Jump to content

Κάντε μια παρουσίαση!

casperhellas

Recommended Posts

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά!

Είμαστε μια ομάδα φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών όπου έχουμε "στήσει" ένα σύστημα live meeting για παρουσιάσεις και θα θέλαμε να βρούμε κάποιους που γνωρίζουν το αντικείμενο πολύ καλά για να κάνουν μια διαδικτυακή παρουσίαση ανοιχτή προς όλους!

Σκοπός της δράσης αυτής είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για το αντικείμενο της παρουσίασης και πως θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να κάνει την καθημερινότητα του ευκολότερη.

Οι παρουσιάσεις μπορεί να είναι είτε με κεφάλαια (πχ 10 συνολικές παρουσιάσεις κατά κεφάλαια), είτε μια παρουσίαση όπου θα παρουσιάζονται κάποια βασικά πράγματα για το αντικείμενο αυτό.

Το πόσες παρουσιάσεις θα γίνουν εξαρτάται από εσάς!

Ο χρόνος κάθε παρουσίασης θα κυμαίνεται μεταξύ 30' και 90' (ανάλογα το αντικείμενο, την ετοιμότητα κτλ)

Σκοπός αυτής της δράσης είναι να δημιουργηθεί μια βάση με βίντεο από διάφορες παρουσιάσεις, από άτομα που γνωρίζουν διάφορα αντικείμενα και έχουν εμπειρία πάνω σε αυτά!

Πρόσβαση σε αυτά τα βίντεο θα έχουν όλοι είτε μέσω ιστοσελίδας που θα δημιουργηθεί γιαυτό το σκοπό, είτε μέσω ενος καναλιού στο youtube!

Θα ήταν χαρά μας να μας στείλετε ένα mail και να μας γνωστοποιήσετε την πρόθεση σας για παρουσίαση!

e-mail : openlearning@rocketmail.com

ΥΓ. Παρακαλώ στο μήνυμα που θα στείλετε να γράψετε λεπτομέρειες για την παρουσίαση καθώς και στοιχεία επικοινωνίας!

Ευχαριστούμε!

καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλως ήρθες.

επειδή πολύ γενικά τα γράφεις π.χ. (κάποια κεφάλαια, διάφορα αντικείμενα, διάφορες παρουσιάσεις)

μπορείς να τα γράψεις ειδικότερα με ένα παράδειγμα?

η φοιτητική ομάδα σε τι θα ωφεληθεί από αυτό?

ο συμμετέχων με την παρουσίαση αντίστοιχα σε τι θα ωφεληθεί?

ναι φιλε μου,

πχ. θες να παρουσιασεις το ubuntu! κάνεις διαφάνειες για λίγα πράγματα ας πουμε και μπορεις να δειξεις πως γινεται εγκατασταση σε virtual machine! (1η παρουσιαση)

2η : πρωτη επαφη με το ubuntu... βασικα πραγματα

3η: πως κανεις εγκατασταση προγραμματα και πως κανεις update το λειτουργικο...

αλλιως μπορεις να κανεις 1 παρουσιαση οπου θα λες γενικα πραγματα για το ubuntu..

εσυ διαλεγεις το πως θα το κανεις !

Για οτιδηποτε πληροφοριες θελεις με ρωτας !! :)

ευχαριστώ για το παράδειγμα αλλά μένουν ακόμα αυτά τα ερωτήματα.απάντηση δημόσια παρακαλώ όχι σε προσωπικά μηνύματα.νομίζω ενδιαφέρει κι άλλους σχετικά με αυτά πιο κάτω.

:)

η φοιτητική ομάδα σε τι θα ωφεληθεί από αυτό?

ο συμμετέχων με την παρουσίαση αντίστοιχα σε τι θα ωφεληθεί?

Κοίτα, δεν έστειλα πμ! απλά το τονίζω γιατί έτσι όπως το λες θα νομίζουν ότι σου έστειλα!

Δεν θα οφεληθεί μόνο η φοιτητική ομάδα, όλοι! Θα είναι μια παρουσίαση όπως τα live meeting και θα μπορεί να την δεί ο καθένας είτε είναι φοιτητής είτε όχι!

