tasos9 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2011 Καλησπερα,εχω παρει εναν επεξεργαστη 2600κ και ψαχνομαι για μητρικη.το κακο ειναι οτι με τα review που διαβασα εχω μπερδευτει.καμια βοηθεια,Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Απρίλιος 27, 2011 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2011 και εγώ παιδιά θα ήθελα βοήθεια... μόλις παρήγγειλα τον 2500Κ . λέω να δοκιμάσω msi αυτή τη φορά GD 45, 55 ή 65? Τί λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
altri Απρίλιος 27, 2011 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2011 Tην φθηνοτερη που πιστευετε οτι σας καλυπτει.Οι SB δεν θελουν τρελες μητρικες, εκτος κι αν θελετε τρελά multi-gpu ή τρελά κλόκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Απρίλιος 27, 2011 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2011 Asrock P67 pro (Β3), Asus P8P67 LE (B3) ή MSI P67A-G45 (B3) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Απρίλιος 27, 2011 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2011 εγω μαλλον θα παω σε combo με 2500K και deluxe λογω ολων αυτων που προσφερει η μητρικη (μπροστινο πανελ usb 3, διπλο λαν, κουμπια πανω στη μητρικη και debug leds κλπ κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
altri Απρίλιος 28, 2011 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2011 Asrock P67 pro (Β3), Asus P8P67 LE (B3) ή MSI P67A-G45 (B3) Θα πηγαινα για την Asrock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Απρίλιος 28, 2011 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2011 Θα πηγαινα για την Asrock.Μεταξύ Asrock και MSI είμαι. Μια ζωή Asrock είχα και δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Απλά σκέφτηκα να αλλάξω σε MSI αυτή τη φορά. Ίσως να περίμενα να δω και το Z68:hm:Βρήκα την P67A-GD65 στα 155,00 ΕΥΡΩ οπότε αυτήν συγκρίνω με την Asrock P67 Extreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Απρίλιος 29, 2011 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2011 Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Μόλις παρήγγειλα την Asrock. Τελικά κάθε φορά πάλι εκεί καταλήγω!Δε βρήκα ούτε μία αρνητική κριτική, ψάχνοντας 2 μέρες. όλοι τη συστήνουν ανεπιφύλακτα. Με ενδιαφέρουν πολύ οι μεταφορές με usb όπου υπερέχει με διαφορά από τις άλλες. επίσης θα ήθελα να βάζω την κάρτα γραφικών στο μεσαίο slot (που είναι Χ16) για να μην είναι κολλημένη με την ψύκτρα του επεξεργαστή. Αν λάβει κανείς υπ' όψη και το usb front panel που δίνουν και τη δυνατότητα να βάλει ψύκτρα 775 νομίζω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή στα 148 ΕΥΡΩ που την έκλεισα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Απρίλιος 29, 2011 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2011 επειδή όλες οι asrock p67 (ή για να είμαι και πιο σίγουρος, τουλάχιστον οι extreme4/6 & fatal1ty) χρησιμοποιούν Etron usb3 controller, ΜΗΝ αγοράσεις θηκη usb3 με JMS539 Akasa noir S 2.5" USB 3.0 Digitus DA-70577 Fantec QB-35US3 Fantec QB-35US3R Sharkoon Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0 Sharkoon QuickStore Portable USB3.0 Mediasonic HF2-SU3S2 Mediasonic HFR2-SU3S2 Poppstar NE30 (2TB) USB 3.0 Silicon Power Armor A80 USB 3.0 Technaxx USB 3.0 Speedystore Docking Station προτίμησε π.