oOoOo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2011 Παρέλαβα πριν λίγες μέρες ένα stacker 831 ασημί για να φιλοξενήσω τον σερβερ που έχω στο σπίτι. :dance3: Με την πολύτιμη βοήθεια του Γιώργου (Κοπρίτης) έστησα την υδρόψυξη. Μπήκε το ψυγείο μπροστά, πίσω από τις θέσεις των οπτικών και η αντλία κάτω από το τανκ. Έντυσα με αυτοκόλλητο carbon το κομμάτι που βιδώνει η μητρική και το κομμάτι που είναι ο διακόπτης για power και reset και μπροστινές θύρες usb. Ο διακόπτης έχει τοποθετηθεί προσωρινά πίσω στο κουτί εκεί που κανονικά βγαίνουν οι σωλήνες της υδρόψυξης. Επειδή ο υπολογιστής είναι συνέχεια ανοικτός, έβαλα έναν ροοστάτη για τους ανεμιστήρες του ψυγείου ώστε να μην ακούγονται πολύ το βράδυ. Μέρος 1ο Εσωτερικά Eξωτερικά Εδώ είναι κάποιοι αισθητήρες θερμοκρασίας που θα μπουν σε κάρτα γραφικών, ίσως και σκληρό δίσκο. Στη συνέχεια, θα ντύσω με carbon και το υπόλοιπο εσωτερικό, θα κάνω sleeving τα καλώδια σε μπλε - μαύρο ίσως και άσπρο. Θα μπουν μπλε led για να φωτίζουν το εσωτερικό (μαζί με διακοπτάκια για να μπορούν να κλείνουν εύκολα). Σίγουρα θα μπει πλεξιγκλάς στο πλαϊνό παράθυρο για να φαίνεται το εσωτερικό. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα που θα μπει διακόπτης του υπολογιστή και μία τάπα για να συμπληρώνω νερό στο ψυγείο, ίσως μπουν στο πάνω μέρος, πάνω από τον σκληρό δίσκο. Σκέφτομαι να ανοίξω τρύπες λίγο πιο μέσα από τις κανονικές για να μπουν τα ροδάκια του κουτιού για να μην φαίνονται, και να μην απέχει και τόσο το κουτί από το πάτωμα. Όσον αφορά την υδρόψυξη: Το κομμάτι 6 είναι αυτό που βιδώνει η μητρική και μπαίνει συρταρωτό μέσα στο κουτί. Το 7 είναι ο πάτος του κουτιού. Σκέφτομαι να ανοίξω μία τρύπα στον πάτο, κάτω από την τάπα του ψυγείου, για να μπορώ να αδειάζω το νερό όποτε χρειάζεται. (το 1 στην εικόνα) Στα σημεία 2 και 3, θέλω να μπουν εκεί που είναι κίτρινο διακόπτες που να κλείνουν την ροή του νερού, και εκεί που είναι το πράσινο, κάτι ενώσεις που είχα βρει για να μπορείς να "κόβεις" τους σωλήνες. Στο 4 θα υπάρχει μία τάπα για την εξαέρωση. Στο 5 θα μπει ο σωλήνας για να γεμίζω με νερό το σύστημα. Μέχρι τώρα τον είχα στην πλαϊνή θύρα του τανκ.. Ότι ιδέες / προτάσεις / σχόλια έχετε μου λέτε!
MOS Απρίλιος 21, 2011 #2 Απρίλιος 21, 2011 Οι φωτογραφίες υπάρχουν στο ποστ σου αλλά φτιάχτες για να φαίνονται !
oOoOo Απρίλιος 21, 2011 Author #3 Απρίλιος 21, 2011 Κάτι είχα κάνει λάθος με τις φωτο. Τώρα είναι οκ!
