Jump to content

Ψάχνω mobo για P4...

JiMk

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από JiMk

Δε γίνετε να το ρυθμίσω μια φορα αυτό? δηλαδή στην μέγιστη τιμή στο bios να δίνει 3.3 και μετά να κατεβάζω από το bios.

Μπορείς, αλλά έτσι δεν κάνεις δουλειά... πάντα στο περίπου θα είσαι, το βιος θα δείχνει ποιο κάτω από αυτά που έχεις πραγματικά.... και γενικά για να μπορέσεις να βρεις ποιο είναι σταθερό που, θέλει ψάξιμο και μετρήσεις... για να κάνεις σωστή δουλειά...

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από jax7480

Εγω σου λεω οτι θα πας παραπανω με τον 3αρη οποτε μην κοιτας για 1:1.

Βεβαια απ'οτι βλεπω θα χανεις πολυ σε συνολικα MHz και μαλλον θα προτιμησεις τα MHz απ'οτι το 1:1.Μην ξεχνας οτι ειναι Intel και οχι Nforce2 που χανει με τους διαιρετες.

Πάντος εμένα με 1:1 πως το βλέπεις Ζάχο ? :o :o

PS. Περιμένω 2003 :p

JiMk

Πεσ'μας και τι cpu θα βαλεις πανω και με τι Fsb θα εισαι ευχαριστημενος να σου προτεινουμε και τιποτα αλλο που θα καλυπτει τις αναγκες σου.

;)

kosta απο τάσεις έχουμε δόξα το θεό....

Ζάχο τόσο σίγορο ότι θα πάει πάνω απο 3800 ο 3άρης??? μήπως να κοιάξω για 3.2?

Αρχική απάντηση από Kostas7GTR

Πάντος εμένα με 1:1 πως το βλέπεις Ζάχο ? :o :o

PS. Περιμένω 2003 :p

Χαλια εισαι αλλα δεν στο λεω να μην στεναχωρεθεις....:p:P

2003 ετοιμαζεται.....να εχεις μεγαλο backup.....

Με το ΣουπερΠι θα συνεχισουμε ή δεν παει αλλο το παρταλι σου.....λοοοοοοοοοοολ

P.S:Μην αναφερεις για κοντρα με τα αυτοκινητα δεν ειναι δικαιο....χεχεχεχεχεχεχεχε

:p :P

Αρχική απάντηση από jax7480

Χαλια εισαι αλλα δεν στο λεω να μην στεναχωρεθεις....:p:P

2003 ετοιμαζεται.....να εχεις μεγαλο backup.....

Με το ΣουπερΠι θα συνεχισουμε ή δεν παει αλλο το παρταλι σου.....λοοοοοοοοοοολ

P.S:Μην αναφερεις για κοντρα με τα αυτοκινητα δεν ειναι δικαιο....χεχεχεχεχεχεχεχε

:p :P

Μήν μου πέις ότι μονταρες την κάρτα !! ’ντε γιατι και εγώ σε λίγες μέρες θα έχω ένα Vapochill για δοκιμές :devil: :devil:

Εγω παντος ψηφιζω Abit

εχουν περασει απο τα χερια μου 3 c800, 1 p800, kai 2 max3

2 επεξεργαστες δοκιμασα σε 2 διαφορετικες μητρικες:

εναν 2.4c ο οποιος ετρεχε στην abit 3.8 ενω στην asus 3.6

και εναν 2.8 που στην αβιτ ετρεχε 3.44 και στην ασυσ 3.3 (με το ζορι)

τα παραπανω ηταν με διαιρετη στις μνημες σε ολες τις περιπτωσεις. Εγω προσωπικα δε θα ξανα επερνα ποτε μια απο τις 2 asus. IC-7G rulez για μενα

ετσι και αλλιως το vmem δε το γλιτωνει ... οποτε εγω θα προτεινα ic7 με τα γνωστα mod

Κοιτα κρις δεν διαφωνω οτι και οι 2 μητρικες της ABIT που δοκιμασες πηγαν παραπανω απ'οτι στην Ασους. Αλλα απο αυτα που εχω δει εγω τουλαχιστον ισχυει το αντιθετο.

