Jump to content

Όταν ανοίγω το wifi στον φορητό κόβεται το internet στον σταθερό...

Indiko_Xoiridio

Recommended Posts

Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα...:confused:

Έχω στον σταθερό ένα wifi στικάκι με το οποίο συνδέομαι στο router (BraudTec).

Όταν όμως ανοίγω και τον φορητό, σταματάω να έχω internet στον σταθερό (ενώ με δείχνει κανονικά συνδεδεμένο) και έχω μόνο στον φορητό...:wassat:

Και οι δυο υπολογιστές έχουν Windows 7.

Έκανα reset το router, αλλά τίποτα..

Τι μπορεί να φταίει;

Ένας φίλος είχε παρόμοιο πρόβλημα με έναν router michelin (ή pirelli ή κάτι τέτοιο) της ΟΝ... παρατήρησα όμως ότι όταν είχε κάνει resolve μια ip τότε ενώ σε αυτήν έκανε streaming (πχ online radio), δεν μπορούσε να ανοίξει καμία άλλη σελίδα... αυτό βρόμαγε dns, οπότε του έβαλα το 8.8.8.8 της google (παρακάμπτωτας το dns που δίνει το dhcp) και δούλεψαν όλοι οι υπολογιστές... για κάποιο λόγο, κάποιο wifi τρέλαινε τον router και δεν μπορούσε να κάνει dns...

Interface Setup -> LAN -> DHCP -> DNS -> DNS Relay : Use User Discovered DNS Server Only

Interface Setup -> LAN -> DHCP -> DNS -> Primary DNS Server : 195.170.0.1 (οτε1)

Interface Setup -> LAN -> DHCP -> DNS -> Secondary DNS Server : 195.170.2.2 (οτε2)

ή 8.8.8.8 και 8.8.4.4 (google)

ή 208.67.222.222 και 208.67.220.220 (opendns)

Αλλά καλύτερα να τα βάλεις στα properties του pc που έχει το πρόβλημα :

Internet Protocol Version 4 Properties -> Check : Obtain an IP address automatically (για να πάιρνει IP από το modem-router)

Check : Use the following DNS server adresses και βάλε τα DNS του ΟΤΕ/OpenDNS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.