Jump to content

Laptop και διάρκεια μπαταρίας

aris20

Recommended Posts

Έχω ένα laptop HP Pavilion dv7 2050ev, και θέλω να το πάρω μαζί μου σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό..

Το θέμα είναι ότι θέλω να έχει μέγιστη διάρκεια μπαταρίας όσο γίνεται..

Έχετε κάποιο πρόγραμμα που θα απενεργοποιεί τον 2ο πυρήνα επεξεργαστή και θα αυξήσει τον χρόνο χρήσης..?

Θέλω να ρίξω ρεύμα στον CPU, και την κάρτα γραφικών και γενικότερα να κρατήσει πολλή ώρα..

Ο χρόνος αυτονομίας αυτήν την στιγμή με μέση χρήση είναι 2 ώρες και κάτι λεπτά περίπου. Και το ταξίδι θα κρατήσει 11-12 ώρες. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής (HD 4650, P8700 4GB Ram).

Σίγουρα θα υπάρχει κάποιο κόλπο να αυξήσω την αυτονομία του κατά πολύ.

Ακούω προτάσεις..

:):)

μπες στη διαχείριση ενέργειας και παίξε με τις επιλογές....

επίσης μπορείς να μπεις στο bios και να επιλέξεις το αντίστοιχο πρόγραμμα κατανάλωσης.

και τέλος μπορείς να πας στο start και στο κενό να γράψεις msconfig και enter.

θα σου δώσει παράθυρο με επιλογές.

2η καρτέλα boot

advanced options

number of processors 1

Από τις 2 ώρες αυτονομία που έχεις τώρα άντε να κερδίσεις άλλη 1 και κάτι ανάλογα με τον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσεις.

ΜΗΝ περιμένεις να αντέξει παραπάνω, ότι και να κάνεις δεν διπλασιάζεται η αυτονομία του.

Αν το ταξίδι είναι 11 ώρες, τότε πάρε κάνα περιοδικό και κανένα βιβλίο...

Εβαλα το NHC, τελικά... Αλλά αυτό δεν λειτουργεί μόνο αν θέλω να το υπερχρονίσω στα 2,928GHz από ότι λέει. Δεν έχει σταθερές τιμές και όλο το Voltage μεταβάλλεται , και δεν μπορώ να το αλλάξω.

Έβαλα το ThrottleStop.

Default είχε VCore: 1,250V και το μείωσα μέχρι να βρώ την stable τιμή του, και είναι 1.038V σύμφωνα με το CPUz και overclocked στα 2,66GHz από 2,53GHz.. Έφτιαξα και ένα profile ώστε να πέφτει στο 0.87V με συχνότητα 1.33GHz.

Τώρα λογικά μειώθηκε το TDP λόγω μείωσης του Voltage. Θα το δοκιμάσω μετά να δώ πόση ώρα θα μου κρατήσει.

Το θέμα είναι ότι θέλω και η 4650 να έχει μικρότερα clocks όταν τον ανάβω, και να διαλέγω profiles αλλά δεν βρίσκω προγράμματα που είναι συμβατά. Μόνο το GPUTool Technology Preview 1.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.