Κατ'αρχας η Ασους ναι μεν δεν ειναι σταθερη στα ρευματα αλλα για να χτυπησει τα 300FSB, ειναι πολυ πιο ανετη απ'οτι η ΑΒΙΤ. Η ΑΒΙΤ θελει και μερικα μοντ παραπανω μην το ξεχναμε αυτο. Μιλαμε παντα για την περιπτωση του Τζιμακου. Η Ασους το μονο που θελει για να ανεβει στις μνημες ειναι το vdimm, και σε FSB θελει μερικες ρυθμισεις απο το ΒΙΟΣ και ψυκτρακια στα μοσφετ. Αυτα ειναι ολα οσα ζηταει. Αν δεις τα μοντ τις ΑΒΙΤ εκει ξεφευγουμε αρκετα.

Δεν σου κρυβω οτι κι εγω ΑΒΙΤ ηθελα να παρω μονο και μονο για την σταθεροτητα στο vcore. Σκεφτηκα μεν οτι ολα τα μοντ θα μπορουσε να μου τα κανει ο Hipro ομως αν κατι συνεβαινε τι θα γινοταν? παλι πισω στον Hipro και παλι πισω σε εμενα? Αλλωστε ο Τζιμακος ειναι στην Εδεσσα και οχι Αθηνα για να πεταγεται για τα μοντ.

Στην συγκεκριμενη περιπτωση δηλαδη πιστευω οτι ειναι καθαρα θεμα πρακτικο και οχι επιλογης.

Τζιμάκο αν ήταν να μιλήσουμε σοβαρά για την περίπτωση σου, εγώ προσωπικά δε θα σου έλεγα ποια μητρική να πάρεις, αλλά ότι αν ήμουν ο πατέρας σου θα σου έπαιρνα μια μερίδα σφαλιάρες που αντί να κάθεσαι να ανοίξεις κανα βιβλίο μέσα στις εξετάσεις μου κάθεσαι και αναρωτιέσαι τι μητρική θα πάρεις, λες και όλες οι Abit και οι C800 θα εξαφανιστούν σε 10 μέρες.

Στρώσου (αν φυσικά προλαβαίνεις)

Εγω παλι προτεινω asus p4c800 deluxe με vdimm και vdroop mod. Ειναι οτι καλυτερο.

Δεν ειναι κουτο να λεμε στον jimk να μην παρει την abit γιατι θα πρεπει να κανει mod και μετα να του λεμε να παρει την asus και να κανει mod?

Γιατι να μην παρει epox που δινει ρευματα?Ετσι και αλλιως με τον 3αρη δεν θα φτασει και τοσο πολυ σε fsb (που λενε οτι δεν αντεχει η epox)...

Epox λεω εγω...

Αρχική απάντηση από LL_NEO [Σήμερα, στις 09:58]

Τζιμάκο αν ήταν να μιλήσουμε σοβαρά για την περίπτωση σου, εγώ προσωπικά δε θα σου έλεγα ποια μητρική να πάρεις, αλλά ότι αν ήμουν ο πατέρας σου θα σου έπαιρνα μια μερίδα σφαλιάρες που αντί να κάθεσαι να ανοίξεις κανα βιβλίο μέσα στις εξετάσεις μου κάθεσαι και αναρωτιέσαι τι μητρική θα πάρεις, λες και όλες οι Abit και οι C800 θα εξαφανιστούν σε 10 μέρες.

Μετά τις εξετάσεις θα πάρω φίλε μου, απλά είπα να το ψάξω το θέμα.

Για ποιο epox μιάς VADER? το 865 πάντως δεν έχει ICH5 RAID, κάτι που με ενδιαφέρει.

