Jump to content

Stacker 831 Project

oOoOo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παρέλαβα πριν λίγες μέρες ένα stacker 831 ασημί για να φιλοξενήσω τον σερβερ που έχω στο σπίτι. :dance3:

Με την πολύτιμη βοήθεια του Γιώργου (Κοπρίτης) έστησα την υδρόψυξη.

Μπήκε το ψυγείο μπροστά, πίσω από τις θέσεις των οπτικών και η αντλία κάτω από το τανκ.

Έντυσα με αυτοκόλλητο carbon το κομμάτι που βιδώνει η μητρική και το κομμάτι που είναι ο διακόπτης για power και reset και μπροστινές θύρες usb.

Ο διακόπτης έχει τοποθετηθεί προσωρινά πίσω στο κουτί εκεί που κανονικά βγαίνουν οι σωλήνες της υδρόψυξης. Επειδή ο υπολογιστής είναι συνέχεια ανοικτός, έβαλα έναν ροοστάτη για τους ανεμιστήρες του ψυγείου ώστε να μην ακούγονται πολύ το βράδυ.

Μέρος 1ο

Εσωτερικά

dsc00215qx.th.jpg

dsc00222wi.th.jpg

dsc00224ey.th.jpg

dsc00232uq.th.jpg

Eξωτερικά

dsc00220ao.th.jpg

dsc00231ao.th.jpg

dsc00228ig.th.jpg

dsc00225xm.th.jpg

dsc00233ij.th.jpg

dsc00234h.th.jpg

Εδώ είναι κάποιοι αισθητήρες θερμοκρασίας που θα μπουν σε κάρτα γραφικών, ίσως και σκληρό δίσκο.

dsc00211ua.th.jpg

Στη συνέχεια, θα ντύσω με carbon και το υπόλοιπο εσωτερικό, θα κάνω sleeving τα καλώδια σε μπλε - μαύρο ίσως και άσπρο. Θα μπουν μπλε led για να φωτίζουν το εσωτερικό (μαζί με διακοπτάκια για να μπορούν να κλείνουν εύκολα).

Σίγουρα θα μπει πλεξιγκλάς στο πλαϊνό παράθυρο για να φαίνεται το εσωτερικό.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα που θα μπει διακόπτης του υπολογιστή και μία τάπα για να συμπληρώνω νερό στο ψυγείο, ίσως μπουν στο πάνω μέρος, πάνω από τον σκληρό δίσκο.

Σκέφτομαι να ανοίξω τρύπες λίγο πιο μέσα από τις κανονικές για να μπουν τα ροδάκια του κουτιού για να μην φαίνονται, και να μην απέχει και τόσο το κουτί από το πάτωμα.

Όσον αφορά την υδρόψυξη:

unled1ym.th.png

Το κομμάτι 6 είναι αυτό που βιδώνει η μητρική και μπαίνει συρταρωτό μέσα στο κουτί.

Το 7 είναι ο πάτος του κουτιού.

Σκέφτομαι να ανοίξω μία τρύπα στον πάτο, κάτω από την τάπα του ψυγείου, για να μπορώ να αδειάζω το νερό όποτε χρειάζεται. (το 1 στην εικόνα)

Στα σημεία 2 και 3, θέλω να μπουν εκεί που είναι κίτρινο διακόπτες που να κλείνουν την ροή του νερού, και εκεί που είναι το πράσινο, κάτι ενώσεις που είχα βρει για να μπορείς να "κόβεις" τους σωλήνες.

Στο 4 θα υπάρχει μία τάπα για την εξαέρωση.

Στο 5 θα μπει ο σωλήνας για να γεμίζω με νερό το σύστημα. Μέχρι τώρα τον είχα στην πλαϊνή θύρα του τανκ..