χ. αυτη που έχει asmedia, και μου δουλεύει απροβλημάτιστα* (την πρώτη που δοκίμασα με jmicron, ήθελα να την πατήσω με το αμάξι..) *στις θύρες που είναι συνδεδεμένες μέσω PLX chip, σε αυτές που είναι άμεσα συνδεδεμένες στον etrontech controller, περιοδικά θα έχω πρόβλημα και εκεί (θα χάσει το δίσκο, θα stall-άρει, κλπ) **μόλις είδα ότι παρήγγειλες την Extreme4, οπότε καλό είναι να αποφύγεις τις πίσω usb3 ports, και να χρησιμοποιείς αυτές στο 3.5" panel (δοκιμάζεις και βλέπεις βέβαια), και driver χρησιμοποίησε τον 0.98 (όχι παλιότερο) ***η "Fatal1ty Mouse Port" δεν θα σου λέιψει Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Απρίλιος 30, 2011 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2011 **μόλις είδα ότι παρήγγειλες την Extreme4, οπότε καλό είναι να αποφύγεις τις πίσω usb3 ports, και να χρησιμοποιείς αυτές στο 3.5" panel (δοκιμάζεις και βλέπεις βέβαια), και driver χρησιμοποίησε τον 0.98 (όχι παλιότερο) ***η "Fatal1ty Mouse Port" δεν θα σου λέιψει Τι θέμα έχουν οι πίσω usb3 θύρες? Βασικά με ενδιαφέρει η μεταφορά αρχείων σε στικάκια και σε εξωτερικό, αλλά τα στικάκια μου και ο εξωτερικός είναι όλα usb2. διάβασα ότι θα δω διαφορά αν χρησιμοποιήσω usb3 θύρες. Βολεύει το front panel που δίνει η asrock γιατί γλιτώνεις την αγορά τέτοιου ή την αλλαγή κουτιού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Απρίλιος 30, 2011 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2011 οι πίσω θύρες (οι αντίστοιχες με τις πίσω-πάνω στην fatal1ty) μου εμφανίζουν πρόβλημα μερικές φορές, χάνει το δίσκο, σταματά να αποκρίνεται το σύστημα, λες και χρειάζεται να προσθέσουν λίγη καθυστέρηση στον driver για να μην κρεμάει το σύστημα. Επιπλέον στο manual της fatal1ty τις διαφημίζει ότι είναι και οι πιο γρήγορες οι συγκεκριμένες 2, οπότε με κάνει να πιστεύω ότι ο etron σε αυτές, είναι κατευθείαν πάνω στο pch, σε αντίθεση με αυτές του frontpanel(+πίσω κάτω σε μένα) όπου πρέπει να περνάει μέσω του PLX chip, το οποίο εγγενώς έχει κάποια καθυστέρηση που "σώζει την κατάσταση".(οι του front panel(/πίσω-κάτω) δε μου έχουν εμφανίσει ποτέ πρόβλημα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Απρίλιος 30, 2011 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2011 Τη μητρική θα την παραλάβω με το καλό την Παρασκευή οπότε θα δω αν έχει τέτοιο θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Μάϊος 8, 2011 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2011 Λοιπόν οι πρώτες εντυπώσεις από την Asrock είναι μάλλον θετικές. Τόσο τα 4.4 όσο και τα 4.6 τα πιάνει με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά το vcore είναι ψηλά, καθώς στο είναι auto. Π.χ. στα 4.4 στο cpuz σε load χτυπάει 1.33 στο auto, ενώ είναι μόλις 1.28 με offset -0.01. Επειδή θέλω να φτάσω το μέγιστο δυνατό overclocking με ενεργοποιημένο το LLC και τις ρυθμίσεις που ρίχνουν τον πολλαπλασιαστή σε idle (C1 κλπ.) με ενεργοποιημένα τα παραπάνω και το speedstep παρατήρησα διαφορετική συμπεριφορά στα ρεύματα σε fixed και offset mode. Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση -σύμφωνα με το cpuz πάντα- σε load το vcore ανεβαίνει και φτάνει αυτό του uefi, ενώ στο fixed πέφτει (υποθέτω λόγω LLC). Στη δεύτερη περίπτωση είσαι αναγκασμένος να δώσεις μεγαλύτερο vcore στο Uefi, γιατί αλλιώς δε μπουτάρει καν. Θέλει λίγο ψάξιμο η δουλειά. Προτάσεις ευπρόσδεκτες για ιδανικές αναλογίες και ρυθμίσεις.