SteelGandalf Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2011 Καλησπέρα σε όλους.Με λένε Στέργιο και είμαι καινούργιος στο φόρουμ σας, οπότε θα περάσω αμέσως στο "ψητό.Έχω ένα δίλημμα, που αφορά επιλογή κάρτας γραφικών για το σύστημα μου:Processor: Intel Core i5 750 (2.67GHz)Mobo: Gigabyte P55A-UD4RAM: Kingston 2x2GB 1333MHzPSU: Enermax 650WOS: Win7 32bitΑυτά είναι που μας (σας) ενδιαφέρουν, αφού τα υπόλοιπα δεν έχουν και μεγάλη σημασία.Τα τρία πρώτα εξαρτήματα, αποκτήθηκαν πριν 15 μήνες και θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αποκτήσω και μία εφάμιλλη κάρτα γραφικών, ώστε να ανεβεί επίπεδο ολόκληρο το σύστημα μου, αφού με την τρέχουσα (nvidia 7800GTX) βρίσκεται σε τραγικά επίπεδα.Έχω λοιπόν το εξής δίλημμα. Ποια από τις δύο παρακάτω κάρτες γραφικών μου προτείνετε;Προτιμώ nvidia chip, επειδή δεν έχω αποκτήσει ποτέ, μέχρι σήμερα, ati και φοβάμαι για τις πιθανές ασυμβατότητες και προβλήματα, τα οποία κατά καιρούς παρουσιάζουν οι κάρτες αυτές, αν κι έχω διαβάσει διάφορα posts εδώ μέσα, αλλά και σε περιοδικά, τα οποία μιλούν για ανωτερώτητα (σε πολλούς τομείς) των καρτών της ati έναντι μερικών της nvidia.Μεταξύ, λοιπόν, τηςMSI N570GTX GTX570 TWIN FROZR II/OC 1.3GBκαι τηςGIGABYTE GEFORCE GTX570 GV-N570OC-13I OVERCLOCK 1.3GBποια υλοποίηση να επιλέξω;Γνωρίζω πως είναι και οι δύο παρόμοιων δυνατοτήτων, αλλά και κόστους. Υπάρχει κάποιος που τις έχει δοκιμάσει;Θεωρείτε πως είναι καλές για το σύστημα μου (γιατί προσωπικά πιστεύω πως θα είναι ιδανικές); Μήπως, τελικά, είναι υπερβολικές και θα ήμουν μια χαρά και με υλοποιήσεις τύπου 560 GTX (τις αντίστοιχες εκδόσεις OC ή SO) που είναι και κατά 100+ ευρώ πιο φθηνές;Τέλος και αφού σας ζητήσω συγγνώμη για το μεγάλο και κουραστικό πρώτο μου post, θα πρέπει να σας επισημάνω πως δεν ασχολούμαι και δεν με ενδιαφέρει το overclocking.Υ.Γ. Έχω βάλει link του e-shop (στα δύο προϊόντα), για λόγους ευκολίας. Επέλεξα το συγκεκριμένο online store, εντελώς συμπτωματικά (επειδή τις βρήκα και τις δύο, στην παρούσα φάση, διαθέσιμες εκεί). Αν αυτό θεωρείται έμμεση ή άμεση διαφήμιση (κι απαγορεύεται), πείτε μου να τα αφαιρέσω ή ας τα αφαιρέσει κάποιος διαχειριστής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Απρίλιος 20, 2011 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2011 Απο τις 2 που ανεφερεις εννοειται την 570! Παντως για μενα πιο ορθολογικη λυση ειναι αυτη η 6950 με 250Ε! Ξεκλειδωνεις και τους shaders και εισαι κομπλε( δεν χρειαζεται να πειραξεις τασεις και συχνοτητες αφου οπως λες δεν θες να μπλεξεις με o/c) Μην φοβασαι την ΑΤΙ Υγ: η 570 απεχει αρκετα απο την 560! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteelGandalf Απρίλιος 20, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2011 Ουπς, έγραψα λάθος στοιχεία για την 2η (ενώ είχα βάλει σωστά το link).Ανέφερα δηλαδή, δύο παρόμοιες υλοποιήσεις.Τι ακριβώς εννοείς με το "ξεκλείδωμα των shaders" και με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Απρίλιος 20, 2011 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2011 Αρκετες 6950 εχουν κλειδωμενους τους επιπλεον shaders της 6970...Η διαδικασια ξεκλειδωματος ( εφ οσον φυσικα πεσεις σε κομματι που ξεκλειδωνει) ειναι απλη και ακινδυνη! Δες κι εδω για αρχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Απρίλιος 21, 2011 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2011 Kαι οι 2 μια χαρα ειναι.Θεμα γουστου θα ελεγα πιο πολυ οτι ειναι.Εγω μαλλον της gigabyte θα επελεγα , μιας και το συστημα ψυξης της μοιαζει πολυ με της accelero ...the more fans , the better. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteelGandalf Απρίλιος 21, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2011 Τελικά το έψαξα λιγάκι περισσότερο και αφού το ξανά σκέφτηκα, επισκέφθηκα ένα κατάστημα plaisio και απέκτησα την 6950 της ATI και πιο συγκεκριμένα τη Sapphire Radeon HD6950 2GB GDDR5 PCI-E, με κόστος 266 ευρώ. Την τοποθέτησα στο PC μου και η διαφορά (σε ένα παιχνίδι που δοκίμασα, αφού μόλις την εγκατέστησα) είναι απίστευτη. Υ.