Jump to content

DDR 2 στα 800.κλαιω τα λεφτα!

todor4

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους.αγόρασα 4 μνημες ram DDR2 στα 800 και αφου τις βαλεις πάνω στην motherboard,και πατήσεις δεξι κλικ λεει:

εγκατεστημένη μνημη :8 GB(3,25 είναι δυνατή η χρήση).

γιατι ρε φίλε? τι πηρα τότε εγω 8gb?

ΥΓ

Καπου ακούσα ότι παίζει ρόλο το τι windows 7 εχεις.δηλαδη 64 bit 32 bit.μπορει να μας πει κάποιος τι σχέση εχει το λειτουργικό που εχω με την ram?

δεν καταλαβαίνω δηλαδη αν εγω θελω να βάλω linux?:help::help::help:

Kοίτα πως δημιουργούνται προβλήματα από το τίποτα.!!!!

Τελικά πήγα κα αγόρασα 8GB RAM (4*2GB) DDR2 ΣΤΑ 800 και αφου τις έβαλα πάνω λεει: εγκατεστημένη ram:8gb (3.25 είναι δυνατή η χρήση).

η motherboard που εχω ειναι η ASUS P5K -SE.τι κανουμε τώρα?

Kοίτα πως δημιουργούνται προβλήματα από το τίποτα.!!!!

Τελικά πήγα κα αγόρασα 8GB RAM (4*2GB) DDR2 ΣΤΑ 800 και αφου τις έβαλα πάνω λεει: εγκατεστημένη ram:8gb (3.25 είναι δυνατή η χρήση).

η motherboard που εχω ειναι η ASUS P5K -SE.τι κανουμε τώρα?

έχεις 64bit windows?

Δεν έχει σημασία τι έχεις - είτε ΧΡ, είτε Vista είτε 7, είτε linux. Αν δεν είναι 64bit η έκδοση του λειτουργικού σου, δεν πρόκειται να δεις πάνω από 4 γίγα (3.25 μετά τις απώλειες) λόγω τεχνικών περιορισμών.

Έπρεπε να το ψάξεις λίγο πριν αγοράσεις. Σε κάθε περίπτωση, όταν περάσεις σε 64bit θα είναι διαθέσιμη όλη η μνήμη.

για να δεις παντως πως δεν φταιει το πισι σου,κατεβασε ενα ubuntu 64 bit live cd να δεις πως θα τα βλεπει ολα.Εχε υποψιν σου πως και η μνημη της καρτας γραφικων σου δεσμευει ισοποση μνημη ραμ.Δηλαδη αν εχεις καρτα γραφικων 1 gb τα windows 32 μπορουν να χρησιμοποιησουν για προγραμματα 3.25-1=2.25gb.Αν εχεις 2 του ενος gb sli τοτε 1.25 gb....

για να δεις παντως πως δεν φταιει το πισι σου,κατεβασε ενα ubuntu 64 bit live cd να δεις πως θα τα βλεπει ολα.Εχε υποψιν σου πως και η μνημη της καρτας γραφικων σου δεσμευει ισοποση μνημη ραμ.Δηλαδη αν εχεις καρτα γραφικων 1 gb τα windows 32 μπορουν να χρησιμοποιησουν για προγραμματα 3.25-1=2.25gb.Αν εχεις 2 του ενος gb sli τοτε 1.25 gb....

Μέσα στα 750 που του λείπουν είναι και η μνήμη της κάρτας γραφικών μην τον τρομάζεις τόσο :)

Και άμα έχεις δύο κάρτες σε sli\cf των 2 γίγα η κάθε μία,τότε τι γίνεται σε 32άμιτο λειτουργικό και με 4γίγα μνήμη?

H cpu σου υποστιρίζει 64bit? Βγάλε ένα screenshot από την πρώτη καρτέλα του cpuz (CPUID - System & hardware benchmark, monitoring, reporting) Από ότι θυμάμαι δεν παίζουν όλοι οι P4 Prescott (http://www.thelab.gr/1063012321-post1.html) x64 ΟS

Γιατί έχω την εντύπωση ότι έχετε παρεξηγήσει το θέμα RAM και κάρτας γραφικών; Δεν παίζει αυτό που λέτε περί "η μνημη της καρτας γραφικων σου δεσμευει ισοποση μνημη ραμ". Δεν μιλάμε για onboard βρε παιδιά....

H cpu σου υποστιρίζει 64bit? Βγάλε ένα screenshot από την πρώτη καρτέλα του cpuz (CPUID - System & hardware benchmark, monitoring, reporting) Από ότι θυμάμαι δεν παίζουν όλοι οι P4 Prescott (http://www.thelab.gr/1063012321-post1.html) x64 ΟS

η σειρά 5χχ είναι μόνο 32Bit και η 6χχ υποστηρίζει και τα δύο λειτουργικά.

Γιατί έχω την εντύπωση ότι έχετε παρεξηγήσει το θέμα RAM και κάρτας γραφικών; Δεν παίζει αυτό που λέτε περί "η μνημη της καρτας γραφικων σου δεσμευει ισοποση μνημη ραμ". Δεν μιλάμε για onboard βρε παιδιά....

Κι όμως το κάνει το λειτουργικό. Αφαιρεί από τα 4GB όση μνήμη χρειάζεται για τη διαχείριση των συσκευών. Αυτό που δεν ισχύει όμως είναι το ότι αν έχεις μια κάρτα 1GB θα σου φάει κι 1GB. Δεσμεύει όση χρειάζεται για να τη δουλέψει κι όχι όση μνήμη έχει εγκατεστημένη.

Στο θέμα τώρα... Για να τη δεις όλη, πρέπει να κάνεις 2 πράγματα:

1. Να βεβαιωθείς ότι στο BIOS έχεις ενεργοποιήσει μια ρύθμιση που λέει "Memory Remap Feature". Συνήθως είναι στο "Advanced > Chipset".

2. Αφού διαπιστώσεις ότι έχεις 64bit επεξεργαστή, βάζεις και 64bit λειτουργικό, είτε αυτό είναι ΧΡ, είτε Vista/7 είτε Linux.

• 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.