cabdik Απρίλιος 21, 2011 #4 Απρίλιος 21, 2011 φιλε, καλοδουλευτο, αλλα το υψος στις ροδες εγω δεν θα το αλλαζα. εμενα με εχει βολεψει στο καθαρισμα με την ηλεκτρικη σκουπα, που χωραει και μπαινει απο κατω....!!!:dance3:
Periklis_pap Απρίλιος 21, 2011 #5 Απρίλιος 21, 2011 Μεγιες και καλοδούλευτο φίλε!φιλε, καλοδουλευτο, αλλα το υψος στις ροδες εγω δεν θα το αλλαζα. εμενα με εχει βολεψει στο καθαρισμα με την ηλεκτρικη σκουπα, που χωραει και μπαινει απο κατω....!!!:dance3:Ηλεκτρική στον υπολογιστή?
cabdik Απρίλιος 22, 2011 #6 Απρίλιος 22, 2011 φιλε, καλοδουλευτο, αλλα το υψος στις ροδες εγω δεν θα το αλλαζα. εμενα με εχει βολεψει στο καθαρισμα με την ηλεκτρικη σκουπα, που χωραει και μπαινει απο κατω....!!!:dance3:διαβασε λιγο καλυτερα...!!!!!!!!!!
oOoOo Απρίλιος 22, 2011 Author #7 Απρίλιος 22, 2011 Ευχαριστώ παιδιά!αυτό με την ηλεκτρική σκούπα δεν το είχα σκεφτεί.. Άμα χωράει και η δικιά μου από κάτω θα το αφήσω έτσι
cabdik Απρίλιος 22, 2011 #8 Απρίλιος 22, 2011 Ευχαριστώ παιδιά!αυτό με την ηλεκτρική σκούπα δεν το είχα σκεφτεί.. Άμα χωράει και η δικιά μου από κάτω θα το αφήσω έτσιεεεμ, αυτο, μονο εκ πειρας μπορεις να το μαθεις...!!!
oOoOo Απρίλιος 29, 2011 Author #10 Απρίλιος 29, 2011 από ebay τους πήρα... Digital Thermometer Temperature Meter Gauge PC MOD NEW | eBay πολύ φτηνά, και ήρθαν σε 1 βδομάδα... δεν ξέρω βέβαια πόσο θα αντέξουν, και επειδή όπως βλέπεις στην εικόνα κάτω είχαν αυτόν τον μεταλλικό αισθητήρα, παράγγειλα τους αισθητήρες λαδιού για να τους αλλάξω..
oOoOo Αύγουστος 1, 2011 Author #11 Αύγουστος 1, 2011 Συνεχίζοντας, έλυσα το κουτί για να τοποθετήσω σε όλο τα εσωτερικό αυτοκόλλητο carbon. Εκεί που υπήρχαν καμπύλες ή γωνίες χρησιμοποίησα πιστολάκι μαλλιών για να ζεσταθεί το αυτοκόλλητο, και σε μερικά σημεία έβαλα στην κόλλα σαπουνόνερο. Έβαψα με posca όσα σημεία δεν είχαν αυτοκόλλητο για να μην είναι ασημένια. Αντικατέστησα τις βίδες και τα περισσότερα με μαύρες φρεζάτες βίδες alen. Σε μερικά σημεία μπροστά που δεν γινόταν να μπουν βίδες θα μπουν πριτσίνια μαύρα. Ευχαριστώ πολύ τον Γιώργο (Κοπρίτης) για τις συμβουλές και τα υλικά.
oOoOo Αύγουστος 2, 2011 Author #12 Αύγουστος 2, 2011 Τοποθέτηση ψυγείου Το ψυγείο θα μπει μπροστά όρθιο, με τους ανεμιστήρες να κοιτάνε έξω από το κουτί. Τοποθετήθηκε αφρολέξ για να απορροφούνται οι κραδασμοί στο πλάι και κάτω που θα ακουμπάει στο κουτί. Κάτω επειδή το αφρολέξ είναι άσπρο, έντυσα την πλευρά που κοιτάει στην μητρική με αυτοκόλλητο carbon. Το άσπρο αφρολέξ είναι από τα πράγματα που παρέλαβα από το ebay, το μαύρο από aquatunning. Στο κάτω μέρος του κουτιού έχω ανοίξει μία τρύπα για την τάπα του ψυγείου. Με αυτόν τον τρόπο το ψυγείο πατάει καλύτερα, και είναι πιο εύκολο να αδειάζω το κύκλωμα όποτε χρειάζεται. Η τρύπα έγινε με τρυπάνι. Μετά την άνοιξα στην κατάλληλη διάμετρο και την έτριψα για να μην έχει γρέζια με dremel. Τέλος, το ψυγείο θα στερεωθεί με μαύρα δεματικά στις 4 γωνίες.