Σκοπός είναι να μάθουν όσοι δεν γνωρίζουν διάφορα αντικείμενα πάνω σε θέματα υπολογιστών! πχ. ubuntu, joomla, wordpress κτλ.

Αυτός που παρουσιάζει θα μπορεί να διαφημίσει την εταιρία όπου δουλεύει μέσα στην παρουσίαση του καθώς και κάποια στοιχεία επικοινωνίας για να τον βρούν όσοι τον χρειαστούν!

Πιστεύω πως αν δείτε την 1η παρουσίαση θα έχετε μια πιο πλήρη εικόνα!

:) για ό,τι χρειαστεις εδω ειμαι

Επίσης θα θέλαμε να δούμε αποδεικτικά ότι όντως σχετίζεστε με το ΤΕΙ Σερρών. Επειδή τυγχάνει να έχω κάποιους γνωστούς εκεί, πείτε μου λίγο πως θα σας ψάξω να σας βρω;

Για αρχή είμαστε κάποιοι φοιτητές, δεν σημαίνει πως στην ομάδα αυτή δεν μπορούν να μπουν άτομα που δεν σπουδάζουν... πχ. καποιος μπορει να παει σχολειο και να ειναι διαχειριστης και οργανωτης της διαδικασίας.

Τώρα, μπορεί ο καθένας να οφεληθεί από αυτό πως? άκου, αύριο μεθαύριο πας σε μια εταιρία και κάνετε ένα live meeting και πρεπει να παρουσιάσεις την δουλειά σου! ε, μέσα απο αυτή τη διαδικασία θα πάρεις μια μικρή εμπειρία!! (όποιος κάνει την παρουσίαση, είτε ειναι είτε όχι φοιτητης).

Περισσότερο θα κερδίσουν αυτοί που βλέπουν την παρουσίαση!

Όποιος θέλει να βοηθήσει την ομάδα θα μπορεί να μάθει τον τρόπο λειτουργίας ενός live meeting, το πως στήνεις μια τέτοια διαδικασία, πως την οργανώνεις, πως πραγματοποιείται η παρουσίαση κτλ...

Φυσικά οικονομικό αντάλλαγμα δεν θα υπάρχει, διότι δεν μπορούμε εμείς να πληρώνουμε για τις παρουσιάσεις (όλοι αυτό ρωτάτε :) ). ίσα ίσα θα πληρώσουμε την φιλοξενία σε σέρβερ και ένα όνομα domain. Δεν έχουμε την δυνατότητα να πληρώσουμε!

Αυτός που παρουσιάζει κερδίζει σε αυτό που σου είπα παραπάνω.

Αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν κερδίζουν ακόμα περισσότερο στην όλη διαδικασία!

Αυτοί που παρακολουθούν κερδίζουν μόνο γνώσεις (οι οποίες περιορίζονται ανάλογα με το τι θα παρουσιαστεί).

Σκοπός δεν είναι το χρήμα. Σκοπός είναι η ελεύθερη γνώση προς όλους μέσω ιντερνετ και με τον τρόπο Live meeting!

Ξέρω πως υπάρχουν πολλές απορίες, το μόνο που θέλω να πω είναι να δείτε την 1η παρουσίαση για να πάρετε μια γεύση... σύντομα θα γίνει πιστεύω!

Ελπίζω να σε κάλυψα! Αν όχι μπορείς να με ρωτήσεις ό,τι θέλεις !

Επίσης θα θέλαμε να δούμε αποδεικτικά ότι όντως σχετίζεστε με το ΤΕΙ Σερρών. Επειδή τυγχάνει να έχω κάποιους γνωστούς εκεί, πείτε μου λίγο πως θα σας ψάξω να σας βρω;

Δεν υπάρχει πρόβλημα θα στο αποδείξω, απλά πιστεύω πως δεν σε ενδιαφέρει αν όντως είναι από το ΤΕΙ Σερρών ή όχι. Γιατί σε νοιάζει να μάθεις μέσα απο αυτή τη διαδικασία...