Γ. Είμαι σταθερός στις αντιλήψεις μου ε; :dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Απρίλιος 21, 2011 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2011 Ξεκλειδώνεται??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteelGandalf Απρίλιος 22, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2011 Απ' ότι μου είπε το παλικάρι που με εξυπηρέτησε, ναι.Μου έδειξε την αναγραφή TriXX Utility, στο κουτί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agelosLX Απρίλιος 22, 2011 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2011 Άσχετο το TriXX με το αν ξεκλειδώνεται....δεν πειράζει φίλε και μαμα είναι μια χαρά! Καλορίζικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Απρίλιος 22, 2011 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2011 Kαι απο εκει που ελεγες να παρεις μια καρτα που να εχει ενα σωστο συστημα ψυξης , λες ''δε παω να παρω μια με συστημα ψυξης που να κανει φασαρια και να μου ανεβαζει 75+ βαθμους , να βρω την υγεια μου?'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Απρίλιος 22, 2011 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2011 Η κάρτα που πήρες,τι χρώμα pcb έχει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteelGandalf Απρίλιος 22, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2011 Η κάρτα είναι ακριβώς αυτή. Το λέω, κυρίως, για σένα φίλε venom, γιατί αυτό που με ρωτάς δεν ξέρω αν μπορώ να στο απαντήσω σωστά.Αυτό που λες, φίλε Narzul, σχετικά με τον θόρυβο και την ψύξη, δεν το καταλαβαίνω. Εντελώς αθόρυβη είναι, αλλά και από πλευράς θερμοκρασίας, δεν νομίζω πως φτάνει σε τέτοια επίπεδα. Ακόμη και να φτάσει όμως, μην ξεχνάς ότι μιλάμε για κάρτα γραφικών, οπότε δεν είναι κάτι μη φυσιολογικό (σε μεγάλο φόρτο).Φίλε μου Άγγελε, σ' ευχαριστώ για τις ευχές. Κάποια στιγμή, λογικά, θα επιχειρήσω να την "ανεβάσω" και αν τα καταφέρω, θα σας ενημερώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Απρίλιος 22, 2011 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2011 SteelGandalfΠριν είχες ποστάρει ότι πήρες άλλη κάρτα!Την άλλη της Sapphire.Αλλά αυτή δε ξεκλειδώνεται.Πολύ καλή αγορά και πολύ καλό overclock!Καλοδούλευτη.@NarzulΗ κάρτα αυτή έχει καλύτερο σύστημα ψήξης από την reference και λιγότερο θόρυβο man! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteelGandalf Απρίλιος 22, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2011 Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε venom. Δεν το είχα προσέξει πως έβαλα λάθος κάρτα στο link, το οποίο και διόρθωσα (είναι και τόσες πολλές που χάνεις τη μπάλα). Καλή είναι αυτή που πήρα; Την έχει κάποιος εδώ μέσα; Ξεκλειδώνει; Για πείτε γνώμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Απρίλιος 22, 2011 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2011 Ναι οκ , χαιρω πολυ.Εφ οσον εχει και μια ''μικρη'' διαφορα η καρτα που πηρες , με αυτην που ποσταρες , λογικο ειναι να ειναι πιο αθορυβη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Απρίλιος 22, 2011 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2011 Σου είπα,είναι πολύ καλή κάρτα.Δε ξεκλειδώνει αλλά κάνει πολύ καλό κλοκάρισμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Απρίλιος 26, 2011 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2011 οι 6950 δεν είναι θορυβώδεις, μόνο αν έχεις τελείως silent συστημα, με 12αριδες στις 800 στροφές, τις ακούς.η κάρτα δεν ξεκλειδώνει αλλά αυτό δεν σε νοιάζει μια και χάνει μόλις 5-6 %, αρκεί να κάνεις overclock με το trixx σε επίπεδα 6970 (880/1375) κάτι πραγματικά εύκολο.φυσικά και stok να την έχεις δεν υπάρχει κάρτα κάτω από τα 300+ που να την κοντράρει Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Απρίλιος 27, 2011 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2011 Εχω την ίδια 6950 με 1γιγα μνήμη. Είναι πολύ ήσυχη και όντως σηκώνει πολύ κλοκάρισμα. Δεν ξεκλειδώνει! Το pcb είναι μπλε. Το σύστημα ψύξης είναι καλύτερο από το στοκ, εφόσον το κουτί έχει καλό airflow. Με το Trixx κλοκάρεις παραπάνω αποτι με τους drivers. Την έχω μόνιμα 850/1350. Και παραπάνω πάει αλλά (930/1500 έφτασα :hang3: ) ψιλο έβρασε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.