venom7 Αύγουστος 2, 2011 #13 Αύγουστος 2, 2011 Πάντα ήμουν υπέρ του ανθρακονήματος στα πάντα όλα.Καλά λέμε θα γίνει πολύ "μπαμ" το κουτάκι man!Nice!
oOoOo Αύγουστος 4, 2011 Author #14 Αύγουστος 4, 2011 Έχουν μπει κάπως πρόχειρα τα πράγματα στην θήκη για να λειτουργεί ο υπολογιστής. Αισθητήρες θερμοκρασίας Σειρά έχουν οι αισθητήρες θερμοκρασίας. Από χαρτί 300gr σχεδιάστηκε το πλαίσιο (ίσως πρέπει αργότερα να αντικατασταθεί με αλουμινένιο, θα δουμε αν θα κρατήσει) και ντύθηκε και αυτό με carbon για να ταιριάζει καλύτερα.
Spirosssss Αύγουστος 5, 2011 #15 Αύγουστος 5, 2011 ελα μωρη Stacker -αρα!! τετοια βλεπω και δεν θελω να το αλλαξω!!
coolharris93 Αύγουστος 9, 2011 #16 Αύγουστος 9, 2011 Πολυ καλο φιλε..ωραια δουλεια! Υ.Γ. Τα καλωδια μαζεψε λιγο και θα ειναι τελειο
oOoOo Αύγουστος 10, 2011 Author #17 Αύγουστος 10, 2011 Ευχαριστώ!Με τα "ηλεκτρικά" δεν έχω ασχοληθεί καθόλου ακόμα.. τα έβαλα όλα πρόχειρα μέσα για να λειτουργήσει ο υπολογιστής.Ετοιμάζω τώρα τον φωτισμό του κουτιού και της υδρόψυξης. Θα ανεβάσω φωτογραφίες σύντομα!
oOoOo Αύγουστος 13, 2011 Author #18 Αύγουστος 13, 2011 Τα stacker έχουν ένα μεταλλικό πλαίσιο που βιδώνεις την μητρική, και μπαινοβγαίνει συρταρωτό από το κουτί. Για να γίνεται αυτό, χωρίς να χρειάζεται αδειάζω το νερό από το κύκλωμα ή να βγάζω το τανκ και το block του επεξεργαστή, έβαλα 2 ενώσεις που αποσυνδέονται εύκολα (quick release) και δεν αφήνουν το νερό να φύγει από το κύκλωμα. Μία ανάμεσα στο τανκ και την αντλία, και μία ανάμεσα στο block και το ψυγείο. Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Phobya Schnellverschluss 13/10mm Stecker - black nickel Phobya Schnellverschluss 13/10mm Stecker - black nickel 65068 Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Phobya Schnellverschluss 13/10mm Buchse - black nickel Phobya Schnellverschluss 13/10mm Buchse - black nickel 65069 Θα δημιουργηθούν προεκτάσεις για την τροφοδοσία της μητρικής (24pin και 8pin). Όλα τα καλώδια του τροφοδοτικού θα βρίσκονται πάνω από το τροφοδοτικό, στο κενό που μένει κάτω από το πλαστικό που μπαίνει στην οροφή της θήκης. Για να περάσουν τα καλώδια κόπηκε η οροφή σε 2 σημεία. Από τη μεγάλη τρύπα ανεβαίνουν τα καλώδια και από την μικρή θα κατεβαίνουν οι προεκτάσεις που θα δημιουργηθούν. Έχει τραβηχτεί ένα καλώδιο στην αριστερή μπροστά πλευρά του κουτιού για να δίνει όπου χρειάζεται ρεύμα, πχ ledακια, αισθητήρες θερμοκρασίας, ανεμιστήρες.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.