Σίγουρα μπορεί να βρούμε άτομα (όπως ειπα στο προηγουμενο ποστ μου) που δεν θα ειναι φοιτητες αλλα θα ξερουν καλα κάποιο αντικειμενο (πχ. ubuntu) και θα κανουν παρουσιασεις... αυτό δεν σημαίνει πως ΠΡΕΠΕΙ αναγκαστικά να είναι φοιτητης, αρκει να ξέρει 5 πράγματα να σου πει για να μάθεις!

Στην πορεία όλης αυτης της διαδικασίας μπορεί να φύγουν κάποια άτομα και να έρθουν άλλα ... αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγγυηθώ ότι θα είναι αναγκαστικα απο το ΤΕΙ Σερρων!

Με λίγα λόγια, εσένα όπως κ ολους μας.. μας νοιάζει να μάθουμε 5 πράγματα απο άτομα που ξερουν κατι που δεν το ξερουμε εμεις !!

Σε κάλυψα?

Τα αποδεικτικά για το ποια είναι η αρχική ομάδα του ΤΕΙ Σερρών με ονόματα όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες προσπάθειες μέσω πανεπιστημίων/σχολών και όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο astrolabos.

λυπάμαι αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να χαραμίσει χρόνο και γνώσεις για να συμμετάσχει σε κάτι που δεν γνωρίζει ποιος το διοργανώνει.

μην είσαι τόσο μυστικοπαθής.....δε δαγκώνουμε.....εχέγγυα ζητάμε αν είναι να προσφέρουμε να ξέρουμε οτι θα γίνει κάτι και θα πιάσει τόπο ανιδιοτελώς και για το καλό όλων χωρίς να μένουμε απλά στα γραφόμενα κάποιου ανώνυμου μέσω ίντερνετ και ένα ψευδώνυμο.

Ίσως επειδή είμαι "κακομούτσουνος" κλπ κλπ, δεν ξέρω τι και γιατί, αλλά δεν βλέπω κάτι το "επαναστατικό".

Μην το πάρεις στραβά αυτό που θα πω.

Παρουσιάσεις μέσω video γίνονται χρόνια τώρα.

Είτε live ( broadcast ) είτε playback ( streaming ).

Άσε που αν είναι εκπαιδευτικού τύπου, πιο "αποδοτικό" βρίσκω προσωπικά κάποιο καλό βιβλίο σε φυσική ή ηλεκτρονική μορφή παρά "μαθήματα" μέσω video.

Δεν μας έχεις δείξει και τίποτα από το site, να μπορούμε να το ψάξουμε και λίγο, να δούμε τι έχετε κάνει... δικό σας video player με την χρήση κάποιου γνωστού video & audio codec ? Streaming μέσω youtube ( embedded player ) ?

Μπορώ να σου συστήσω άτομα που θέλουν να συμμετέχουν στην ομάδα όπου κ αυτοί έιναι φοιτητες στο ΤΕΙ Σερρων! Μπορείς να μου πεις εσυ πως θέλεις να σου το δειξω και εγω θα το κανω... δεν έχω πρόβλημα !

Υπάρχει άτομο στην ομάδα όπου πάει σχολείο και δεν ειναι φοιτητης στο ΤΕΙ.

Μπορείς να μου πεις σε τι θα ωφελήσει αν όντως είμαστε φοιτητες απο το ΤΕΙ Σερρων ή όχι ? Αφου το αποτελεσμα ειναι η ελευθερη γνωση...

Σίγουρα υπάρχουν άτομα που δεν ειναι στο ΤΕΙ Σ.

:) Λοιπόν, επειδή δεν μπορώ να απαντάω και στους 3 και σε όλες τις ερωτήσεις γιατί θα μου φάει πολύ χρόνο...

Το μόνο που θέλω να σας πω είναι να δείτε την 1η παρουσίαση!

Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να μην ξαναδείτε τίποτα! είναι στο χέρι σας.