Ωστόσο έχω τα εξής δύο θέματα.1ον. Το mouse που είναι σε θύρα usb2 μετά από overclocking κολλάει (ο κέρσορας) ενίοτε τόσο στο περιβάλλον uefi όσο και σε windows. Αν βγάλεις το καλώδιο και το ξαναβάλεις είναι ΟΚ. Πού οφείλεται αυτό;2ον. Ενώ σε idle οι θερμοκρασίες όλων των πυρήνων είναι κοντά +-2,3 βαθμοί σε load ο πρώτος (ψυχρότερος) είναι μόνιμα από 8 έως 10 βαθμούς κάτω από τον δεύτερο (θερμότερο) και 6-8 από τους υπόλοιπους π.χ. στα 4.4 ο πρώτος είναι 50 και ο δεύτερος 58-60.Θέμα ψύκτρας (Noctua NH-D14) ή πάστας/εφαρμογής πάστας δε υπάρχει 100%. Ελέγχθηκε. PSU είναι το ΗΧ-850 οπότε δεν φταίει κι αυτό σίγουρα. Μέχρι 5 άντε 6 βαθμούς είναι σίγουρα νορμαλ, αλλά 8-10 πολλοί μου φαίνονται. Δοκίμασα και σε coretemp και σε realtemp. Τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Μάϊος 8, 2011 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2011 1) σε Fixed mode, η τάση δεν πέφτει, ακόμη και αν είναι 1.6ghz η cpu :/. 2) για fixed mode -γνώμη μου- μην χρησιμοποιήσεις LLC1 (έχει αναφερθεί και στο xs περιστατικό που έσκασε μια Extreme4), LLC3 είναι μια καλή επιλογή, ούτε πολύ σφικτό, ούτε πολύ χαλαρό. 3) Για offset mode, αν θες να μην πολυ ταλαιπωρείς τον επεξεργαστή με τσάμπα ρεύμα σε load, (εφόσον έχεις βρει και την ελάχιστη τάση που χρειάζεται για Χ συχνότητα 8thread σε prime avx π.χ.), άφησε το σε LLC5, και ρύθμισε το offset κατάλληλα. Ο επεξεργαστής χρησιμοποιεί διαφορετικό VID ανάλογα με το πόσοι πυρήνες δουλεύουν(στον 2600κ μου π.χ το 1t με τα 8t έχουν 0.07volt διαφορά), με αποτέλεσμα αν του βάλεις την τάση που χρειάζεται για να σου βγάζει prime με τις ώρες, να φας καμιά ξεκάρφωτη μπλέ οθόνη σε single thread και να ψάχνεσαι. Λύσεις 2.. Α.είτε ανεβάζεις το offset όση η διαφορά 8t/1t ώστε και σε 1t stress να την παλεύει σίγουρα και ξενοιάζεις, είτε Β. το ψειρίζεις -πολύ χρονοβόρο..- και εκμεταλλεύεσαι το γεγονός ότι με LLC5 σε 1t load έχεις μικρότερη πτώση τάσης, από ότι σε 8t, οπότε η τελική τάση σε load, συγκλίνει παρά την μεγάλη αρχική διαφορά σε VID , καταλήγοντας με μια τάση σε 8t load ελάχιστα παραπάνω π.χ. από αυτή που ήθελε σε fixed vcore, αλλά σταθερός και σε 1t stress για το ποντίκι, δεν ξέρω πόσο πολύ τον πίεσες, αλλά τον πρώτο καιρό που το πίεσα λίγο, δεν είχα κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα, επιφυλάσσομαι μήπως είναι κανα κουλό του Overvoltage PLL Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Μάϊος 9, 2011 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2011 Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Δεν έχω σκοπό να φάω ατέλειωτες ώρες με δοκιμές. Ας έχει και λίγο ρεύμα παραπάνω δεν χάθηκε ο κόσμος. Ούτως ή άλλως 99,9% της χρήσης που κάνω είναι σε idle. Το offset παίρνει σαν default το 1.30 περίπου ή κάνω λάθος; Αναρωτιέμαι γιατί τον δίνουν τόσο ρεύμα, αφού με τα turbo το πολύ 3.8 πάει. Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι 1.2 ή έστω 1.25? Για τη διαφορά θερμοκρασίας στους πυρήνες υπάρχει λόγος ανησυχίας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.