κομμάτια γενικά πρόσεξε να γίνεται αποστολή στο Ελλάντα!

Ελπίζω να βοήθησα.

Και μην ξεχνάς, οτι θες ρωτάς!

Μήπως, αντί να κάτσεις να αγοράσεις ότι έχει φθαρεί (πλαστικά κλπ) και ότι έχει χαθεί (φορτιστές κλπ), με τα ίδια λεφτά που θα έδινες να πήγαινες σε κανένα από αυτα τα μαγαζάκια που ανταλλάσουν κινητά και να έπερνες ένα μεταχειρισμένο ;;;;

Γλυτώνεις τα εργατικά, γλυτώνεις τυχόν ατυχείς επιλογές μέσω ebay, γλυτώνεις περαιτέρω ζημιές από το άνοιγμα του κινητού και πέρνεις ένα καλό κινητάκι, σχετικά φθηνό που θα το έχεις αρκετό καιρό και θα έχει και λίγους μήνες εγγύηση καλής λειτουργίας από το μαγαζί.

Φίλε μου θα δώσει περίπου 30ευρώ και θα δει και πως λύνονται και δένονται τα ρημάδια τα κινητά. Αν δεν κάτσει (σε εμένα δούλεψαν όλα που επισκέυασα) τα πέταει.

Μεταχείρα και φθηνό Ν96 δεν θα βρεί. Εκτός αν πάει Μοναστηράκι μερια... :rolleyes:

Το Ν82 που έφτιαξα το έδιναν μεταχείρα 170ευρω!! :bad:

(off topic: καλά μιλάμε η υπογραφή σου είναι όλα τα λ7! LoL)

Jack όσο για τα κολλήματα που κάνει θα το συνδέσεις στο pc σου, θα κατεβάσεις το nokia software και θα του κάνεις μια αναβάθμιση και θα στρώσει νομιμότατα και ασφαλέστατα.

Αν και έχω φτιάξει μπόλικα κινητάκια , τα χρειάστηκα όταν άλλαξα τα πάντα σε ένα lg shine. Housing και καλωδιοταινία.

Η άποψή μου ήταν και παραμένει πως με υπομονή και -αν βρεις - κάποιον οδηγό όλα θα πάνε τελικά καλά.

Φυσικά κι εγώ όλα τα πήρα από ebay.

Το να αλλάξεις το housing όλο έχει το επιπλέον θέμα του να μεταφέρει εκτός από τα εντόσθια και όλα τα κολλημένα πρόσθετα στα καπάκια (συνήθως μεμβράνες ή αφρολεξάκια) ελαχίστου μεγέθους που τα τοποθετεί η μαμά εταιρεία προφανώς για λόγους δονήσεων, κραδασμώ, τργμών ή ό,τι άλλο.

Σου τρώνε ώρα αλλά το αποτέλεσμα γράφει.

Συμπερασματικά Go for it

Καταρχήν φίλε cyberdyne σε ευχαριστώ πααααρα πολύ!!! θα τα παραγγείλω και μέχρι να έρθουν θα βλέπω τα βιντεάκια!! :D (επίσης σήμερα μου ήρθε και η αντικατάσταση του ps2game)

Ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν, θα τα παραγγείλω σύντομα και μόλις φτιαχτεί το κινητό θα αφήσω εικόνες!

Να ρωτήσω...

Σε αυτό NOKIA N96 HEADSET+DKE-2 USB +AC-5X CHARGER+CA-75U CABLE | eBay

με τον φορτιστή δεν θα έχω πρόβλημα?

Όπως είπα και παραπάνω πιθανό είναι να τον πετάξεις, αλλά μπορεί να δουν οτι πάει για Ελλάδα και να τον αλλάξουν και να βάλουν τον σωστό. Αν ήταν μεμονωμένο κομμάτι τότε σίγουρα θα σου έστελναν τον σωστό, απλά αφού είναι πακέτο το σετάκι διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Αν θυμάμαι όμως δεν ήθελες φορτιστή... σου πρότεινα το σετάκι για τα καλώδια για λιγότερη αναμονή μιας και έρχονται από έναν προμηθευτή αντι να τα πάρεις με 2-3 διαφορετικές παραγγελείες από διαφόρους.

Λοιπόν απότι κατάλαβα τα περισσότερα σχεδόν νόκια έχουν τον ίδιο φορτιστή. άρα παίρνω τον φορτιστή από το n73 το παλιό μου και τον χρησιμοποιώ.

μπαταρία παρήγγειλα αυτή εδώ. Γεια το usb, tv out, headset και λοιπά δεν καίγομαι.

Τώρα μένει μόνο το full housing (και η οθόνη). Να παραγγείλω αυτό όπως μου είπες ή θα έχω κάνα πρόβλημα με τελωνείο?

Επίσης βρήκα αυτό που είναι full black και μου αρέσει περισσότερο, θα έχει διαφορά η ποιότητα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.