αφου κατεστρεψα την ic7 μου προσπαθωντας να κανω τα mods (δεν εβρισκα που να τα κανω και τα εκανα μονος μου !). αγορασα την ic7 max3. οπως και στην προηγουμενη ειμαι με αερα στον prescott 3.2 στα 3680 δηλαδη 230χ16. με 1:1 με τις 2χ256 Mushkin pc3500 level2 (με timings 2-3-2-5 και 2.8volt PAT: F1-enhanced-5-enable-enable) και βολτ 1.4375. Μια απο τα ιδια και με την ic7 max3. μολις εβαλα νερο αλλα λογω εργασιων θα εχω καλυτερα αποτελεσματα το σαββατοκυριακο. οποτε αν θες περιμενεις. παντως το MC64 λειπει. θα δουμε. παντως οτι μητρικη και να παρεις μπορεις απλα να μονταρεις το τροφοδοτικο ωστε να δινει παραπανω στην 3.3 (στην αβιτ απο οσο ξερω εκτος του vmem ανεβαινει και το vtt και δεν ξερω και γω τι αλλο.) δηλαδη μπορεις να εχεις 2.8 απο το βιος και το τροφοδοτικο στα 3.7 την 3.3 και να εχεις 3.2 (δεν ξερω κατα ποσο σταθερα θα ειναι δηλαδη το vtt αν θα ειναι παλι το μισο του vdimm η αν ανεβαινει παραπανω... αν μπορει καποιος θα ηθελα καποια απαντηση εδω)

Αρχική απάντηση από LL_NEO [Σήμερα, στις 07:58]

:D :D :whistling :worship: :worship: :worship:

Αρχική απάντηση από JiMk

Για ποιο epox μιάς VADER? το 865 πάντως δεν έχει ICH5 RAID, κάτι που με ενδιαφέρει.

Εχει sata controller για raid ρε ανθρωπε (ειδικα η 875).Τωρα αν θες να κοιτας τον γαιδαρο και στα δοντια, ξεχνα το.Δεν υπαρχει τετοια μητρικη...

Παρε να παιξεις με atari καλυτερα...

παντως απο οτι μου δειχνει καλα παει....

οι μνημες 2-2-2-5 και F1-enhanced-5-enabled-enabled

εγω παντως στην προτεινω. γενικα με την asus σαν μαρκα ειχα παρα πολλα προβληματα.

το αποκορυφομα ηταν 2 π4π800-ε deluxe εκει δεν δουλευαν με τιποτα (3 καρτες γραφικων, 3 ζευγη μνημων, 2 τροφοδοτικα, 2 επεξεργαστες)

γενικα ειμαι ικανοποιημενος απο τις abit μου.

παρε ic7 max 3. σου δινει και τις τασεις και δεν χρειαζεται να ασχολησαι με mods. παντος στο memtest me 3,2 volt δεν μου εβγαλε λαθη για 20 λουπες (δεν προλαβα να κανω περισσοτερα γιατι εχει πεσει πολυ δουλεια)

παρε και ενα σουπερ-πι

ειναι λιγο προχειρη γιατι δεν εχω χρονο

post-232-1416070946,9557_thumb.jpg

οχι γιατι δεν προλαβαινα... αλλα απο οτι ξερω δεν μπουταρε καν η προηγουμενη εκδοση (με το mc64) με 2.9-3.1 vdimm. εμενα μπουταρε και εβγαζε και μεμτεστ χωρις λαθη. και σουπερ-πι εβγαλα κανονικα. το σαββατοκυριακο που θα εχω χρονο θα το ελεγξω. το θεμα ειναι οτι δεν ειναι και πολυ καλο κομματι ο 3.2 γιατι περιμενα 4.000-4.100... αλλα μαλλον θα φταιει η υδροψυξη ειναι πολυ προχειρα στημενη.

Δηλαδη η max 3 περισσοτερο ρευμα στις μνημες?Αυτη ειναι η διαφορα απο την απλη κ κατι lan k raid?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.