Τα αποδεικτικά για το ποια είναι η αρχική ομάδα του ΤΕΙ Σερρών με ονόματα όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες προσπάθειες μέσω πανεπιστημίων/σχολών και όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο astrolabos.

λυπάμαι αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να χαραμίσει χρόνο και γνώσεις για να συμμετάσχει σε κάτι που δεν γνωρίζει ποιος το διοργανώνει.

μην είσαι τόσο μυστικοπαθής.....δε δαγκώνουμε.....εχέγγυα ζητάμε αν είναι να προσφέρουμε να ξέρουμε οτι θα γίνει κάτι και θα πιάσει τόπο ανιδιοτελώς και για το καλό όλων χωρίς να μένουμε απλά στα γραφόμενα κάποιου ανώνυμου μέσω ίντερνετ και ένα ψευδώνυμο.

Όταν βλέπεις εσύ ένα βίντεο στο youtube (πχ για το πως θα κάνεις κάτι..) ζητάς απο αυτόν που το ανέβασε τι εχει σπουδασει και αν όντως σου λεει την αληθεια? Προφανώς όχι.

Ε, έτσι θα είναι κ αυτό! πχ εσυ ξέρεις να κανεις ιστοσελίδες με το drupal, ωραία, θα κάνεις μια παρουσίαση γιαυτο και έτσι θα δώσεις κάποιες συμβουλές προς άλλους που θα θέλουν να ξεκινήσουν να δουλεύουν το πρόγραμμα αυτο. Μην ζητάμε μόνο να μας προσφέρουν γνώση, αλλά να δίνουμε κ αυτή που έχουμε σε αυτούς που την ζητάνε!!

Ίσως επειδή είμαι "κακομούτσουνος" κλπ κλπ, δεν ξέρω τι και γιατί, αλλά δεν βλέπω κάτι το "επαναστατικό".

Μην το πάρεις στραβά αυτό που θα πω.

Παρουσιάσεις μέσω video γίνονται χρόνια τώρα.

Είτε live ( broadcast ) είτε playback ( streaming ).

Άσε που αν είναι εκπαιδευτικού τύπου, πιο "αποδοτικό" βρίσκω προσωπικά κάποιο καλό βιβλίο σε φυσική ή ηλεκτρονική μορφή παρά "μαθήματα" μέσω video.

Δεν μας έχεις δείξει και τίποτα από το site, να μπορούμε να το ψάξουμε και λίγο, να δούμε τι έχετε κάνει... δικό σας video player με την χρήση κάποιου γνωστού video & audio codec ? Streaming μέσω youtube ( embedded player ) ?

έχεις κανει ποτε live meeting?

Θα σου πω διαφορες για να καταλαβεις!

1. μπορεις να θέτεις ερωτήσεις σε αυτον που παρουσιαζει, οπου στα βιντεο και στα βιβλια δεν μπορεις!

2. μπορεις να ζητησεις να σου δωθει ο λογος για να συμπληρωσεις κατι σημαντικο που πιστευεις πως αξιζει!

3. υπαρχει η δυνατοτητα chat κατα τη διαρκεια της παρουσιασης για οτι χρειαστεις!

4. Γνωρίζεις αυτον που το παρουσιαζει και μπορεις αργοτερα να επικοινωνησεις μαζι του , εαν σε ενδιαφερει κατι.

Μπορώ να πω κ αλλα...

----

Η σελίδα δεν εχει γινει ακομα γιατι ειμαστε σε σταδιο αναπτυξης, σκεφτομαστε να κανουμε καναλι στο youtube ώστε να τα βλεπουν όλοι! οπότε μπορεί σελίδα να μην γίνει ! αυτο θα εξαρτηθει απο τους συμμετεχοντες στην ομαδα! (ο καθενας μπορει να συμμετεχει)

μπας και έχεις μαγαζί και στη Φλώρινα?

χεχε, όχι φίλε μου.. απο εκει ειμαι αλλα ειμαι φοιτητης και θα ηθελα να δοκιμαστει κατι τετοιο.. πιστευω πως ειναι χρησιμο για αρκετους λογους !

Απο που εισαι αν επιτρεπεται ?