Ότι ιδέες / προτάσεις / σχόλια έχετε μου λέτε! :)

Οι φωτογραφίες υπάρχουν στο ποστ σου αλλά φτιάχτες για να φαίνονται !:)

φιλε, καλοδουλευτο, αλλα το υψος στις ροδες εγω δεν θα το αλλαζα. εμενα με εχει βολεψει στο καθαρισμα με την ηλεκτρικη σκουπα, που χωραει και μπαινει απο κατω....!!!:dance3:

Μεγιες και καλοδούλευτο φίλε!

φιλε, καλοδουλευτο, αλλα το υψος στις ροδες εγω δεν θα το αλλαζα. εμενα με εχει βολεψει στο καθαρισμα με την ηλεκτρικη σκουπα, που χωραει και μπαινει απο κατω....!!!:dance3:

Ηλεκτρική στον υπολογιστή?

διαβασε λιγο καλυτερα...!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ παιδιά!

αυτό με την ηλεκτρική σκούπα δεν το είχα σκεφτεί.. Άμα χωράει και η δικιά μου από κάτω θα το αφήσω έτσι

Ευχαριστώ παιδιά!

αυτό με την ηλεκτρική σκούπα δεν το είχα σκεφτεί.. Άμα χωράει και η δικιά μου από κάτω θα το αφήσω έτσι

εεεμ, αυτο, μονο εκ πειρας μπορεις να το μαθεις...!!!

από ebay τους πήρα...

Digital Thermometer Temperature Meter Gauge PC MOD NEW | eBay

πολύ φτηνά, και ήρθαν σε 1 βδομάδα... δεν ξέρω βέβαια πόσο θα αντέξουν, και επειδή όπως βλέπεις στην εικόνα κάτω είχαν αυτόν τον μεταλλικό αισθητήρα, παράγγειλα τους αισθητήρες λαδιού για να τους αλλάξω..

dsc00214ym.th.jpg

• 3 months later...

Συνεχίζοντας, έλυσα το κουτί για να τοποθετήσω σε όλο τα εσωτερικό αυτοκόλλητο carbon.

Εκεί που υπήρχαν καμπύλες ή γωνίες χρησιμοποίησα πιστολάκι μαλλιών για να ζεσταθεί το αυτοκόλλητο, και σε μερικά σημεία έβαλα στην κόλλα σαπουνόνερο.

Έβαψα με posca όσα σημεία δεν είχαν αυτοκόλλητο για να μην είναι ασημένια.

Αντικατέστησα τις βίδες και τα περισσότερα με μαύρες φρεζάτες βίδες alen. Σε μερικά σημεία μπροστά που δεν γινόταν να μπουν βίδες θα μπουν πριτσίνια μαύρα.

Ευχαριστώ πολύ τον Γιώργο (Κοπρίτης) για τις συμβουλές και τα υλικά.

dsc00262k.th.jpg

dsc00349tw.th.jpg

dsc00348kd.th.jpg

dsc00255xx.th.jpg

dsc00254jf.th.jpg

dsc00347td.th.jpg

dsc00253i.th.jpg

dsc00345u.th.jpg

dsc00344y.th.jpg

dsc00357ux.th.jpg

dsc00356bx.th.jpg

dsc00343qd.th.jpg

dsc00340ku.th.jpg

dsc00350ut.th.jpg

dsc00339lh.th.jpg

Τοποθέτηση ψυγείου

Το ψυγείο θα μπει μπροστά όρθιο, με τους ανεμιστήρες να κοιτάνε έξω από το κουτί.

Τοποθετήθηκε αφρολέξ για να απορροφούνται οι κραδασμοί στο πλάι και κάτω που θα ακουμπάει στο κουτί. Κάτω επειδή το αφρολέξ είναι άσπρο, έντυσα την πλευρά που κοιτάει στην μητρική με αυτοκόλλητο carbon.

Το άσπρο αφρολέξ είναι από τα πράγματα που παρέλαβα από το ebay, το μαύρο από aquatunning.

dsc00386bg.th.jpg

dsc00383st.th.jpg

dsc00382fe.th.jpg

dsc00368lj.th.jpg

dsc00366w.th.jpg

Στο κάτω μέρος του κουτιού έχω ανοίξει μία τρύπα για την τάπα του ψυγείου. Με αυτόν τον τρόπο το ψυγείο πατάει καλύτερα, και είναι πιο εύκολο να αδειάζω το κύκλωμα όποτε χρειάζεται.