Δηλαδή από το

Είμαστε μια ομάδα φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών
φτάσαμε στο
Μπορώ να σου συστήσω άτομα που θέλουν να συμμετέχουν στην ομάδα όπου κ αυτοί έιναι φοιτητες στο ΤΕΙ Σερρων!

Συγνώμη, αλλά σαν thelab.gr θα υποστηρίξουμε μια προσπάθεια η οποία έρχεται μέσα από κάποιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, το γεγονός ότι προσπαθείς να προσποριστείς το όνομα του ΤΕΙ Σερρών, μου χτυπάει λίγο άσχημα.

Σε παρακαλώ δώσε μου το όνομα της ομάδας που έχετε, υπό ποιου την αιγίδα λειτουργείτε και από βδομάδα θα μιλήσω με το ΤΕΙ Σερρών για να δω αν όντως ισχύουν αυτά που θα μου πεις. Αν ισχύουν θα σου ζητήσω συγνώμη και θα σβήσω τις καταχωρήσεις μου.

έχεις κανει ποτε live meeting?

Θα σου πω διαφορες για να καταλαβεις!

1. μπορεις να θέτεις ερωτήσεις σε αυτον που παρουσιαζει, οπου στα βιντεο και στα βιβλια δεν μπορεις!

2. μπορεις να ζητησεις να σου δωθει ο λογος για να συμπληρωσεις κατι σημαντικο που πιστευεις πως αξιζει!

3. υπαρχει η δυνατοτητα chat κατα τη διαρκεια της παρουσιασης για οτι χρειαστεις!

4. Γνωρίζεις αυτον που το παρουσιαζει και μπορεις αργοτερα να επικοινωνησεις μαζι του , εαν σε ενδιαφερει κατι.

Μπορώ να πω κ αλλα...

Άρα μιλάς για ( one way ) video conference με ( two way ) audio ( να μπορεί να μιλάει και το "κοινό" ) καθώς και text chat.

Κάτι που γίνεται και με υπάρχοντα tools & σχετικά websites.

Εσείς τώρα θέλετε να διαφοροποιηθείτε ως πρός το περιεχόμενο ( "διδακτικό/tutoring" δηλαδή αν κατάλαβα τι ακριβώς θες να κάνετε ) και ότι σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια "online library" με tutoring videos ?

Λοιπόν, η ομάδα όπως σου είπα είναι απο φοιτητες ! έχουμε μαζευτει 4 άτομα και είπαμε να κάνουμε μια τέτοια διαδικασία για να δημιουργήσουμε μια πηγη γνωσης προς ατομα που θελουν να δουν καποια πραγματα!

Δεν έχουν σχεση ουτε ο προϊσταμενος του τμηματος, ουτε καθηγητες, ουτε καποιος υπαλληλος του ΤΕΙ.

Δεν λειτουργουμε υπο κανενος την αιγίδα! ουτε κέρδος εχουμε... ουτε τίποτα...

Μπορεις να επικοινωνήσεις με τα υπολοιπα παιδια, απλα εγω πως να δωσω τα στοιχεια τους ? που ξερω εγω οτι εσυ εισαι εμπιστο ατομο ?

μπορούμε να κάνουμε ενα γκρουπ στο μσν οπου θα μιλησουμε όλοι μαζι σου.. για να σου λυσουμε τις αποριες σου εαν θελεις κ αν δεχθουν τα παιδια!

και τελος δεν ζητησα σαν thelab.gr να στηρίξετε την ομαδα.. ζητησα ξεχωριστα, αν θελει καποιος να κανει μια παρουσιαση! (για να ζηταω ατομα για παρουσιαση σημαινει οτι δεν εχουμε προβλημα αν ειναι φοιτητης ή οχι).

Οπως ειπα και παραπανω είμαστε μια ομαδα φοιτητων του ΤΕΙ Σ. (ομαδα = δυο η περισσοτερα άτομα) ε μαζευτηκαμε μια μερα και ειπαμε να το δοκιμασουμε αυτο!

Καμμια σχεση επισημα το ΤΕΙ! το τονίζω αυτό

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.