Η τρύπα έγινε με τρυπάνι. Μετά την άνοιξα στην κατάλληλη διάμετρο και την έτριψα για να μην έχει γρέζια με dremel.

dsc00371p.th.jpg

dsc00370vg.th.jpg

dsc00369ka.th.jpg

Τέλος, το ψυγείο θα στερεωθεί με μαύρα δεματικά στις 4 γωνίες.

dsc00379rb.th.jpg

dsc00378y.th.jpg

dsc00377r.th.jpg

dsc00376g.th.jpg

dsc00375kg.th.jpg

Πάντα ήμουν υπέρ του ανθρακονήματος στα πάντα όλα.Καλά λέμε θα γίνει πολύ "μπαμ" το κουτάκι man!Nice!:T:

Έχουν μπει κάπως πρόχειρα τα πράγματα στην θήκη για να λειτουργεί ο υπολογιστής.

Αισθητήρες θερμοκρασίας

Σειρά έχουν οι αισθητήρες θερμοκρασίας.

Από χαρτί 300gr σχεδιάστηκε το πλαίσιο (ίσως πρέπει αργότερα να αντικατασταθεί με αλουμινένιο, θα δουμε αν θα κρατήσει) και ντύθηκε και αυτό με carbon για να ταιριάζει καλύτερα.

dsc00404h.th.jpg

dsc00402zt.th.jpg

dsc00399hq.th.jpg

dsc00407mi.th.jpg

Ευχαριστώ!

Με τα "ηλεκτρικά" δεν έχω ασχοληθεί καθόλου ακόμα.. τα έβαλα όλα πρόχειρα μέσα για να λειτουργήσει ο υπολογιστής.

Ετοιμάζω τώρα τον φωτισμό του κουτιού και της υδρόψυξης. Θα ανεβάσω φωτογραφίες σύντομα!

Τα stacker έχουν ένα μεταλλικό πλαίσιο που βιδώνεις την μητρική, και μπαινοβγαίνει συρταρωτό από το κουτί.

Για να γίνεται αυτό, χωρίς να χρειάζεται αδειάζω το νερό από το κύκλωμα ή να βγάζω το τανκ και το block του επεξεργαστή, έβαλα 2 ενώσεις που αποσυνδέονται εύκολα (quick release) και δεν αφήνουν το νερό να φύγει από το κύκλωμα. Μία ανάμεσα στο τανκ και την αντλία, και μία ανάμεσα στο block και το ψυγείο.

Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Phobya Schnellverschluss 13/10mm Stecker - black nickel Phobya Schnellverschluss 13/10mm Stecker - black nickel 65068 Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Phobya Schnellverschluss 13/10mm Buchse - black nickel Phobya Schnellverschluss 13/10mm Buchse - black nickel 65069

dsc00426y.th.jpg

dsc00425kp.th.jpg

dsc00381g.th.jpg

dsc00380o.th.jpg

Θα δημιουργηθούν προεκτάσεις για την τροφοδοσία της μητρικής (24pin και 8pin). Όλα τα καλώδια του τροφοδοτικού θα βρίσκονται πάνω από το τροφοδοτικό, στο κενό που μένει κάτω από το πλαστικό που μπαίνει στην οροφή της θήκης.

Για να περάσουν τα καλώδια κόπηκε η οροφή σε 2 σημεία. Από τη μεγάλη τρύπα ανεβαίνουν τα καλώδια και από την μικρή θα κατεβαίνουν οι προεκτάσεις που θα δημιουργηθούν.

Έχει τραβηχτεί ένα καλώδιο στην αριστερή μπροστά πλευρά του κουτιού για να δίνει όπου χρειάζεται ρεύμα, πχ ledακια, αισθητήρες θερμοκρασίας, ανεμιστήρες.

dsc00422rm.th.jpg

dsc00424ro.th.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.